Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - simohell

Sivuja: [1] 2 3 ... 5
1
Nyt selkisi mikä mätti itsellä:

Aikaisemmin OpenVPN ilmeisesti ei vaatinut omaa interfacea firehol.conf tiedostoon.
Kun tajusin lisätä uuden interfacen vpn-yhteyttä varten, niin johan pelittää.

Koodia: [Valitse]
interface tap0 hy_openvpn
policy drop
client all accept

Firehol siis on käyttöliittymä iptablesiin...

2
simohell, tekstisi ei näy. Katso tästä ohjeita tuohon asetuksen vaihtamiseen.

Ok. Kiitos. Vaihdettu, ja edellinen viesti muutettu.

3
Onko kenelläkään kokemusta Untuntu 9.10 + Firehol käyttämisestä?

Aikaisemmin minulla toimi VPN, mutta nykyään tökkii joku mikä liittyy palomuuriin. Kun palomuurin kytkee pois, vpn toimii ok, mutta kun se on päällä, bitit ei liiku koneelta ulospäin. Pitäisi varmaankin saada jotain portteja auki...  (Firehol on käyttöliittymä iptablesiin)

4
Parempi ratkaisu kenties:

Lisärivi tiedostoon /etc/modules
Koodia: [Valitse]
usbserial vendor=0x03f0 product=0x1e1d
Jolloin ei tarvita skriptiä.

Muutokset /etc/modprobe.d hakemistossa tekivät sen, ettei modprobeen tarvittu parametreja, mutta moduuli ei latautunut bootissa.

Samaan kokonaisuuteen liittynee bootissa ennen kovalevyn kryptauksen avaamista tuleva virheilmoitus: "USB 2-1: device not accepting address 2, error -71". Kun nyt se siis löytyy "Bus 002 Device 004: ID 03f0:1e1d Hewlett-Packard".

5

Tee vaikka /etc/modprobe.d/usbserial tiedosto, jonka sisälle seuraavaa:
Koodia: [Valitse]
options usbserial vendor=0x03f0 product=0x1e1d
sit vaa rebootti ja toivon mukaan homma pelittää :)

Ei näyttänyt toimivan.

Mutta tein hieman toisenlaisen ratkaisun: skripti /etc/init.d hakemistoon, ja ajetaan se käynnistäessä.
Hieman lo-fi ratkaisu, mutta nyt toimii.

tiedosto /etc/init.d/hp_usbserial:
Koodia: [Valitse]
#!/bin/sh
modprobe -r usbserial
modprobe usbserial vendor=0x03f0 product=0x1e1d

ja /etc/init.d hakeistossa:
Koodia: [Valitse]
sudo update-rc.d hp_usbserial start 20 S .

6
Laitealue / HP 6510b, 3G + modprobe vendor-id [ratkaistu]
« : 20.06.08 - klo:11.46 »
HP 6510b:ssä on minulla sisäänrakennettu 3G-modeemi. Se toimii muuten normaalisti, mutta moduuli ei tunnista HP:n vendor-id:tä. Tämä pitää syöttää käsin, mikä toimii seuraavasti:

Koodia: [Valitse]
modprobe -r usbserial
modprobe usbserial vendor=0x03f0 product=0x1e1d

Mitenköhän tämän saa kaikkein fiksuiten säädettyä niin, että asetus joko a) jää muistiin b) latautuu automaattisesti koneen käynnistäessä?


ps. jos joku hakee tietoa asentamisesta HP Compaq 6510b :lle ylipäänsä ja päätyy tälle sivulle, niin laitan tähän alle pari muuta asiaa:
- asennus (itsellä Hardy 8.04 alt-install CD) : käynnistykseen tarvitaan lisäparametri [F6] "fb=false" .
- wlan: broadcomin piiri alkoi toimia uusimmissa päivityksissä restricted-ajureilla, syteemin antamia ohjeita seuraten. Asennuksessa se ei toiminut. Eli kunhan päivittää uusimpiin ja seuraa ohjeita, toimii WLANkin. Sitä ennen pitää hakea päivitykset piuhaa pitkin. [edit: no, ei se ihan toiminutkaan... se pätkii. Ndiswrapperilla Windows-ajuri toimii minulla säädön jälkeen, mutta vain jos verkko on julkinen ja avoin.]
- minulla hibernate toimi suoraan, suspend jäi käynnistettäessä pimeäksi, pitää vielä säätää...
- itseltä vielä testaamatta/säätämättä: bluetooth, sormenjälkilukija, sirukortin lukija (jos on näistä kokemusta saa vinkata)
- muita ongelmia ei ole vielä löytynyt. [edit: DVD-asemalle ei oltu asetettu aluekoodia, joten se ei soittanut levyjä.]

7
Poistappa FF3:n lisäosista Xulrunnerit käytöstä, niin tulostukset toimivat. Ja Java-plugin kannattaa vaihtaa Icedtea:sta SunJava6:een. Noilla eväillä olen saanut kolmosen pelittämään kaikilla sivuilla.

Tulostaminen ei toimi edes ilman Xulrunneria kaikissa tapauksissa oikein. Esimerkki tällaisesta tilanteesta on sivu, jossa elementti on sijoitettu CSS2.1 standardilla absoluuttisesti tulostusalueen alalaitaan. Tämä puolestaan toimii FF2:ssa.

8
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Mac-ohjelmia linuxiin
« : 09.05.08 - klo:17.52 »
Mac-ohjelmien ajamisessa Linuxissa olisi se etu, että jotkut ohjelmat, vaikka myydään kaupassa sekä windowsille että mäkille, päätyvät käytettyjen ohjelmien markkinoille versioina ainoastaan Mac versioina. Graafisen alan ohjelmistoilla laillisten Mac-versioiden myynti on isompi, joten niitä sitten riittää laillisesti myös käytettyinä.

Scribus, Gimp ja Inkscape toimivat ja paperilla mitään eroa ei enää ole, mutta käyttö ei ole yhtä sujuvaa kuin Adoben ohjelmilla.

9
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Firefox ja muutama probleema
« : 09.05.08 - klo:17.38 »
Säädin äsken omat Firefoxit niin, että voin käyttää samaan aikaan molepia selaimia. Myös lisäplaikat toimivat molemmissa erikseen, kun on eri profiilit.

Kirjoitin äsken myös ohjeen: http://forum.ubuntu-fi.org/index.php?topic=18211.0

Jos ohjeeseen tuli vahingossa jotain mikä ei toimi, voi kommetoida.

10
CMYK-plugin Separate+ löytyy Ubuntulle käännettynä osoitteesta:

http://www.ohweb.com.ar/gimp/

Tiedoston nimi on Separate-Compilado.zip

Kun kopioi paketin sisältämät 3 tiedostoa Gimpin plugin kansioon ja asentaa icc-profiilit (paketti icc-profiles), homma toimii.

Separate+:n käytettävyys ei ole maailman paras, mutta sillä luodut valmiit tiedostot toimivat hyvin, kunhan profiilit on valittu oikein. Ennen kuin ihmettelee CMYK kuvan outoja värejä, kannattaa tarkistaa että oli valittuna oikeat profiilit ja katsoa jälkeä "proof" toiminnolla. Kuvat kannattaa ehdottomasti muokata valmiiksi RGB:nä ennen väriavaruuden muuttamista.

11
Ubuntun versiossa 8.04 oletusselaimena asentuu Firefox 3 beta 5. Beta-versiossa on monia parannuksia käyttäjän näkökulmasta, mutta osa toiminnoista aiheuttaa edeleen ongelmia. Yksi onglelmista joillakin sivustoilla on tulostaminen. Tällöin tulostus useimmiten kuitenkin toimii Firefoxin valmiilla 2 versiolla.

Firefoxin version 2 pystyy asentamaan helposti pakettien hallinnasta.

Koodia: [Valitse]
sudo apt-get install firefox-2
Kun asennettuna on kaksi versiota samasta selaimesta ne käyttävät oletuksena samaa käyttäjäprofiilia: kirjanmerkkejä, sivuhistoriaa ja laajennuksia. Tällöin syntyy myös tilanne, jossa molemmat selaimet eivät voi olla auki samaan aikaan, vaan toisen avaamiseksi toinen täytyy ensin sulkea. Jos selain on auki kumpikin kuvake avaa uuden ikkunan auki olevaan selaimeen. Firefox 2 ei tallenna auki olleita välilehtiä, joten samaa profiilia käytettäessä vaihdoksessa samalla katoavat tallennetut välilehdet.

Web-kehittäjän tarvitsee mielellään päästä testaamaan työn alla olevaa palvelua useilla eri selaimilla. Tällöin on kätevintä pystyä pitämään molemmat selaimet auki samaan aikaan. Myös, jos normaalikäytön ohessa joku yksittäinen sivu tarvitsee tulostaa vanhalla selainversiolla, on turhan raskasta sulkea kaikki ikkunat ja avata ne uudelleen.

Firefoxissa voi käyttää vaihtoehtoisia profiileja. Profiileja pääsee luomaan ja muokkaamaan käynnistämällä selaimen komennolla:

Koodia: [Valitse]
firefox -ProfileManager
Ennen komentoa selain ei saa olla auki.

Kun haluaa avata selaimen tietyllä profiililla, voi joko asettaa profiilin valittavaksi selaimen käynnistyksessä tai käynnistää selaimen komennolla:

Koodia: [Valitse]
firefox -P profiilin_nimi tai vanhemman version
Koodia: [Valitse]
firefox-2 -P profiilin2_nimi
Tämä ei kuitenkaan vielä mahdollista kahden selaimen käyttämistä samaan aikaan, vaan komentoon tarvitaan vielä yksi lisämääre:
Koodia: [Valitse]
firefox-2 -P profiilin2_nimi --no-remote
Komennot on helppo tallentaa pikakuvakkeiksi.

12
Ubuntu tietokoneissa / Scribus + Voikko?
« : 08.05.08 - klo:14.40 »
Scribuksen versiossa 1.3.3.9 olen törmännyt joihinkin suomenkielen tavutusvirheisiin. 1.3.3.11:llä en ole vielä ehtinyt tekemään mitään isompaa, joten en tiedä ovatko mukana siinäkin.

Kuitenkin tulee mieleen kysyä, josko on jotain tapaa yhdistää Voikon oikoluku ja tavutus Scribukseen? Onko tällaisesta kokemusta tai onko sitä mietitty mahdollisuutena.

13
Yleistä keskustelua / Vs: Suurimmat mokasi asentaessasi.
« : 21.03.07 - klo:19.03 »
Ei välttämättä isoin moka, mutta useammin kuin kerran on käynyt niin, että ruuvailee kovalevyjä kiinni kotelin asennuskehikoihin ja kehikot kiinni. Sitten huomaa että levyjen liittimet on kotelon seinään päin, eli johtojen tavoittamattomissa. Pitää purkaa taas ja kääntää levyt toisin päin. Kerran kävi sama moka jopa diskettiaseman kanssa...

14
Yleistä keskustelua / Vs: Drupal & Wordpress
« : 15.03.07 - klo:20.53 »
Text-patternilla pääsee alkuun pirun nopeasti. Asentaminen ei vaadi juuri mitään osaamista. Olen lukenut, että löytyy paljon monipuolisia plugineita, joskaan en ole kokeillut mitään.

Toinen mitä tiedän on Drupal, mutta sen tekstityökalu ei tunnu yhtä tehokkaalta kuin Textpattern.
Hmm, en oikein tajunnut, että mihin viittaat tekstityökalulla, editointi-ikkunaan ehkä, mutta Drupalin uusi versio 5.1 on kyllä tosi hyvä. Sen käytettävyys ja laajennettavuus ovat hypänneet aivan uudelle tasolle, vaikka ei 4.0-sarjakaan huono ollut.

Tekstityökalu on se osa ohjelmaa, jolla julkaistaan tekstiä... eli työkalu tekstin tuottamiseen.

Kun oli yli 12 kk väli threadissa, niin kommentit ohjelman oletusominaisuuksista ei oikein voikaan olla ajan tasalla... ei olisi ihan välttämättä enää kannattanu  alkaa nostamaan tätä threadia esiin.

Kyllä Drupal joo toimii ihan hyvin, ja sillä saa paljon aikaan melko helposti. Kuitenkin wysiwyg ja moni muu asua vaatii lisämoduulien asentamista ja mutenkin enemmän säätöä kuin mitä tuolloin vuosi sitten oli textpatternin oletusasennuksessa. Nyt kun on kulunut vuosi edellisestä kommentista, niin Drupal tuntuu olevan jo aika lailla omaa luokkaansa. En silti tiedä josko osaisin sitä itse asentaa, kuten tuon textpatternin aikoinaan kokeeksi.

15
En minä kyllä ole ainoa ihminen maailmassa, joka on samanlaisia vaikeuksia: Open office wont remember language settings!

Tuossa englanninkielisessä säikeessä oli kyse ainoastaan 6.06:n OpenOffice.org2:sta...

Ja siihen ongelmaan kohtuullisen hyvä ratkaisu oli tehdä oma default-template:
http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=267444

Mutta kyllä kai sen 6.10:ssä pitäisi toimia?



tietty olisi mukavaa jos voisin oikolukea samaa tekstiä samaan aikaan kahden eri kielen oikoluvulla, mutta aika harovintuohon on ollut tarvetta.

Mutta tokihan samassa dokumentissa voi käyttää useampaakin kieltä.

Kappaleen tyylille voi valita omat kielet (esim. Default-English, Default-Polish, Default-Finnish) tai jopa kirjainten tyyleille onat kielet, jolloin vaihtamalla tyyliä saa oikoluettuja eri kielisiä sanoja kappaleen sisälle tai vaikka pelkkiä eri kielisiä kirjaimia. Kieli näyttäisi olevan ohjelmassa kirjaimen ominaisuus, ei dokumentin. Dokumentin oletus vaan vaihtaa kirjaimien oletuskielen.

Jos käyttää paljon eri kielisiä lainauksia tms. kannattaa tuollaisia tyylejä tehdä jo suoraan template-tiedostoihin.

Mutta samaa kirjainta tuskin saa oikoluettua kahdella eri oikoluvulla samaan aikaan,,,

16
Ainii, pääsen sisälle siis toiseks uusimmalla päivityksel, mutta latautuessaan kaikki muut on ok, paitti PCMCIA failted. Mutta onko sil nyt niin merkitystä, kun pitäisi tuo uusin versio mieluiten toimintaan saada ja levytilaa lisää...  ;)

Jos kone ei ole kannettava, siinä tuskin on PCMCIA-korttipaikkaa - siis ei ole ihme että sen käynnistäminen ei onnistu, Minullakin pöytäkoneessa tulee virheilmoitus siinä... eli siitä ei varmaankaan kannatta stressata. Tuo virheilmoitus voi varmaan tulla versiosta riippumattakin.

17
Silloin kun minä olen käyttänyt Ubuntussa DVD-RAM -levyjä ja asemia on homma sujunut aina ilman mitään miettimistä. Levyt ovat toimineet automaattisesti kiintolevyinä. Alutuksen olin tehnyt silloin kun minulla oli vielä Windows, joten sitä en ole kokeillut.

Oletusasetukset päällä (en muuten muista kokeilleenin 6.06:ssa, vaan tämä on 5.10 kokemuksia)

Sisäinen asema (LG mallia 2003):
- Levy sisään
- Ubuntu mountaa levyn automaataisesti kovalevyksi
- levy toimii täysin samoin kuin kovalevy
- jos on kirjoitusongelmia, voi olla että kyse on vain siitä että mounttaus on tehty sudo-oikeuksilla -eli vain sudolla voi kirjoittaa...
- Levy ulos umountilla...

Ulkoinen asema (LG mallia 2005, 5 1/2 USB3-kotelo)
- Levy sisään ennen kuin kytekee USB-piuhan
- Muuten sama kuin edellä

18
Graafisella puolella hoituu valitsemalla yläpalkista:

System --> Administration --> Language Support

Siinä voi asentaa kielivaihtoehdot ruksaamalla ja valita haluamansa defaultiksi...

19
(ellei se sitten ole jo menueditorissa 'piilossa').

Ei näytä olevan, eli pitää itsei lisätä.

Toinen vaihtoehto on ruksata "OpenOffice.org From Template" näkyväksi tuossa menueditorissa (Applications --> Accessories --> Alacarte Menu Editor -----> Office). Siitä aukeaa näkymä jossa voi avata joko tallennetun dokumenttipohjan tai avata tyhjän tiedoston millä tahansa OO:n osalla. [sori, käytän Ubuntua englanniksi, joten valikko-ohjeet on mitä on.]

20
Laitealue / Re: 12-14" kannettava jossa toimii Ubuntu?
« : 02.10.06 - klo:00.34 »
Akut menee näiden kahden koneen kokemuksen perusteella aktiivisessa käytössä puolessa vuodessa.

Tuo riippuu kai sitten paljon myös siitä tuleeko kytkettyä johto seinään silloin kun on paikallaan. Itsellä 10kk jälkeen M30:n akku ihan ok kunnossa. Ja tuona aikana kone on ollut päällä enemmän kuin pois.

M30 on osoittautunut oikein hyväksi valinnaksi - ja päivitys Breezystä Dapperiin vain paransi asioita. (joo... olen mainostanut sitä ennenkin enkä edes saa provikoita ;) )

13" / 2.1kg / 60GB / 1GB / DVD-DL / tyylikäs muotoilu / muuta kivaa

Sivuja: [1] 2 3 ... 5