Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - simohell

Sivuja: 1 ... 3 4 [5]
81
Windowskin on petrannut päivytyksissä. Ongelma on tyhmät käyttäjät, jotka ei jaksa asennella päivityksiä. Löytyy niitä muutama varmasti linux-käyttäjissäkin.

Jos linux-puolella ohjelmasta tarvitsee juuri sen uusimman version, tai jos repot on rikki ei apt-päivitykset auta.

Kävi viime kuussa niin, että olin Ubuntua asentamassa ja Mozillasta oli repoissa eri versiot eri komponenteista. Mozilla Mail ei suostunut asentumaan, koska Mozilla Navigator oli pari piirua päivitetty versio, jolloin dependessit olivat menneet sekaisin. Oli pakko asentaa versio aptin ulkopuolelta että sai vanhat mailit ja asetukset toimimaan suoraan Ubuntun alla ilman rasittavia import yms. hässäköitä. Nyt sitä ei sitten niin vaan päivitellä.

Isoin tietoturvariski kuitenkin on aina käyttäjä, ja jos koneessa on sshd päällä (mitä Windowsissa yleensä ei sattuneesta syystä ole) ja salasana kiusantekijän tiedossa ei automaattiset tietoturvapäivitykset paljoa lohduta.

Jos haluaa edistää Ubuntun asiaa tietoturvasta puhumalla voisi paatoksen tasoa hieman vähentää ja tarkistaa faktat, niin ainakin suomalaisiin uskoakseni uppoaa paremmin.

No, mäkkiuskovaistenkin määrä on kovassa kasvussa vaikka niiden uudet iMac G5-koneet luultavasti tekevät selvää ahkeran käyttäjän niskasta ja ranteista (ainakin jos entistä työterveydenhoitajaani on tietokone-ergonomian suhteen uskominen.)

82
Ihan niistä fonteista:

Iso osa Ubuntusta (valinnaisina) löytyvistä fonteista on alustasta riippumattomia.

Mm. Gentium on epäilemättä yksi maailman parhaista ja luettavimmista fonteista,
eikä sen (tai muidenkaan TTF:ien) käyttö riipu alustasta. (Gentiumin ongelma on
se ettei siitä ole lihavoitua varsiota).

Bitstreamin fontit ovat loistavia ja Microsoftin Windows-fontit löytyvät Ubuntuunkin
msttcorefonts -paketissa. Ray Larabien suunnittelemat ilmaiset fontit ovat
suurin osa varsin epätavallisia, mutta painotuotteissa oikein hyvin toimivia
löytyy myös aimo kasa.

Edellämainitut löytyvät tosiaan kaikki myös muillekin käyttöjärjestelmille.


Fonttien selaus ja hallinta on sitten asia erikseen  :(
Laajan valikoiman selaaminen on hankalaa eikä helppoja ja käytettäviä
työkaluja tunnu löytyvän. Selaamiseen olen itse käyttänyt emulaattorin
kautta ajatteua Windows-ohjelmaa.

83
Liittyen edelliseen, ja koska käytän englanninkin kielistä foorumia englanniksi, vaihdoin käytetyksi kielekseni "english". Sen seurauksena kaikki sivut käyttävät oletuksena ISO-8859-1 kirjaimistoa, eli skandit heittävät Firefoxissa häränpyllyä. Korjaamiseksi käyttäjän päässä pitäisi jokaisella sivulla erikseen vaihtaa koodaus UTF:ksi. On siis pakko palata suomenkieliseen.

Joku voisi (siis jos ehtii ja jaksaa, vapaa-aikanahan tätä tehdään) vaihtaa myös englanninkielisen käyttöliittymän käyttämään unicodea.

84
Kun tein tänne tänään tunnuksen panin merkille sen, että käyttöehdot on listattu englanniksi. Voisi kuvitella että suomalaisella foorumilla on erilaiset säännöt. En nyt ole aivan varma, mutta on jäänyt sellainen mielikuva, että laitkin voivat olla erilaisia. (Toisaalta enhän ole jaksanut tarkistaa, missä tämä palvelu sijaitsee fyysisesti...)

Toinen vaikutelma on, että tässäkin softassa on osittain taidettu syyllistyä käyttämään suomenkielen lisäksi myös "nörttiä". Minusta käännöksissä on tärkeää se, että sanat toimivat myös käytännössä -- ei vain kielitiedostossa.

Sanamuodot ovat siinä mielessä suomenkielen kirous englannista käännettäessä, että nominatiivit ja imperatiivit menevät helposti sekaisin rinnasteisissa toiminnoissa. Englannin kielessä imperatiivin ja nominatiivin erona on artikkeli, mutta tällä keskustelupalstalla on imperatiivi "reply" eli vastaa käännetty nominatiiviksi vastaus. Kuitenkin muut linkit ovat imperatiiveina (kuten pitääkin).

No... luoja tietää, että tämän foorumin käännös on hyvä verrattuna moniin muihin ohjelmiin.

Mutta käyttöehdot olisi minusta hyvä tarkistaa ja kääntää.

85
Laitteelle on olemassa Mac OSX ajuri, joten tulostamisen pitäisi varmaankin toimia ongelmitta. OSX kun käsittääkseni käyttää CUPSia samaan tapaan kuin Ubuntukin. Oma Epsonin halpisprintterini (C66) toimii Ubuntussa, mutta koska Epsonilla ei ole sille CUPS-ajuria pitää käyttää saman tapaisen printterin ajuria ja se taitaa hidastaa melkoisesti.

Itselläni on Epsonin skanneri, ja se toimi Xsanella suoraan Ubuntun perusasennuksella kaikilla ominaisuuksilla. Monitoimilaitetta en ole käyttänyt, mutta yleensä Epsonin skannerit ovat hyviä.

86
Laitealue / Re: Matrox G450 Dualhead
« : 28.12.05 - klo:19.33 »
Ubuntu pohjautuu Debianiin, joten uskoisin että näytönohjaimet toimivat jokseenkin samalla tavoin.
Itse siis olen käyttänyt G450:ntä vain Debianin versiossa 3.1 (r0).

Ubuntuun löytyykin suoraan paketit matroxin konfigurointiin:
Lainaus
xserver-xorg-driver-mga - X.Org X server -- mga driver
gmgaclock - Matrox G400 graphics card overclocking tool
mga-vid-common - Module aliases and test program for /dev/mga_vid
mga-vid-source - Kernel driver for the back-end scaler on Matrox cards (source)
mgapdesk - X configuration tool for Matrox video card

Näistä luultavasti sinulle riittää työpöydän asetusten säätöön tarkoitettu "mgapdesk".

Jos et löydä pakettia komennolla "apt-get install mgapdesk" sinun täytyy lisätä tarvittava repository pakettien hallinnan asetuksiisi. Se löytyy ainakin, jos lisäät kaikki synaptic package managerin alta löytyvät...

87
Laitealue / Re: Radeon Igp 320 toimimaan ubuntussa???
« : 28.12.05 - klo:19.21 »
Ubuntun 5.10 versio tukee Radeon IGP 320 -ohjainta (aka Radeon Mobility U1) suoraan ainakin puhtaalla asennuksella. Tällöin on oletuksena ajuri 'ati'. Päivityksen suhteen oma koneeni antoi asennuksen jälkeen 180k fps (glxgears-ohjelman mukaan). radeon toimii samalla tavalla.

fglxr-ajuri ei tosiaan tue IGP 320:tä.

Kannattaa ehkä myös kokeilla BIOS-asetuksia ja säätää käytettävä keskusmuisti vakiokokoon, jos se on nyt asetuksella "auto".

Laita tänne vaikka kopio näytönohjaimen ja näyttöjen osalta xorg.conf -tiedostostasi...

Ikävä puoli IGP 320:n linux-toteutuksessa on se että se ei tue 2:n näytön (sisäinen ja ulkoinen) käyttöä samaan aikaan (yhtenä isona työpöytänä). Kannattaa ehkä myös kokeilla, josko olisit asettanut X:n käyttämään ulkoista näyttöä...

Sivuja: 1 ... 3 4 [5]