Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - yottabyte

Sivuja: [1] 2 3 ... 7
1
Hei arvon velhot ja muut!

Käytössäni on osittain uusi, eilen kasattu kone. 8 gigaa uutta memtest-testaamatonta muistia, uusi team groupin ssd-levy, jolle asennettu puhtaana Linux Mint 16. Swap-osio on kokonaan irroitettu sen koon muutosta varten.

Teen ntfs-osion koon muutosta vanhalle kiintolevylleni ja varmasti joku jo arvasi, että eihän niitä varmuuskopioita ole. Viimeksi kun kuva vastasi, mentiin viimeisen 5 minuutin kohdalla copying files-vaihetta. Kone on ollut täysin jumittuneena noin tunnin. Hiiri liikkuu ruudulla, mutta mikään muu näytön kuvassa ei muutu (esim. kello). Viimeinen asia, jonka tein, oli että liitin muistikortinlukijan, jossa kamerani kortti sisällä, etupaneelin portit eivät toimineet, joten liitin koneen taakse, joka toikin kuvakansion esiin. Liekö sattumaa että kone jumitti juuri silloin. Alt+f2 ei toimi, Alt+Ctrl+f1 toimii ja sanoo:

"samuli-desktop login: [ 4.476752] systemd-udevd[1298]: failed to execute '/lib/udev/mtp-probe' 'mtp-probe /sys/devices/pci0000:00:13.0/usb9/9-1 9 2': No such file or directory"

Kirjautuminen ja komennot toimivat lagailematta. Ctrl+Alt+F7 tuo nyt kuvaan vain hiiren, eli teksti ja musta pohja näkyy edelleen, enkä pääse työpöydälle.

Mitähän nyt kannattaisi kokeilla, sellaista, joka ei sulje gparted-sovellusta? *EDIT: free -m komento näyttäisi, että vapaata muistia on yli 6gb (Onko mahdollista, että gparted veti muistini täyteen ja kone jumitti kun swappia ei ole? Saanko mahdollisesti luotua komentoriviltä swapin tiedostona liittämättä muita taltioita ja otettua sen käyttöön?). Tai voisiko ongelma olla vain ikkunointimanagerissa? Tuleeko muuta mieleen?

EDIT2: saako jollain komennolla tietää tekeekö gparted vielä jotain? parted-ohjelmalla ei kai ole mitään status-komentoa tms.? parted -l näyttäisi osioiden koot sellaisina, jollaisiksi ne muutin, tarkoittaako tämä että gparted on tehnyt kaiken loppuun asti?

Kiitos paljon!

2
Laitealue / Vs: Deathadder 3500dpi näppäinten asetus.
« : 06.11.10 - klo:23.24 »
Razerilta ei ole softaa näppäinkomentojen asettamiseen. Windowsille laitevalmistajat tekevät aina ajurit, kun taas Linuxille valmistajien tuki on äärimmäisen vähäistä ja laiteajurit tekee Linuxia käyttävä yhteisö. Muistaakseni jonkun tekemä, Phronix-niminen softa on olemassa DeathAdderilla räpeltämiseen, mutta käsittäisin, että näppäinten emuloimiseen tuo ei ole omiaan.

Itselläni on DeathAdder ja olen joskus muistaakseni emuloinut sivu eteenpäin- ja sivu taaksepäin noille ylim. napeille. Xorg.conf-nimiseen tiedostoon voidaan syöttää hiiren tiedot ja samalla emuloitujen näppäinten lukumäärä. Xorg:n tiedostojen kautta saadaan myös näppäinten vastaavuudet. Itse en tiedä voidaanko itse nappeja vastaavat komennot kirjoitella Xorg.conf:n vai onko ne laitettava johonkin muualle.

Itse veikkaisin, että hiiren nappien emuloiminen on vasta-alkajalle suhteessa homman palkitsevuuteen hieman vaikeaa. Voi olla, että homma hoituisi graafisiin sydeemeihin tottuneelle helpommin btnx-nimisellä softalla, mutta tuo vaatii myös jonkin sortin erillistä konfiguraatiota.

3
Niin, eli tulin kyselemään ennen kuin ostan mitään. Tarkoitus olisi viedä tosiaan digitaalinen audiosignaali ulkoiselle d/a converterille. Sitä helposti luulisi, ettei signaalin viemiseen tarvitse mitään piirien yms tunnistamista tai ajureita, kunhan vain sörkkii sitä signaalia USB-kaapelia pitkin ja antaa DAC:n hoitaa loput, mutta miten on? Vaatiiko DAC:n käyttö aina sen, että ALSA tukee juuri nimenomaisia laitteen käyttämiä piirejä? Onko tuota mahdollista kiertää, esimerkiksi kirjoittelemalla ALSA:lle että pistää signaalia vain ulos esimerkiksi tietystä usb-paikasta?

Kyseessä on ESI:n DR.Dac nano, joka ei käytä esimerkiksi Windowsilla tai Macillä erillisiä ajureita. Linuxia ei mainita tuettuna, mutta sehän ei toki vielä kerro.

4
Niin elikkäs... ennen jos jokin sovellus meni täydelliseen jumiin niin ctrl+alt+backspace uudelleenkäynnisti X:n tai jotakin vastaavanlaista ehkäpä? Jokatapauksessa näin pääsi aina sisäänkirjautumisruutuun. Nykyäänhän (Ubuntu 10.04 nyt käytössä) tuo pikanäppäinsydeemi on oletuksena pois käytöstä, mitenkähän... saakos tuon jotenkin takaisin käyttöön? Onko parempia ideoita esimerkiksi koko ruudun täyttävien ohjelmien jumiutumisten hoitamiseen?

5
Nyt ei anna enää liittää millään, hämmentävää. On käyty läpi varmasti jokainen mahdollisuus user, users, umask=000, ilman umaskia jne -vaihtoehdoilla. Ettei vain liitoskohta-hakemistojen oikeuksia täytyisi muuttaa? Eikai tässä ainakaan ole mitään vikaa:

Koodia: [Valitse]
/dev/sda1 /media/disk/sda1      ntfs-3g      rw,user,noauto,umask=000 0      0
/dev/sda2 /media/disk/sda2      ntfs-3g      rw,user,noauto,umask=000        0 0

Onko ntfs-3g:n kanssa tarpeen olla jotain paketteja asennettuna, jotka minulta on mahdollista puuttua?

Oikeudet puuttuvat?

Koodia: [Valitse]
su root

mount -a

chown -R käyttäjänimesi:käyttäjänimesi /media/disk/sda1

Ja sama toimenpide osiolle sda2    :)

Ei auta sitten mikään. Nyt on oideudet liitoskohdillakin.

Tuossa on vielä tuo koko virhesanoma:
Koodia: [Valitse]
Failed to create '/dev/fuse': Lupa evätty
Error opening '/dev/sda2': Lupa evätty
Failed to mount '/dev/sda2': Lupa evätty
Please check '/dev/sda2' and the ntfs-3g binary permissions, and mounting iser ID. More explanation is provided at http://ntfs-3g.org/support.html#unprivilileged

Ensimmäisen rivin sain katoamaan, kun loin kansion /dev/fuse ja laitoin omistajaksi itseni. Boottauksen jälkeen ongelma tuli kuitenkin takaisin. Ehkäpä kysymys mahdollisista ohjelman ntfs-3g-käyttöoikeuksista?

Erillisellä (käynnistyksessä päkäyttäjän salasanaa kysyvällä) Disk Manager-ohjelmalla saa liitettyä ntfs-osiot ja umask=000:lla antaa näköjään myös rw-oikeudet. Saanhan minä toki tuollakin asemat liitettyä, mutta olisi toki kiva tietää missä mättää. Ei gnomen, tai muissa järjestelmän asetuksissa olisi mahdollisuutta, että järjestelmä osaisi taltioita liitettäessä esim kysyä pääkäyttäjän salasanaa mikäli sitä tarvitaan? Niin ja Ubuntu-osiolle ei anna vieläkään jostain syystä kirjoitusoikeuksia. Tämän ext3-osion kanssa ei myöskään anna käyttää umask=000-optiota.

6
Nyt ei anna enää liittää millään, hämmentävää. On käyty läpi varmasti jokainen mahdollisuus user, users, umask=000, ilman umaskia jne -vaihtoehdoilla. Ettei vain liitoskohta-hakemistojen oikeuksia täytyisi muuttaa? Eikai tässä ainakaan ole mitään vikaa:

Koodia: [Valitse]
/dev/sda1 /media/disk/sda1      ntfs-3g      rw,user,noauto,umask=000 0      0
/dev/sda2 /media/disk/sda2      ntfs-3g      rw,user,noauto,umask=000        0 0

Onko ntfs-3g:n kanssa tarpeen olla jotain paketteja asennettuna, jotka minulta on mahdollista puuttua?

7
Nyt saan liitettyä osiot, kirjoitusoikeudet pitäisi vain vielä saada myös ntfs-osioille. Jostain syystä ei vielä onnistu vaikka on ntfs-3g ajurina ja rw-optio käytössä. Tällä hetkellä nuo näyttävät fstabissa tältä:

Koodia: [Valitse]
/dev/sda1 /media/disk/sda1      ntfs-3g      rw,user,noauto,umask=022 0      0
/dev/sda2 /media/disk/sda2      ntfs-3g      rw,user,noauto,umask=022        0 0

fdisk -l näytti sda:ta, niin laitoin tuonnekkin sitten niillä. Umask tuossa on "ylimääräisenä", ilman ei antanut liittää. Kokeilen nyt sijoittaa userin tilalle usersin

8
Lainaus
Siis root-nautiluksen avulla liittäminen onnistuu? Jos NTFS-osio ei halua tulla liitetyksi, niin silloin /etc/fstab tiedostossa on jotain vikaa...

http://linux.fi/wiki/Fstab

Voit tietenkin tehdä liitospisteet esim seuraavalla tavalla..

En tiedä onnistuuko root-nautiluksella, kun ainoa paikka jossa tiedän, että noita voi kokeilla graafisesti on "Tietokone". Tuo kun ei ole oikea hakemisto, niin pääseekö tuonne myös tuolla komentoriviltä käynnistetyllä nautiluksella?

Fstab näytti tältä silloin, kun järjestelmän sai vielä käyntiin:

Koodia: [Valitse]
# /etc/fstab: static file system information.
#
# <file system> <mount point>   <type>  <options>       <dump>  <pass>
            proc            /proc               proc        defaults         0       0
/dev/sda6       /                              ext3     errors=remount-rw,user      0       1
/dev/sda5       none                       swap            sw              0       0
/dev/scd0       /media/cdrom0       udf,iso9660  user,noauto     0       0
/dev/fd0        /media/floppy0         auto    rw,user,noauto     0       0
/dev/sda3      /media/disk/sda3     ext3 rw,user,noauto 0 0
/dev/sda1     /media/disk/sda1      ntfs-3g  rw,user,noauto 0 0
/dev/sda2     /media/disk/sda2      ntfs-3g  rw,user,noauto    0 0

(Lisätyt on tuosta sda3:sta eteenpäin ja sda6:sta muokattu. Ei kai tässä sentään ole syy, miksi X ei käynnisty?)

Edit: Nyt pääsin Debianiin sisälle. Olin muokannut errors=remount-ro-kohtaa ja vaihtanut ro:n tilalle rw. Ilmeisesti tästä johtui, ettei järjestelmä enää käynnistynytkään. Muokkaan fstabin kuntoon tuossa illalla ja kerron sitten auttoiko alkuperäiseen ongelmaan. Kiitos vain avusta :)

9
Ubuntun kanssa kaikki on aina toiminut oikeuksia tai fstab-tiedostoa muuttelematta suoraan asennuksen jälkeen. Lenny ei anna minun liittää mitään tiedostojärjestelmiä graafisesti suoraan esim. kaksoisklikkaamalla osiota. Toiselle linuxosiolle antaa virhesanoman: "Oikeutesi eivät riitä taltion liittämiseen." ja NTFS-osioille virhesanoman: "Virheellinen liitosvalitsin yritettäessä liittää taltiota "[osion label]"."

Haluaisin käyttäjälleni oikeudet liittää tiedostojärjestelmät suoraan esim. kaksoisklikkamalla osiota. En nyt tiedä onko tämä pakko hoitaa fstabin kautta, mutta siellä on tällä hetkellä listattuna ainoastaan ulkoinen kiintolevy, Debianin oma osio, swap ja DVD-asema. Paikassa "Tietokone" (joka siis ei vissiin ole mikään oikea kansio) on kuitenkin listattuna kaikki kiintolevyn osiot. Miksi en saa liitettyä osioita? Täytyykö käyttäjälleni ainoastaan antaa yleisesti tähän oikeudet vai täytyykö fstabiin lisätä jokainen osio erikseen ja antaa niille yksitellen parametri, joka oikeuttaa tavallisen käyttäjän liittämään osio.

Kiitoksia mahdollisesta avusta :)

Edit: Nooniin, nyt ei järjestelmä boottaa, jää roikkumaan käynnistyksessä tuohon rsyslogdin kohdalle. Tein fstabiin muutoksia, mutta eipä tuo näytä alkuperäiselläkään versiolla enää käynnistyvän ja kaipa tämä on muutenkin kokonaan erillinen ongelma? Single user modena saa käyntiin, mutta voiko tuoltakäsin asialle mitään?

Edit 2: Nyt antoi ihan virhesanoman, että X ei käynnisty "järjestelmän sisäisen virheen vuoksi" tjsp. Nyt on sormi aivan keskellä kämmentä

10
Multimedia ja grafiikka / Vs: Näytä työpöytäsi
« : 24.06.09 - klo:13.02 »
Ottaa päähän kun tuo kde näyttää niin hyvältä, mutta joka kerta kun kokeilen, totean ettei käytettävyys ole minun makuuni :(

11
Ongelman syy taisi selvitä: osoiteviittaukset ubuntun juurihakemistoon oli merkitty osiolle hd0,5, kun oikea osoite oli hd0,2. Ilmeisesti siis tuo levyjen osoittaminen sda-muodossa on järjestelmän sisäinen tapa ja liittyy jotenkin fstabin toimintaan? Sen takia noihin ei täytyisi luottaa, vaan katsoa noita hd-viittauksia, sillä ne ovat linuxjärjestelmille tavallaan universaaleja?

kiitos avusta :)

12
Asensin OpenSUSEn vistan ja ubuntun rinnalle ja otin susen käynnistyslataimen (grub) käyttöön. Nyt susen käynnistyslatain ei enää osaa käynnistää ubuntua (jaunty.) ensimmäinen yritys oli susen oma oletus: Suse yrittää käynnistää ubuntun tämän oman osion menu.lst:ltä. Tällöin siis aukeaa grubi, jonka asensin silloin aikoinani otettuani ubuntun käyttöön. Eli siinä on listattuna kaikki ubuntun kernelit ja siitä kun valitsee jonkun, tulee muistaakseni virhesanoma "error 15 file not found", millä siis ilmeisesti tarkoitetaan tuota kernelin käynnistystiedostoa jota ei muka löydy. Kuitenkin kun menen katsomaan susesta käsin, niin tiedosto on paikassa /media/disk/boot/vmlinuz-mikälie. eli paikassa /dev/sda3/boot. Silloin kun käynnistetään niin, että juurihakemisto on /dev/sda3, niin eikös tuon tiedoston pitäisi olla aivan oikeassa paikassa? Susen asentamisen jälkeen ubuntun grubia ei ole päästy päivittämään, kun en pääse järjestelmään sisälle.

Seuraavaksi yritin tehdä Susen yastista käsin kokonaan uuden käynnistäjän niin, että se käynnistäisi suoraan tuon ubuntun levykuvan (ei ubuntun omaa käynnistyslatainta), valitsin kernelin levykuvaksi ensin tuollaisen initdr(kernelin numero jne)-tiedoston sieltä ubuntun osion boot-hakemistosta ja "aloitusmuistilevy"-kohtaan laitoin tuollaisen vmlinuz-tiedoston. Boottasin ja nyt tuli eri erroria, käsittääkseni yritti sanoa, että tiedosto ei ole kelvollinen boottitiedosto. Susen omissa käynnistyskuvissa on kaikissa pääte -pae, noissa ubuntun käynnistyskuvissa ei ole päätettä. Onko niin, että susen grub ei ymmärrä näitä ubuntun tiedostoja ja siksi koittikin käynnistää tuolta menu.lst:ltä? Sitten menu.lst:ltä olisi tarkoitus käynnistää ubuntu, mutta jostain syystä grub etsii tiedostoja väärästä paikasta.

No jokatapauksessa seuraavaksi vaihdoin kernelin levykuva-kohtaan tuon vmlinuz-tiedoston ja aloitusmuistilevy-kohtaan tuon initdr-tiedoston (eli käänsin vaihtoehdot toisin päin). Nyt valitti taas, ettei tiedostoja löydy.

Mikä avuksi? saako tällä käyntiin tuota ubuntua ollenkaan ja mitä todennäköisesti tein väärin? Lähteekö käyntiin jos asennan toisen ubuntun susen tilalle, sitten sieltä käsin update-grub niin saan tuon aikaisemman ubuntun käyntiin (kun grub löytää nuo käynnistystiedostot). Kun pääsen vanhempaan ubuntuun sisälle, voin päivittää sen menu.lst:n. Tämän jälkeen asennan susen uudestaan tuon uudemman ubuntun päälle, ja käsken, ettei se asenna omaa käynnistyslataintaan (kuinka?). Seuraavaksi menen taas (vanhempaan) ubuntuun ja päivitän sen grubin. Tässä vaiheessa käytössä on vanhan ubuntun latain, jonka juuri päivitin ja joka ehkäpä tunnistaa nuo susen käynnistystiedostot? Vai käykö kuitenkin niin, että se käynnistyslatain, joka tuli uudemman ubuntun mukana jää kummittelemaan johonkin? Onko olemassa helpompia tapoja? voinko suoraan ottaa hienovaraisesti ubuntun käynnistyslataimen takaisin käyttöön ja tämä osaa käynnistää edes itse ubuntun?


13
Laitealue / Vs: Linux yhteensopivan koneen kokoaminen
« : 26.09.08 - klo:22.18 »
Kyllä tuommoisen budjetin koneeseen olisi järkevää ostaa tehokas näyttis, vaihtoehtona sitten vaan pudottaa budjettia.
Mitä teet koneella? musiikki, pelit, leffat, surffailu?

14
jaajaa, täytyypä kuulostella

15
Lainaus
M-audion kortteja voisin suositella

juu täytyypä pitää mielessä ja ottaa selvää

Lainaus
Jos jostain halua kuunnella eroa DA-muuntimien välillä, niin matalien taajuuksien bassotoiston tukkoisuus/säröytyminen -8 tai viimeistään -0 db:n paikkeilla on merkki siitä että DA kyykkää ja pahasti

milläköhän tuollaisia kannattaisi testata, onko jotain ohjelmia, jotka tuottavat eri taajuuksisia ääniä ja ilmoittavat taajuudet, niin ilmenisi ehkä samalla jos jotain taajuuksia jää välistä?

Lainaus
Kuitenkin yksi huomattava seikka integroiduissa AC'97 piireissä on se, että tahtoovat jonkin verran suhista ja joskus saattaa vuotaa ihmeellisiä surinoita esim kiintolevyn / cd-aseman käytöstä äänilähtöön, tai näytöllä jos tapahtuu suuria muutoksia.

tämä ei mielestäni ole enää tuota AC'97 porukkaa, eikä minulla ole tällä emolla tuollaisia ongelmia ollut (edellinen kone onkin asia erikseen), oikeastaan mitään ongelmaa ylipäänsä ei ole, musiikki vain on jokseenkin tasapaksua jo verratessa creativen zen v plussaan ja mozaiciin

16
Tuotanoin, nyt on niin, että vähän olisi äänikortin osto harkinnassa, näinpä lyhyesti vain kysyisin näistä Linux-yhteensopivuuksista. Pitäisi löytää hyvin linux-yhteensopiva äänikortti, josta saisi sen laadun irti. itseä vähän epäilyttää tuo, että Asla hoitaa kaikki ajurit, voiko siitä kortista saada yhtä hyvän äänen ulos kun winukalla, jolle on valmistaja itse tehnyt nämä ajurit? Onko äänenlaadun taso hyvälläkin kortilla ubulla ihan sama kun joku integroidun kortin laatu? Mitä korttia suosittelette, edullisesti pitäisi saada, kun luuritkin on (toistaiseksi vain) Sennheiserin PX100:set? mites nuo Terratecin Aureonit?

Tällä hetkellä on joku realtekin piiri käytössä, reilua parannusta olisi tarkoitus saada. Pelaan jonkin verran, eli winukkaa tulee käytettyä myös semmonen muutama tunti päivässä, pitäisi olla yhteensopiva vistankin kanssa. Katson myös leffoja, mutta päääasiassa äänenlaatua kaipaa vain musiikissa, mulla ei ole niin virkaa, en käytä 5.1, enkä äänitä mitään, vain äänenlaatu on avainasemassa.

Kysyn afterdawnista hifisteiltä jokatapauksessa vielä noista korteista, niin tärkeintä olisi oppia nyt ymmärtämään, että miten nämä aslan systeemit toimii ja onko ylipäänsä mahdollista saada sellainen suurempi ero aikaan.

17
toivottavasti floppaa win 7 ja pahasti, että kaikkea pahaa vaan winukalle ja hyvää jatkoa :P

18
kiitos paljon, rupean väsäämään tuota heti kun ennätän, nyt on sata rautaa tulessa

19
En siis etsi mixeriä (kuten ASLAmixer), josta saa säätää äänenvoimakkuuksia, etsin equalizeriä, josta voi säätää matalia ja korkeita ääniä, kenelläkään täälä tietoa moisista?

20
Multimedia ja grafiikka / Vs: Kubuntun äänet ei toimi
« : 17.08.08 - klo:08.36 »
onko sinulla asennettuna Pulse Audio (jos et tiedä mikä se on niin en usko että on asennettuna), vai käytätkö pelkkää ASLAA

Sivuja: [1] 2 3 ... 7