Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Hookki

Sivuja: [1] 2
1
Ostin myöskin AirPort Expressin (802.11n), kun huomasin pulseaudiossa tuen sille. En onnistunut saamaan kunnolla ääntä ulos. Ääni pätkii sekä langalla, että langattomasti.

Sain kuitenkin toiston toimimaan virheettömästi wlanin yli vlc:llä:
Koodia: [Valitse]
vlc --sout='#transcode{acodec=alac}:raop{host=192.168.1.88,volume=255}'
Äänen voimakkuutta ei tosin voi säätää lennossa ja toistossa on noin viiden sekunnin lagi (esim. pause), mutta tämä antaa toivoa, että joskus tulevaisuudessa pulseaudiokin toimisi :)

2
Tässä 8.04 betassa on kyllä edelleen joku bugi tuossa java-hommelissa. Vanhassa alfasta päivitetyssä Hardyssä ei ollut mitään ongelmia, mutta uudessa puhtaassa asennuksessa joku mättää pahasti.

Päivällä testatessa yhden kerran näytti java toimivan (Sammossakin) uudella Firefoxin profiililla, mutta lakkasi Firefoxin uudelleen käynnistyksen jälkeen. Uudelleen asennus (ubuntu-restricted ym. tai Sunin sivulta) ei auttanut sekään. Täytyy asentaa illemmalla koko beta uudelleen ja kokeilla sitten lisää.

Mulla ainut selain hardyssä, joka pelittää Sammon sivuilla, on Opera. (Kokeiltu Konqueror, firefox 3.0b4)

3
umf.... :o.Laitoin Kubuntu cd:n ajoon,jotta olisin asentanut uusiksi,mutta ajattelin kokeilla levyn testauksen kerran vielä.Kubuntu kone ilmoitti että on yksi error file löytynyt?!
No siirsin levyn sitten mun uudempaan koneeseen(jossa on win xp home).Laitoin siinäkin levyn testauksen päälle,ja ruudulle alkoi tulla jos millaista error ilmoa mm. "read fragment cache block" ja "Buffer I/O error device hdc logigal block" ja numerosarjaa yms.
Kuinka tuo oli mahdollista,kun aiemmin testaukset näyttivät,että kaikki oli kunnossa?Samoin kuin asentui hienosti ja toimikin hienosti....siis tähän "tulppaan" asti.


Onko mun alettava vain imuroimaan sitkeästi Ubuntun levykuvia vaan,ja polttamaan niistä lisää lasin alusia,kunnes joku vihdoin onnistuu.Tai tilata levyt.
En ole kohdellut mitenkään huonosti tuota Kubuntu levyä,vaan laittanut takaisin koteloonsa,kun olen lopettanut tarvitsemasta.....?

Ja en saanut sitä adeptia/packagea näkyviin sen päivityskaatumisen jälkeen.Tuossa se kököttää vieressä Kubuntukone edelleen ilman K-valikkoa ja alapalkkia.

Kannatan tätä avoimen systeemin ajatusta,ja nostan hattua satatuhatta kertaa sen kaikille kehittäjille ja sen parissa puurtaville,enkä haluaisi luovuttaa siksikään. :'(

kaksi sanaa: tarkistussummat!

Kun lataat levykuvia netistä, niin on erittäin tärkeää varmistaa datan muuttumattomuus tarkistussummien avulla. Katso siis Kubuntu 7.10 tarkistussummat tuolta ja vertaa niitä lataamasi levykuvan tarkistussummaan tämän ohjeen mukaisesti.

Polton jälkeen on myös syytä tarkistaa, ettei poltossa tapahtunut virheitä. Ainakin K3b:llä tämä onnistuu.

4
Lainaus
Suomalainen pelinkehittäjä Frozenbyte ja Linuxiin erikoistunut jyväskyläläinen IGIOS kääntävät suositun Shadowgrounds Survivor -PC-pelin Linux-alustalle. Frozenbyte kehitti Shadowgrounds Survivorin alun perin Windows-käyttöjärjestelmälle. "Linux tekee tuloaan massamarkkinoille ja olemme erittäin mieluusti mukana tuomassa sille myös laadukasta peliviihdettä," Frozenbyten toimitusjohtaja Lauri Hyvärinen sanoo, ja jatkaa: "Keskitymme yhä pääasiassa konsoli- ja Windows-peleihin, mutta IGIOS:n uraauurtava työ Linuxin parissa mahdollistaa myös tulevien peliemme kääntämisen Linuxille."

Shadowgrounds Survivorin lisäksi Frozenbyten ja IGIOS:n yhteistyö kattaa myös alkuperäisen Shadowgrounds-pelin kääntämisen Linuxille. Shadowgrounds Survivor for Linux tulee saataville nettijakeluna kevään 2008 aikana 29,90 euron hintaan. Shadowgrounds for Linux tulee samoihin aikoihin 9,90 euron hintaan. Lisäinformaatiota Shadowgrounds-peleistä ja niiden kehittäjästä löytyy Sektorin Frozenbyte-haastattelusta.

lähde: sektori.com

Täällä ainakin menee ostoslistalle :)

5
Olen perustanut muutaman muun nettisuunnittelijan kanssa Ideacafen, nettisivujen suunnittelijoille tarkoitetun blogin, jossa viisi web designeriä jakaa vinkkejä, ideoita, ohjeita, tutoriaaleja, resursseja ja kolumneja internet-sivujen suunnitteluun liittyen. IdeaCafe on laajentumassa kokonaiseksi web -suunnittelijoiden yhteisöksi testikäytön jälkeen ja käyttäjäpohjan kasvaessa, mutta jo sitä ennen sivustolla on käytössä tämä esittelemäni blogi.

Itsellänikin on yksi linux-kone, mutta se on nykyisin pyhitetty lähinnä surffailukäyttöön ja satunnaiseen kikkailuun ja työkoneena toimii mac. Älkää vielä lynkatko mua, mä olen ollut ihan aktiivinen linux-käyttäjä, mutta duuni on duunia... ;) Me IdeaCafessa haluaisimme kuitenkin kertoa myös siitä, miten OS -ohjelmilla yhdistettynä vapaaseen käyttikseen voi tehdä ihan yhtä toimivia ja hienoja nettisivuja kuin maksullisillakin softilla, joten kaipaisin hieman vinkkejä ja jeesiä tämän suhteen. Onko siis kellään heitellä linkkejä asiaa käsitteleviin resursseihin, ohjelmien sivuille tai peräti kiinnostusta ja asiantuntemusta tulla vierailevaksi kolumnistiksi kirjoittamaan blogiin artikkelin aiheesta? Myös muita kommentteja, vinkkejä, haukkuja ja kehuja sekä yhteistyöehdoituksia otetaan myös ilolla vastaan, joko tässä ketjussa tai osoitteeseen samuel.hovi(at)ideacafe.fi

Osoitehan oli http://www.ideacafe.fi, jos joku haluaa käydä tsekkailemassa meininkiä.

Ideana loistava! Juuri tuollaista kaipailinkin :) Sisältöä tosin vielä niukanlaisesti, mutta se toivottavasti korjaantuu ajan myötä.

Työkseni lähinnä koodailen mutta silloin tällöin tulee myös leiskoja suunniteltua. Graafiseen ulkoasuun tulee yleensä SVG-grafiikkaa, ja paras OS-softa tähän on ylivoimaisesti Inkscape. Sitten jos haetaan vähän hifimpää lookkia, niin Blenderillä 3D -mallinnusta ja Luxrenderillä rendaus. Koodauspuolella käytän lähinnä Katea lähinnä keveyden ja ominaisuuksien takia.

Minulla Linux työalustana lähinnä joustavuuden ja helppouden takia. Toki ideologiset syyt painavat myös vaakakupissa ;)

EDIT: url -tagit kuntoon
 

6
Yleistä keskustelua / Vs: Nokia ostaa Trolltechin
« : 28.01.08 - klo:13.37 »
Toisaalta ei kantsi antaa kaupallisten tiedotteiden johdatella liikaa tulevaisuuden arvuuttelua.
Mistä sitä tietää, onko kyseessä Qt ja KDE:n uho vai tuho?

Molempi mun mielestä mahdollista. Nokialla on mielenkiintoa linux-pohjaisiin laitteisiin, mutta ei välttämättä kilpailevia linuxpuhelimia taida kaivata markkinoilla, varsinkin kun niille on ennustettu avoista tulevaisuutta - jopa Symbianin kustannuksella...

Pysytäänpäs tarkkailuasemissa ja toivotaan parasta peikkotuotteille.


Empä usko, että tämä KDE:n tuho ainakaan olisi. Vaikka Nokia kääntäisi kelkkansa, ja alkaisi tarjoamaan QT:ta ainoastaan kaupallisella lisenssillä, niin yhteisö voisi kuitenkin forkata nykyisen QT:n ja alkaa kehittämään siitä omaa versiota.

Lisäksi luulisi, että Nokiakin sen tietää, että yhteisöille ei kannata ryttyillä ;)

7
Yleensä konffaustiedostot alkavat pisteellä, vaarana noin konffitiedostojen korvaaminen omien tekstien varmuuskopioilla.

Sen takia tuossa onkin tuo suffix ;)

EDIT:
Tarkennetaan vielä että ".conffitiedosto":sta tulisi näin "..conffitiedosto~" varmuuskopio.

8
Ainut ohjelma jonka olen huomannut noita tekevän on Kate. Ne saa piilotettua vaihtamalla prefixiksi pisteen osoitteessa: settings -> configure kate -> Open/Save. Samasta paikasta voi myös kytkeä varmuuskopiot kokonaan pois päältä.

9
Ubuntun kehitysversio / Vs: KDE 4.1 heinäkuuksi
« : 25.01.08 - klo:14.42 »
Tässä hieman virallisempi lista Plasmaan tulevista uudistuksista.

10
Ubuntun kehitysversio / Vs: KDE 4.1 heinäkuuksi
« : 21.01.08 - klo:15.22 »
Tässäpä alustava suunnitelma uusista ominaisuuksista:

Lainaus
So what's in the pipeline for KDE 4.1? Let's see:

    * Mac Port
    * Windows Port
    * OpenSolaris Port
    * Plasma with widgets on canvas, makes things like layouting much easier, and generally integrating widgets into plasmoids
    * Webkit in plasma
    * Apple dashboard widgets support in Plasma
    * Decibel VOIP and real-time communication framework
    * Dragon Player multimedia player
    * More polished kopete
    * KDevelop and KDevplatform
    * KDE-PIM, based on Akonadi
    * GetHotNewStuff2 / DXS
    * Plasmagik plasma packages and add-on creator
    * Lots of smaller features

Impressive huh? Actually, a lot of those things is close to being done already, and of course, we'll be seeing the 'usual', but nonetheless important things like performance improvements, UI polish, artwork updates, translation and localisation improvements, bugfixes, newly ported applications, new 'smaller' features in applications, new plasmoids, more data on GetHotNewStuff, new KWin compositing effects, and so on ...

Kokonaisuudessaan täällä.

11
Yleistä keskustelua / Vs: Kde4 (vs Gnome)
« : 19.01.08 - klo:01.08 »
Hee, myytin murtajat sanoisivat että "busted". Toisaalta oma vastineesi oli juuri jota KDE ubernörtiltä voisi odottaa joten koska olen vanhempi, niin sovitaanko että gnome on paree? Jooko  :P
Jepjep. Minulle ihan sama millä ihminen pilaa elämänsä, oli se sitten Gnome tai KDE :)

12
Yleistä keskustelua / Vs: Kde4 (vs Gnome)
« : 19.01.08 - klo:00.47 »
No mielestäni KDE häviää koska
a.) se ikoni on vaan niin hemmetin ruma.
b.) Se "kaikki yhden ikonin takana" juttu nyt vaan ei ole hyvä, koska sieltä aukeaa 10^10 erilaista valikkoa joista joutuu tihrustamaan ja hämmästelemään että mitä ihmettä ja kaikkea siellä on.
c.) kde nyt vaan on niin ruma.
d.) sen rumuuden muuttaminen nätimmäksi on tehty niin tekniseksi.
[/trolli ;D]

Argumentointi oli sen verran syvältä, että empä tuota edes trolliksi laskisi. Toisaalta mitä muuta Gnomen käyttäjältä voi odottaa ;D

13
Yleistä keskustelua / Vs: Kde4 (vs Gnome)
« : 15.01.08 - klo:22.18 »
Versionumeroihin voi suhtautua kahdella tapaa: ”nörtit” lähtevät siitä, että x.0 on aina ”p*ska” eikä siihen pidä koskea, "tavikset” taas siitä, että x.0 on jotain uutta ja parempaa. Jälkimmäinenkin porukka tietää, että ohjelmissa on aina bugeja, olipa version viimeinen numero mitä hyvänsä, mutta lähtökohtaisesti uuden version pitää olla käytettävä siitä hetkestä, kun se julkaistaan, eikä vasta epälukuisten bugikorjauskierrosten jälkeen.

kde.org tekee kyllä itselleen nyt pelkkää hallaa palvelemalla numerointisysteemillään vain tuota nörttiporrasta.

Eihän "tavisten" tarvitse tietää versionumeroista mitään. Kyllä distrojen kehittäjät hoitavat oikean version valinnan loppukäyttäjän puolesta.


Jotenkin se vain iskee meikäläiseen, kun saan ajatella sitä minkä haluan käynnistää (Esim. "Thunderbirrd"), kädet näppäimistöllä (Kyllä, vim on suuri rakkauteni) ja sitä mukaa kun ajatus lentää Thunderbirdiin, napsahtaa vasen käsi vasen kylki edellä windows-nappulaan ja sormet löytävät tiensä kirjaimille T, H ja U, kunnes oikea käsi livahtaa pikkusormen välityksellä enter-painikkeelle, ja tadaa! Siinä sitä ollaan puhtaan paidan kanssa.

Kokeileppa semmoista kikkaretta kuin Katapult. Sillä softan käynnistys houtuu vieläkin näpsäkämmin. Painat vaan ALT + Space ja sit alat näpyttelemään. Katapultilla voit myös esim. vaihtaa biisiä Amarokissa kirjoittamalla alkuosan biisin nimestä.

14
Ubuntu Suomi ja yhteisöt / Vs: Powered by Ubuntu tarrat
« : 29.05.07 - klo:21.26 »
Tämmöisiä kun saisi jostain tilattua:


15
Ensinnäkin Hookille kiitokset tuosta pienestä oppaasta. Saanen lisätä sen tuohon minun oppaaseeni?
Toki :) Sitä varten lisäsin tuon lisenssipätkän, että jos joku haluaa tehdä tästä koosteen, vaikka wikiin, niin tuon saa ottaa suoraan.

Lainaus
/usr/share/apps/profiles/kaffeine.profile.xml filestä näyttää löytyvän nuo funktiot mitä tuo irkick käyttää. Saisikohan tuohon tiedostoon jotenkin haksailtua lisää optioita?  ;D Itse en ainakaan heti ymmärtänyt kuinka se tapahtuisi. Kokeileppa Sinäkin.  :)
Tuo filu näyttää sisältävän vain dcop kutsuja. Ikävä kyllä Kaffeinestä ei löydy semmoista EPG:n näyttämiseen. Jos haluat tarkistaa itse, niin kirjoita consoleen "dcop kaffeine KaffeineIface", niin saat listan tuetuista kutsuista.

Edit: typo

16
Vaihtoehtoiset työpöytäympäristöt / Vs: KBFX?
« : 30.03.07 - klo:10.36 »
Kokeilin myös tuota KBFX:ää, mutta se oli liian buginen normaaliin käyttöön.

Tätä olen käytellyt pari kuukautta ja erittäin tyytyväinen olen ollut vaikka puutteitakin tietysti löytyy :)

17
Feistyssä kaken toimintakuntoon saattaminen on huomattavasti helpompaa, koska 2.6.15+ kerneleissä oleva ir-kbd-gpio moduuli tukee sitä suoraan.

Tämän voi toteuttaa kahdella tavalla; joko käyttämällä evRouteria, tai perinteisesti lircciä. Virittelin itse tuon toimimaan lircin avulla, koska siihen löytyy suoraan valmiit MythTV konffit.

Aloitetaan asentamalla Lirc:
Koodia: [Valitse]
sudo apt-get install lirc
Haetaan lircd.conf. Tämä on hieman erilainen kuin säikeen alussa mainittu Sourceforgen versio.
Koodia: [Valitse]
wget http://koti.mbnet.fi/luomi/konffit/lircd.conf
sudo mv lircd.conf /etc/lirc/

etsitään sopiva input event
Koodia: [Valitse]
ls /dev/input/by-path/
Kirjoitetaan muistiin (tai leikepöydälle) korostettua muistuttava kohta. Tämä rivi luultavasti vaihtelee eri systeemeissä:
Koodia: [Valitse]
hookki@venaja:~$ ls /dev/input/by-path/
pci-0000:00:0f.0-usb-0:2:1.0-event-mouse  platform-i8042-serio-0-event-kbd
pci-0000:00:0f.0-usb-0:2:1.0-mouse        platform-pcspkr-event-spkr
[b]pci-0000:02:06.0--event-ir[/b]

Muokataan lircin hardware.conffia
Koodia: [Valitse]
kdesu kate /etc/lirc/hardware.conf
Muokkaa se vastaamaan suurinpiirtein tätä. Muuta device rivillä olevaa arvoa vastaamaan omaasi
Koodia: [Valitse]
# /etc/lirc/hardware.conf
#
# Arguments which will be used when launching lircd
LIRCD_ARGS=""

#Don't start lircmd even if there seems to be a good config file
START_LIRCMD=false

#Try to load appropriate kernel modules
LOAD_MODULES=true

# Run "lircd --driver=help" for a list of supported drivers.
DRIVER="dev/input"
# If DEVICE is set to /dev/lirc and devfs is in use /dev/lirc/0 will be
# automatically used instead
DEVICE="/dev/input/by-path/pci-0000:02:06.0--event-ir"
MODULES=""

# Default configuration files for your hardware if any
LIRCD_CONF=""
LIRCMD_CONF=""

Käynnistetään lirc uudelleen
Koodia: [Valitse]
sudo /etc/init.d/lirc restart
Nyt pitää vielä konffata kaukosäätimen napeille toiminnot. Tähänkin voidaan käyttää montaa tapaa. Yksi vaihtoehto on käyttää .lircrc tiedostoa. Tähän löytyy valmiita viritelmiä mm. täältä: http://www.mythtv.org/wiki/index.php/Nebula_DigiTV_Remote

Toinen vaihtoehto on käyttää KDE:n omaa Lirc server palikkaa, jolla ainakin KDE:n toimintojen säätäminen on huomattavasti helpompaa, ja muutamille KDE:n ohjelmille löytyy tuki valmiina (mm. Amarok, Kaffeine).

Tämän voi asentaa komennolla
Koodia: [Valitse]
sudo apt-get install kdelirc
ja käynnistys tapahtuu valikoista: Utilities -< KDE Lirc Server, tai komentoriviltä:
Koodia: [Valitse]
irkick
KDE Lirc serverin konffaamista en tällä kertaa sen kummemmin ala selventämään, mutta tässä screenshotti josta saa idean:
http://koti.mbnet.fi/luomi/sshot/snapshot5.png

EDIT:
Tällä sivulla oleva materiaali on käytettävissä GNU Free Documentation -lisenssillä, ilman kansitekstejä ("Cover Texts") tai vakiolukuja ("Invariant Sections").

18
Minulla ei tapahdu mitään vaikka olen noudattanut ohjeita. tuonne palkkiin kyllä tulee tuon punaisen timantin kuva, mutta siihen se sitten jääkin
Kokeile seuraavaa:
Paina hiiren oikealla napilla "punaista timanttia" -> select window manager -> beryl

19
pasteeppa /var/log/Xorg.0.log tänne.

20
Yleisohjeena jos joku komento valittaa permission denied, niin kannattaa kokeilla sudolla. Esim tässä tapauksessa: sudo dhclient eth0.

Sivuja: [1] 2