Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - OJK

Sivuja: [1] 2 3 ... 7
1
Suuri kiitos opastuksesta. Päivitys onnistui komennoilla.

2
Tyttären koneessa on Mint 21 MATE. Kone on tarkoitettu etupäässä pienen ihmisen piirtelytyökaluksi ja taitojen kehittyessä myös kirjoituskoneeksi, joten merkittäviä tietoturvariskejä ei pitäisi olla.

Kone oli seisonut useita kuukausia, joten yritin kuitenkin päivittää sen. Päivitys ei kuitenkaan onnistunut kaikilta osin, vaan sain liitteenä olevan kuvan osoittaman herjan. Oma koodinlukutaito on vielä sillä asteella, että jotakuinkin ymmärrän lukemani, mutta toimimaan en osaa ryhtyä. Osaisiko joku neuvoa, mitä herja tarkoittaa ja millä tavalla minun olisi parasta korjata virhettä?

Tähän mennessä olen kolunnut Linux.fi-foorumia ja löytänyt ohjeen, miten Synapticin kautta voi suodattimella "Rikki" etsiä ja korjata rikkinäiset paketit. Päivitys nimittäin herjasi ensin, että koneella on 3 rikkinäistä pakettia ja ne olisi syytä etsiä suodattimella "Rikki". Tein työtä käskettyä, ja tulos oli kuvan kaltainen.

Komentorivin käyttö onnistuu, jos vaan on olemassa "For Dummies" -ohjeet.


3
Olipas yksinkertainen juttu!  :D Suuri kiitos!

4
Asensin itselleni uuden Mint 21 MATE LTS -koneen. Koneella on täsmälleen samat ohjelmat ja ohjelmaversiot kuin vanhalla koneellanikin.

Kaksi sovellusta on kuitenkin nyt uudella koneella englanninkielisinä, mutta haluaisin ne suomenkielisiksi: LibreOffice ja Thunderbird.

LibreOfficen versio on 7.3.7.2. Vanhassa koneessa kohdassa Työkalut > Asetukset > Kieliasetukset on käyttöliittymän oletuskielien joukossa suomi. Uuden koneen vastaavasta käyttöliittymän oletuskielivalikosta suomi puuttuu kokonaan. Voikko löytyy kyllä, mutta sillähän ei pitäisi olla mitään tekemistä käyttöliittymän kielen kanssa.

Miten saan suomen lisättyä oletuskielten joukkoon?

Toinen mutta ei niin oleellinen haaste on Thunderbirdin oletuskieli. Miten Thunderbirdin käyttöliittymän kielen saa vaihdettua suomeen?

Kiitos jo etukäteen mahdollisista vastauksista.

5
Vastaamiseni kesti, mutta suuri kiitos kaikille vastanneille. Epson XP-720 -monitoimikone löytyy vaimon työhuoneesta, ja ainakin se näyttää toimivan minunkin koneellani. Wacomin piirtopöytiä olen katsellut, mutta vielä en ole uskaltanut hukkaoston pelossa sellaista hankkia. Pitää tutkailla malleja tarkemmin, jos jollakulla ei satu olemaan tietoa jostakin mallista.

Joka tapauksessa merkitsen tämän ketjun ratkaistuksi.

6
Distorini on Mint 21 MATE. En haluaisi tehdä hutiostoja skannerin ja piirtopöydän kanssa. Mitä helposti asennettavia skannereita ja piirtopöytiä löytyy Mint 21:een?

7
Laitealue / Vs: 4. sukupolven i5 vai 1. sukupolven i7?
« : 24.04.18 - klo:19.59 »
Kiitos kummallekin nopeasta vastaamisesta. Kyllä minä näiden vastausten perusteella ehdottomasti kallistun 4. sukupolven i5:n puolelle.

8
Vanhasta Core 2:stani on puhti loppumassa ja olisi aika päivittää kone hiukan tuoreempaan. Suoritusteho ei vaan enää riitä. Mutta mikä valita tarjolla olevista? Tarjolla olisi 4. sukupolven i5-prosessorilla olevaa ja 1. sukupolven i7-konetta. Onko näillä kuinka suurta eroa? Kumpaan kannattaisi kääntyä?

9

Wine ei tarvitse juuri enempää muistia kuin Windowskaan, mutta MATE toki haukkaa osansa. Giga tai pari pitäisi kuitenkin riittää vanhemmalle pelille.

Oletko kokeillut Wineä ja todennut, että se on liian hidas?


En itse asiassa ole kokeillut Winea. Jostain olin lukevinani Winen tarvitsevan sen verran tehoja, että ajattelin oitis koneen olevan turhan tehoton. Pitääpä kuitenkin kokeilla.


Potentiaalisen SATA-ongelman lisäksi levyllä on nyt Ubuntu MATE ja koko levy varmaankin osioitu sille. Poista osiot GPartedilla ja luo vaikka vielä uusi msdos-osiotaulu, niin Windows pystyy ottamaan levyn käyttöön, kunhan sopivat ajurit SATA-ohjaimelle on ladattu jollain konstilla mukaan.


Osiointi vielä varmaan sujuisikin, mutta SATA-ajureiden metsästäminen ja asentaminen onkin sitten jo korkeamman asteen matematiikkaa minulle. Taidan siis tyytyä Winen kokeiluun, tai sitten tytär on ilman prinsessapelejään.

Kiitos jälleen kaikille yleisesti avustanne! Merkitsen tämän keskustelun ratkaistuksi.

10

Ensinnäkin suosittelisin Windowsin asentamista tyhjälle levylle ainoana käyttöjärjestelmänä, jos ei ihan välttämättä halua taistella dualbootin kanssa.


Tuota ajattelin itsekin ensimmäiseksi, koska a) koneessa ei ole riittävästi muistia (ja tehoja) Winen käyttöön ja b) nykyisellään kone seisoo tyhjän panttina.

Yritinkin ensin asentaa XP:n ainoaksi käyttöjärjestelmäksi, mutta asennusprojektini tyssäsi alkuunsa, kun Win-asennus ilmoitti, että yhtään koneeseen kytkettyä kiintolevyä ei löydy. En tiedä, mistä tuollainen johtuu ja mitä pitäisi tehdä.

11
Tytär haluaisi retroilla vanhoilla Windows-prinsessapeleillään, mutta kun kotoamme ei löydy yhtään Win-konetta. Vanha käytöstä hylätty Acer, jossa on Linux Mint 17 MATE, löytyy ja ajattelin asentaa sen rinnalle Win XP:n. Mutta mitenkäs tuo tehdään? Ohjeita toisinpäin asennukseen kyllä löytyy, mutta harvempi haluaa väkisin Windowsia Linuxin rinnalle.

Tällaisen ketjun vuodelta 2006 löysin: https://forum.ubuntu-fi.org/index.php?topic=3806.msg26960, mutta ei siitäkään ole avuksi. Kuten tuossa ketjussa kysyjäkin toteaa, osiointi ei ole minunkaan päivittäistä rutiiniani.

Joten olisiko jossain "for dummies" -ohjeet, tai osaisiko joku ystävällisesti vaihe vaiheelta opastaa, miten asennetaan Windows Linux Mintin rinnalle?

12
Hiljaista pitelee kaikilla foorumeilla tämän kysymyksen kanssa. Jottei jää roikkumaan, niin merkkaan jälleen ratkaistuksi (vaikkei olekaan).

13
Pitää katsella hiukan. Ubuntua käytin vuodesta 2008, Mintiin siirryin Ubuntun Unityn takia. Sen jälkeen on tuntuma Ubuntuun vähän kadonnut.
Shotwellista: toimiihan tuo niinkin, että vien Shotwelli-muokkaukseni Tiedostonhallintaan ja sieltä Flickriin, mutt tietysti hieman kismittää, kun asian voisi hoitaa suoraankin, josk kaikki pelittäisi kunnolla.

Pitää kokeilla toisella koneella, jossa on Cinnamon 17. Sillä koneella Shotwell + Flikcr on toiminut moitteettomasti.

14
Etkö siis saa gnome-control-centeriäkään auki? Voi olla, että koneen buuttauksen jälkeen homma toimii Shotwellissä, niin kuin Ubuntussakin, mutta voinet tehdä sen Flickr -tilin myös erikseen, jonka jälkeen Shotwell kenties sen sitten myös tunnistaa.

En ole taas päässyt moneen päivään koneen äärelle, pahoitteluni hiljaisuudestani.
Gnome control centerin saan auki päätteen kautta. En tiedä, mitä sovelluksessa pitäisi näkyä, mutta minulla näkyy ainoastaan seuraavaa:
  • Henkilökohtaiset > Laitteisto > Tulostimet
  • Järjestelmä > Palomuurin asetukset + Varmuuskopiot
Ei muuta, ei mitään muuta. Ei ainakaan mitään sellaista, jossa voisi verkkotilejä lisätä. Missä account-plugin-flikcr pitäisi näkyä ja miten, siitä minulla ei ole mitään käsitystä.

Ja Shotwell toimii edelleen kuten olen ongelmankuvauksessa kuvannut. Ei siis mahdollista Flickr-yhteyttä.

EDIT 15.58: Lisäksi tuolla Mintin foorumin puolella pitelee varsin hiljaista tämän kysymyksen kanssa...

Harmi kun ei ole enää yhtään vapaata konetta, jolla voisi kokeilla, miltä Ubuntu taas pitkästä aikaa tuntuisi. Valokuvien käsittely ja videoeditointi ovat oleellisia toimintoja ja jos esim. Shotwell tökkii, on se minulle samaa kuin koko käyttöjärjestelmä tökkisi.

Millaisia jakeluita Ubuntusta nykyisin on? Unityä en haluaisi, joten mitä jää jäljelle?

15

Sovellusten asentamiseen tarkoitetut pakettienhallintaohjelmat eivät yleensä näytä järjestelmäpaketteja. Asennus onnistuu Synapticilla tai päätteessä komennolla:

Koodia: [Valitse]
sudo apt-get install gnome-control-center account-plugin-flickr

Mintissä tuo pakettienhallintaohjelma on sama kuin Synaptic. Sovellusten asentamisohjelma on erikseen: Ohjelmistohallinta.
Asensin päätteeltä sekä gnome-control-centerin että Flickr account-pluginin. Ei mitään vaikutusta, joskaan en ole vielä käynnistänyt konetta uudelleen. Josko sillä olisi vaikutusta?

EDIT: Otin tuon [RATKAISTU]-tekstin pois ketjun otsikosta. Jos vaikka vielä tulisi joitakin ehdotuksia, joita minun kannattaisi kokeilla. Hiljaista pitelee tuolla Mint-foorumillakin. Pitääkö minun vuosien jälkeen siirtyä takaisin Ubuntuun? En millään viitsisi, kun olen niin tykästynyt Mintin layoutiin.

16
Ubuntussa se avaa Järjestelmäasetukset -> Verkkotilit -asetusikkunan, jossa voi lisätä Flickr-tilin. Vaatinee ainakin paketit gnome-control-center ja account-plugin-flickr.

En löytänyt Mintin pakettienhallinnan kautta mitään account-tyyppistä pakettia.

17
Tämä ongelmani ei varmaankaan ratkea täällä. Kokemukseni mukaan ratkaisuvaihtoehdot tulevat täällä nopeasti, jos ovat tullakseen. Merkkaan tämän ketjun ratkaistuksi ja yritän ratkoa tätä Mintin englanninkielisen foorumin kautta.

Kiitos kuitenkin ehdotuksista.

18
MUOKS: Flickr -tilin voinee myös luoda ensin Ubuntun järjestelmäasetuksissa-->Verkkotilit -kohdassa. Jospa se sen jälkeen Shotwellissäkin toimisi. Voi tietysti olla Shotwellin versiostakin kiinni... Minulla on 0.22.0.

Nyt täytyy sanoa, että joko putkinäkö vaivaa tai sitten en vain osaa, mutta en löydä Mintistä mitään, mikä vastaisi tauota Verkkotilit-kohtaa  :-\

Sama Shotwell-versio on minullakin.

19
Pahoittelen, pari päivää meni, etten ennättänyt koneelle lainkaan.

Shotwellin Julkaise -namiskaa painettaessa piti vain lisätä uusi tili, siis tässä tapauksessa Flickr -tili, jonka jälkeen homma toimi ihan hyvin.

Siinäpä se, Julkaise-painikkeella ei tule muuta kuin Piwigo, ja kun yritän lisätä uuden tilin (eli: Julkaise valokuvia palveluun -kohdasta pudotusvalikko auki > Lisää muita tilejä), mitään ei tapahdu. Siis kirjaimellisesti: mitään ei tapahdu, paitsi että Julkaise valokuvia -ikkuna sulkeutuu. Mitään uutta ikkunaa tai kenttiä, joissa voisi Flickr-tilin tiedot syöttää, ei avaudu. Shotwell vain jää olla möllöttämään avoinna.

Tuota järjestelmäasetuksissa Flickr-tilin syöttämistä pitää tutkailla. Josko se auttaisi.

Tuossa alkuperäisessä viestissä viittasin siihen, että tällainen ongelma on ollut minulla vanhemman Mint-jakelun kanssa aiemminkin (https://forum.ubuntu-fi.org/index.php?topic=51813.msg396852#msg396852). Siihen sain toimivan vastauksen, eli viitaten tuohon ketjuun Shotwell on aiemmin toiminut tässä Mint 18:ssa, mutta olisikohan jonkun pakettipäivityksen jälkeen lakannut pelittämästä?

20
Minulla näyttää olevan lähes pysyvä ongelma Mintin, Shotwellin ja Flickrin kanssa. Aiemmin olen eri jakelun kanssa temppuillut, nyt uusimman jakelun kanssa.

Ongelma: Shotwell ei löydä Flickriä lainkaan.
Minulla on Mint 18 MATE. Shotwellin asetuksissa on täppä kohdassa: Liitännäiset > Julkaisu > Flickr. Silti kun yritän julkaista kuvia Flickriin, Shotwell tunnistaa liitännäisistä vain Piwigon. En siis pääse edes Flickrin kirjautumisvaiheeseen. Jos poistan Shotwellin liitännäisten asetuksista Piwigon kohdalta täpän, Shotwell ei tunnista – eikä siis tarjoa – mitään julkaisupalvelua.

Mistähän kiikastaa?

Sivuja: [1] 2 3 ... 7