Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - OJK

Sivuja: 1 ... 5 6 [7]
121
Jep, kone on HP Omnibook XE3, muistia muistelen olevan 128-256 megan välillä. Lähempänä tuota 128 megaa, jos oikein muistan. Kovalevytilaa 10 gigaa. Kone on sellainen koneiden hautausmaalta pelastettu. Olen kerran kurkannut muistikampoja, mutten nyt tarkalleen muista, mitä näin  :-[ Winkkaria en pidä koneella linuxin rinnalla, vaan tarkoitus on tehdä siitä ihan Ubuntu- tai Kubuntu-kone.

Sen verran olen noviisi näissä asioissa, että tuo md5sum ei sano mitään. Sen tiedän, että foorumeilla on ohjeita Kubuntun asentamiseksi Ubuntun päälle. Mutta yhtä paljon on varoituksiakin, mm. gnome-ohjelmien toimimattomuudesta kde:ssa jne. Paljon on myös sellaista, joka meni yli hilseen (vielä tässä vaiheessa opintietä). Siksi ajattelin, Kubuntun survominen live-cd:ltä ihan alusta alkavana asennuksena olisi minulle helpompaa kuin Synapticilla Kubuntu-pakettien hakeminen ja niillä näprääminen.

Mutta ilmeisesti kaikkein parasta olisi heittää Xubuntu koneelle?

122
Täällä taas, alan olla jo kohta häirikkö :( Mutta, viimeksi ihmettelin, kun en saa päivitettyä hölmöyksissäni asentamaani tosivanhaa Ubuntua vanhalla HP Omnibookilla uudempaan Ubuntuun. Sain hyviksi ohjeiksi: Asenna alternate tai Xubuntu.

Päätin kuitenkin kokeilla Kubuntua ennen Xubuntua. Polttelin live-CD:n Kubuntu 6.06:sta (ajattelin, notta 7.10 ei pyöri vanhassa rakkineessani). Kubuntu pelitti vallan mainiosti live-CD:ltä, joten päätin asentaa sen. Kaikki meni asennuksessa hyvin aina vaiheeseen 6/6, mutta kun painoin "Asenna", niin Installer alkoi herjaamaan, ettei tiedostojärjestelmää löydy/ voi muodostaa (en nyt muista, kumpi, kun en taaskaan hölmöyksissäni pistänyt herjaa talteen). Asennus jumittui tiedostojärjestelmän muodostamiseen 15% kohdalle.

Foorumien aikaisemmista viesteistä en löytänyt mielestäni sopivaa ratkaisua, vaikka kuinka etsiskelin. Ubuntun jollakin bugi-ilmoitussivulla katselin, että jollain toisella jossain päin maailmaa oli ollut samanlainen ongelma: Koodi ilmoitti RuntimeErroria joillain koodiriveillä. Minulla virheet olivat vain eri riveillä kuin tuolla toisella.

Eli, voisiko asennuspaketti olla jollain tavalla rikki? Onko sillä eroa, mistä palvelimelta asennuspaketin hakee? Hain tämän paketin Kubuntun omilta sivuilta (Download > Download 6.06.1 LTS (Dapper) > ja CDs-kohdasta ensimmäisestä Europe-linkistä). Olisiko esim. samojen sivujen Finland-linkissä eri asennuspaketti Dapperiin?

Haluaisin saada tuon Kubuntun asennettua, kun kone on menossa vaimolle. Hän on enemmän tottunut Winkkariin, joten muutos ei olisi niin silmille käyvä :)

123
Voi vitsi! Eihän tuo mun viesti ennättänyt olla kuin muutaman minuutin foorumilla ja jo sain hyviä vastauksia. Kiitos! Enköhän minä näillä tiedoilla pötkittele jonkin matkaa, xubuntuksi siis.  :D

t: ojk

124
Nyt on noviisilla iso tukku kysymyksiä! Lähtökohta: Nurkissani pyöri vanha HP OmniBook XE3, muistia 128-256 välillä. Ajattelin laittaa 7.04 -version CD:ltä. Eipäs asentunut, muisti ei vissiin riittänyt. Sitten löysin nurkista vanhan - vanhimman - Ubuntun asennus-CD:n, mitä maa päällään kantaa (eli versio 4.10). Iskin sen koneelle ja ajattelin päivitellä versio kerrallaan uudemmaksi. Mutta, eipäs onnistunutkaan. Ei verkon kautta, ei live-CD:ltä, ei sitten mitenkään. Olen jumissa tässä 4.10 -versiossa.

Kun kirjoitan päätteellä:
Koodia: [Valitse]
sudo apt-get updatetai
Koodia: [Valitse]
sudo apt-get dist-upgradeniin saan päätteelle mm. tällaista tekstiä:
Koodia: [Valitse]
W: stat ei toiminut lähdepakettiluettelolle http://archive.ubuntu.com warty/main  Packages (/var/lib/apt/lists/archive.ubuntu.com_ubuntu_dists_warty_main_binary- i386_Packages) - stat (2 Tiedostoa tai hakemistoa ei ole)
W: stat ei toiminut lähdepakettiluettelolle http://archive.ubuntu.com warty/rest ricted Packages (/var/lib/apt/lists/archive.ubuntu.com_ubuntu_dists_warty_restri cted_binary-i386_Packages) - stat (2 Tiedostoa tai hakemistoa ei ole)
Mitä tuo teksti tarkoittaa? Kiikastaako tuo päivittäminen jostain tuollaisesta kuin mistä pääte herjaa?

Olisiko kenelläkään ihan sellaista rautalankamallia siihen, mitä minun kannattaisi tehdä? Nyt pitää muistaa, että olen tosi noviisi Ubuntun kanssa, sormi on suussa vähän väliä ???

125
Lainaus

olitkin tainnut jo update:ta pakettivarastosi, joten ne pitäisi toimia. Avaamalla synaptic:kin, voit katsella graafisesti, mitä voit halutessasi asentaa. Voi sillä tietenkin myös asentaakin ohjelmia. Niitä ohjelmia sitten riittääkin vähäksi aikaa.

Kiitos, peran, kärsivällisestä Synaptic-opastuksesta. Samoin kiitos, eap, selventävistä ruutukaappauksista. Olen käyttänyt nyt runsaasti aikaa mm. Synapticin ja medibuntu.sos-sts.com -sivuston pakettilistojen tietojen vertailun välillä, olen askarrellut päätteellä ja tutkinut tarkkaan näitä täällä minulle annettuja ohjeita. Kaikki toimii, jopa minun ymmärryksenikin Ubuntun suhteen. Hienoa! Tämä käyttis on koukuttanut minut täysin. Tällaisesta vanhasta rakkineestakin tuli toimiva menopeli.

Vielä kerran kiitos kaikille minua auttaneilla. Eiköhän vielä täällä foorumilla tavata, veikkaan.

126
Lainaus
Päätteessä, jotta uudet pakettilähteet tulevat voimaan:
Koodia: [Valitse]
sudo apt-get update

Tämä tosin saattaa antaa herjan avaimista, jotka pitää hyväksyä wiki-kirjan ohjeiden mukaan:
Koodia: [Valitse]
wget -q http://packages.medibuntu.org/medibuntu-key.gpg -O- | sudo apt-key add -

Kiitos, peran, tästä avainkoodista! Olen tavannut wikiä, mutta ilmeisesti vähän väärästä paikkaa, kun en oikein ymmärtänyt, mikä se avain on, mistä sen saan ja mistä tiedän, että se on oikea.

Lainaus
Avaamalla synaptic:kin, voit katsella graafisesti, mitä voit halutessasi asentaa. Voi sillä tietenkin myös asentaakin ohjelmia. Niitä ohjelmia sitten riittääkin vähäksi aikaa.

Tuo Synaptic onkin sitten oma lukunsa. Ainakin minulle aukeaa Sovellukset > Lisää/poista -kautta erilainen ohjelma kuin Järjestelmä > Ylläpito > Synaptic-pakettienhallinta. Joidenkin wiki-ohjeiden mukaan näiden pitäisi olla sama Synaptic-ohjelma (vai olenko ymmärtänyt väärin?), mutta minulla ne näyttävät ihan erilaisilta. Wikin ohjeiden mukaan osaan käyttää tuota Lisää/poista -kautta aukeavaa ohjelmaa (jolla todella voi asentaa ohjelmia), mutta tuolta Järjestelmä > Ylläpito -kautta aukeavaa Synapticia en ymmärrä lainkaan. Olisiko tuolla yhdyssanapäätteellä "-pakettienhallinta" jotain tekemistä asian kanssa? Se nimittäin näyttää jonkinlaiselta pakettien järjestelyohjelmalta, mutta ei asennusohjelmalta (esim. "Toteuta"-painiketta ei näy missään). Onko missään Ubuntu-sivuilla hyvää Synaptic-ohjetta ruutukaappauksineen?

Sitten pieni kehu. Ei näitä Ubuntu-foorumeita turhaan kehuta. En ole saanut koskaan yhdelläkään vinkkari-foorumilla näin nopeaa, hyvää ja ennen kaikkea asiallista apua. Kiitos!  :)

127
Lainaus
äh, tämähän oli aloittelijoissa. käytännössä siis joko sources.listin kautta aptin avulla tai yksittäisenä pakettina komentoriviltä:
Koodia: [Valitse]
$ wget http://archive.canonical.com/pool/main/r/realplay/realplay_10.0.8-0ubuntu3_i386.deb
$ sudo dpkg -i realplay_10.0.8-0ubuntu3_i386.deb

helppoa kuin... öh... heinän teko(?)

No niinhän se oli! Kiitos, Janne! Samalla minulle alkoi hiukan aueta jotkut asiat täällä Ubuntu-maailmassa. Eihän tämä niin vaikeaa olekaan, ainakaan koko ajan.

Vielä kun joku kertoisi, että tarkoittaako tuo yhdessä aiemmassa viestissäni siteeraamani deb-litania, että olen onnistunut asentamaan medibuntun, vai tarvitseeko minun pöräyttää vielä jokin sudo-jotakin? Ja jos pitää pöräyttää, niin mitä?...ja jos päättelen vaikkapa Jannen viestistä, niin koska siteerasin sources.list:iä, niin apt-jotakin ilmeisesti olisi paikallaan?

Kiitos vielä kerran avusta!

128
Mikä ubuntun versio?

Anteeksi, unohdin mainita, että todellakin 7.04-versio.

Kun kirjoitan komentoriville:

Koodia: [Valitse]
sudo gedit /etc/apt/sources.list
saan seuraavanlaista:

Koodia: [Valitse]
deb http://security.ubuntu.com/ubuntu feisty-security main restricted
deb-src http://security.ubuntu.com/ubuntu feisty-security main restricted
deb http://security.ubuntu.com/ubuntu feisty-security universe
deb-src http://security.ubuntu.com/ubuntu feisty-security universe
deb http://security.ubuntu.com/ubuntu feisty-security multiverse
deb http://archive.ubuntu.com/ubuntu/ feisty-backports restricted main multiverse universe
deb-src http://security.ubuntu.com/ubuntu feisty-security multiverse
deb http://medibuntu.sos-sts.com/repo/ feisty free non-free

Tarkoittaako tämä, että olen onnistunut asentamaan medibuntun?

Kun käyn tuolla linkissä:

http://fi.wikibooks.org/wiki/Ubuntu_tutuksi/Ohjelmien_asentaminen_ja_pakettivarastot/sources_list_feisty

niin kopioinko koko rimpsun komentoriville risuaitoineen ja kapiteelein kirjoitettuine otsikoineen? Pitääkö minun kirjoittaa jotakin muutakin, vai miten tuo rimpsu alkaa pelittämään? Vai ymmärsinkö oikein, että mitä saan /sources.list:llä näkyviin, niin ne deletoin ja tilalle laitan tuon mainitun rimpsun. Ja kun vanhaan vertaan, niin risuaitaa sielläkin näyttää olevan. Kyseessä on ilmeisesti tämän koodin kommentti?

Mitenkäs sitten? Vinkkarissa pitää buutata kone, jotta jotkut asennukset astuvat voimaan. Miten täällä Linux-puolella tuo tapahtuu? Pitääkö kirjoittaa jokin koodinpätkä, esim. install-jotakin, jotta homma toimii? (Kuten huomaatte, mitään en osaa.)

Lainaus
Kirjoita komentoriville:
Koodia: [Valitse]
sudo apt-get update
Koodia: [Valitse]
sudo apt-get install realplay

Tuota pitää vielä kokeilla.

Kiitos jo nyt avusta ja kärsivällisyydestä :)

129
Olen täysi noviisi Ubuntun käytössä. Asensin sen viikko sitten ja haparoin ekoja askeleita Linux-maailmassa. Tähän mennessä kaikki on enimmäkseen vielä kaaosta. Yritän kovasti ymmärtää pakettien asennusta, mutta... Anyway, olen ehdollistunut luurit päässä koneen äärellä istumiseen. Kaikki suosimani nettiradioasemat streamaavat realia. Miten asennan Realplayerin?

Latasin Realin sivuilta Realplayer for Linuxin, sain jonkin bin-tiedoston työpöydälle. Miten siitä eteenpäin?

Wikissä on seuraavaa tekstiä: "Realmedia-muotoiset nettiradiot ja -videot saat näkyviin asentamalla RealPlayerin. Asenna paketti realplay ja käynnistä Firefox uudelleen. Huom! Tämän ohjelmapaketin asentaminen edellyttää medibuntu-ohjelmavaraston käyttöönottoa!"

Seuraa tulva kysymyksiä:
1. Minne asennan realplay-paketin?
2. Miten asennan ko. paketin? Lisää/poista -sovelluksellako? Vai Synapticillako? Vaiko komentorivillä Päätteellä? Voisiko joku antaa ohjeet-for-dummies -ohjeet eli askel askeleelta tyyliin: "Sitten paina tästä. Kirjoita näin ja sitten välilyönti..."? Olisin kovin kiitollinen.
3. Mitä tekemistä Firefoxilla on tuon realplay-paketin asentamisen kanssa? Miksi se pitää käynnistää uudelleen?
4. Ja sitten se suurin: Miten asennan medibuntu-paketin? (Tiedän, että wikissä on ohjeita, mutta en osaa niiden avulla, koska ne eivät ole for-dummies) :(
5. Mistä tiedän, että se on asennettu ja toimii?

Eli totaalisesta noviisista tässä on kysymys. En ole tullut hullua hurskaammaksi, vaikka olen yrittänyt lukea FAQ:ia ja hakea täältä foorumilta. Saan aina eteeni koodia, josta en tiedä, minne se pitäisi laittaa ja mitä sillä pitäisi tehdä. Olisin kovin, kovin kiitollinen kärsivällisistä vastauksista näihin kysymyksiini. Sen verran ihastunut olen Ubuntuun, etten haluaisi enää palata vinkkariin. Joten toivottavasti kukaan ei tarjoa paluuta vinkkariin ongelmieni ratkaisuksi, kiitos  :)

Sivuja: 1 ... 5 6 [7]