Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - OJK

Sivuja: 1 [2] 3 4 ... 7
21
Merkitsen tämän ratkaistuksi. Nyt HP:llä pörrää Mint 18. Ei puhise tuuletin, ei hörppää CPU-resursseja, toimii kuin uusi kone. En tiedä, mistä johtuivat Mint 17:n puhinat. Nyt todellakin toimii erittäin hyvin. Ja voi pojat, että olen tyytyväinen teemojen vaihtoehtoihin!

22

Mutta miksi ihmeessä asensit vanhan Mint 17, etkä 18?


 :D Pöljä kun näytän olevan. On nimittäin mennyt ihan ohi tuo, että 18:kin on LTS. No, ei ole iso harmi vielä tässä vaiheessa vetää 18 tuon 17 päälle.

23
Tuossa aiemmassa ketjussani kyselin ratkaisua yhteen sovellusongelmaan ja vastauksena sain aikaistaa Mintin päivitystä uuteen LTS:ään. Näin tein. Koneeni on HP Compaq 6710b, Core 2 Duo 2.1 GHz. Muistia on 3 gigaa, se näyttää riittävän oikein hyvin.

Opin vasta äskettäin, että tämäkin vanha rauta pyörittää 64-bittistä tavaraa. Itse en ymmärrä mitään, mitä 32-bittisyys ja 64-bittisyys tarkoittavat. Netistä olen aktiivisesti lukenut aiheesta, mutta en ole humanistina ymmärtänyt muuta kuin että teksti oli kirjoitettu suomen kielellä. Aiemmat tällä koneella olleet Mint-jakelut ovat olleet 32-bittisiä. Nyt asensin 64-bittisen Mint 17 Maten.

Päivityksen jälkeen kone on puhkunut aika lailla. Tuuletin käy käytännössä koko ajan; ei nyt sentään ulise ja vingu, mutta käy koko ajan. Järjestelmän valvonnasta olen seurannut että vuoron perään CPU1 ja 2 paukuttavat 100 prosenttia. Tosin se on ajoittaista, mutta säännöllistä. En tiedä, miten saisi keskiarvon otettua, vai saako mitenkään, mutta silmämääräisesti käyttöaste saattaisi olla tuollaista 70-80 prosentin luokkaa.

Myös sovellusten moniajo tuntuu näppituntumalla nahkeammalta. Tätäkin kirjoittaessani kursori tuntuu tulevan hitusen näppäimistön nakuttamista jäljessä. Striimaan samaan aikaan musiikkia, ulkoiselle kovalevylle menevät varmistukset, järjestelmän valvonta ja LibreOffice Writer on avoinna. Yleensä on selaimessa enemmänkin tavaraa avoinna (ja työskentelen pääsääntöisesti selaimella).

Ahnehdinko liikoja? Onko sillä mitään väliä tällaisen vanhan raudan kuormituksen kannalta, onko 32- vai 64-bittinen jakelu? Ennen kuin palautan kaikki tiedostot ja softat, kannattaako minun ajaa 32-bittinen Mint 17 Mate tälle koneelle?

24

Flickr siirtyi tukemaan vain kryptattua HTTPS-rajapintaa, ja Shotwell ei aiemmin tukenut sitä. [--] Vika on korjattu Shotwell-paketin versiossa 0.18.0-0ubuntu4.2, joka on saatavissa Linux Mint 17:ään (tai Ubuntu 14.04:ään) ja uudempiin. Mint 13:ssa (tai Ubuntu 12.04:ssä) on Shotwell 0.12.3-0ubuntu0.1

Usein tällaiset vähemmän kriittiset ongelmat korjataan vain uusimpaan LTS-jakeluversioon tai seuraavaan julkaistavaan Ubuntuun/Mintiin.

Suuri kiitos nm! Vastauksesi valaisee ongelmaa ja sen syytä erinomaisesti. Sitten ei muuta kuin ryhdyn päivittämään konettani uudempaan LTS:ään.

25
Kyllä, ja olenkin päivittämässä tuon toisen koneen Mint 17:ään. Sillä ongelma katoaa koneelta, vaikkei vastausta löytynytkään siihen kysymykseen, mistä moinen ongelma johtui. Tätä tarkoitin edellisessä postauksessani. Olisi kiinnostanut, mikä tuon ongelman mahdollisesti aiheutti ja miten sen olisi voinut ratkaista.

Voinen merkitä tämän ketjun ratkaistuksi, sillä yksinkertaisin ratkaisu on päivittää käyttis uuteen versioon.

26
Eiköhän jo olisi aika päivittää Mint 13 ajantasalle tai tehdä kokonaan uusi asennus, sillä Mint 13 on enää tuettu huhtikuuhun 2017 saakka.

Juu, pikku hiljaa. Mutta onhan tuota LTS:ää vielä pari kuukautta jäljellä. Eikä se päivitys poista tuota ongelmaa, vaikka ko. ongelma koneeltani häviääkin.

27
Minulla on Shotwell kahdella Mint-koneella. Toisella koneista on Linux Mint 13 Mate ja toisella on Mint 17 Cinnamon.

Tämän Mint 13 koneen Shotwell ei keskustele Flickrin kanssa, vaan antaa virheilmoituksen:

Service http://api.flickr.com/services/rest returned HTTP status code 403 Forbidden

Tuolla Mint 17 Cinnamon -koneella taas ei Shotwellin ja Flickrin välillä ole mitään ongelmia. Kuvien julkaiseminen onnistuu mainiosti.

Mistä mahtaa johtua tuo Mint 13 -koneen ongelma? Ei onnistu Mint 13 -koneella gThumbinkaan kanssa julkaiseminen Flickriin, kokeilin. Ongelma näyttäisi siis olevan Mint 13:ssa, eikä sovelluksissa.

28
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Mikä olisi kevyt selain?
« : 08.02.17 - klo:21.33 »
Suuri kiitos kaikista näistä vastauksista. Tässä riittää minulla kokeiltavaa joksikin aikaa. Ja HP:n jakelu menee nyt päivitykseen. Vanhentunut Chromium johtuu mitä ilmeisimmin vanhasta jakelusta.

Myöskään uuden (käytetyn) koneen hankinta ei ole hullumpi vaihtoehto, on se käynytkin mielessä. Dual Core on alkanut tuntua jo jonkin aikaa hiukan aikansa eläneeltä.

Tässä on tullut niin paljon monenlaisia vinkkejä ja neuvoja, että merkitsen tämän keskustelun ratkaistuksi. Kiitos vielä kerran!

29
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Mikä olisi kevyt selain?
« : 08.02.17 - klo:20.14 »
Saa. Google Chromea ei saa.

Suuri kiitos tästä tiedosta! Vähän tuollainen epäilys minulla onkin ollut. Mutta miten? Synapticin kautta yritin katsella, mutta se näytti, ettei päivitystä olisi (eli että Chromiumini olisi ajan tasalla). Mutta Chromium itse herjaa, että käytän vanhentunutta versiota.

Eli olisiko siis turvauduttava johonkin sellaiseen kuin
Koodia: [Valitse]
sudo apt-get update..., mutta mitä?

30
Vanha ja uskollinen HP:ni on 32-bittinen Dual Core 2.1 GHz. Kone on vähän puhkunut, kun työskennellessäni selaimessa on saattanut olla 7-8 välilehteä samaan aikaan avoinna. Selaimena on ollut Firefox.

Lisäsin koneeseen hiukan muistia (ennen 2 gigaa, nyt ei sen enempää kuin 3 gigaa). Seurailin hieman järjestelmän valvonnan puolella, miten noita resursseja kuluu. Ei koneessa muisti ole (ainakaan enää) kovinkaan kovilla, mutta prosessorit paukuttavat Firefoxin kanssa sellaista 90-100 prosenttia. Kun vaihdoin Chromiumiin, hörppiminen putosi puoleen.

Ongelma on nyt vain se, että kone on 32-bittinen ja Chromiumin parhaat päivät ovat olleet ja menneet. Sitähän ei saa 32-bittiseen päivitettyä.

Ja olihan horisontissa kysymyskin: Mikä olisi kevyt, ei niin resurssisyöppö selain, kuten Firefox näyttää olevan? Vai pitääkö minun opetella erilaiset työskentelytavat?

31
Sinänsä muuten Ubuntun Mate-versio on kanssa vallan mainio, ittelläni on läppärissä se, ja olen ollut tyytyväinen. Just sopiva läppärin voimavaroille.

Kappas! On päässyt jotenkin livahtamaan Ubuntun Mate ohitseni. Käytin pitkään Ubuntua (muistaakseni vuodesta 2005 se on aina ollut jollain koneella, eli ihan Warty Warthog taisi olla käytössä; tosin 9:stä lähtien olen vasta hylännyt Win-koneet kokonaan), mutta Unityn myötä siirryin Mintiin. Ei Unityssä muutoin mitään, mutta kun minun koneeni eivät jaksa sitä pyörittää. Mintin käytön myötä on jäänyt itse Ubuntun seuraaminen vähemmälle.

32
Tämä selvä. Kiitos.
Jostain syystä minulle oli muodostunut käsitys, että Ubuntu-asennus pitäisi ensin poistaa. Vähän itsekin sitä ihmettelin.
Sitten ei muuta kuin kevyempää ympäristöä asentelemaan.

33
Minulla on vanhassa Acerin kannettavassa (32-bittinen 1.66 MHz, muistia 2 gigaa) Ubuntu 14.04. Asensin kokeeksi, josko kone jaksaisi sitä pyörittää. Ei jaksa niin hyvin, että sillä voisi kunnolla työskennellä. Koneesta en haluaisi luopua, on niin  nättikin.

Haluaisin poistaa Ubuntun ja laittaa Linux Mint MATE:n tilalle. Miten Ubuntun poistaminen tapahtuu? Vai tarvitseeko sitä poistaa? Olen eri foorumeilta yrittänyt asiaa tarkastaa ja ohjeet ovat olleet vähän ristiriitaisia. Päällimmäiseksi on jäänyt käsitys, että jotain saattaa mennä pieleen, jos yrittää MATE:n ajaa päälle.

Yritin myös täältä kaivella ohjeita, mutta ihan tuoreita ketjuja en löytänyt (tai sitten en osannut etsiä oikein).

34
Pahoittelen, että vastaaminen on viipynyt. Näin minäkin olen ajatellut ja tullut siihen tulokseen, että todellakin helpoin tapa on hankkia uusi web-kamera. Ehkä tuosta antiikkilaitteesta olisi ollut jo muutenkin syytä luopua.

Merkitsen keskustelun ratkaistuksi.

35
Vika on laitteistopuolella eli kamerassa, kaapelissa tai USB-portissa. Olet varmaan kokeillut irrottaa ja kytkeä kaapelin uudelleen? Toimiiko jossain toisessa portissa?

Olen kokeillut kaikissa koneen porteissa. Ei toimi niistä missään. USB-portit sen sijaan toimivat, sillä mm. muistitikut ym. usb-laitteet toimivat niissä. Kamera saa kyllä virtaa, sillä siinä palaa vihreä merkkivalo.

Kamera on tosin iänikuinen viime vuosikymmeneltä: Creative NX Pro. On lojunut nurkissa. Ei siis ole mikään kohtalokas taloudellinen menetys, vaikkei toimisikaan. Olen vain tottunut käyttämään kaikkea vanhaa, Win-maailmasta hylättyä tavaraa linukoissani.

Kummallista vain on, että kamera on aiemmin toiminut samassa usb-portissa (ks. tämän ketjun alku).

36
Avasin tämän keskustelun uudelleen, sillä tuo täsmälleen sama ongelma kuin alkuperäisessä kysymyksessänikin toistui nyt.
Eli Cheese ei löydä ulkoista web-kameraani.

Vastauksena:
Näkyykö kamera USB-väylässä:

Koodia: [Valitse]
lsusb

Kamera ei näy nyt USB-väylässä. Eli aikaisemmin kamera näkyi ko. väylässä, mutta nyt ei näy. Olen käyttänyt koko ajan samaa väylää.

37
Minulla ei nyt ole varsinaisesti muuta ongelmaa kuin että äimistelen vain. Eli osaisiko joku selittää minulle, miksi "tervapalloja" eli tar.gz-paketteja on, vaikka olen monesta yhteydestä lukenut, että niiden asentamisen kanssa pitää olla varovainen? Miksi esim. sellainenkin toimija kuin Mozilla tarjoaa Firefoxinsa tervapallona?

Lähinnä tämä kysymys nousi jälleen tänään mieleeni, kun töissä kaivoin melkoisen tovin jälkeen Linux Mint 17 -koneeni esille. Koska en ollut käyttänyt sitä vähään aikaan, sillä oli melkoisesti päivitettävää. Yksi päivitettävä oli Firefox-selain. Luonnollisesti yritin päivitystä Synapticin kautta, mutta jostain syystä päivitys ei onnistunut, vaan Synaptic herjasi muistaakseni joko ettei pakettia ole olemassa tai polku on väärä - en muista, eikä aikaa ollut jäädä asiaa enempiä kaivelemaan.

Siispä ei jäänyt muuta vaihtoehtoa kuin yrittää Firefoxin sivujen kautta. Sieltä sain sitten jälleen tervapallon, mutta jäipä sitten FF päivittämättä. En nimittäin ole koskaan osannut asentaa mitään tervapallojen kautta, ja kuten kirjoitin edellä, olen oppinut välttelemäänkin niitä. Kismitys kuitenkin jäi.

38
Näkyykö kamera USB-väylässä:

Koodia: [Valitse]
lsusb

Nyt tämä menee kummalliseksi. Kiitos edes kysymästä, mutta jo tuo kysymyksesi sai kameran näkymään  ??? Eli, ensin ei näkynyt, mutta kokeilin sen jälkeen toista väylää ja jo näkyy. Ja voin vaikka vannoa, että koneen siirtämisen jälkeen kokeilin myös tuon väylän, jossa nyt sain kameran näkyviin. Silloin ei vain näkynyt.

Mutta, kiitos kuitenkin tehokkaasta avusta.

39
Nythän näitä kuvaongelmia alkoikin pukata. Kone pyörittää edelleen Linux Mint 13 MATE:a. Aikaisemmin kone löysi usb-väylään kytketyn web-kameran, mutta pientä muuttoa tehdessäni kytki kaikki vehkeet koneesta irti. Kun kasasin kokoonpanon takaisin, kone ei enää löydä kameraa. Tässä mitä pääte näyttää:

Koodia: [Valitse]
(cheese:2579): Gtk-WARNING **: Attempting to add a widget with type GtkImage to a GtkToggleButton, but as a GtkBin subclass a GtkToggleButton can only contain one widget at a time; it already contains a widget of type GtkLabel
ja

Koodia: [Valitse]
(cheese:2579): WARNING **: cheese-window.vala:1624: Error: Laitetta ei löydy
Mitähän minun pitäisi tehdä?

Pahoittelen, että laitan näitä LInux Mint -viestejä tänne Ubuntu-foorumille. Yritin luoda tunnuksen Mintin foorumiin, mutta en saanut koskaan sähköpostiini vahvistusviestiä, joten tunnukseni ovat inaktivoituneina. Toisaalta, käytän kyllä molempia, Ubuntua sekä Mintiä, molemmat löytyvät käyttämiltäni koneilta - jos noin niin kuin selittely sallitaan...

40
Käynnistä Shotwell päätteessä komennolla:

Koodia: [Valitse]
shotwell
Kopioi listaus päätteestä tänne (valitse teksti hiirellä ja kopioi Shift+Ctrl+C:llä tai päätteen valikon kautta, ja liitä selaimeen normaalisti).

Tässä listaus:
Koodia: [Valitse]
shotwell: error while loading shared libraries: libgexiv2.so.2: cannot open shared object file: No such file or directory
Näyttäisi siis jokin kirjasto puuttuvan.

EDIT 19.54: Noniin, tuo listaus sitten auttoi minua eteenpäin. Asensin pakettienhallinnassa puuttuvan kirjaston ja nyt Shotwell pelittää. En vain tajunnut itse ilman apua ajaa päätteessä ko. listausta.

KIITOS eteenpäin opastuksesta.
 

Sivuja: 1 [2] 3 4 ... 7