Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - OJK

Sivuja: 1 2 [3] 4 5 ... 7
41
Pahoittelen heti kättelyssä, että kysymykseni saattaa olla väärässä ketjussa. Ongelma koskee kyllä Shotwellia, mutta käyttöjärjestelmäni on Mint 13 MATE. Eli, Shotwell asentuu kyllä aivan normaalisti ilman mitään herjoja. Asennuksen jälkeen se myös näkyy normaalisti Menu-valikossa Grafiikkaohjelmissa. Mutta kun yritän avata ohjelman, mitään ei tapahdu. Siis yksinkertaisesti ei mitään, ei herjoja, ei tiimalaseja tai pyöriviä ajanrattaita - ei mitään. Olen kokeillut asentaa ohjelman Synapticin kautta ja ohjelmistohallinnan kautta, mutta aina sama juttu.

Mistä voisin aloittaa vian etsinnän - paitsi siitä, että käytän Mintiä?

EDIT 18.54: Ei muuten avaudu DigiKamkaan. Sitä en ollut aiemmin asentanutkaan, mutta nyt päätin kokeilla. Sama juttu kuin Shotwellin kohdalla.

42
Ovat päässeet taidot vissiin vähän ruostumaan. Minulla on ollut yle-dl koneellani ja säännöllisen epäsäännöllisesti olen Yle Areenasta joitain kiinnostavia ohjelmia tallennellut.

Jälleen yritin, mutta Areena on uudistunut ja yle-dl:ni vanhentunut. Luin tämän ketjun viestejä ja onnistuin asentamaan yle-dl 2.7.0 version. Mutta nyt on seuraava ongelma: kun yritän tallentaa, pääte antaa seuraavan herjan

Koodia: [Valitse]
bash: /usr/local/bin/yle-dl: No such file or directory
Mitähän minun pitäisi tehdä?
Ja miten asennan version 2.8.0, joka näyttäisi olevan ilmeisesti uusin yle-dl versio?

43
Multimedia ja grafiikka / Vs: Kuva väärinpäin VLC:ssä
« : 05.03.15 - klo:20.03 »
Jep. Ja suomenkielisessä versiossa "peilaa vaakasuunnassa". Siinä menee kuitenkin kuva peilikuvaksi eli esim. kanavan logo (Yle) on oikeassa yläkulmassa ja väärinpäin. Samoin videokuvassa olevien screenien teksti menevät oikealta vasemmalle.

Kaikki muut komennot tuolla "videotehosteet" > "geometria"-välilehdellä kohdassa "muunna" tekivät, mitä lupasivat, paitsi "käännä 180 astetta". Se ei alkutilanteessa eli kuvan ollessa väärinpäin, tehnyt sille mitään. Eli jos en peilaa kuvaa vaakasuunnassa se jää joko väärinpäin, pystyyn tms riippuen siitä, mitä olen valikosta valinnut.

Olen tainnut tehdä tämän joskus ammoin, kun opastus tuntuikin niin tutulta. Mutta vanhalta näyttää muisti pyyhkiytyvän. Kiitos!
Merkkasin tämän ratkaistuksi, koska onhan tämä ainakin sinnepäin. Ja kun Movie Playerilla kuva on oikeinpäin, niin ei tuo hirvittävästi haittaa.

44
Tämä alkaa jo hieman huvittaa. Joskus aikoinaan kyselin, miten saan videokuvan oikeinpäin OpenShotissa. Nyt ongelmani on seuraava:
Leikkasin OpenShotissa tunnin TV-ohjelmasta (.flv) 12 minuutin pätkän.
Tallensin sen mpegiksi.
Avasin VLC:ssä tallenteeni ja videokuva on ylösalaisin.
Movie Playerissa kuva on kuitenkin oikeinpäin.

Mistä johtuu, että kuva on VLC:ssä väärinpäin ja miten saan sen käännettyä?

45
Kuvasin puhelimella videoita. Siirsin videot koneelle (Ubuntu 10.04) ja toin editoriin (OpenShot). Kaikki on muuten hyvin, mutta videokuva on väärinpäin eli ihmiset roikkuvat jaloistaan pää alaspäin kuvan ylälaidasta.
OpenShotissa on toiminto "käännä 180 astetta", mutta eipä vain käännä.

Onko hyviä neuvoja, miten saisin videot oikein päin ja missä prosessin vaiheessa?
Niin, ja puhelin, jolla kuvasin on iPhone - anteeksi :-( Sehän se alkuperäinen harmin aihe on, mutta kun muutakaan ei ole käytössä.

46
Mitähän tuo Ubuntu särkee koneilla mennessään, kun parillakin Ubuntu-koneellani ovat näytöt olleet aika hakusessa? Akuutein ongelma koskee tällä hetkellä PCLinuxOS 2012 LXDE liveCD:tä ja Ubuntu 10.04 konetta.
Kone on vanha HP compaq läppäri. Vääntö pitäisi riittää vaikka PCLinuxin asentamiseen. Minulla on ollut koneessa kiinni Asuksen 19" VGA-liitäntäinen kakkosnäyttö. HP:n näytönohjain on Nvidia ajuriversio 96.43.17. Huomasin jo ulkoista näyttöä säätäessäni, että Ubuntun oma Näytöt-asetukset ei tunnista enää HP:n näyttöä, vaan herjaa tuntemattomasta näytöstä. Nvidian oma ohjain löytyy ja päästää säätämään näyttöjä.

Nyt on kuitenkin sellainen ongelma, että kun laitan PCLinuxin liveCD:n koneeseen, kone lähtee buuttaamaan ihan normaalisti. Kuitenkin buuttauksen noin puolessa välissä koko hoito hyppää jonkinlaiseen DOS-pohjaiseen näkymään, jossa lukee seuraava teksti:

Koodia: [Valitse]
Failed to start the X server (your graphical interface). It is likely that it is not set up correctly.
Would you like to view the X server output to diagnose the problem?

Ja sitten vaihtoehdot "Yes" tai "No". Jos valitsen "Yes", saan silmilleni litanian, josta en ymmärrä muuta kuin että jotakin on pielessä. Näytöllä lukee mm. tällaista:

Koodia: [Valitse]
Parse error on line 8 of section InputClass in file /etc/X11/xorg.conf.d/50-synaptics.conf
" " is not a valid keyword in this section.
(EE) Problem parsing the config file
(EE) Error parsing the config file

Fatal server error:
no screens found

Kun tästä tulen "Exitin" kautta pois, aukeaa toinen DOS-pohjainen herja:

Koodia: [Valitse]
Would you like to view the detailed X server output as well?

Sieltä tulee sitten sama teksti kuin mitä aiemmin siteerasin erroreista lisättynä kehotuksella konsultoida X.Org Foundationin supportia.

Ja tässä kaikki. Ei käynnisty PCLinuxOS.
Tämä on toinen Ubuntu-läppäri, jossa kakkosnäytön kiinnittäminen tekee alkuperäisestä näytöstä tuntemattoman. Töissä kävi Acer Travelmaten kanssa sama juttu. Silloinkin tuli X server herjoja. Ei auttanut käyttiksen uudelleen asennus, eikä edes kokonaan toisen käyttiksen (Linux Mint Debian) asennus. Grafiikat jäivät suttuisiksi ja näyttö tuntemattomaksi.

Onko mitään vinkkejä, millä maallikkokin selviäisi näistä ongelmista?

47
mitä eroa tuossa mintissä nyt muuta kuin että tämä näyttää vain vähän erilaiselta valikoiltaan verrattuna ubuntuun..?  ::)
Saman verran näyttää tilaakin vievän ohjelmineen kuin perus ubuntu,joten tämä ero taitaa vain olla todellakin kosmeettinen juttu vai onko jotain muuta erinlaista??   ::)


Tämä on vähän vanha ketju, mutta ajattelin kuitenkin kirjoittaa tähän, kun kerran aiheesta on jo aloitettu.

Osaisiko joku antaa aiempaa yksilöidymmän vastauksen siihen, mitä eroa Mintillä ja Ubuntulla on käytännössä? Siis muuta kuin että Mintissä tulee suljettuja tiedostoformaatteja oletuksena mukana.
Sekä Ubuntuun että Mintiin saa työpöydäksi Cinnamonin. Tästäkään ei löydy eroa.

Minulla on ollut Ubuntu käytössä vuodesta 2008. Olen käyttänyt töissä Mintiä ja harkinnut, josko kannattaisi kotonakin päivittää kone Mintiin. Mutta jos Ubuntussa on bitti poikittain, niin eikö se ole silloin Mintissäkin? Mistä siis ihan oikeasti löytyy näiden kahden välinen ero, muustakin kuin "tyylistä"?

48

Kopio tiedostosi vanhalta koneelta käyttäjien kotikansioista uudelle koneelle.
Asenna tarvitsemasi sovellukset, jos jostain erityisestä sovelluksesta ei ole toimivaa versiota, etsi jokin lähin vastaava.


Tämä selvä. Näin vähän ajattelinkin. Olen tässä juuri kopioimassa tiedostoja talteen, sitten taidan kokeilla käyttiksen asentamista.

49
Yritin taas koluta jo olemassa olevia ketjuja. En löytänyt mitään kysymykseeni varsinaisesti sopivaa.

Tilanne: Olen uusimassa yhtä vanhaa Ubuntu-konetta (10.04 LTS). Vanhalla koneella on muutamia perussetin lisäksi asennettuja ohjelmia, joilla on myös tehty töitä. Haluaisin siirtää nämä vanhan koneen ohjelmat sekä kaikki omat tiedostoni uudelle koneelle.

Mikä olisi a) kätevin ja b) helpoin tapa siirtää nämä ohjelmat ja tiedostot? (Mahtavatko kohdat a) ja b) olla yhtenevät?)
Toiseksi, jos nyt nakkaan Ubuntu 12.04 LTS:n uudelle koneelle, niin ovatko ohjelmat yhteensopivia uudemman jakelun kanssa (ohjelmat kuten Gramps, OpenShot, Tilitin)?

50
Jos se on 10.04 niin sieltä puuttuu varmaan "libav-tools" jota ei tainnut olla 10.04 versioon pakettivarastoissa mutta kyllin tuore "ffmpeg" tekisi saman asian.  Yritän katsoa tuota lisää tai voit tietysti sillä välin kokeilla asentaa "ffmpeg" -ohjelman.

Helpommalla varmaan pääsee kun asentaa rinnalle (tai päivittää) kokonaan tuoreemman Ubuntun, Mintun tms. missä tuo "ffmpeg" on toimivana versiona ("libav-conv") jo valmiina.


Kiitos tiedosta. Ajattelinkin, että jokin multimediakirjasto minulta varmaan puuttuu, ja todellakin minulla on 10.04. Sitä vähän ennätin jo pohtia, mikähän tuo puuttuva kirjasto mahtaisi olla, kun omasta mielestäni lähes kaikki mahdollinen multimediahärpäke on asennettuna.
Mutta hyvä tietää, että se onkin itse Ubuntun versio ja siihen saatavilla olevat kirjastot, mistä kaikki kiikastaa. Joten taidanpa jossain vaiheessa päivittää koko Ubuntun (kunhan olen ensin varmistanut, että kaikki ehdottoman tarpeelliset ohjelmat pörräävät myös 12.04:ssa).

Kiitos vielä kerran. Merkkaan tämän ketjun valmiiksi.

51
Pitäisi onnistua, juuri kokeilin Seitsemän Uutisilla ja video tallentui ongelmitta.



Hö, samalta näyttää minunkin valikkoni, mutta kun klikkaan "Download link with Katsomo lataus", niin mitään ei tapahdu. Ei siis kerrassaan mitään. Mikähän mahtaa olla koneellani pielessä? Voiko kiikastaa moonlightista? Senkin olen varmuudeksi asentanut, joskin version 2.4.1 asentaminen ei onnistu, kun herjaa yhteensopimattomuutta Firefox 16.0.2 version kanssa.

52
Asenna Launchy -lisäosa Firefoxiin, niin ainakin osan Katsomon ohjelmista saa ladatuksi. http://www.homelinuxpc.com/download/asennamenut.bash Lataa lisäosa, klikkaa sitä hiiren oikealla, ominaisuudet-->oikeudet-->rasti ruutuun kohtaan "Salli tiedoston suoritus ohjelmana". Tuplaklikkaa sitten ohjelmaa ja valitse "Suorita päätteessä". Loppu hoituu liki itseksensä.

Kiitos. Itse asiassa nuo ohjeethan olivat samat kuin mihin olin itsekin viitannut täällä:
http://forum.ubuntu-fi.org/index.php?topic=20696.msg337535#msg337535

Miksi en ollut aiemmin asentanut Launchya, johtui siitä, että näissä ohjeissa
http://www.homelinuxpc.com/download/Areenan_nauhoituksen_asennus.html
mainitaan, että
Lainaus
toimii siltä osin kuin kyseinen ohjelma löytyy Katsomon mobiilipalvelusta ("Mobiili Katsomo").

Ja kun en ollut löytänyt Kymmenen uutisten kohdalta mitään viittausta mobiili Katsomoon, niin en ollut edes kokeillut tallentamista.
Nyt asensin Launchyn. Asentui todella hienosti. Mutta uutisia en voi tallentaa. Eikä katsominen VLC:ssäkään onnistu.
Onko mitään muita vaihtoehtoja?

Lainaus
Ymmärtääkseni Ruudun ohjelmia ei voi ladata, vain katsominen onnistuu.

Kiitos tästä tiedosta.

53
Pahoittelen heti, jos kysymyksiini on olemassa selkeät vastaukset jossain ketjussa, enkä vain ole osannut niitä etsiä. Olen mielestäni kolunnut ketjuja aika paljon läpi, mutten ole löytänyt vastauksia juuri näihin kysymyksiini - ainakaan sellaisessa muodossa, että olisin ymmärtänyt ohjeiden mukaan toimia.

Eli, YLE:n ohjelmien tallentaminen onnistuu hienosti yle-dl:llä. Miten saisin tallennettua yhtä kätevästi ohjelmia myös Katsomosta ja Ruutu.fi:stä? Itse asiassa minua kiinnostaa vain yhdenlaisten ohjelmien tallentaminen näistä palveluista: Uutisten (mikäli tällä tiedolla nyt on mitään merkitystä sen suhteen, miten ohjelmat tallennetaan, tuskinpa).

Jos sellaiset "for dummies" -ohjeet taas saisin :), kiitos.

54
Laitealue / Vs: Kokemuksia: Dell Inspiron 1525?
« : 10.11.12 - klo:22.53 »
Kiitos vastauksista. Jo näiden vastauksien perusteella näyttää siltä, että konekannassani tapahtuu edistystä, jos ja kun otan Dellin käyttöön. Pääsen minäkin nauttimaan Unityn riemuista, vaikka jossain vaiheessa olin kovastikin sitä vastaan.

Tähän saakka Ubuntu on ollut vähän niin kuin "harrastus" vakavamman sovelluskäytön rinnalla. Viime aikoina kuitenkin käyttö kaikessa muussa kuin työnantajan vaatimissa (mikkisofta)järjestelmissä on siirtynyt tänne Linux- ja erityisesti Ubuntu-puolelle. Nykyisin enää musiikin käsittely tapahtuu Mac-puolella, kaikki muu videoeditoinnista lähtien tapahtuu Linuxissa. Tosin Macillakin ohjelma on Audacity  ;D
Siksi siis on hyvä saada sellainen Ubuntu-kone, jossa on vähän kehitystä nykyisiin laitteisiin verrattuna.

Ja vilpittömästi aina kun vain muistan, haluan antaa palautetta tälle ystävälliselle ja asiantuntevalle foorumille. Taisin aloittaa foorumille kirjoittamisen vuonna 2007 ja kertaakaan en ole saanut asiatonta palautetta. Kiitos!

55
Laitealue / Kokemuksia: Dell Inspiron 1525?
« : 10.11.12 - klo:19.59 »
Katselin ensin, josko tästä olisi ollut aiemmin missään ketjussa, mutta ei tarttunut silmään.
Minulla olisi mahdollisuus saada seuraavanlainen menopeli: Dell Inspiron 1525 (täsmälleen samanlainen ja samoin speksein kuin tässä linkissä: http://www.notebookreview.com/default.asp?newsID=4175). Ubuntun sivujen mukaan se on Ubuntu-sertifioitu, eikä mitään huomautuksia koneesta ole.

Onko kenelläkään kokemuksia tuollaisesta Dellistä? Olen ajatellut siihen Ubuntu 12.04:ää. Riittääkö tuon Dellin vääntö 12.04:ään, vai kannattaisiko heti kärkeen tuplata muisti?

Nykyisellä läppärilläni pyörii Ubuntu 10.04 LTS. Tämä nykyinen Acer on 11" näytöllä, Intelin Core Duo 1.66 GHz prosessori ja 2 GB muistia. Tähän en ole ajatellut heittää 12.04:ää.

56
Vielä ohje LuckyBackup: http://www.ubuntugeek.com/luckybackup-a-powerful-fast-and-reliable-backup-sync-tool.html

Kappas vaan! Kiitos kovasti. Muutama ruutukaappaus antoi heti vastaukset kysymyksiini. Pitääpi kokeilla.

Dèjá Dup on oikein mainio ohjelma ja tekee juuri sen minkä pitääkin. Nuo ziljoonat pelottavat tiedostot, joita se tekee, on itse asiassa oikein hyvä juttu, kunhan oivaltaa mistä on kyse.

Jep. Kiitos myös tuosta huomautuksesta. Hetken mietittyäni ensi kauhistustani itsekin oivalsin, että se mikä näyttää ensi silmäyksellä hirvittävältä ei sitä olekaan, vaan toiminnalla on ihan vissi tarkoituksensa. Taas vähän lisää omaa huolellisuutta, niin eivät Dèjá Dupin tuotoksetkaan vie mielenrauhaa. Päinvastoin, mukava kuulla ihan käytännössä testatusta toimivuudesta.
Saatan siis sittenkin kokeilla uudelleen myös Dèjá Dupia, kunhan ensin vain vähän teen lisäsäätöjä ohjelman asetuksissa.

Kiitos jälleen erinomaisista neuvoista. Minun osaltani asia on ratkaistu.

57
Mulle tuli pienestä varmuuskopioinnista about 2500 juoksevanumeroista pikkutiedostoa. Samaan kansioon.

Jep. Näin kävi minullekin ja oli pakko katkaista varmuuskopiointi, kun alkoi näyttää todella hirvittävältä.

luckyBackup (reposta) käytää rsynciä ja on ainakin minulla toiminut

Siinä Dejá Dupin toimintaa kauhistellessa kävin lataamassa tuon LuckyBackupin repoista, samoin kuin Grsyncin. Kummatkin kun ovat käsittääkseni rsyncin graafisia käyttöliittymiä. Noin ensi silmäyksellä olivat muutoin oikein pätevän oloisia, mutta yhtä asiaa en osannut: Miten valikoin /home:sta vain ne kansiot, jotka haluan varmuuskopioida? Esim. Lataukset-kansiota on aivan turha varmuuskopioida. Minusta ensi silmäyksellä toimintaperiaate näytti vähän "kaikki tai ei mitään" -periaatteelta.
Olisiko kenelläkään selkeitä ohjeita tähän tai tiedossa, missä verkossa olisi ohjeet aiheeseen?

58
Pitäisi saada varmuuskopiotkin kuntoon. 10.04:ssä näyttäisi olevan oletuksena kahden napin (jess!) Dèjá Dup - varmuuskopiointi asennettuna.

Mitenkä on käyttökokemuksia teillä?

Tuosta ketjun aloittamisesta on jonkin verran aikaa, mutta onko kenellekään karttunut käyttökokemusta Dejá Dupista?

Itse asensin sen ja ajattelin olla kunnon ihminen ja laittaa koneen varmuuskopioinnin kuntoon. Nyt minua hämmästyttää se, että ohjelma tekee paketteja ulkoiselle kovalevylle ihan hirveetä määrää. Tällä hetkellä näyttää olevan juuri nyt 4,7 % varmuuskopioituna ja ulkoisella kovalevyllä on 75 kappaletta seuraavasti nimettyjä paketteja: "duplicity-full.20121106T143256Z.volXX.difftar.gz", jossa XX:n paikalla vaihtuu juokseva numerointi...tällä hetkellä tätä kirjoittaessa luku on 90. Ja 6,3 % valmiina.

Tätä menoa minulla on miljoona pakettia ulkoisella kovalevyllä. Toimiikohan tuo niin kuin pitää, vai pitäisikö keskeyttää varmuuskopiointi?

Pikaista vastausta toivoen  ;D

59
Levynkäytön analysointi. Löytynee kaikki valikot kaivamalla tai käynnistyy käskyllä baobab.

Kas vain, niinpäs löytyi tuolla komennolla käynnistämällä. Kiitos kovasti. Ei ollut vaikeaa  :D

60
Koetin etsiä muista ketjuista, josko aihetta olisi käsitelty. En löytänyt mitään sopivaa. Tämä voi myös tuntua joistakin vähän naurettavalta aiheeltakin, sorry.

Mutta, mikä olisi ohjelma, jolla voisin seurata koneeni kiintolevyn tilankäyttöä? Toki tiedän, että Järjestelmä-valikossa on Ylläpito > Levytyökalu sekä Järjestelmän valvonta. Jälkimmäisellä näen esim. kiintolevyn kapasiteetin ja käyttöasteen. Mutta haluaisin saada hieman tarkemmin tietoa kuin vain, paljonko tiedostojärjestelmä vie tilaa ja näkisin mielelläni tuon tiedon myös graafisesti esitettynä.

Voipi olla, että sellainen ohjelma tai ominaisuus on Ubuntussa kätten ulottuvilla ja olen vain ollut sokea asialle, mutta ei ole vain sattunut silmiin. Olisiko kenelläkään mitään valaisevaa ehdotusta?

Ubuntuni on 10.04 LTS.

Sivuja: 1 2 [3] 4 5 ... 7