Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - launila

Sivuja: [1] 2
1
Laitealue / Vs: Hidas SSD ja osiointikysymys
« : 17.09.12 - klo:23.09 »
Linux kuitenkin swappailee varsin vähän, joten tuo hidastuvuus tuskin oikeasti näkyy, vaikka swap-osio olisikin hieman hitaammalla levyllä - swappiin siirretään dataa, jota ei aktiivisesti käytetä tms. . Jos RAM-muistia riittää koneessasi jopa kohtuullisesti (käytöstäsi riippuen), voisi jopa swap:in jättää asentamatta (tai luoda swap-tiedosto levyosiolle, jolle swap olisi omiaan - aina tarvittaessa raskaampaa muistinkäyttöä.)

Toiselta levyltä voisin järjestää swappitilaa riittävästi. Nyt siellä on jo vanhan järjestelmän ajoilta 500 MB. Onnistuuko swapin poisto ilman että tarvitsee juuriosiota luoda uudestaan? Eli voinko vain poistaa osiot ja luoda turvallisesti uuden koko levyn loppuun menevän alkamaan 2048:sta? Tämän jälkeen toki tiedostojärjestelmä pitäisi vielä laajentaa, mutta btrfs osaa tehdä sen onlinena (kuulemma).

2
Lainaus
Kyse on siis SSD:n virityksestä nopeammin toimivaksi. Nuo löytyivät jostain netin syövereistä.

Kerjäät ikävyyksiä, eikö ssd levyt olekaan ole tarpeeksi nopeita?  ;D

Seuraavat udev-säännöt auttoivat lopulta, laitetaan tänne nämä jos jollain muullakin on samoja ongelmia. Säännöt laittavat kolme parametria SSD-levyillä niille optimaalisempaan asentoon, muut levyt pysyvät vakioasetuksilla.
Tiedostoon: /etc/udev/rules.d/10-local.rules
Koodia: [Valitse]
# set a larger readahead size
ACTION=="add|change", KERNEL=="sd[a-z]", ATTR{queue/rotational}=="0", ATTR{queue/read_ahead_kb}="8192"

# set deadline scheduler for non-rotating disks
ACTION=="add|change", KERNEL=="sd[a-z]", ATTR{queue/rotational}=="0", ATTR{queue/scheduler}="deadline"

# set fifo batch for non-rotating disks
ACTION=="add|change", KERNEL=="sd[a-z]", ATTR{queue/rotational}=="0", ATTR{queue/iosched/fifo_batch}="1"

Sitten boottaus, eivät tule muutoin voimaan. Nopeus nousi jostain 170 MB/s pakkeilta 220 MB/s paikkeille.

3
Hei

Seuraavat käskyt antavat Lupa evätty (permission denied?) herjaa:

Lainaus
sudo echo 1 > /sys/block/sda/queue/iosched/fifo_batch
sudo echo 8192 > /sys/block/sda/queue/read_ahead_kb

Millä muutoksilla nuo saisi menemään läpi?

Kyse on siis SSD:n virityksestä nopeammin toimivaksi. Nuo löytyivät jostain netin syövereistä.

4
Laitealue / Hidas SSD ja osiointikysymys
« : 16.09.12 - klo:17.57 »
Hei

Rautatiedot:
Emo Asus P5B
128 GB A-Data SP900 /dev/sda
500 GB Seagate normaalilevy /dev/sdb

Käskyn
Koodia: [Valitse]
hdparm -I /dev/sda tiedot on liitteenä, jos niistä olisi apua.

Kysymyksenä ihan ensin, että tarvitseeko btrfs:llä säätää jotain blokkikokoja jotta se osaa sijoittaa kirjoitukset niin ettei osu SSD:n blokkien rajalle?

Siirsin vanhalta kovalevyltä juuri- ja home-osiot sekä toisen kovalevyn swapin SSD-levylle. Juuri ja home on btrfs-osiolla omina subvolumeina Ubuntun tyyliin @ ja @home. Palaan osioihin myöhemmin. Sen jälkeen olen etsinyt vikaa miksi nopeus jää reilusti luvatusta.

Käsky
Koodia: [Valitse]
hdparm -t /dev/sda antoi eilen 176 MB/s parhaimmillaan ja tänään 166 MB/s. Mielestäni tämä on aika kaukana siitä mihin SATA2-liitännällä ja SSD:llä pitäisi päästä. Olen lukenut useita artikkeleita joissa on vihjeitä millä voi säätää paremmaksi, muttei ole parantunut. IO Scheduleri on vaihdettu deadline-tyyppiseksi. Siirsin paremman otsikon alle lisäkysymykset /sys-hakemiston muokkauksesta.

AppArmorin konffaus lienee edessä, muttei avautunut miten nuo saisi sallituksi.

Mutta se suurin syy hitauteen on vielä löytämättä. Ei noilla vinkeillä saada kuin muutama prosentti lisää, nyt pitäisi saada 100% lisää jotenkin. Onko ideoita millä saisi nopeutta lisää?

Emossa olisi Micronin SATA-ohjainkin yhdellä sisäisellä liittimellä, voiko nuo Intelin piirit olla näin takkuisia? Jos siirrän levyn siihen, niin miten Grub pitää säätää jotta se osaa bootata oikealta levyltä (nimittäin vanha järjestelmä löytyy vielä 500 GB Samsungilta, enkä tuhoa ennen kuin tämä toimii kunnolla)? Käytin nimitäin 6 tuntia Grubin ja boottiasetusten säätöön SSD:n asennuksen yhteydessä, jotta sain toimimaan.

Osiointi on nyt seuraavanlainen:
Koodia: [Valitse]
Disk /dev/sda: 128.0 GB, 128035676160 bytes
255 päätä, 63 sektoria/ura, 15566 sylinteriä, yhteensä 250069680 sektoria
Yksiköt = 1 * 512 = 512 -tavuiset sektorit
Sector size (logical/physical): 512 bytes / 512 bytes
I/O size (minimum/optimal): 512 bytes / 512 bytes

    Laite Käynn     Alku          Loppu    Lohkot   Id  Järjestelmä
/dev/sda1            2048   241987094   120992523+  83  Linux
/dev/sda2       241987095   250069679     4041292+  82  Linux-sivutus / Solaris

Swapin järkevyydestä SSD:llä on nyt kahta eri lippukuntaa. Swapatessa olisi kyllä hyvä että ei tulisi hidastumista hitaan levyn takia. Minun käytössä swappia harvoin kuluu, joskus virtuaalikoneiden kanssa sinne päätyy jotain. Olisiko järkevämpää poistaa tuo SWAP-osio ja käyttää tarvittaessa SWAP-tiedostos SSD-levyllä? Kakkoslevylle saan kyllä riittävästi SWAP-tilaa siivoamalla vanhan käyttiksen pois. Lähinnä siinä tulee vastaan nopeusero, joka on luokkaa 3, ja 4GB ramia löytyy kuitenkin.

5
Ubuntu-jakelujen päivitys tapahtuu jakelu jakelulta, joten 10.04 -> 10.10 -> 11.04.
Niinhän se näkyi tekevän, mutten tiedä kummassa niistä tuo valikko katosi. Jos valitsee että ilmoitetaan vain lts-päivityksistä, niin päivitys ei onnistu koska seuraava ei ole lts.
Sammuta valikko sisältää komennot:
Koodia: [Valitse]
sudo shutdown -h now
Muita vaihtoehtoja ovat mm. halt/poweroff.
Nuo käskyt varmaankin ajetaan siitä ikkunasta, joka avautui applications-valikon sammuta-vaihtoehdosta. Nyt applications-valikon viimeisenä näkyy vaakaviiva, jonka alapuolella sammuta-vaihtoehto oli.

Mitä tarkalleen ottaen pitää muokata, jotta valikon saa taas ennalleen?

6
Hei

Päivitin 10.04 Mythbuntun 11.04-versioon. Tämän jälkeen mm. valikosta puuttuu sammuta-vaihtoehto kokonaan. Joudun aina komentoriviltä ajamaan reboot ja shutdown käskyt. Yritin jo useaan kertaan etsiä netistä ratkaisua, miten XFCE:n shutdown-valikko saadaan takaisin, mutten onnistunut löytämään.

Tietääkö täällä kukaan miten sammuta-valikko saadaan palautettua takaisin?

7
Laitealue / Fujitsu Amilo M3438G suspend
« : 05.05.11 - klo:21.13 »
Hei

Olen ihmetellyt yhden Fujitsu Siemens Amilo M3438G -mallin valmiustilasta heräämistä (siis ei hibernation). Ubuntu 10.04 kyseessä eikä ole nyt välittömästi mahdollista päivittää uudempaan. Kaikki toimi hienosti vielä muutama kuukausi sitten, mutta ilmeisesti jokin päivitys on sotkenut hommaa. Alla lyhyt kuvaus ongelmasta.

Läppäri käynnistyy ok ja kaikki pelaa kun kirjautuu sisään. Myös valmistilaan siirtyminen toimii ongelmitta, logeihin ei tule havaintojeni mukaan mitään virheitä tms. Kuitenkin kun valmistilasta pitäisi palata käyttikseen, niin sepä ei enää onnistukaan.

Kaikki mitä näyttää tapahtuvan on että suspend-merkkivalo lopettaa vilkkuminen, virtavalo syttyy ja puhallin käy hetken aikaa täysillä ja sitten palaa pienemmille kierroksille. Kuitenkaan koskaan ei tule näyttöön mitään, verkko ei nouse takaisin ylös eikä myöskään näppiksellä annetut käskyt tunnu tekevän mitään. Eli kaiketi koskaan ei palata käyttikseen asti. Logeihinkaan ei tule mitään tästä tapahtumasta.

Ainut keino tuosta eteenpäin on sammuttaa kone väkisin virtanapista ja aloittaa alusta, eli normaalilla bootilla.

Olen yrittänyt etsiä netistä ratkaisuja, mutten ole onnistunut löytämään toimivaa sellaista. Olen myös sammuttanut GDM:n, jonka mukana sammuu myös X. Poistin muistista myös kaikki intel-hda-äänikortin ja nvidia-näytönohjaimen modulit (rmmod), mutta silläkään ei ollut myönteistä vaikutusta. Käsin suorittamalla noiden temppujen jälkeen
Koodia: [Valitse]
echo mem > /sys/power/state ei toimi yhtään paremmin kuin graafisesta valikostakaan valittu toiminto.

Läppäri ei ole minun, joten on vähän toisen käden tietoa: Ensin kuulemma oli sitä että virransäästöstä paluun jälkeen ei toiminut äänet. Sitten lakkasi suspend toimimasta kokonaan eikä sen jälkeen ole bootin jälkeen toiminut äänet. Kuitenkin minun testeissä äänet toimivat aina heti bootin jälkeen ok, ehkä jotain käyttäjäkohtaisia asetuksia sitten.

Olisiko kenelläkään tarjota toimivaa ratkaisua suspend-ongelmaan?

8
Tervehdys

Minulla on HTPC-käytössä MythBuntu, jossa MythTV 0.23.0+fixes24158. Käytössä on kaksi Anysee E30C-viritintä.

Alla kuvaamaani vikaa esiintyi myös yhdellä virittimellä, luulin että kahdella olisi varmempaa muttei mennyt ainakaan parempaan suuntaan.

Olen ihmetellyt jo pidemmän aikaa miksi MythTV:n EIT-datasta tallennettu ohjelmaopas toimii vain noin 7 päivää MythTV:n käynnistyksestä. 7 päivän käynnissä olon jälkeen kantaan tallennetaan vain yksittäisiä pätkiä dataa, johon auttaa vain MythTV:n uudelleenkäynnistys. On siellä aiemmillakin päivillä yksittäisiä aukkoja, mutta niistä ei ole vielä ollut haittaa.

Tällä hetkellä olen säätänyt siten, että EIT timeout on 9 minuuttia, kokeilin myös 5 ja 15 arvoja mutta molemmilla meni huonompaan suuntaan. Ohjelmatietoa aletaan keräämään, kun viritin on ollut idlenä 60 sekuntia. Käytössä on aktiivinen EIT-keräys. Molemmat virittimet on kytketty aina päällä-tilaan, jottei mikään muu ohjelma pääse vetämään niitä välistä.

Olen yrittänyt etsiä netistä vastausta probleemaan useaan otteeseen, mutten ole löytänyt. Ainoastaan yhden toisen vastaavan tapauksen kuvaus löytyi, muttei siitäkään ollut apua.

Toinen ongelma on se että esim. torstain Silminnäkijä-ohjelma on kaksi kertaa kannassa, josta nauhoitustoiminto sitten näyttää kivasti molemmat allekkain; tuplien poisto osaa kyllä jättää toisen nauhoittamatta. Tietokannasta katsottuna kahden erillisen rivin välillä alku- ja loppuajat ovat hieman poikkeavat toisistaan. Eikö MythTV osaa katsoa ohjelmaopasdataa tallentaessa, että samalla otsikolla ja kanavalla olevat yli 90% päällekkäin menevät ohjelmat ovat oikeasti yksi ja sama?

Olisiko kenelläkään antaa vinkkiä miten saisin EIT-keräyksen toimimaan kunnolla tuolla kokoonpanolla?

Tiedän että cron-scriptillä voisin starttailla MythTV:n uusiksi vaikka joka yö, muttei sekään tunnu oikein järkevältä. Haluan pitää HTPC:n sellaisena että se toimii ilman nettiäkin, joten XMLTV ei tule kyseeseen.

9
Laitealue / Vs: AD1988 nauhoitus [SOLVED]
« : 21.09.08 - klo:14.41 »
Löysin vihdoin ratkaisun seuraavasta viestistä https://launchpad.net/~alsa-backports/+archive.

Eli lisätään PPA for ALSA backports sources-listiin. Sitten suoritetaan
Koodia: [Valitse]
apt-get update && apt-get dist-upgrade.

10
Laitealue / AD1988 nauhoitus
« : 06.06.08 - klo:18.36 »
Hei

Vaihdoin koneeseen Asus P5B-emon, eikä sen jälkeen ole onnistunut
nauhoitus krecordilla, eikä Skypelläkään lähde ulospäin ääntä. Emossa on
seuraava piiri:
Card: HDA Intel
Chip: Analog Devices AD1988

Olen saanut kierrätettyä mikrofonin äänen suoraan kaiuttimiin, joten
oikea liitäntä on tiedossa. Olen kokeillut kaikki eri vaihdoehdot
mikserin capture-device-kohdassa, mutta aina tulee tyhjää nauhoitukseen.

Seuraavat modulit on ladattuna hda:lle:
$ lsmod|grep hda
snd_hda_intel         344728  1
snd_pcm                78596  2 snd_hda_intel,snd_pcm_oss
snd_page_alloc         11400  2 snd_hda_intel,snd_pcm
snd_hwdep              10500  1 snd_hda_intel
snd                    56996  13
snd_hda_intel,snd_pcm_oss,snd_mixer_oss,snd_pcm,snd_hwdep,snd_seq_dummy,snd_seq_oss,snd_rawmidi,snd_seq,snd_timer,snd_seq_device

Käytössä Kubuntu 8.04

Miten saan nauhoituksen toimimaan?

11
Terve

Yritin pitkästä aikaa tulostaa rinnakkaisportin kautta, mutta se on
näköjään lakannut toimimasta emon vaihdon ja Hardyyn päivityksen
jälkeen. Katsoin ettei lsof näyttänyt parport0:n olevan kellään auki,
viestin lopussa pätkä syslogia. Kirjoitinporttin on ecp+epp-modessa,
kuten edelliselläkin emolla.

Googlella ei löytynyt vastauksia tähän ongelmaan. Kävin kyllä läpi ne
muutamat tulokset, mitä löysin.

Miten tämän selvitystä pitäisi jatkaa?

Alla syslogista pätkä:
kernel: [10717.554050] sysctl table check failed:
/dev/parport/parport0/devices/ppdev0/timeslice  Sysctl already exists
kernel: [10717.554068] Pid: 8266, comm: hp Tainted: P
2.6.24-16-generic #1
kernel: [10717.554090]  [set_fail+0x45/0x60] set_fail+0x45/0x60
kernel: [10717.554104]  [sysctl_check_table+0x296/0x5b0]
sysctl_check_table+0x296/0x5b0
kernel: [10717.554110]  [sysctl_head_finish+0x18/0x30]
sysctl_head_finish+0x18/0x30
kernel: [10717.554124]  [sysctl_check_table+0x2aa/0x5b0]
sysctl_check_table+0x2aa/0x5b0
kernel: [10717.554129]  [sysctl_head_finish+0x18/0x30]
sysctl_head_finish+0x18/0x30
kernel: [10717.554142]  [sysctl_check_table+0x2aa/0x5b0]
sysctl_check_table+0x2aa/0x5b0
kernel: [10717.554147]  [sysctl_head_finish+0x18/0x30]
sysctl_head_finish+0x18/0x30
kernel: [10717.554159]  [sysctl_check_table+0x2aa/0x5b0]
sysctl_check_table+0x2aa/0x5b0
kernel: [10717.554164]  [sysctl_head_finish+0x18/0x30]
sysctl_head_finish+0x18/0x30
kernel: [10717.554177]  [sysctl_check_table+0x2aa/0x5b0]
sysctl_check_table+0x2aa/0x5b0
kernel: [10717.554182]  [sysctl_head_finish+0x18/0x30]
sysctl_head_finish+0x18/0x30
kernel: [10717.554194]  [sysctl_check_table+0x2aa/0x5b0]
sysctl_check_table+0x2aa/0x5b0
kernel: [10717.554199]  [sysctl_set_parent+0x19/0x30]
sysctl_set_parent+0x19/0x30
kernel: [10717.554210]  [xfs:register_sysctl_table+0x50/0x150]
register_sysctl_table+0x50/0xa0
kernel: [10717.554218]  [<f8ac490e>]
parport_device_proc_register+0xae/0xe0 [parport]
kernel: [10717.554236]  [<f8ac2e29>] parport_register_device+0x139/0x260
[parport]
kernel: [10717.554253]  [<f8da0765>] pp_ioctl+0x445/0x830 [ppdev]
kernel: [10717.554260]  [<f8da0240>] pp_irq+0x0/0x50 [ppdev]
kernel: [10717.554274]  [do_ioctl+0x78/0x90] do_ioctl+0x78/0x90
kernel: [10717.554282]  [vfs_ioctl+0x22e/0x2b0] vfs_ioctl+0x22e/0x2b0
kernel: [10717.554288]  [do_sys_open+0xbe/0xe0] do_sys_open+0xbe/0xe0
kernel: [10717.554295]  [sys_ioctl+0x56/0x70] sys_ioctl+0x56/0x70
kernel: [10717.554303]  [sysenter_past_esp+0x6b/0xa9]
sysenter_past_esp+0x6b/0xa9
kernel: [10717.554319]  =======================
kernel: [10717.554322] ppdev0: registered pardevice
parport0: io/hpmud/pp.c 819: invalid model DESKJET_690C !=
kernel: [10717.625435] ppdev0: unregistered pardevice
parport0: prnt/backend/hp.c 636: INFO: open device failed; will retry in
30 seconds...

12
Laitealue / Vs: Kubuntu arpoo näytön resoluution
« : 06.06.08 - klo:18.13 »
Minulla oli aivan samanlaisia ongelmia, ja ne korjaantuivat yleensä distron päivityksessä, tosin väliaikaisesti. Jossain vaiheessa KDE aina päätti että nyt on aika vaihtaa näytön resoluutio pienemmäksi, ja jättää työpöytä ylisuureksi. Oli vähän omituista ettei conffeissa ollut sellaista resoluutiota, johon näyttö ajettiin. Netissä on kyllä vastaaviin tapauksiin ratkaisuja, mutta yksikään niistä ei auttanut.

Joillain oli auttanut, kun oli kommentoinut Screen-sectiosta Virtual-parametrin /etc/X11/xorg.conf-tiedostosta. Ota nykyinen xorg.conf talteen ennen muokkausta.

Minulla auttoi lopulta, kun poistin kaikki muut paitsi tarvitsemani resoluution, sekä kakkosnäytön jotain määrittelyrippeitä (jotka KDE:n työkalut itsepintaisesti aina lisää vaikkei kakkosnäyttöä määrittelisikään) /etc/X11/xorg.conf-tiedostosta.

Tässä minun xorg.conf-tiedostosta muutama kohta malliksi:
Turhat modelinet pois Monitor-osiosta (kokeilin kyllä poistaa pelkästään tuon suurimman, mutta lopputulos ei ollut toivottu):
Koodia: [Valitse]
Section "Monitor"
Identifier "Generic Monitor"
Vendorname "Samsung"
Modelname "Samsung SyncMaster 226BW (Analog)"
Horizsync 30-81
Vertrefresh 56-75
#  modeline  "800x600@56" 36.0 800 824 896 1024 600 601 603 625 +hsync +vsync
#  modeline  "800x600@72" 50.0 800 856 976 1040 600 637 643 666 +hsync +vsync
#  modeline  "800x600@75" 49.5 800 816 896 1056 600 601 604 625 +hsync +vsync
#  modeline  "800x600@60" 40.0 800 840 968 1056 600 601 605 628 +hsync +vsync
#  modeline  "1280x768@60" 80.14 1280 1344 1480 1680 768 769 772 795 -hsync +vsync
#  modeline  "1280x720@60" 74.48 1280 1336 1472 1664 720 721 724 746 -hsync +vsync
#  modeline  "1280x800@75" 107.21 1280 1360 1496 1712 800 801 804 835 -hsync +vsync
#  modeline  "1280x768@75" 102.98 1280 1360 1496 1712 768 769 772 802 -hsync +vsync
#  modeline  "1280x800@60" 83.46 1280 1344 1480 1680 800 801 804 828 -hsync +vsync
#  modeline  "1440x900@75" 136.49 1440 1536 1688 1936 900 901 904 940 -hsync +vsync
#  modeline  "1440x900@60" 106.47 1440 1520 1672 1904 900 901 904 932 -hsync +vsync
#  modeline  "1600x1024@60" 136.36 1600 1704 1872 2144 1024 1025 1028 1060 -hsync +vsync
  modeline  "1680x1050@60" 147.14 1680 1784 1968 2256 1050 1051 1054 1087 -hsync +vsync
#  modeline  "1920x1200@60" 193.16 1920 2048 2256 2592 1200 1201 1204 1242 -hsync +vsync
Gamma 1.0
EndSection

Eli Modes-kohta uusiksi, jätä vain tarvitsemasi resoluutio. Resoluution nimen on täsmättävä Monitor-osion Modelineen.
Koodia: [Valitse]
Section "Screen"
Identifier "Default Screen"
Device "Generic Video Card"
Monitor "Generic Monitor"
Defaultdepth 24
SubSection "Display"
Depth 24
#Modes "1680x1050@60" "1920x1200@60" "1600x1024@60" "1440x900@60" "1440x900@75" "1280x800@60" "1280x768@75" "1280x800@75" "1280x720@60" "1280x768@60" "800x600@60" "800x600@75" "800x600@72" "800x600@56"
Modes "1680x1050@60"
EndSubSection
EndSection

13
Eikö pelkkä päivitys uudempaan olisi riittänyt? Pakettivarastosta löytyy 9.0.48-versio, joka on ainakin minulle asentunut päivityksenä ilman vanhan poistamista käsin.

apt-get upgrade ei hakenut uudempaa, koska Feistyn puolella ei ole uudempaa versiota vielä. Gutsyn puolelta saisi tietysti uudemman... Tai käsin tar.gz:sta asentamalla, mutta silloin menetetään paketinhallinnan edut. Odottelen päivitystä, luultavasti tulee feisty-updateihin jossain vaiheessa.

Jossain oli joskus ohje flashin päivityksestä että vanha paketti pois ja uudelleen asennus, jolloin noudetaan aina uusin. Mutta eipä tuo näytä toimivan.

14
Asentaminen ja käyttöönotto / Flash-pluginin päivitys
« : 23.07.07 - klo:21.34 »
Yritin päivittää Flash-pluginia uudempaan. Eli ensin nykyinen pois:
sudo dpkg --purge flashplugin-nonfree
Sitten asennusyritys:
sudo apt-get install flashplugin-nonfree

Lopuksi tulee herja:
Koodia: [Valitse]
21:31:00 (102.14 KB/s) - "./install_flash_player_9_linux.tar.gz" tallennettu [2608602/2608602]

Download done.
md5sum mismatch install_flash_player_9_linux.tar.gz
The Flash plugin is NOT installed.

Onko nyt niin että paketissa vertaillaan Flash 9 r31:n MD5-summaa r48:aan, jolloin ei tietenkään täsmää. Pitäisikö tämä raportoida bugina?

Kuulemma r60 löytyisi betana, mutta se ei toimi Konquerorissa.

15
Multimedia ja grafiikka / Vs: Yle areena
« : 26.06.07 - klo:18.24 »
Jos osuu joku tosi pahasti kiukutteleva tapaus, niin lataa sen streamin MiMMS:llä ja kattoo sitte siitä ladatusta sen :) Se on ihan älyttömän näppärä pikku ohjelma.

Kertoisitko vielä miten tuo toimii?

Kokelin itse näin: Kopioin Kaffeinesta URL:n ja komensin sitten konsolissa
Koodia: [Valitse]
mimms http://www.yle.fi/java/areena/dispatcher/247915.asx?bitrate=1000000 tietosto_joksi_tallennetaan.wmv
Ei toiminut, herjaa lopuksi, kun soittolistasta on saatu videon URL ulos:
Koodia: [Valitse]
Connecting...libmms connection error
Kokeilin myös käsin purkaa videon lopullisen polun, siitä tuli mimms:llä heti tuo sama herja.

16
Olen yrittänyt saada tota päälle mutta missä kohdassa saa wpa-tunnukset työnnettyyn wallettiin? Jos onnistuu niin step-by-step jeesaa...

Minulla NetworkManager työnsi avaimen sinne, en muista että siinä olisi vaadittu mitään lisätemppuja.

17
Tuolla tavalla sen lopulta päädyin tekemään, tulevatpahan päivitykset sitten aikanaan.

Enää on probleemana että ainakaan Windows-clientilta ei pääse management consolella ei näy Linux-koneen VmWare serverissä pyörivien virtuaalikoneiden näyttö. Kaikki asetukset voi tehdä ja käynnistykset, pysäytykset yms. No, tämä nyt ei enää kuulu tänne...

18
Asensin VMware serverin Kubuntu Feisty-läppäriini tämän ohjeen mukaan:
http://www.howtoforge.com/ubuntu_feisty_fawn_vmware_server_howto

Nyt saan aina kun yritän ajaa vmware-konsolin seuraavan herjan:
Koodia: [Valitse]
$ vmware
/usr/lib/vmware/bin/vmware: /usr/lib/vmware/lib/libpng12.so.0/libpng12.so.0: no version information available (required by /usr/lib/libcairo.so.2)
/usr/lib/vmware/bin/vmware: /usr/lib/vmware/lib/libpng12.so.0/libpng12.so.0: no version information available (required by /usr/lib/libcairo.so.2)
/usr/lib/vmware/bin/vmware: /usr/lib/vmware/lib/libpng12.so.0/libpng12.so.0: no version information available (required by /usr/lib/libcairo.so.2)

Yritin etsiä netistä ratkaisua, mutten löytänyt mitään ratkaisevaa. Jollain oli auttanut roottina suoritus, toisilla taas siirtyminen mainittuun hakemistoon. Miten tuosta herjasta pääsisi eroon, ja saisi vmware-konsolin käyntiin?

Päivitys: Tein symbolisen linkin nimellä /usr/lib/vmware/lib/libpng12.so.0/libpng12.so.0 osoittamaan /usr/lib/libpng12.so.0:aan. Nyt ei tule herjoja, muttei myöskään VMware-konsoli lähde käyntiin.

19
Elikkäs, olen pistänyt KDEn Walletille tyhjän salasanan, jolloin ei tule mitään kyselyjä siitä. Eli automaagisesti kone menee langattomaan verkkoon kun käynnistää koneen.

Olen kyllä harkinnut tuota, mutta katsotaan nyt löytyisikö joku turvallisempi ratkaisu.

Walletiinhan voi kai tehdä useammankin salasanalla suojatun salasanajoukon, joten lienee mahdollista laittaa yksi ilman salasanaa. Tiedä sitten onko se kätevää.

Onko muuten tietoa miten network-manager suhtatuu, jos laitan virallisiin wpa-asetuksiin (jossain /etc:n alla) salasanan niille verkoille joita haluan käyttää? Osaako se katsoa että siellä on jo wpa-avain olemassa, jottei kysele turhia?

20
Hei

Taustatietoa: Korttina on Intel 2200BG-kortti, jos sillä on merkitystä. Läppärinä Thinkpad R40. Käytössä DHCP.

Kubuntu Feistyyn päivityksen jälkeen otin käyttöön KDE:n walletin, koska se lienee ainoa tapa saada NetworkManager muistamaan WPA-salasanat. Asetin walletin salasanaksi saman kuin login salasanani. Mieluummin olisin käyttänyt jotain globaalia tallennuspaikkaa, johon kaikki käyttäjät voi lisätä WPA-salasanat (kotikäytössä paras vaihtoehto). Saisiko network-managerin konfattua siten että se tallentaisi WAP-salasanat johon globaaliin paikkaan?

Nyt on vain pari muutakin ongelmaa: Kirjautumisen jälkeen kysytään aina salasanaani uudestaan, koska Wallet ei näköjään osaa oletuksena poimia sitä loginista. Jos siinä kysely-dialogissa lukee knetworkmanager, niin kaikki on silloin ok, ja WLAN tulee käyttöön automatic.

Mutta, jos siinä dialogissa lukee DCOP-server tai konqueror, niin sitten kellonviereisessä palkin osuudessa knetworkmanagerin kohdalle jää ammottava tyhjä lovi. Tästä en ole päässyt WLANiin muuten kuin ctrl-alt-del-kormisormitervehdyksellä, ja uudelleen loggaamalla sisään. Tässä vaiheessa mitään salasanaa ei kysytä toiseen kertaan, ja joudun knetworkmanagerista käsin valitsemaan verkon johon kytkeydytään. Sitten saatetaan kysyä salasanaa, jos wallet on kiinni.

Kysymys: Onko tähän nyt olemassa joku järkiratkaisu ettei tarvitsisi aina kikkailla WLAN-käytön kanssa, se kun on ainut toimiva verkkoliitäntä (RJ-45 fyysisesti rikki, lämpöongelma jossain kohdassa) tuossa läppärissä?

Tätä kikkailua on tehty jo muutaman viikon ajan. Dapperissa kärsivälllisesti aina copy-pastella otin WPA-salasanan tekstitiedostosta, koska en tiennyt että tarvitaan wallet sen salasanojen tallennukseen; ajattelin että kyllä seuraava network-manager osaa ne jo tallentaa itsekin.

Sivuja: [1] 2