Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - JusMu

Sivuja: [1] 2 3
1
Kokeilin joskus windows puolella XBMC, mutta en siitä oikeen tykänny. VL, bsplayer mennyt usein tuo videoiden kattomis puoli. Nykyäänkin TV:tä en itse paljoa katso, joten sillä ei ole minulle niin suurta painoarvoa.

Mutta kaikki alkaa olemaan melko hyvin taas kerran kondiksessa. Paljon ideoita, joita pitää vielä tuossa testailla. Toisaalta, mitä tuolla taisin aikasemmin sanoa, niin miten tuossa XBMC versiossa saisi näppäimistölle väännettyä nuita pikanäppäimia (Lähinnä haluan vain, että pääsen työpöydälle full-screen tilasta ilman, että tarvitsee mennä asetuksista aina mennä ikkuna tila laittamaan päälle). Toisaalta voisihan sen eri tilaan käynnistää, mutta vaatiikos tuo XBMC sitten X:än pyöriäkseen ? Toisaalta pikanäppäimien toimintaan laittaminen tuntuisi itselle parhaalta ratkaisulta.

2
Itellä tuo XBMC on joo 12.2 versio. Tarkastelin muutkin tuossa samlalla ja python näyttäis olevan 2.7.4 ja Simplejson löytyy. Toisaalta tuo Twitch.tv plugin on juuri 1.0.0.0 versioksi päässyt. Tässä versiossa on tullut tuo search toiminto myös. Näytti siltä, että tuotakin päivitellään vielä, joten pitää tässä vain odotella rauhallisesti. Kyllähän sillä sen saa tehtyä, mitä sillä pitäisi pystyä tekemään.

3
Sainpahan aikaiseksi kokeilla tuota XBMC tässä joutessani. Twitch.tv plugin toimii tavallaan ok, mutta käytettävyys ei aivan ole kohdillaan.

Ensinnäkin streameja voi laittaa favouritteihin, mutta sitten kun sieltä katsoo ja painelee niin ei streami aukea, vaikka se siellä olisi. Toisaalta jos tekee twitch.tv oman tunnuksen, niin sinne voi laitella hyvät streamit jota seuraa ja kenties sen kautta katsella helposti. En ole sitä vielä testannut. Jotain joskus kavereille streamailin, että joku tunnus taitaa twitchissä olla. Toinen on, että pluginin search toiminto ei toimi kunnolla. Se joskus löytää oikean, mutta usein ei. Toisaalta pelin kautta voi etsiä, mutta sitten se taitaa näyttää streamit katsojaluvun mukaisessa järjestyksessä. Alussa vähän tökkii puskurointia, mutta parin kymmenen sekunnin jälkeen toimii jo ok.

Semmoista toisaalta haluaisin tietää, että miten saisin jotenkin näppäimiin tuon XBMC full screeen homman säädettyä. Kävin tekemässä jo xml tiedoston pikanäppäimistä, mutta ei oikeen suorilta tunnu toimivan. En myöskään pääse työpöydälle muuten kuin ohjelman sulkemalla tai laittamalla sen ikkuna tilaan. Tähän varmaan on kuitenkin olemassa yksinkertainen ratkaisu. Jos joku tietää, niin voisi siitä vähän informaatiota tänne laitella.

4
Vähän lisää kikkailtu. Vähän näyttää vaikeammalta tuo VLC kautta twitch.tv streamien kattominen.

Kuitenkin tuosta nm linkkaamasta ketjusta kokeilin tuota chromen pluginien kautta säätää tuota adobe flash playeria ja ainakin nytten ääni kuulostaa paremmalta, eikä streamit töki. Ennen tuon säätämistä streamit tökkivät jokaisella laadulla yhtä paljon. Nytten tuolla 720p ja isommillakin streamaajasta riippuen toimii sulavahkosti ilman pätkäsyjä joka viides sekuntti. Että ainakin taas kerran eteenpäin. Katsellaan sitten miten toimii kun enemmän katselee. Tällä hetkellä ei tuttuja streamajoita ole, joten en tiedä tarkasti onko ääni nopeutettu. Ainakin kuulostaa luonnolliselta :P

5
Kiitoksia tuosta. Ainakin nytten tietää, että mistä tuulee. Ääni on juuri tuollainen hiukan nopeutetun kuuloinen.

Itse kuulun näihin firefoxin inhoajiin, joten ensimmäinen toimepide, mitä tein, oli firefoxin poisto ubuntusta. Että tuo ratkasu menee ihan käyttäjän mielipiteen pohjalta. Pitää katsella asiaa. Toisaalta tuossa katselin jo valmiiksi, että jos saisi VLC kautta pyörimään nuo streamit. Kuulemma muutenkin parempi olisi näin tehdä. Asia tosin ei taida ihan kahta nappia painamalla onnistua. Parin päivän kuluttua on ruotsin tentti, joten tässä ei kerkeä koko päiväisesti säätämään. Katsotana tässä pikkuhiljaa aina kun kehtaa aikaa tähän uhrata.

6
Taas jäi kenties ne oleellisimmat asiat sanomatta. Itse kun kattelen nuita streameja ihan selailemen kautta, google chromella. Minkä kautta se sitten tarkemmin tulee, niin en osaa sanoa. Flash playerin kautta ainakin tuntuu pyörivän, mitä nopeasti tuossa katselin.

Kummassakin käyttöjärjestelmässä oli siis sama ohjelma kuitenkin. Musiikin ääni kuitenkin on amarok/audacious ohjelmilla normaalin kuuloinen.

7
Heipä taas.

Kuten edellä tuli selväksi, niin sain äänet toimimaan linuxin puolella. Nytten kuitenkin olen huomannut vähän kaikenlaista.

Ensimmäiseksi katselen paljon SC2 streameja ja useat tulevat twitch.tv puolelta. Tuossa katselin yhtä streamia, jota usein katselen, jonka pitäjä puhuu mikkiin. Windowsissa kävin testaamassa ja streamaajan ääni kuulosti tutulta. Puolestaan KDE ja Ubuntun puolella ääni kuulosti jotenkin, noh miten sen sanoisi, heliumimaiselta.

Mistäköhän tuo mahtaisi johtua ? Kummankin käyttöjärjestelmän puolella ääni tuli tällä kertaa HDMI portin kautta suoraan vahvistimelle. Äänen ero streameja katsellessa oli kuitenkin melko huomattava ja tuo heliumimainen puhujan efekti ei oikeen miellytä. Olisikohan tähän olemassa jotain mahdollista säätö ratkaisua, että äänen saisi kuulostamaan normaalilta?

Tähän lisäksi aattelin vielä kysellä lyhyesti tuosta netti puolesta. En kehtaisi sen takia uutta viestiketjua tehdä (ellei sitten joku ilmaise, että täytyy). Tuohon streamin katsomiseen liittyen tuli huomattua, että streamit jökkivät KDE puolella enemmän kuin ubuntun ja ubuntun puolella enemmän kuin windowsin. Windowsissa toimii pitkälti moitteetta. Samalla tarkistin, että speedtest.net antaa linux puolella korkeamman ping ja jonkin verran pienemmät down-/upload arvot kuin windows. Kuitenkin kaistaa on joka tapauksessa tarpeeksi. Voisiko tämä johtua sitten siitä, että verkkokortti ei ole yhtä hyvin tuettu kuin windowsissa ? Puolestaan windows toimii RAID0 kautta uusilla kovalevyillä ja ubuntu vanhalla 500 GB kovolla, joka on jo sen ikäinen että rutisee ja rätisee välillä. Voisiko tämä kenties myös selittää ongelman.

Kiitoksia taas kerran jo etukäteen. Jos täällä halutaan, että netti kysymys pitäisi ehdottomasti laitella toiselle palstalle, niin teen sen sitten. Olen kuitenkin jo sen verran näitä palstoja tänne laitellut (ollut ongelmiakin), että aattelin samalla tähän sen laitella.

8
Noh siinä tulikin aika paljon selväksi ihan tuolta tasolta lähtien. Pääsin nytten testailemaan ja käynnistyksen jälkeen vain oikea lähde tuosta vahvistimesta ja musa kuuluu. Ainakin näin KDE:n puolella.

Toisaalta kun tuosta KDE mixeristä/ Phonosta katselen nuita ulos tuloja sun muita, niin 4 Geforcen vehjettä löytyy. Tämä, jolla olevinaan on meikäläisen kortti kiinni ja phononista kun kattoo äänilaitteiston asetukset, niin laiteasetuksissa on eräs hdmi/ DisplayPort 2. Nuita jos menen säätämään, niin en saa sitä näkyviin, ellen käy tuolla Ubuntun puolella sitä laittamassa :S.

Tuosa samassa äänilaitteiston asetuksissa kun on tuo laitteisto, niin en voi valita profiilia, tai sitten tuo tarjoaa vain display port 1 ja 4, jolloin ääni häviää. Tämä näyttäisi nytten stereona ottavan äänen tuon portin kautta. Toisaalta yksivaihtoehto tuossa on tuo Digital surrounc 5.1, mutta sillonpa ääni ei kuulukkaan (Liitin on tällöin HDMI / DisplayPort 4). Onko siis jostakin mahdollista pyöritellä, että mistä tuo nvidian kortti määrittelee nuiden laitteiden ääniulostulon ? Eli siis, että mistä displayportista mikäkin profiili tulee läpi. En oikeen itsekkään tajua tuota koko hommaa :D 4 porttiahan tuossa tavallaan on, kun on 2x DVI, HDMI ja display portti. Tärkeintä on kuitenkin, että ääni kulkee nytten, vaikka tuo telkkari ei olisikaan päällä. Kokoajan siis eteenpäin.

Lisäksi vain HDMI / DisplayPort 1 ja 4 antaa valita tavalla tai toisella KDE puolelta, mutta sitten Ubuntun puolella antaa vain 1 ja 2, eli niiden näyttöjen, jotka menevät tällä hetkellä näytönohjaimeen kiinni hdmi kautta.


Ja Lisää rämpläämistä....

Oikeestaan en suoranaisesti ratkaissut ongelmaa, mutta sain sen ainakin jotenkin kierrettyä näppärästi. Jos KDE kautta menen kmixillä muuntamaan vahingossakaan Hdmi ulostuloa, niin voin vain avata pavucontrollin ja sieltä asentaa oikean hdmi / display port ulos tulon. Eli kummassakin pystyn nytten melko vaivattomasti äänen laittamaan toimimaan. Itellä puolestaan on millon mitäkin päällä, niin tuo pulseaudio saa olla koneella aivan vapaasti. Äänet muutenkin toimii nytten kirkkaasti ilman mitään erikoisia säätämisiä ja äänen laatu on hyvä (mitä nytten näistä omista mp3 irti saa). Kiitoksia kuitenkin kaikille vastanneille. Samalla tuossa on vielä paljon, mitä voisi kokeilla rämplätä, että elämä helpottuisi entisestään, mutta tällä mennään ainakin toistaiseksi. Tärkeintä on, että äänet kuuluu nytten tämänkin käyttiksen puolella.

9
Noh hyviä ideoita ... nytten pitää vaan katsella ja tutkailla ajan kanssa :D Ei kehtaa rueta pikaisesti mitään enää säätämään suorilta nih yleensä säästyy suurimmilta pelottavilta tilanteilta.

Itse olen pienestä lähtien tietotekniikan kanssa tykänny pyöriä ja aina ollut windows koneessa. Sen perus säätäminen onnistuu ainakin helposti ja tuo rekisterinkin sumplaamista on tullut läpi käytyä. Linux on vain tässä uutena kylkee.

Sen verran hyvinhän nuo minun hommat on, että telkkari vaikka ei olisi käynnistyksessä päällä nih se on päällä sekä ubuntussa, että KDE. KDE se on suoraan niillä asetuksilla joilla haluan, mutta ubuntussa telkkari ei ole kloonattuna vaan jatkona. Toisaalta molemmat pitäisi mennä  nvidian hommien kautta, mutta jotain olen varmaan missannut. Pitää vielä käydä nuo läpi, jos asia olisi jostain pienestä asiasta vain kiinni. Tosin taas kerran toiset ovat vallanneet minun olohuoneen ja vahvistin on tv:n käytössä. Siksipä illemmalla pääsen vasta kunnolla katsomaan, että mitenkäs tuo vahvarin kautta kuvan ja äänen saaminen vaikuttaa asiaan.

Ja lisäksi ihmettelin, että ääni on parempi windowsin puolella hdmi kautta :P Voipi vain olla "plaseboo", että se kuulostaa winampilla mp3 tiedostoja kuunnellessa paremmalta. Ajatus vain, että "oikeat HDMI" äänet toimivat vain luo illuusion. Toisaalta aivan sama jos itsestä tuntuu paremmalta. Se on aina vain boonusta.

Vielä haluaisin tietää kun olen katellut, että mikä ajaa ääniä missäkin järjestyksessä ubuntussa ja KDE. Mikä päättää molemmissa default äänilähteen ? Onko se alsa joka pyörittää kaiken pohjalta, joka sitten tunkee tiedot pulseaudiolle ? Ja missä välissä sitten KDE:n kmix tulee väliin ? Vai voiko kmix ottaa jotenkin pois käytöstä, että säätäminen kävisi samalla lailla kuin ubuntun puolella (lähinnä valikot ovat vaan erilaisia, kmix on monipuolisemman tuntuinen mutta en oikeen siit diggaa)? Lisäksi vielä on tuo pavucontrol ohjelma saatavilla, joka vissiinkin antaa vain enemmän säätövalintoja pulseaudiolle ? Onkos sen käyttäminen sitten suositeltua tai ylipäätänsä kovin tarpeellista ? Kyselen näitä lähinnä, että kun tässä opin tätä hommaa ajamaan omilla hanskoilla, niin tykkään aina, että koneellani on mahdollisimman vähän ylimääräistä ja menen eteenpäin vain kaikella aivan tarpeellisella. Vähän niinkuin tietokonepöytäni --> mitä tyhjempi ja siistimpi se on, niin sitä mukavemmalta sen kanssa tuntuu työskennellä.

10
Aloinpahan tuossa leikkimään.

Vetäsin tuon ARC pois päältä, mutta piti siihen sitte se RCA kaveriks viel vetää. Piti sitte RCA johtopari halkasta ku ei ole tarpeeksi pitkiä RCA kaapeleita :P Noh eipä tarvii subi ja telkku kummatkin kuin yhden. Semmoinen kiva homma kävi, että pidin tuota asetusta myös, että vahvistimen kaukosäätimen ns pikanäppäimet toimisi oikein. Nytten sitten ajattelin tuossa hakea manuaalin ja selvisi, että asia jonka kanssa olen tapellut useita tunteja olikin vain kiinni siitä, että yhtä nappulaa tarvitsi painaa 3 sekunttia pohjassa. On niistä manuaaleista joskus hyötyäkin.

Seuraavaksi kokeilen laittaa tuon kuvan menemään tuon vahvistimen kautta jos vaikka saisin suosiolla toimimaan senkin. Sittenpä rupean tappelemaan niiden oletusäänilaitteiden kanssa. Laittelen siitä sitten enemmän tietoja. Tuota default äänilaitteen tiedoston tekemistä katselin tuossa jo jostain wikistä, kun se ei näytä olevan valmiina nykyään. Huomasin tosin, että nuita nvidian ohjaimia on aika paljon, että mikä niistä lie sitten olisi se oikea (aplay -L hommelilla kattelin). Tässä eka pitää tämän winukan puoli kuitenkin hoidella tuon näytön puolella, koska tämän kanssa osaa ainakin vielä toistaiseksi paremmin toimia.

Mutta näillä eteenpäin. Ja muuten ei koskaan ole tullut mieleenkään tuo TV-virittimen hankinta. Aikoinaan kuullut, että ne ei  toimi kovin hyvin. Tosin siitä on jo pitkä aika niin varmaan nekin vehkeet pelittää jo paljon sulavemmin nykyään. Jos tässä törmään vielä ongelmiin (niinkuin tuntuu siltä, mitä olen kerennyt katsella) niin pyytelen sitten lisää apua.

Rämpläilyn jälkeen.

Tässä on tullut kaikenlaisia mietteitä. Winukan puolella vasta käytellyt, mutta näyttää siltä, että näyttö (TV) pitää olla kuitenkin aktivoitu winukan puolelta, jotta ääni kuuluu (Näyttöjen ulostuloista). Ja näköjään telkkarinkin täytyy olla samaan aikaan päällä, vaikka ei tarvitsekkaan olla siinä tietokone ulostulo päällä. Toisaalta voisinhan minä vetäistä tuon sitten tähän norminäyttöön vahvistimen kautta, joka on aina melkien päällä, paitsi sekin on poissa silloin kun telkkarin kautta hommia katson, mutta jos haluan PS3 pelailla niin pitäisi taas rueta vetämään johtoja irti jos haluan kuvan telkkarilla, ellen sitten sitä suorilta vetäisi telkkariin ja optisella kaapelilla vahvistimelle. Tämä toisaalta ei winukan puolella haittaa kun voin vain pikakuvakkeen kautta nopeasti laittaa optisen oletukselle. Kuitenkin joka tapauksessa joutuu jotain säätelemään. Vahvistin ei hdmi kautta osaa pelkästään ääntä siis otella vaan pitää kuva vempeleetkin olla päällä. Mutta puolestaan winukassa saan säädettyä ulos tulon hdmi kautta tai optisella kaapelilla, joten sen vielä saa suht kivuttomasti. Toisaalta en haluaisi tätä päänäyttöö vetää tuon vahvarin kautta, sillä pelaan tällä niin olisi kiva olla vasteaika niin kova kuin mahdollista.

Puolestaan boonuksena tuntuu, että ääni kulostaa kenties kirkkaammalta, mutta se voi olla vain itse luotu harha :D. Toisaalta näin saan sitten surroundit toimimaan joka hommassa.

Tästä siis vetäisin johtopäätöksen, että Wintoosan puolella pärjään kyllä melko vaivattomasti (vaikka nytten kolmen eri äänilaitteen kanssa pitääkin säätää). Mutta onko ubuntun puolella sitten kellään kokemusta enemmän näistä nvidian korttien kanssa äänien läpivetämisestä. Veikkaisin, että samat hommat koskee sielläkin, että täytyy olla siis telkkari päällä tavalla tai toisella edelleenkin. Sen täytyy myös olla nvidian ajureiden kautta varmaan uloslähtönä. Vai onko tämä sitten kenties vahvistimen ominaisuuksista kiinni ? Tuon vahvistimen kautta vetämisessä on myös se boonus, että saanhan minä sitten kuulokkeet käyttöön ubuntun puolella kun nuo luurit vain tuohon kiinni tökkäsen.

Jos olisi uudemman sarjan nvidian kortti niin kolme ulostuloa saisi samaan aikaan, jolloin voisin käyttää kahta näyttöä ja saada äänet kolmannesta :S Toisaalta tehojen puolesta tälläkin pärjää vielä mainiosti, niin tuntuu melko turhalta ostokselta semmonen. Näyttiksissä kun ei taida erillistä liitäntää äänille kuitenkaan vielä olla tarjolla. Tämä äänikortti tuli pitkälti ostettua kuulokkeille ja pelitarkoituksiin, joissa se on loistava. Creative miehiä muutenkin aina ollut. Toisaalta varmaan joku usb äänikortti ratkaisu voisi kanssa toimia, mutta en millään haluaisi lisää mötyköytä tähän meikäläisen ylitunkkaiseen datacentter huoneeseen.

Taas kerran paljon tavaraa ja mietteitä :D toiseksi viimeisessä kappaleessa kuitenkin se oleellinen asia, johon vastauksia voisin haluta jos joku ymmärsi selityksistäni yhtikäs mitään.

PS. Näyttääkin siltä, että kunhan tietokoneelta on tuo näyttö vain laitettu päälle, niin äänet kuuluu hdmi kautta. Ainakin Wintoosan puolella. Varmaan sama käy sitten linuxinkin puolella. Tämä seuraava kysymys menee sitten jo grafiikan puolelle, että jos hankkisin GTX 700 sarjalaiset, jonka pitäisi tukea yhdellä kortilla kolmea ulos tuloa samaan aikaan (600 sarjassa minusta tulee tämä ominaisuus), niin se ei tarvitse kuitenkaan uutta PCI-E 3.0 liitäntää toimiakseen sillein ? Koko konetta en ole kyllä yksien äänien takia uusimassa.

11
Uutena tekijänä pakko kait sitä on jotain tännekin laitella. Ihan vain tuon riemun vuoksi.

Tuntuu aika mahtavalta, että kaikenlaista vaikeampaakin ongelmaa on heti alussa tullut eteen, mutta niistä on selvitty.

Tästä TODELLA SUURET KIITOKSET foorumille ja sen käyttäjille. Useat ihmiset ovat ystävällisesti jaksaneet autella, siitäkin huolimatta, että jotkin asiat on täytynyt vääntää rautalangasta.

Onnistumisia on esim. ollut tuo grub tunnistamaan windows 7 loader, joka on fakeraid RAID0 pakassa.

Puolestaan positiiviset tuntemukset eivät ole ehkä onnistumiskokemuksia :D mutta riemun ja ilon vuoksi voisin mietteitäni tänne kirjotella. Tuntuu jotekin hienolta, että käyttöjärjestelmässä annetaan korttipakka käteen ja saat itse valita korttisi. Wintoosan puolella tuntuu välillä siltä, että kortit jaetaan sinulle valmiiksi ja niillä koitat sitten tehdä sen mitä voit. Olen aina tykänny muokata esim. ulkoasua haluamakseni. Linuxilla tämä on onnistunut kivasti ja melko vaivattomasti.

12
Siis tuo ARC on vain television ja AV vahvistimen tukeva ominaisuus.

"Jos käytössä on ARC.toimintoja tukeva televisio, sinun tarvitsee kytkeä vain yksi HDMI-kaapeli televisiion ja vahvistimen välille saadaksesi videosignaalin vahvistimesta televisioon, audiosignaalin televisiosta vahvistimeen ja HDMI-ohjaussignaalit kulkemaan laitteiden välillä."

Minulla on tommoinen "räkki", jossa on PS3 ja vahvistin ja se ei ole television vieressä (TV-taso köyhä --> vain yksi  paikka laitteelle). 5m hdmi-johto menee juuri ja juuri televisiolle asti. Tuossa ominaisuudessa on miinuksena se, kuten taisin edellä mainita, että kun telkun laittaa päälle vahvistin menee tökkäämään ulostulon TV:lle ja kone sitte lukee sen vastaavasti niin, että vahvistin ei ole päällä ja siitä sitte alkaa rämppäys. Ainut syy tuossa on se, että kun Winukkaa pelkästään vielä viikko sitten käytin, niin optisella saan äänet menemään helposti äänikortin kautta vahvistimelle. Optisia piuhoja olisi, mutta telkkarissa ei ole kyseistä liitäntää. RCA johdot taas ovat jotain 10 v vanhoja halpahallin paukkulankoja. Siksipä olen tämmöisellä systeemillä liikenteessä.

Vahvistin on melko uusi (yamaha RX-V673), eli siinä kyllä on 3d läpiviennistä lähtien kaikki. Ainut joka puuttuu on aktiivi kaiuttimien ulos tulot, mutta eipä sellaisia ole enkä varmaan lähiaikoina hankkimassa. (En tiedä miksi tämäkin piti tähän kirjoitella :D)

Toisaalta tarvitsen vain stereoäänen, jonka tuolla television kautta saa. Vahvistin sitten vaan jakaa sen eri kaiuttimiin. Lähinnä kuuntelisin linuxin puolella vain musiikkia, niin 5.1 ominaisuudet ei siinä taida paljoo autella. Tällä hetkellä siis käy varmaan samalla tavalla, vaikka äänet menee hdmi piuhoja pitkin. Äänet menee hdmi kautta tietokoneesta telkkariin ja telkkarista hdmi piuhalla tuon ARC ominaisuuden kautta vahvistimelle. Mutta kuten sanoit, molemmilla tavoilla on omat puolensa. Ja sekin, että asetuksista kiinni voi olla hyvin mahdollista. Onhan tuossa vahvistimessa graaffinen käyttöliittymä, mistä löytyy säätöjä enemmän kuin jaksaa etsiä.

Nytten kun tuon ubuntun kanssa on ruennut leikkimään, niin voisi aivan hyvin kokeilla vetästäkin tuon HDMI tuon vahvrin kautta. ARC voisin kyllä tällöin ottaa pois käytöstä. Tällöin viimeksi kun leikin niin tarvitsin sen RCA kaaplein, mutta telkkarin peruskanavilta ei muutenkaan taida äänen laatu olla studio luokkaa mistään surroundista puhumattakaan. Siksipä tommoinen paukkulankakin varmaan kelpaisi, kun telkkaria katsellessa ei tule paljoo kaiuttimia muutenkaan huudatettua. Winukan puolella taas leikin näyttöjen jne... kanssa niin paljon, että äänikortti toimii äänen ulostulolähteenä. GTX 600 sarjalaisen tai uudemman jos hankkisi, niin saisi samaan aikaan kolmesta näytön portista tavaraa ulos. Tosin en tiedä 500 sarjassa, että antaako kortti laittaa kolmannesta äänen menemään, vaikka kaksi muuta näyttö paikkaa olisi käytössä. Tällöin voisin 2x 27" näytöllä käyttää linuxia ja äänet kuuluisi silti.

Olen kuitenkin ihastunut ubuntuun/KDE sen verran, että jaksan ajatella mälvätä näiden laitteiden kanssa. Nopeus on melko kiva asia (vaikka kuten edellisessä ketjussa tuli selväksi, niin jouduin asentamaan vanhalle kovolle sen enkä uusille kovoille dakeraidiin ---> kiintolevy pitää melkomoista mekkalaa). Näillä ohjeilla tuossa tänään illemmalla tai huomenissa pitää katsella lisää, jos saisi vaikka kivasti kaiken toimimaan.

Venyy nämä tekstit jotenkin aina massiivisiksi. Käyhän nämä melkein jo huonoista iltasaduista jos ei muusta.

13
Siis joo.

Tiedän, että telkun pitää siis olla auki, jotta äänet kuuluvat. Kuitenkin esim niinkuin windowsissa on pakotettu kloonaus minulla yleensä päällä (tämä näyttö ja tuo telkku), eikä se vaadi mitään erikoisia kikkailuja. Ubuntussa puolestaan, vaikka xorg.conf tiedoston rootin oikeuksilla laittelen kloonaukselle, niin käynnistyksessä se silti menee eri tavoin. Otin kuitenkin vakioasetuksilla tuosta tiedostosta varmuuden vuoksi varmuuskopion, että jos X sattuisikin jonkin kopeloinnin takia tilttaamaan, niin ongelma on vielä korjattavissa.

Pitää tuossa tänään myöhemmin kokeilla katsoa tuota asoundrc tiedostoa ja sielä laitella tuota oletus äänilaitetta. Katselen vielä tuota xorg.conf tiedoston vääntämistä, että jos saisin sen sillein pakotettua. Lähinnä haluaisin vain, että saisin äänet kun laitan telkun päälle (ARC takia viritinvahvistin menee telkku säätäessä automaattisesti telkulle, joten sitä ei tarvitse edes itse sitten säädellä). Olen alsamix kattonut optisen ulostulon, että ei ole mykistyksiä. Ymmärtääkseni tuolla äänikortilla vain optinen taikka analoginen ääni ei ole kernel tasolla tuettua. Saapi nähdä, jos sitten lähitulevaisuudessa se saisi jonkinsortin tuen linuxille, niin ei tarvitsisi telkkua turhaan päällä pitää.

Ja tuon ARC takia en laita kuvaa telkulle menemään viritinvahvistimen kautta, sillä kuten mainitsin niin tuon ARC ominaisuuden takia telkkuakin säätäessä viritinvahvistimen ulostulot vaihtelevat ja kone ei siit tykkää kun se laittaa päälle ja pois päältä laitteita jatkuvasti. ARC on lähinnä sen takia päällä, että ei tarvitse vetää äänelle erillistä johtoa telkkarista. Minulla on valehtelematta muutenkin jo varmaan 40-50 metriä johtoa tässä pienessä huoneessa.

Kiitoksia kuitenkin vihjeistä. Katselen tänään ajan kanssa, että jos vaikka saisin asetukset väännettyä sellaiseksi kuin haluan.

14
Nonnih...

Sainpahan nuo äänet kuulumaan iha stereona tuon telkkarin kautta.Tämä riittää, sillä tuo viritinvahvistin osaa sitten sen mukaan levittää sen kuitenkin eri kajareihin (Tavallaan 6.2 systeemit tällä hetkellä). Menee näköjään vieläpä ilman lisäjohtoja. Huono puolihan tuo on, että pitää tuon telkun olla päällä. Telkku myös on niskan takana, että on vähän inhottavaa kun jos haluaa kahta tavallista näyttöö pöydällä käyttää, niin joutuu äänistä vissiinkin luopumaan. (Nvidia GTX 500 sarja kun tukee vain 2 näyttöä samaan aikaan)

Toisaalta tähän liittyy sitten minulla muitakin ongelmia. Huomasin tuossa, että KDE ja Ubuntun työskentely ei mene aivan samoilla laduilla. KDE puolella kun näytöt asetuksista laitan, että cloonaa vain tämän ykkösnäytön ja telkkarin niin se toimii joka käynnistyksen jälkeen. Puolestaan Ubuntun puolella se tykkää käynnistyksen jälkeen jatkaa työpöytää telkkariin, että jokaisen käynnistyksen yhteydessä täytyy rueta niitä säätelee. Muuten ei ongelma, mutta lähinnä usein yhdellä näytöllä pärjään, niin olisi mukava, että näytöt olisi kloonattuna. Jos haluan äänet niin tökkäisen vain tuon telkun päälle. Puolestaan jos en tarvitse ääni ja loggaan ubuntulla sisään, niin sitten kun rupeaa ikkunat avautumaan minne sattuu niin alkaa hiki pursuamaan otsasta.

Toinen on sitten tämä äänipuolen kanssa vielä. En oikeen pysty KDE puolelta säätämään tuota Geforce porttia kunolla, että äänet tulisivat oikeaan porttiin ja ääni kuuluisi. Puolestaan ubuntun puolelle kun menen ja laitan äänet hdmi niin sitten se osaa ensi kerralla KDE loggautuessa etsiä oikean portin ja saan äänet kuulumaan. Jos en käy ubuntun puolella niin tuo oikea portti säilyy käynnistyksien jälkeen KDE puolella, vaikka loggautuisin välillä ulos. Puolestaan Ubuntun puolella automaattisesti se tykkää tökätä tuon Creativen primaryks jolloin joka käynnistyksellä tarvitsee säätää sekin.

En jaksa uutta viestiketjua aloittaa, sillä kyse liittyy samaan ongelmaan, joten vedän siitä tähän jatkoksi. Miten saisin ubuntun puolelta asetukset siten, että käynnistyksessä vakiosti tulisi telkkari ja tämä toinne näyttö klooneina ? KDE puolella se onnistuu kun näytöt kohdasta käyn sen säätämässä, mutta ubuntun puolella se tilttaa ja joudun hommat hoitamaan nvidia settingsien kautta. Toisaalta kokeilin xong.conf (vai mikä olikaan) tallentamista uusilla asetuksilla, mutta silti tykkää käynnistyksen jälkeen ruudut olla toistensa jatkona. Ubuntun näytöt valikossa se näyttää tuon minun 37" telkkarin 58". Liittyyköhän jotenkin siihen ?

Toinen olisi sitten se, että miten saan ubuntua säädettyä siten, että aina käynnistyksessä olisi hdmi portti käytössä äänien suhteen. En ainakaan sitä äänivalikkoa katsellessa löytänyt mitään tallenna nappulaa.

Paljon asiaa, mutta toivottavasti tuostakin se jutun ydin lukioille aukee.

15
Unohdin alussa mainita.

Minulla on Asus Maximus III Formula emolevy. Tässä on ns. puoliksi integroitu äänikortti. Erillinen creativen x-fi palikka tulee mukana, mutta se toimii vain tämän emolevyn kanssa. Emolevyssä on itsessään sitten vielä jonkin sortin äänipiiri, mutta ulos tuloja ei itse emolevyssä ole. En saanut kortin ajureita koskaan toimimaan kunnolla windows 7 aikoinaan, joten ostin tuon uuden. Aina jos asensin ajurit, niin optisesta liitännästä ei kuulunut mitään. Puolestaan ilman ajureita kuului, mutta sitten en voinut säädellä kunnolla kuulokkeiden ääntä, joka tulee analogisena. Lähinnä haluan useasta portista saada äänet ulos, sillä usein emäntä katselee telkkua ja käyttää vahvistinta niin pitää tällöin kokeilla saada itsellekin jotain millä kuunnella. Lisäksi emolevyssä on vain 1x PCI-E x1 paikka, johon molemmat kortit haluavat mennä. Muutenkaan kahta samantyylistä creativen korttia ei varmaankaan ole kovin viisasta laitella samaan pönttöön.

Mutta jos tuo hdmi homma toimii niin voishan sitä kokeilla. Toisessa näytössäkin on tosin tuo hdmi (dvi portista muuntimen kanssa) ja siinä on sitten kuuloke lähtö. Tosin en halua edes kuvitella vetäväni ääniä auxilla välikallapeen kautta. Tosin vahvistimessa tuntuu olevan erillinen hdmi aux paikka, jota en ole edes kokeillut. Tosin se on etuliitännässä niin en välttämättä siihen halua mitään johtoja kokeilla runtata. Sen kautta olisi tietysti voinut toimia tuo kuvan siirtokin paremmin :D tiedä sitten kun en ole testannut. Mutta näillä eväillä jos kokeilisi nih voisi katsoa tuota telkku hommaa, että voisin edes jotain ääntä saada ulos linuxista kun emäntä ei ole laitteita käyttämässä.

16
Hei.

Uutta aihetta taas kerran, kun ei omin voimin ole saanut suoria vastauksia. Katsotaan jos joku viisaampi voisi taas kerran minua koittaa auttaa. Laitoin tälle osastolle tämän ketjun, vaikka voi olla että on väärässä paikassa (taas kerran), sillä haluan tietää useasta asiasta eri juttuja, mutta pääasia koskee äänen ulos saamista Ubuntusta.

Elikkäs minulla on melko uunituore Creative Z äänikortti. Mitä olen netistä katsellut, niin sillä ei ole kukaan saanut muuta ääntä kuin epämääräistä naputusta ulos linuxilla. Tällä hetkellä ajelen Ubuntu 13.04 enkä ole kerneliä päivitellyt. Joitakin korjauksia on kuulemma uusimmissa kerneleissä ääniä koskien, mutta siitä huolimatta tuolla äänikortilla kukaan ei ole kuulemma saanut ääntä toimimaan.

Kuitenkin minulla on mielessä toinenkin vaihtoehto (joka kenties voisi toimia). Äänikortti menee vahvistimelle optisena ja analogiset kuulokkeisiin, mutta jos se suletaan jo toistaiseksi pois, jos sillä ei kerta kikalla jos toisellakaan toistaiseksi ääntä ulos saada. Tällä hetkellä minulla on kolmantena näyttönä telkkari, jonka olen liittänyt hdmi liitännällä. Näytönohjaimena toimii GTX 570. Ajattelin, että olisiko mahdollista siis laittaa ääni menee hdmi portin kautta telkkarille, jonka voisin sitten kokeilla siirtää RCA kaapelin avuin vahvistimelle. Tällä hetkellä telkkarin äänet menee hdmi kautta vahvistimelle, sekä toimii samalla videon siirrossa (Menee ARC-portin kautta). Epäilen, että minun täytyy kuitenkin vetäistä telkkarista RCA kaapelilla äänet vahvistimelle, sillä ARC:in kautta ei varmaan saa pelkkää ääntä menemään, jos telkkari ottaa kuvaa toisesta hdmi portista.

Sitten jos ajatellaan, että tuo hdmi portin ja telkkarin avulla olisi mahdollista saada ääni vahvistimelle, niin tulisiko minun päivitellä samalla sitten uudempaan kernelin versioon, sillä siihen on kuulemma parempi tuki HDMI äänien toistamiseen.

Olen kokeillut, että vetäisin kuvan tietokoneelta telkkariin tuon viritinvahvistimen kautta, mutta siitä ei oikeen meinaa tulla yhtään mitään, sillä kun pidän telkkaria ARC kautta. Silloin viritinvahvistin vaihtelee millon mistäkin lähdettä ja koneen puolelta tuntuu menevän hommat sitten lukkoon.

Toivottavasti joku nytten edes ymmärtää mitä koitan selitellä. Kiitoksia kaikille vastaajille kuitenkin jo etukäteen.

17
Kiitoksia.

Tuo olisi ollut parempi ratkaisu, mutta korvasin itse tuon GRUB_DAFAULT=2.

Toimiipahan. Toisaalta jos sitä tulee jotain muuta asennettua nih sittehän sitä voi joutua muuttamaan. Mutta nytten alkaa olemaan homma melko paketissa. Kuitenkin tuossa tuli vielä shutdownin aikana KDE puolella tuo

killing all remainin processes [fail], mutta lueskelin siitä tänään ja se taitaa olla liitoksissa johonkin nettimanager tjms bukiin. Toisaalta se vain hidastaa pikkaisen sulkeutumista, että ei siitä suurta haittaa ole. Vielä tuossa katselen jos plymothin saisin tuon teksti käynnistyksen tilalle survastua ihan vaan tyylin vuoksi. Onhan se olevinaan hitaampi, mutta rautaa on sen verran koneessa, että ei pitäisi pahemmin käynnistys nopeuteen vaikuttaa. Kiitokset ja kumarrukset kaikille vastanneille. Tuntuu siltä, että kerrankin sain jotain aikaiseksi ja hyvältä tuntuu. Tie oli melko rankan tuntuinen, mutta näistähän sitä uutta oppii. Pitää tosin nämä hommat jotenkin kirjoitella ylös ensi kertaa varten.

Lisäilen [ratkaistu] sitten kun olen kaiken tärkeän saanut talteen. En aivan heti vielä jaksa rueta kirjoittelemaan, mutta lähi päivinä kuiteskin.

Toisaalta sen verran kun katteli, että Nvidian ajureiden jälkeen kun tuo bootti menee tekstiksi, niin taidan jättääkin plymouthin vääntämisen välistä. Käynnistys kestää muutenkin vain joitakin sekuntteja, joten ei siitä olisi edes silmille sen kummemmin iloa. Toisaalta voisi olla samalla parempi, että en heti yhden ulkonäkö hommelin takia sekoita tätä suurella työllä vääntämääni prosessia.

18
Noh ainakin parempaan päin.

Vetäsin tuon sinne tiedostoon jatkoksi ja nytten kun grub kläynnistyy on 2 x eri kappaletta nuita windows 7 loadereita ( se toinen varmaan se, jonka lisäsin itse). Nytten enää siihen, että saisin sen windowsin latautuu ensimmäisenä. Tosin vieläkin on tuo bootti screen tuona teksti hommana. Tosin sen grub updaten aikana tuli vaikka minkälaista erroria. Lista on pitkä mutta laitetaan se nytten tähän:

sudo update-grub
Tuotetaan tiedosto grub.cfg ...
Linux-levykuva löytyi: /boot/vmlinuz-3.8.0-23-generic
Löytyi initrd-levykuva: /boot/initrd.img-3.8.0-23-generic
Linux-levykuva löytyi: /boot/vmlinuz-3.8.0-22-generic
Löytyi initrd-levykuva: /boot/initrd.img-3.8.0-22-generic
Linux-levykuva löytyi: /boot/vmlinuz-3.8.0-19-generic
Löytyi initrd-levykuva: /boot/initrd.img-3.8.0-19-generic
ERROR: ddf1: seeking device "/dev/dm-4" to 18446744073709421056
ERROR: hpt37x: seeking device "/dev/dm-4" to 4608
ERROR: hpt45x: seeking device "/dev/dm-4" to 18446744073709547008
ERROR: isw: seeking device "/dev/dm-4" to 18446744073708469760
ERROR: sil: seeking device "/dev/dm-4" to 18446744073709289984
ERROR: ddf1: seeking device "/dev/dm-4" to 18446744073709421056
ERROR: hpt37x: seeking device "/dev/dm-4" to 4608
ERROR: hpt45x: seeking device "/dev/dm-4" to 18446744073709547008
ERROR: isw: seeking device "/dev/dm-4" to 18446744073708469760
ERROR: sil: seeking device "/dev/dm-4" to 18446744073709289984
ERROR: ddf1: seeking device "/dev/dm-4" to 18446744073709421056
ERROR: hpt37x: seeking device "/dev/dm-4" to 4608
ERROR: hpt45x: seeking device "/dev/dm-4" to 18446744073709547008
ERROR: isw: seeking device "/dev/dm-4" to 18446744073708469760
ERROR: sil: seeking device "/dev/dm-4" to 18446744073709289984
ERROR: ddf1: seeking device "/dev/dm-4" to 18446744073709421056
ERROR: hpt37x: seeking device "/dev/dm-4" to 4608
ERROR: hpt45x: seeking device "/dev/dm-4" to 18446744073709547008
ERROR: isw: seeking device "/dev/dm-4" to 18446744073708469760
ERROR: sil: seeking device "/dev/dm-4" to 18446744073709289984
ERROR: ddf1: seeking device "/dev/dm-4" to 18446744073709421056
ERROR: hpt37x: seeking device "/dev/dm-4" to 4608
ERROR: hpt45x: seeking device "/dev/dm-4" to 18446744073709547008
ERROR: isw: seeking device "/dev/dm-4" to 18446744073708469760
ERROR: sil: seeking device "/dev/dm-4" to 18446744073709289984
ERROR: ddf1: seeking device "/dev/dm-4" to 18446744073709421056
ERROR: hpt37x: seeking device "/dev/dm-4" to 4608
ERROR: hpt45x: seeking device "/dev/dm-4" to 18446744073709547008
ERROR: isw: seeking device "/dev/dm-4" to 18446744073708469760
ERROR: sil: seeking device "/dev/dm-4" to 18446744073709289984
ERROR: ddf1: seeking device "/dev/dm-4" to 18446744073709421056
ERROR: hpt37x: seeking device "/dev/dm-4" to 4608
ERROR: hpt45x: seeking device "/dev/dm-4" to 18446744073709547008
ERROR: isw: seeking device "/dev/dm-4" to 18446744073708469760
ERROR: sil: seeking device "/dev/dm-4" to 18446744073709289984
ERROR: ddf1: seeking device "/dev/dm-4" to 18446744073709421056
ERROR: hpt37x: seeking device "/dev/dm-4" to 4608
ERROR: hpt45x: seeking device "/dev/dm-4" to 18446744073709547008
ERROR: isw: seeking device "/dev/dm-4" to 18446744073708469760
ERROR: sil: seeking device "/dev/dm-4" to 18446744073709289984
ERROR: ddf1: seeking device "/dev/dm-4" to 18446744073709421056
ERROR: hpt37x: seeking device "/dev/dm-4" to 4608
ERROR: hpt45x: seeking device "/dev/dm-4" to 18446744073709547008
ERROR: isw: seeking device "/dev/dm-4" to 18446744073708469760
ERROR: sil: seeking device "/dev/dm-4" to 18446744073709289984
grub-probe: varoitus: levyä ei ole olemassa, joten palataan takaisin osiolaitteeseen /dev/mapper/isw_bfhjaigicc_Intel\x20RAID1.
grub-probe: varoitus: levyä ei ole olemassa, joten palataan takaisin osiolaitteeseen /dev/mapper/isw_bfhjaigicc_Intel\x20RAID1.
grub-probe: varoitus: levyä ei ole olemassa, joten palataan takaisin osiolaitteeseen /dev/mapper/isw_bfhjaigicc_Intel\x20RAID1.
grub-probe: varoitus: levyä ei ole olemassa, joten palataan takaisin osiolaitteeseen /dev/mapper/isw_bfhjaigicc_Intel\x20RAID2.
grub-probe: varoitus: levyä ei ole olemassa, joten palataan takaisin osiolaitteeseen /dev/mapper/isw_bfhjaigicc_Intel\x20RAID2.
grub-probe: varoitus: levyä ei ole olemassa, joten palataan takaisin osiolaitteeseen /dev/mapper/isw_bfhjaigicc_Intel\x20RAID2.
grub-probe: varoitus: levyä ei ole olemassa, joten palataan takaisin osiolaitteeseen /dev/mapper/isw_bfhjaigicc_Intel\x20RAID3.
grub-probe: varoitus: levyä ei ole olemassa, joten palataan takaisin osiolaitteeseen /dev/mapper/isw_bfhjaigicc_Intel\x20RAID3.
grub-probe: varoitus: levyä ei ole olemassa, joten palataan takaisin osiolaitteeseen /dev/mapper/isw_bfhjaigicc_Intel\x20RAID3.
grub-probe: varoitus: levyä ei ole olemassa, joten palataan takaisin osiolaitteeseen /dev/mapper/isw_bfhjaigicc_Intel\x20RAID5.
grub-probe: varoitus: levyä ei ole olemassa, joten palataan takaisin osiolaitteeseen /dev/mapper/isw_bfhjaigicc_Intel\x20RAID5.
grub-probe: varoitus: levyä ei ole olemassa, joten palataan takaisin osiolaitteeseen /dev/mapper/isw_bfhjaigicc_Intel\x20RAID5.
Löytyi Windows 7 (loader) kohteella /dev/mapper/isw_bfhjaigicc_Intel\x20RAID1
/usr/sbin/grub-probe: varoitus: levyä ei ole olemassa, joten palataan takaisin osiolaitteeseen /dev/mapper/isw_bfhjaigicc_Intel\x20RAID1.
/usr/sbin/grub-probe: varoitus: levyä ei ole olemassa, joten palataan takaisin osiolaitteeseen /dev/mapper/isw_bfhjaigicc_Intel\x20RAID1.
/usr/sbin/grub-probe: varoitus: levyä ei ole olemassa, joten palataan takaisin osiolaitteeseen /dev/mapper/isw_bfhjaigicc_Intel\x20RAID1.
/usr/sbin/grub-probe: varoitus: levyä ei ole olemassa, joten palataan takaisin osiolaitteeseen /dev/mapper/isw_bfhjaigicc_Intel\x20RAID1.
/usr/sbin/grub-probe: varoitus: levyä ei ole olemassa, joten palataan takaisin osiolaitteeseen /dev/mapper/isw_bfhjaigicc_Intel\x20RAID1.
/usr/sbin/grub-probe: varoitus: levyä ei ole olemassa, joten palataan takaisin osiolaitteeseen /dev/mapper/isw_bfhjaigicc_Intel\x20RAID1.
/usr/sbin/grub-probe: varoitus: levyä ei ole olemassa, joten palataan takaisin osiolaitteeseen /dev/mapper/isw_bfhjaigicc_Intel\x20RAID1.
/usr/sbin/grub-probe: varoitus: levyä ei ole olemassa, joten palataan takaisin osiolaitteeseen /dev/mapper/isw_bfhjaigicc_Intel\x20RAID1.
/usr/sbin/grub-probe: varoitus: levyä ei ole olemassa, joten palataan takaisin osiolaitteeseen /dev/mapper/isw_bfhjaigicc_Intel\x20RAID1.
/usr/sbin/grub-probe: varoitus: levyä ei ole olemassa, joten palataan takaisin osiolaitteeseen /dev/mapper/isw_bfhjaigicc_Intel\x20RAID1.
/usr/sbin/grub-probe: varoitus: levyä ei ole olemassa, joten palataan takaisin osiolaitteeseen /dev/mapper/isw_bfhjaigicc_Intel\x20RAID1.
/usr/sbin/grub-probe: varoitus: levyä ei ole olemassa, joten palataan takaisin osiolaitteeseen /dev/mapper/isw_bfhjaigicc_Intel\x20RAID1.
valmis

Toisaalta en tiedä onko tuo normaalia. Itse ekana manuaalisesti terminaalista laitoin tuon linuxin tunnistamaan tuon raidin sillein, joten edellä aikaisemmin mainitsin. Katson nytten, että jos automaattisesti ilman sitä mounttaamista tuon grub päivitän, niin jääkö edes se toinen itse lisäämä windows käynnistys vaihtoehto.

PS. Vetäsin käynnistyksen jälkeen tyhjiltään tuon updat-grub ilman tuota raidin mounttaamista ja toinen nuista windows loadereista hävisi. Pääsen silti windowsiin jäljellä olevan loaderin kautta. Samalla kä'ynnistyksestä ja sammuttamisessa tulee kaikenlaista informaatiota, niin kaikki [fail] (ne pari jotka oli) olivat tällä kertaa ok ja ubuntukin sammui varmaan alta kahden sekunnin. Eli tässä ollaan kovasti voiton puolella. Nytten vielä katsomaan, jos vaikka saisin primary bootiksi asetettua tuon windowsin. Ajattelin grub säädellä manuaalisesti ilman mitään boot managez:a. Katsotaan miten tapahtuu, kun vielä jostakin löydän kyseiset ohjeet :D Ei ensimmäisellä kerralla tullut niitä katsellessa ottaa niitä ylös.

19
noh pitääpä kokeilla.

yritän tuossa parilla eri keinolla jotain mälvätä, kun ubuntun puolelle jaksan loggautua.

20
Itsekin kovasti veikkaan, että ei se ole sitä mitä pitäisi. Ainut ohje jonka olen löytänyt on, että windows ja linux asennettaisiin kummatkin fakeraid pakkaan . Kaikissa ohjeissa linux on asennettuna ensimmäisenä ja sitten vasta windows.

Toisaalta aattelin tuossa vielä sen boot repairin katella, sillä siinä tapahtuu tarvittavat mounttaukset vissiinkin. Nuissa ohjeissa on kovasti itse pitänyt kaikenlaista katella ja ihmetellä. Tosin sen verran uusi vielä olen tässä hommassa, että en ihan selvää kaikesta ole ottanut, että mitä tuossa pitäisi tehdä.

Toisaalta boot repairin jälkeen en tiedä onko kuinka viisasta mennä ennen restarttia niitä grub asetuksia muokkailemaan. Kaippa sitä voisi kokeilla, koska on backupit vielkin valmiina.

PS. Raidin saan näkymään aina toistaiseksi kun laittelen vain komennot
sudo apt-get update
sudo apt-get install dmraid
sudo dmraid -ay

Kuitenkin tämä tapahtuu ennen boot repairia. Tämän jälkeen grub poistetaan ja sen jälkeen asennetaan uusiksi. Itse olen käyttänyt tuon 500 GB kovalevyn /boot osioo asennus paikkana, jonka siis asennuksessa väänsin. Kuitenkin tämä menee ihan ok niin pitkään kunnes käynnistän koneen. Silloin se windows 7 loader siellä näkyy, mutta mitään muutoksia en voi enää grub tehdä tai se häviää. Toisaalta olen tässä sitäkin ajatellut, että kun kaikki on tässä kunnossa niin voisin tuohon fakeraid pakkaan molemmat asetella mutta tuosta manuaalisesta mounttaamisesta on niin vähän hajua. Puolestaan äänet eivät toimi linuxilla joten sama sen olisi olla tässäkin erillisellä kovolla. Tuo grub "osittainen" toimiminen vain tekee käytöstä hiukan inhottavaa, kun ei koskaan tiedä, että mitä sitä saa tehdä ja mitä ei, että winukka vielä näkyisi. Tuo raidin tunnistaminen tuntuu silti varmaan tässä olevan se suurin ongelma, sillä kun tämä pönttö hävittää sen aina käynnistyksen jälkeen.
Puolestaan tuo tunnistuskin on mitä on. Tuohon vasempaan sivupalkkiin nuilla komennoilla tulee nuo raidin osiot, joita ei edelleenkään siis voi aukaista, vaikka siellä on myös muutama normaali nfts osio, jossa on esim tällä hetkellä kaikki ns käytettävä materiaali. Kuitenkin tuon raidin tunnistuksen jälkeen kde partition managerilla vilkaisin ja ubuntu tunnistaa nuo 1TB kovot siellä ainakin vielä kahtena erillisenä kovona eikä näytä niiden osioita.

En tiedä tajusiko tuosta kukaan yhtikäs mitään :D Katsotaan jos tästä viel joku päivä jotain yhteisvoimin saisimme aikaan.

Sivuja: [1] 2 3