Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - JusMu

Sivuja: 1 2 [3]
41
Ai että sillein. Ite kokeilin tuossa joutessani uusimman 13.04 ubuntun asennus cd:llä katsoa, josta ei vissiin alternate CD vaihtoehtoa ollut. Haenpa tuosta 12 kyseisen version. Katsellaanpa sitten, että jos vaikka tuntisi. Ilmottelen sitte jatkotietoja, jos ei kaikki onnistu.

Tuli tuossa kokeiltua ja löytihän se asennus tuolla tavoin kaiken tarpeellisen. Kuitenkin levyn osiot ovat vielä vähän miten sattuu, niin pitää winukan puolelta vähän niit pyöritellä. Käsittääkseni käyttöjärjestelmän olisi suositeltavaa olla primary partitionilla.

Kiitoksia vihjeestä :P Taas kerran päästäään eteenpäin. Katsotaan jos ominvoimin mitään sekottamatta pääsisin joka ubuntun työpöydälle saakka.

42
Hei.

Kuten muualla jo sanoinkin, niin olen ajanut ubuntua pari päivää virtualboxilla ja ajattelin kokeilla jos sen vaikka kunnolla asentaisi. Tässä tulikin mietteitä, että onko mahdollista asentaa Ubuntu samalla RAID0 konfiguraatiolle kuin missä sijaitsee windows 7? Yritin katsoa, että paljon puhutaan ohjelmistopohjaisesta raidista jne... Itse raidin loin suorilta ennen kuin Windows 7 kovoilleni asensin (käynnistyksessä ... tällöin vissiin menee ns. ohjelmistopohjaisesti jos en aivan väärin ole käsittänyt).

Minulla on tällä hetkellä kaksi 1TB kovoa RAID0 tilassa sekä vanha 500 GB kovo. Windows on normaalisti C: asema ja pari muuta osiota sitten löytyy, joihin olisi mukavaa saada Ubuntu sitten asennettua. Katseskelin, että primapy partitioneja voisi "kovolla" olla kolme kappaletta ja niistä winukka syö jo kaksi (jos tällä on ubuntun asennuksen kanssa mitään tekemistä). Kokeilin jo ubuntun asennus levyllä katoa, että mitä se asennuspaikoiksi tarjoaa. Se kuitenkin löysi vain tuon 500 GB yksinäisen kovalevyn.

Haluaisin kuitenkin, jos se on mahdollista, asentaa ubuntun tuolle raidille. Ei pelkästään siksi, että raid on nopeampi, vaan raidissa olevat kovalevyt ovat uudet ja 500 GB varmaan yli 5 vuotta vanha, että tiedä milloin se sanoo itsensä lopullisesti irti (entiset RAID kovot leikkasi kiinni vähän aikaa sitten --> vaihdoin uudet tilalle).  Toinen mikä asia, joka mietityttää, että onko ylipäätänsä viisasta samoille kovoille runtata kahta eri käyttöjärjestelmää (ettei tule jotain ristiriitaisuus ongelmia). Onhan se yksi vaihtoehto asentaa tuolle 500 GB kovolle ja katsoa jos se vaikka muutaman vuoden vielä jaksaisikin. Silti olisi todella hienoa, että pystyisin edes saamaan tuon raidin näkymään asennuksen jälkeen Ubuntussa, jos Ubuntua en sinne itsessään saa asennettua.

Että tällaisiin mietteisiin olisi kiva saada vastauksia. Onhan tuossa kaikenlaista, mutta toivottavasti joku viisaampi osaa vinkin jos toisenkin antaa. Kiitoksia jo etukäteen. Kerran jo vihjaistiin, että oli aihe väärällä palstalla, mutta jos se nytten olisi vaikka oikealla paikalla :)

43
Noh Nvidian ajureita kysymykseni aluksi koski, joten ajattelin sen menevän tälle palstalle. Taisin ekassa viestissä vihjatakkin että toitottavasti on edes suurinpiirtein oikeassa paikassa. Natiiviasennus on tietenkin aina oma juttunsa, mutta tutustumis kierros todellakin menossa. Pelaan aika paljon koneellani, joten se onnistuu windowsin kanssa yksinkertaisesti. Toinen on tämä muu viihdekäyttö, kuten musiikin kuuntelu ja videoiden katselu. En ole vielä tarkemmin katsellut, että olisiko esim. tälle uudelle creativen äänikortille edes linuxille ajureita.

Olen tässä nytten parin vuorokauden aikana vähän kerennyt kokeilemaan ja asentelemaan perusohjelmia jne... Homma alkaa jo pikkuhiljaa sujua jouhevammin, mutta kerran sain koko homman jo menemään aivan suohon. Siksipä ainakin vielä toistaiseksi katselen, että mitenkä hyvin komponenteille löytyy tukea linuxille ja kuinka käyttäminen onnistuisi niin, että ei tarvitsisi aloittaa koko hommaa alusta pitkän kaavan kautta. Ainakin kokemukset tähän saakka ovat olleen vain positiivisia. En tosin ole vielä kerennyt kovin paljoa tekemään. Ulkonäköä olen muokkaillut, oman bootti screeninkin tuossa tekasin ja rullaavia prosesseja tutkiskellut.

Varmaan tämän lähitulevaisuudessa asennankin toiseksi käyttöjärjestelmäksi, sillä windows täytyy välttämättä olla, jotta muutkin osaavat konetta tarvittaessa käyttää. Kunnon asennuksella saisin samalla koneen kaiken tehon Ubuntulle, jolloin voisi normaali koneen käyttö olla sulavaa.

Vieläpä kerran kiitos teille ohjeista ja neuvoista. Jatketaan eteenpäin näillä eväillä. Kokeilen jatkossa kalastella tietoa oikealta palstalta, jos ei hommat omin neuvoin onnistu.

44
Niin joo tosissaan nekin.

Katselin ja rämpläilin vähän enemmän nih toimiihan tuo jo sulavemmin. Laittelin RAM määrän 4 GB asti ja puolet ytimistä Virtualboxin käyttöön sekä laitoint 3d jne... kiihdytykset päälle. Samalla tuossa KDE runttasin tuohon nih pelittää jo sulavasti. Kiitoksia vihjeistä.

45
Kiitoksia vastauksista.

Tarkennukseksi voisin vaikka sanoa että kun liikuttelen ikkunoita tai availen melkein mitä tahansa homma on melko tahmean tuntuista ainakin paikoitellen. Homman ei mielestäni pitäisi tosin olla raudasta kiinni, sillä koneessa pyörii Intel Core i7 870, 13 GB ddr3 1600 mhz ja näyttiksenä toimii GTX 570. Windows 7 ultimate 64-bit mennään ja Ubuntu on uusin (joku 13 versio vissiin) ja sekin 64-bit.

Kuitekin tiedän nytten, että en kokeile sohloilla ainakaan tällä virtualboxilla leikkiessä nuiden nvidia ajureiden kanssa.

46
Hei.

Olen tässä aloittanut kokeilemaan leikkiä Ubuntun kanssa. Haluaisin lähinnä tietää, että kannattaako ja voiko ubuntulle asentaa Nvidian ajureita kun Ubuntua käytetään virtualboxin kautta? Ajattelin aluksi tutustua ubuntuun virtualboxilla lähinnä sen takia, että jos jotain sotkeutuu niin tilanne on yksinkertaista korjata. Tuossa kokeilin kerran jo jotain ajureita asennella ja uudelleen käynnistyksen ja kirjautumisen jälkeen työpöytäny oli tyhjä. Teinpä siis uuden virtuaaliaseman ja aloitin uudestaan tyhjästä (en tosin ollut sitä ennenkään kovin paljoa saanut aikaiseksi). Toisaalta nytten asensin "Quest Additionssit" ja voin sentään ainakin säätää resoluutiota. Ubuntu toimii kuitenkin melko tökkivähkösti. Johtuuko tämä vain siitä, että Ubuntua ajetaan VirtualBoxilla?
Katselinkin tuossa Nvidian ajureista tietoa ja kaikenlaista löytyi, mutta en silti ainakaan suoria vastauksia löytänyt kysymyksiini.

Olen aivan uusi tutustuja Linuxin ihmeellisen maailmaan ja tämän käyttöä ei näköjään ihan vuorokaudessa opi. Olen kuitenkin kuullut niin paljon hyvää sanottavaa tästä, että haluan testailla ja opetella käyttöä. Jostain sitä tarvitsee kuitenkin alotella. Toivottavasti aihe on edes suurinpiirtein oikeassa paikassa.

Kiitos kaikille vastaajille jo etukäteen.

Sivuja: 1 2 [3]