Aloinpahan tuossa leikkimään.
Vetäsin tuon ARC pois päältä, mutta piti siihen sitte se RCA kaveriks viel vetää. Piti sitte RCA johtopari halkasta ku ei ole tarpeeksi pitkiä RCA kaapeleita
Noh eipä tarvii subi ja telkku kummatkin kuin yhden. Semmoinen kiva homma kävi, että pidin tuota asetusta myös, että vahvistimen kaukosäätimen ns pikanäppäimet toimisi oikein. Nytten sitten ajattelin tuossa hakea manuaalin ja selvisi, että asia jonka kanssa olen tapellut useita tunteja olikin vain kiinni siitä, että yhtä nappulaa tarvitsi painaa 3 sekunttia pohjassa. On niistä manuaaleista joskus hyötyäkin.
Seuraavaksi kokeilen laittaa tuon kuvan menemään tuon vahvistimen kautta jos vaikka saisin suosiolla toimimaan senkin. Sittenpä rupean tappelemaan niiden oletusäänilaitteiden kanssa. Laittelen siitä sitten enemmän tietoja. Tuota default äänilaitteen tiedoston tekemistä katselin tuossa jo jostain wikistä, kun se ei näytä olevan valmiina nykyään. Huomasin tosin, että nuita nvidian ohjaimia on aika paljon, että mikä niistä lie sitten olisi se oikea (aplay -L hommelilla kattelin). Tässä eka pitää tämän winukan puoli kuitenkin hoidella tuon näytön puolella, koska tämän kanssa osaa ainakin vielä toistaiseksi paremmin toimia.
Mutta näillä eteenpäin. Ja muuten ei koskaan ole tullut mieleenkään tuo TV-virittimen hankinta. Aikoinaan kuullut, että ne ei toimi kovin hyvin. Tosin siitä on jo pitkä aika niin varmaan nekin vehkeet pelittää jo paljon sulavemmin nykyään. Jos tässä törmään vielä ongelmiin (niinkuin tuntuu siltä, mitä olen kerennyt katsella) niin pyytelen sitten lisää apua.
Rämpläilyn jälkeen.
Tässä on tullut kaikenlaisia mietteitä. Winukan puolella vasta käytellyt, mutta näyttää siltä, että näyttö (TV) pitää olla kuitenkin aktivoitu winukan puolelta, jotta ääni kuuluu (Näyttöjen ulostuloista). Ja näköjään telkkarinkin täytyy olla samaan aikaan päällä, vaikka ei tarvitsekkaan olla siinä tietokone ulostulo päällä. Toisaalta voisinhan minä vetäistä tuon sitten tähän norminäyttöön vahvistimen kautta, joka on aina melkien päällä, paitsi sekin on poissa silloin kun telkkarin kautta hommia katson, mutta jos haluan PS3 pelailla niin pitäisi taas rueta vetämään johtoja irti jos haluan kuvan telkkarilla, ellen sitten sitä suorilta vetäisi telkkariin ja optisella kaapelilla vahvistimelle. Tämä toisaalta ei winukan puolella haittaa kun voin vain pikakuvakkeen kautta nopeasti laittaa optisen oletukselle. Kuitenkin joka tapauksessa joutuu jotain säätelemään. Vahvistin ei hdmi kautta osaa pelkästään ääntä siis otella vaan pitää kuva vempeleetkin olla päällä. Mutta puolestaan winukassa saan säädettyä ulos tulon hdmi kautta tai optisella kaapelilla, joten sen vielä saa suht kivuttomasti. Toisaalta en haluaisi tätä päänäyttöö vetää tuon vahvarin kautta, sillä pelaan tällä niin olisi kiva olla vasteaika niin kova kuin mahdollista.
Puolestaan boonuksena tuntuu, että ääni kulostaa kenties kirkkaammalta, mutta se voi olla vain itse luotu harha
. Toisaalta näin saan sitten surroundit toimimaan joka hommassa.
Tästä siis vetäisin johtopäätöksen, että Wintoosan puolella pärjään kyllä melko vaivattomasti (vaikka nytten kolmen eri äänilaitteen kanssa pitääkin säätää). Mutta onko ubuntun puolella sitten kellään kokemusta enemmän näistä nvidian korttien kanssa äänien läpivetämisestä. Veikkaisin, että samat hommat koskee sielläkin, että täytyy olla siis telkkari päällä tavalla tai toisella edelleenkin. Sen täytyy myös olla nvidian ajureiden kautta varmaan uloslähtönä. Vai onko tämä sitten kenties vahvistimen ominaisuuksista kiinni ? Tuon vahvistimen kautta vetämisessä on myös se boonus, että saanhan minä sitten kuulokkeet käyttöön ubuntun puolella kun nuo luurit vain tuohon kiinni tökkäsen.
Jos olisi uudemman sarjan nvidian kortti niin kolme ulostuloa saisi samaan aikaan, jolloin voisin käyttää kahta näyttöä ja saada äänet kolmannesta :S Toisaalta tehojen puolesta tälläkin pärjää vielä mainiosti, niin tuntuu melko turhalta ostokselta semmonen. Näyttiksissä kun ei taida erillistä liitäntää äänille kuitenkaan vielä olla tarjolla. Tämä äänikortti tuli pitkälti ostettua kuulokkeille ja pelitarkoituksiin, joissa se on loistava. Creative miehiä muutenkin aina ollut. Toisaalta varmaan joku usb äänikortti ratkaisu voisi kanssa toimia, mutta en millään haluaisi lisää mötyköytä tähän meikäläisen ylitunkkaiseen datacentter huoneeseen.
Taas kerran paljon tavaraa ja mietteitä
toiseksi viimeisessä kappaleessa kuitenkin se oleellinen asia, johon vastauksia voisin haluta jos joku ymmärsi selityksistäni yhtikäs mitään.
PS. Näyttääkin siltä, että kunhan tietokoneelta on tuo näyttö vain laitettu päälle, niin äänet kuuluu hdmi kautta. Ainakin Wintoosan puolella. Varmaan sama käy sitten linuxinkin puolella. Tämä seuraava kysymys menee sitten jo grafiikan puolelle, että jos hankkisin GTX 700 sarjalaiset, jonka pitäisi tukea yhdellä kortilla kolmea ulos tuloa samaan aikaan (600 sarjassa minusta tulee tämä ominaisuus), niin se ei tarvitse kuitenkaan uutta PCI-E 3.0 liitäntää toimiakseen sillein ? Koko konetta en ole kyllä yksien äänien takia uusimassa.