Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - mpiso

Sivuja: [1] 2 3 ... 33
1
Ventoy on toiminut, kun millään muulla ei ole onnistunut.

2
Näin on, Dolphinissa ei rivikohtainen valikko toimi. En tiedä puuttuuko jokin lisäosa. Tiedot ikkunassa kuitenkin näkyy artisti, kun musiikkitiedosto on valittuna. Mutta sillä ei tietenkään esimerkiksi voi ryhmitellä tiedostoja artistin mukaan. 

Lisäys: Rivikohtainen valikko näköjään toimii, kun haluaa ryhmitellä tiedostot artistin mukaan. Se ei vain jostain syystä näytä artistin nimeä, muuta kuin tiedot ikkunassa.

Korjaus: Eipä toiminutkaan kun kokeilin nyt toisessa kansiossa. Järjestää kappaleen nimen mukaan, joka sopii sattumalta myös artistin nimen mukaiseen järjestykseen.

3
Minulla vetäminen toimii kyllä myös kuukausien loppupäivillä:
Libreoffice 6.0.

Tarkoitin funktiota =PÄIVÄ.KUUKAUSI(D2;1), se pitää muuttaa muotoon =PÄIVÄ.KUUKAUSI($D$2;RIVI(D3)-RIVI($D$2)).

Kahden päivämäärän korostus ja vetäminen toimii minullakin. Kuten kirjoitin: Myös nimimerkin Jtkone esittämä tapa toimii ja ohjelma ottaa huomioon eri pituiset kuukaudet.

4
Voi käyttää myös funktiota =PÄIVÄ.KUUKAUSI(D2;1) kun aloituspäivä on solussa D2. Funktiota voi sitten kopioida vetämällä alaspäin.  Muutamalla päiväystä solussa D2, muuttuvat muutkin. Tämä toimii eri pituisilla kuukausilla täysin oikein kuitenkin vain jos ei käytetä kuukausien loppupäiviä (2023 29,30,31 ja 2024 30,31). Silloin kannattaa muuttaa funktio muotoon =PÄIVÄ.KUUKAUSI($D$2;RIVI(D3)-RIVI($D$2)) ja kopioida vetämällä alaspäin.

Jos kopioiminen vetämällä ei jostain syystä toimi, voi käyttää funktioiden RIVI(D3)-RIVI($D$2) tilalla numerointia 1, 2 jne.

Myös nimimerkin Jtkone esittämä tapa toimii ja ohjelma ottaa huomioon eri pituiset kuukaudet. Funktiota kannattaa käyttää jos samaa laskentapohjaa käyttää myöhemminkin. 

5
Minultakin ääni Freecadille. Lisäksi suosittelisin VariCAD Viewer katseluohjelmaa. Se avaa dwg ja stp tiedostot. Isoilla 3D kokoonpanoilla se on paljon nopeampi kuin Freecad jos pelkkä katselu riittää.

6
Työpöydän vaihtoon saattaa olla pikanäppäimet, en ole varma, enkä nopeasti katsoen löytänyt. En ole koskaan kokenut tarvitsevani sellaista. Minä käytän Ctrl+F8 näppäilyä, joka avaa pienoisikkunat jokaisesta työpöydästä ja niissä olevista ikkunoista. Siitä voi valita työpöydän tai ikkunan. Lisäksi ikkunan voi raahata toiselle työpöydälle tai klikkaus hiiren oikealla avaa ikkunan kaikille työpöydille.

7
Ei Blender minustakaan mikään CAD ohjelma ole. Monipulien 3D ohjelma kylläkin. En tosin ole sitä kokeilut kun pari kertaa ja viime asennuksesta on aikaa. Kokeilu into lopahti molemmilla kerroilla siihen, etten saanut 3D hiirtä toimimaan. Olen tottunut käyttämään sitä CAD (ja FEM) ohjelmien kanssa. Ärsyttävintä oli, että asetuksista löytyi valinnat, mutta ei toiminut.

8
Jos haluaa kaapata vapaamuotoisen alueen, niin KolourPaintissa se onnistuu.


9
Olen asentanut vain calc, writer, draw ja impres osat LibreOfficesta. Olen ladannut ne nimenomaan deb paketteina ja kaikki eri aikoina aina eteen tulleiden tarpeiden mukaan. Niiden koko asennettuna on n. 98 Mt yhteenlaskettuna, en tiedä onko se sama kuin yhteinen koko levyllä, koskapa ne taitavat käyttää osittain yhteisiä paketteja, korjatkaa, jos olen väärässä.

Käyttää näköjään yhteisiä paketteja, mutta ne on erikseen. Näistä suurin paketti on libreoffice-core, jonka asennettu koko on lähes 140 MB.

Koko LibreOffice revohkaa en löydä mitenkään deb-paketoituna.

Pitäisi asentua komennolla sudo apt install libreoffice, koska sudo apt info libreoffice löysi sen. Se on metapaketti, eikä tietenkään kertonut todellista asennuskokoa. Katsoin hätäisesti ja kB muuttui muotoon MB, koska odotin sellaista.

10
Tuo 1.1 GB koko tuntuu aika suurelta, mutta se on ilmeisesti snap-paketti. Minulla on Kubuntu 22.04 ja siinä on asennuksen mukana tullut LibreOffice dep-paketti (7.3.7). Sen koko on kuitenkin vain alle 260 MB.

Koodia: [Valitse]
$ sudo apt info libreoffice
Package: libreoffice
Version: 1:7.3.7-0ubuntu0.22.04.3
Priority: optional
Section: universe/editors
Origin: Ubuntu
Maintainer: Ubuntu Developers <ubuntu-devel-discuss@lists.ubuntu.com>
Original-Maintainer: Debian LibreOffice Maintainers <debian-openoffice@lists.debian.org>
Bugs: https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+filebug
Installed-Size: 254 kB


Korjaus: LibreOfficeen liittyviä paketteja on minulla 26 kappaletta. Niiden vaatima levytila on yhteensä hiukan alle 400 MB.

Pelkän taulukkolaskennan (Calc n. 33 MB) asentaminen tuo siis varmasti mukanaan muitakin paketteja.

11
Multimedia ja grafiikka / Vs: Ylen sivu pdf:ksi...
« : 19.07.23 - klo:22.49 »
Ainakin minulla (Kubuntu 22.04) tulostaa oikein. Sinulla on ilmeisesti vanha Firefox versio.

12
Ubuntu tietokoneissa / Vs: OpenSSL-haavoittuvuus
« : 14.07.23 - klo:20.31 »
Selvisihän se varsinainen kysymys kun hain netistä uudelleen. Alla käännös Mikko Rantalaisen eilen antamasta vastauksesta osoitteessa: https://askubuntu.com/questions/563408/how-can-i-tell-if-a-cve-has-been-fixed-in-ubuntus-repositories

Nopein tapa selvittää, mitkä paketit (jos sellaisia ​​on) sisältävät korjauksen, on liittää CVE-tunniste URL-etuliitteeseen https://ubuntu.com/security/ . Käytän CVE-2023-2650 esimerkkinä ja siinä tapauksessa tuloksena oleva URL on https://ubuntu.com/security/CVE-2023-2650 ja sieltä löydät pakettiversiot jokaiselle Ubuntu-versiolle, jossa haavoittuvuus on korjattu.


Minulla (22.04) korjauspakettien tunnus on 3.0.2-0ubuntu1.10 ja paketit (3 kpl) on päivitetty jo 30.5.2023.

13
Ubuntu tietokoneissa / Vs: OpenSSL-haavoittuvuus
« : 12.07.23 - klo:22.30 »
Jakeluihin normaaleina päivityksinä asentuvat viimeisimmät tietoturvaan liittyvät ohjelmat.

Näin minäkin olen asian ymmärtänyt. Siksi tuntuu erikoiselta, että kehotetaan tarkistamaan, onko paketti päivitetty uusimpaan versioon. Eikä selvästi kerrota, mistä paketista on kyse.

PS. sudo apt full-upgrade komento vaatii aina ohjelmalähteiden päivityksen esim. komennolla sudo apt update. Ja huolehtimalla, että jakelu on ajanmukainen ja yhä  tuettu versio.

Annan aina ensin komennon sudo apt update, vaikka tulee ilmoitus, että päivityksiä on saatavilla. Tuettua (22.04) versiota käytän.

14
Ubuntu tietokoneissa / OpenSSL-haavoittuvuus
« : 11.07.23 - klo:20.57 »
Tuli päivityksen (sudo apt full-upgrade) yhteydessä alla oleva teksti. Käsketään varmistaa, että olet päivittänyt paketin uusimpaan versioon. Mikä paketti pitäisi päivittää? Ainakaan pakettia CVE-2023-2650 ei löydy.

Koodia: [Valitse]
# An OpenSSL vulnerability has recently been fixed with USN-6188-1 & 6119-1:
# CVE-2023-2650: possible DoS translating ASN.1 object identifiers.
# Ensure you have updated the package to its latest version.

15
Mutta miten on esim. Firefoxin laita, löytyykö sitä Ubuntulle ilman Snappiä?

Löytyy, oli keskustelua aiemmin: https://forum.ubuntu-fi.org/index.php?topic=57895.msg441494#msg441494
Kannattaa lukea loppuun asti ja tehdä ohjeen mukaan, muuten tyrkytetään snap versiota takaisin.

16
Käsittääkseni lompakko on oletuksena käytössä. Onko järjestelmänasetuksissa tuossa kohtaa ruksi.

17
Periaatteessa pitäisi olla ihan normaalisti sieltä asennettujen sovellusten listauksesta poistaminen riittävä.

Niin pitäisi, mutta poistaa vain sovelluksen. Microsoft Storesta asennettu. Käyttäjäkohtainen ei tarvita pääkäyttäjän salasanaa.

18
Pitäisi poistaa Messenger käyttäjätietoineen. Syy siihen on, että Messenger kaatui (ikkuna sulkeutui) aina heti ”aloitetaan” tekstin jälkeen. Tarkistin onko Facebook tilillä kaikki kunnossa ja vaihdoin salasanan. Poistin Messengerin ja asensi sen uudelleen. Nyt se ei enää kaadu, mutta ei etene ”aloitetaan” kohdasta eteenpäin, ympyrä vain pyörii. Kokeilin uutta (Win 10) käyttäjää ja asensin siihen Messengerin. Avasin sen ja se toimii oikein eli kysyi käyttäjän ja salasanan. En kuitenkaan jatkanut, koska en halua siirtää kaikkea muuta uudelle käyttäjänimelle.

Eli miten poistan vanhat käyttäjätiedot ennen Messengerin asennusta?

19
Laitealue / Vs: Brother HL-L2310D ajurit vanhentuneet.
« : 17.05.23 - klo:23.06 »
Tuli alla olevat päivitykset. Arvelutti kannattaako päivittää, mutta koska oli kysymys tietoturvapäivityksestä, päätin kokeilla. 

Koodia: [Valitse]
Nämä paketit päivitetään:
 cups-browsed cups-filters cups-filters-core-drivers google-chrome-stable libcupsfilters1 libfontembed1
6 päivitetty, 0 uutta asennusta, 0 poistettavaa ja 0 päivittämätöntä.
5 standard LTS security updates

Tulostin toimii vielä päivityksen jälkeenkin. Oikeastaan päättelin sen jo ennen kokeilua, kun näin mitkä versiot oli jälkeen ja ennen päivityksen (1.28.15-0ubuntu1.2 – 1.28.15-0ubuntu1). Suuremman muutoksen jälkeen versionumero muuttuu oletettavasti enemmän. Komennolla  sudo apt full-upgrade versionumerot näkee vasta hyväksymisen jälkeen. Olisiko komennon loppuun lisäys –dry -run ratkaisu? Nyt ei tarvitse, mutta onko mahdollista palata takaisin edelliseen versioon?

20
Yleistä keskustelua / Vs: Kalastelua
« : 16.05.23 - klo:22.14 »
Mitään 'koodia' tai viestiä ei tullu... :O

Näin on, pelkän puhelinnumeron lähettäminen ei riitä FB tilin kaappaukseen. Sillä saa kuitenkin etsittyä käyttäjätilisi. Salasanan vaihtoon tarvitaan numeroosi lähetetty koodi.

Sivuja: [1] 2 3 ... 33