Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - T.M

Sivuja: [1] 2 3 ... 9
1
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Ubuntu One pilvipalvelu
« : 07.04.14 - klo:08.32 »
Harmillista. Antero-puhelimen kanssa olen käytellyt palvelua mm. kuvasynkkaa. No täytyy varmaan sitoa synkka johonkin muuhun palveluun.

2
Yleistä keskustelua / Vs: Linux yrityskäytössä
« : 13.01.14 - klo:08.14 »
Täällä on pk-yrityksessä ( about 40 työasemaa, 2 fyysistä palvelinta (5 virtuaalista)):
- 2 kpl:tta Citrix:n xenservereitä (linux-pohjaisia)
- 2 linux-virtuaalipalvelinta (samba,apache2 yms.)
- 2-linux työasemaa päivittäisessä käytössä (virtualbox,libreoffice)
- 4-linux työasemaa (infopäätteitä taulutelkkareissa ja työntekijöiden nettipisteitä)


3
Vähän hankalalta kuulostaa jos kerta internet-yhteys on alhaalla.

Itsellä on ollut nagios-verkonvalvonta joka hälyttele sms:llä clickatell:n api:n kautta. Tämä ei tietenkään toimi jos nagios-palvelin ei pääse internauttiin.

4
http://burp.grke.org/

Tämmöinen on toiminut erinomaisesti. Ensin ubuntu ja nykyään debian-palvelin toimii burp-serverinä ja clientit ovat windows ja linux-masiinoita.


5
VIM:iä tulee päivittäin käytettyä. Pääasiallisesti php-webkikkareiden tekoon suoraan palvelimella ja palvelimien konffiksien muutoksiin.

6
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Hyvä kalenteri / PIM Ubuntuun
« : 28.12.12 - klo:11.12 »
Täällä on käytössä Thunderbird+Lightning laajennokset. Juttelee nätisti myös DaviCal:n ja Google:n kalenterin kanssa.

7
Ei mene ihan spekseihin ssh:n osalta mutta suosittelisin kokeilemaan burp:ia.
http://burp.grke.net/

Tuntuisi toimivan riittävän hyvin, tosin täällä ohjelma on käytössä vain sisäverkossa.

8
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Kommentteja PDF-tiedostoon
« : 22.12.11 - klo:09.06 »
Itse olen käyttänyt flpsed nimistä ohjelmaa. Löytyy ihan normaaleista pakettilähteistä. Yleensä lisään vain pdf-sivuihin liite tunnisteita ja muuta pikkukivaa. Mitään kehittyneempää muokkausta tuolla ei kannata lähteä tekemään.

9
Pitää hiukan perua tuota penseää suhtautumista amazonin ilmaiseen palveluun (on siis vuoden verran melkein ilmainen). Sopivalla community-versiolla sain debianin pyörimään ja sen jälkeen ei ole ollut ongelmia.

Käyttötarkoitus virtuaalikoneella on:
- Henk.koht www-palvelin php/mysql palikoilla
- E-mail-palvelin ja alpine sähköposticlientti ssh:lla

Näin ollen olohuoneen mini-mac sai siirtyä eläkkeelle virtuaalikoneen pyörittämisestä.

10
Itsellä on fetchmail/spamassassin/liitteidenpoisto/postfix käytössä ja procmail paiskaa viestit sitten eteenpäin yhteen osoitteeseen. Procmail on sotkettu vielä viimeiseksi mukaan jotta saan tiettyihin viesteihin NoReply osoitteen lähettäjäksi.

Eipä tuon postfixin valjastaminen simppeliksi MTA:si kauhean vaikeaa ole tyyliin:
http://www.debianhelp.co.uk/postfix.htm


11
Olen juuri pari päivää opetellut QT:tä QT Creatorin avulla. Ensin meinasin pythonilla hoitaa ohjelmoinnin mutta siirryin c++:aan sillä se tuntui luentevammalta vaikka en ole moneen vuoteen sillä mitään tehnyt.

GUI:ohjelmointi on ainakin omasta mielestäni tode v**mäistä ja itse ohjelmointikielellä ei minun kokemukseni mukaan ole niinkään suurta merkitystä vaan tuolla graafisenkikkareen haltuunotolla. Itse olen ainakin ihan hukassa QT model/view tsydeemin kanssa. Nyt siirryn opiskelussa vaiheeseen kaksi eli hylkään tutoriaalit ja yritän löytyy semmoisen projektin joka vastaisi tavoitettani ja alan kopioiden opettelemaan :)

12
Linodea käytin melkein 2 vuoden verran ja siitä ei kevyessä käytössä ollut ainakaan pahaa sanottavaa. Pyöritin mailipalvelinta/pineä/apache2/php/mysql viritelmää. Vaihdoin systeemit kuitenkin omaan htpc-myllyyn joten lopetin palvelun.

Yllä olevassa viestissä oli vinkki amazonin ilmaiseen palveluun ja rekisteröin piruttain ilmaisen vaihtoehdon. Pikatestinä amazonin-virtuaalikone toimii jotenkuten shellinä mutta apache2/php/mysql systeemi tuntuu viskaavan time-outtia herkästi. Vähän kaksipiippuisia juttuja tällaiset ilmaiset-teaserit kun nyt jäi sellainen kuva että ei paljoa huvittaisi maksaa lisäominaisuuksista jos toiminta on yhtä epävarman oloista kuin ilmaisessa.


13
Ensimmäinen "palvelin" päivitetty. Ongelmia tuli mysql:n/php:n kanssa. Piti käyttää php:n ja mysql:n kanssa pakettijakeluiden konffista. Vielä tulee apache:n logeihin herjaa muutamasta php:n errorista joten ei ihan heittämällä mene. Saa nähdä koska uskaltaa duuniin matopurkit päivittää.

14
Viime aikoina pelkästään VIM:iä, kun olen koodannut PHP:tä.

15
Itse aloitin php:llä nuhjaamisen 8 vuotta sitten ja ensimmäiseen oikeaan "projektiin" käytiin PEAR-laajennoksia interbase-tietokannan kanssa jutteluun. php piti silloin kääntää sorsista että sain kaikki toimimaan. Php:n/pear:n päivitysten myötä tietokantatoiminnot lakkasivat toiminnasta ja piti muokata projektia oikein kunnolla. Silloin päätin että en lähde käyttämään mitään framework:iä enää ikinä.

No mieli muuttui ja viimeisimmät pari simppeliä sovellusta olen tehnyt Codeigniter:lla (tiedot mysql-kannassa). Samalla olen yrittänyt sisäistää olio-mallia vaikka katsonkin että ohjelmointini on aika ylhäältä alas etenevää. Alkuun tuntui että models:t/controllerit/view:t vaan hidastivat menoa mutta lopulta kun sain ensimmäisen sovelluksen valmiiksi tuntui että itse tekeminen oli kuitenkin nopeampaa ja koodin hyödyntäminen seuraavissa sovelluksissa oli suoraviivaisempaa.

Itseäni noissa framework:ssä askarruttaa niiden päivittyminen ja tietoturva kun ei millään jaksa pysyä kärryillä miten POST:t/GET:t yms. niissä parsitaan. Täytyy vissiin vaan luottaa että joku on ne pähkinyt valmiiksi...

Codeigniter:n dokumentaatiossa oli hieman puutteita mutta foorumit auttoivat eteenpäin/ymmärtämään dokumentaatiota.


16
Eivät toimi suoraan. Linux-systeemit olen siirtänyt lennossa knoppix-bootti/rsync/pienisäätö-metodilla (questien puolella). Windows:t täytyy ensin siirtää testityöaseman vmware-serverille. Poistaa vmware-toolsit ja sen jälkeen kokeilen ntfsclonella tai FOG:lla tehdä kloonin. Helpompiakin tapoja googlella löytyy mutta luulen että ne eivät toimi minun tapauksessa.

17
Aloin host:n kyykkäämisestä huolestuneena varautumaan mahdolliseen katastroofiin ja siirtelin ensimmäisiä vmware-serverin quest:jä virtualbox:n alle. Pikaisilla testeillä ainakin linux-questit toimivat selkeästi pienemmillä resurssivaatimuksilla, tosin nopeus käyttäjille jäi selvittämättä.

Seuraavaksi yritän siirtää ensimmäisen windows-serverin virtualbox:n alle, saa nähdä miten toimii...


18
Tietenkään kaikki eivät olisi olleet samalla host:lla vaan virtuaalikoneet olisivat olleet sekalaisella raudalla olevissa "palvelimissa" jolloin yhden raudan hyytyminen ei olisi kyykyttänyt koko järjestelmää.

No toistaiseksi edut ovat paljon suuremmat nykyjärjestelyllä verrattuna yllä olevaan aikaisempaan kloonikone-palvelinarmeijjaan.



19
Virtualisointi on ainakin omaan duuniin tuonut merkittäviä etuja mutta kaikella on varjopuolensa. Tämän havaitsin viime sunnuntaina kun vmware-host heitti voltin (ensimmäinen kerta 2 vuoteen). Eli nykyjärjestelyllä on kovasti munia samassa korissa.




20
Vedän vielä hieman mattoa alta mutta suosittelisin tarkastamaan Zoom R16. Toimii ääni-interfacena tarvittaessa mutta meidän projektissa se on palvellut ihan suoraan taltiointikäytössä.

Nauhoitusprosessi lyhyesti:
- Soitetaan luurit päässä ja 4 mikillä rummut talteen+basso linjasta talteen. Kitarat+laulu linjasta vain luureihin. "Live"-otosta yksi mallikitara ja mallilaulu talteen.
- Sitten hierotaan lopulliset kitara/lauluraidat yksittäisinä ottoina.

Tämän jälkeen sotketaan vasta tietokone mukaan kuvioihin. Raidat DAW:iin ja mixaus jonkun vähempi puukorvaisen toimesta.

Zoom:n etu on helppo siirreltävyys ja toimii vaikka pattereilla. Etuset tuossa ovat ihan OK mutta tasonsäätöjen kanssa saa olla tarkkana.

Tuossa T-kaupan hinta. Suomesta taitaa saada hieman halvemmalla:
http://www.thomann.de/fi/zoom_r16.htm

Sivuja: [1] 2 3 ... 9