Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - noonas

Sivuja: [1] 2 3 ... 6
1
X. Miksi ihmeessä en onnistu muuttamaan tuota asetusta pysyvästi? Eikö ruksi pois ja ok:n painaminen muka riitä?

Jos joku vain tähän tietäisi ratkaisun niin paistaisi päivä taas tänne Writerin asetusviidakkoon. :)

Terve.

Olen itsekin paininut viime päivinä tyhjän sivun kanssa enkä ole siihen löytänyt mitään ratkaisua. Tuo tyhjän sivun tulostumattomuus saadaan kyllä toimimaan seuraavasti:
Luo tyhjä dokumentti ja mene asetuksista ottamaan täppä pois kohdasta "Tulosta automaattisesti lisätyt tyhjät sivut" (kuten oletkin jo tehnyt) ja paina OK. Sulje dokumentti. Nyt kun luot uuden tai avaat vanhan dokumentin, pitäisi asetuksen olla voimassa.
Itsekään en vanhaan dokumenttiin tuota asetusta onnistunut laittamaan niin, että se jäisi pysyvästi voimaan.
Näin ainakin minulla.

OT
Mielenkiintoinen ja mielestäni melko turha tuo tyhjän sivun automaattinen lisääminen sivunumeroinnin muuttamisen yhteydessä
/OT

2
Yleistä keskustelua / Vs: Facebook
« : 07.06.09 - klo:18.20 »
Olen. Tuli joulun alla liityttyä ja alkuaikoina uutuudenviehätys piti huolen, että istuntoja tuli usein ja ne kestivät kauan. Nykyisin piipahdan Facebookissa kerran, kaksi viikossa.

3
Itsekin kokeilin Chromea uteliaisuudesta. En ole selainta aiemmin kokeillut ja kyllähän se heti tuntui Firefoxia (3.0.10) nopeammalta. Kokeilin Peacekeeperia ja ero näiden kahden selaimen välillä oli melkoinen, Firefoxin saadessa 173 ja Chromen 659 pistettä. Koneena on EeePC 901. Chrome jäisi välittömästi vakituiseen käyttöön jos siitä löytyisi Adblockia vastaava lisäke. Sitä odotellessa.

4
Tervehdys.

Mitä hyväksi havaittuja laajennuksia (add-on) sinulla on käytössä Firefoxissa?

Itse en ole lähtenyt tulikettua hirveästi laajentamaan, jotta tämä olisi riittävän kevyt ja nopea myös miniläppäriini. Asennettuna on seuraavia laajennuksia:

Adblock
Välttämätön mainostenpoistaja hitaille mobiiliyhteyksille ja pienelle 8,9" näytölle.

Mozilla laajennus Voikon käyttöön
Suomen kielen oikoluku Mozilla Firefoxiin ja Thunderbirdiin.

Personal Menu
Mahdollistaa työkalurivistön (Tiedosto, Muokkaa, Näytä...) poistamisen. Pienelle näytölle enemmän surffailutilaa. Myös muunlainen valikkojen muokkaaminen onnistuu tämän avulla.

Terveisin noonas

5
Multimedia ja grafiikka / Vs: Google Earth
« : 23.09.08 - klo:09.20 »
Oletko saanut ratkaistua ongelman?

Tuli tuossa mieleen, että oletko asentanut tai ottanut käyttöön näytönohjaimen 3D-ajurit?
http://fi.wikibooks.org/wiki/Ubuntu_tutuksi/Laitteisto#N.C3.A4yt.C3.B6nohjainten_suljetut_3D-ajurit

Terveisin noonas

6
Multimedia ja grafiikka / Vs: Google Earth
« : 21.09.08 - klo:14.02 »
Binääritiedosto on työpöydällä (mikä ero sitten on työpöydällä ja desktopilla?). työpäydän tiedostoon on lisätty käyttö-oikeus ohjelmalla. edelleenkin vain sanoo samaa....kuin edellä

Työpöytä ja desktop ovat ihan sama asia, mutta ero tulee siinä että onko Ubuntusi suomeksi vai englanniksi. Antamasi komento viittaa että käyttöjärjestälmäsi on englantilainen. Mutta jos Ubuntusi "puhuu" suomea, niin sitten hakemisto johon tulisi viitata on todennäköisesti GoddamnDevilin infoama Työpöytä.

Toivottavasti en tehnyt asiaa liian vaikeaksi.
Ubuntu suomeksi -> hakemistoissa Työpöytä
Ubuntu englanniksi -> hakemistoissa Desktop

Terveisin noonas

7
Multimedia ja grafiikka / Vs: Google Earth
« : 21.09.08 - klo:11.29 »
Terve

Google Earthin saat helpoiten asennettua Synapticin avulla (Järjestelmä -> Ylläpito -> Synaptic-pakettienhallinta.) Tarkista ensin että sinulla on multiverse-pakettilähde käytössäsi (Asetukset -> Ohjelmalähteet [Kuva alla].) Tämän jälkeen paina Synapticista Päivitä-painiketta, jotta muutokset astuvat voimaan. Kun ohjelmalistat on päivitetty voit etsiä GE:tä Etsi-painikkeen avulla. Kirjoita hakukenttään google earth. Nyt edessäsi pitäisi olla lista, josta valitset ohjelman "googleearth-package" hiiren oikealla nappulalla ja aukeavasta listasta "Merkitse asennettavaksi". Ohjelma saattaa ehdottaa muitakin paketteja asennettavaksi. Tämä tulee hyväksyä. Lopuksi painat Synapticista Toteuta-nappia ja ohjelma asentuu koneelle ja löytyy asennuksen jälkeen Ohjelmat-valikosta Internet-listan takaa.

Terveisin noonas

[ylläpito on poistanut liitteen]

8
Itse olen käyttänyt tarrasta jääneisiin liimajälkiin tavallista ruokaöljyä ja talouspaperia. Sai hangata melkoisen paljon jotta lähti, mutta lopputulos oli siisti. Itse tarran irroittamiseen en valitettavasti osaa antaa apuja. Toivottavasti saat ehjänä pois.

Terveisin noonas

9
Laitealue / Digitaaliset kuvakehykset
« : 18.06.08 - klo:20.32 »
Terve.

Olen suhteellisen laiska digikuvien kehittäjä, joten olen suunnitellut hankkivani digitaalisen valokuvakehyksen. Olen pähkäillyt eri merkkisten ja hintaisten mallien kanssa ja koittanut selvittää laitteista tietoa. Hintahaitari tuntuu olevan erittäin suuri 7-8" kehysten kesken (80-210€, hintaseuranta.fi), joten laaduissakin tuo hintaero varmasti näkyy. Toki osa hinnasta selittyy ominaisuuksilla (autom. punasilmäisyyden poisto, sisäisen muistin koko ja vastaavat) ja brandilla, mutta varmasti suurimpana hintaan vaikuttaa näytön laatu.

Olen katsellut tunnettujen ja hyväksi havaittujen lcd-paneelivalmistajien, kuten Sonyn, Philipsin ja Samsungin valokuvakehyksiä, sillä niiden tuotteissa luulisin kuvanlaadun olevan kunnossa. Varsinkin Sonyn kehykset tuntuvat olevan melko kalliita. Erityinen kiinnostuksen kohde on Sonyn DPF-D70 7". Miten halvat mallit eroavat isojen brandien valmistamista tuotteista?

Moni sisäisen muistin omaava kehys toimii varmaan suoraan Linuxin kanssa näkyen ulkoisena massamuistilaitteena. Kertokaa toki mikäli teillä on toisenlaisia kokemuksia. Olisikin mukava kuulla teidän mielipiteitä erilaisista kehyksistä. Antakaa toki suosituksia ja kertokaa mikäli jokin tuote kannattaa suosiolla jättää kauppaan syystä taikka toisesta.

Ystävällisin terveisin
noonas

10
Ubuntu tietokoneissa / Vs: hiiren kursorin vaihtaminen
« : 16.06.08 - klo:09.06 »
Terve.

Et maininnut ikkunointimanageriasi, mutta ainakin Gnomessa se onnistuu seuraavasti. Järjestelmä -> Asetukset -> Ulkoasu. Sieltä valitset käyttämäsi teeman, jonka jälkeen painat alhaalta näppäintä Oma... Aukeavasta ikkunasta viimeinen välilehti Osoitin. Siellä on muutama erilainen kursori. Lisää kursoreita saat ainakin osoitteesta: http://www.gnome-look.org/index.php?xcontentmode=36

Terveisin noonas

11
Terve.

En tiedä nuoleen liitetystä viivasta, mutta eikö samaan lopputulokseen päästä siten, että teet ensin nuolen nuolityökalulla (punaisella merkitty) ja sen päälle tekstin tekstityökalulla (punaisella merkitty). Valitset tekstikentän ja laitat sen taustavärin samaksi mikä koko on koko dokumentin taustaväri maalipurkin alasvetovalikosta (sinisellä merkitty). Näin nuoli jää tekstin alle. Toki jos nyt muutat nuolen suuntaa tai pituutta niin teksti ei siirry mukana vaan sinun täytyy siirtää sitä manuaalisesti.

terveisin noonas

[ylläpito on poistanut liitteen]

12
Terve.

Saahan noita Linux aiheisia merkkejä jo nyt, mikäli on vain valmis maksamaan hieman ekstraa. Postin sivuilla on omakuvapostimerkkipalvelu, jonka kautta voi tilata postimerkkejä haluamallaan kuvalla varustettuna. Ehdoissa tosin sanotaan:
Lainaus

Tilaus hylätään, jos aineisto sisältää esimerkiksi:

    * henkilön kuvan tai nimen, jos kyseiseltä henkilöltä ei ole saatu suostumusta
    * toisen tekijänoikeudellisesti suojattua materiaalia (mm. sarjakuvahahmot), ellei tekijänoikeuden haltijalta ole saatu suostumusta
    * suojatun tavaramerkin, ellei tavaramerkin haltijalta ole saatu suostumusta
    ...
 

Eli Torvaldsin kuva ei ymmärtääkseni sellaisenaan postimerkkiin kävisi, mutta esimerkiksi Ubuntun logo kylläkin. Korjatkaa mikäli olen väärässä.

http://www.posti.fi/omakuvapostimerkki/ohjeet.html Tuolla on lisätietoa ja hinnasto omakuvapostimerkeistä.

Terveisin noonas

13
Multimedia ja grafiikka / Vs: gtkpod ja artistitagi
« : 02.03.08 - klo:18.16 »
Vastauksen turhuuteen en ota kantaa, mutta on tavallaan helpottavaa kuulla etten ole ongelmieni kanssa yksin. Kaipa gtkpod joskus päivittyy niin, että tuollaiset pienet viat saadaan korjatuksi.

Ole onnellinen, sillä sinulla sentään näkyvät thumbnailit. ;) Itselläni on niidenkin kohdalla pelkkä musta ruutu. Näiden kanssa on vain elettävä. Ei auta muu.

Palataan joskus myöhemmin asiaan. :)

noonas

14
Multimedia ja grafiikka / gtkpod ja artistitagi
« : 02.03.08 - klo:07.45 »
Tervehdys.

Tarkoitukseni on siirtää musiikkia gtkpodilla iPod Nano 3G versioon. Sain gtkpodin toimimaan  Peten ohjeen mukaan ja nyt käytössäni on gtkpod 0.99.13SVN ja libgpod3. Kyseinen ohjelma toimii mielestäni hyvin, mutta silti olisi muutama kysymys, joihin en ole löytänyt vastausta.

Ensinnäkin kun siirrän musiikkia kansioittain, niin gtkpod voi luoda yhdestä kansiosta monta artistia. (Itse lajittelen musiikkini kansioihin seuraavasti: Artisti -> Levy -> Kappaleet.mp3 ja pyrin pitämään huolta, että myös kappaleiden metatagit ovat kunnossa. Tämän teen EasyTAG:illa. Siellä katson, että kaikilla kappaleilla on esittäjä ja raidan nimi sekä albumi. Samalla tarkistan, että artistien nimet ja albumit on kirjoitettu samalla tavalla, niin isot kuin pienet kirjaimet.) Yritin siirtää eilen esimerkiksi Leevi and the Leavingsiä ja gtkpod loi siitä kolme eri artistia: Leevi And The Leavings, Leevi and the Leavings ja Eri esittäjiä, joista kahdessa viimeisessä oli kummassakin vain yksi kappale. Tarkistin metatiedot pariinkin kertaan kirjoitus- ja muiden virheiden varalta, sillä gtkpod ja iPod käyttävät lajittelussaan metatietoja. En löytänyt. Kyseinen artisti ei ollut ainoa tapaus, vaan myös muita tällaisia tapahtui. Onneksi vain muutamia. Mitenköhän tällaisesta yhden artistin "kloonautumisesta" pääsee eroon? Epäilen itse edelleen metatietojen virheellisyyttä, vaikka en olekaan itse mitään poikkeavuutta löytänyt.

Toisekseen en ole onnistunut siirtämään levyjen kansikuvia soittimeen. Kansikuvat on sijoitettu musiikkikappaleiden kanssa samaan kansioon, josta esimerkiksi Amarok osaa ne lukea, tunnistaa ja hakea. Gtkpod näyttää kansikuvat eli album artin, mutta kyseiset kuvat eivät vain siirry iPodiin. Pitääkö ne erikseen siirtää sinne, vai laittaa musiikkikappaleen metatietoihin esimerkiksi EasyTAG:illa?

Kolmas ongelmani koskee iPodin valokuvien esittämistä. Siirsin kokeilumielessä kansiollisen kuvia ja siirto näytti onnistuvan. Ainakin gtkpod näytti kuvat ja suostui suurentamaan ne. iPodilla katsoessani kuvia ei löytynyt. Tilalla oli vain 101 tyhjää ruutua eli yhtä paljon kuin kuviakin oli. Kuvat siirsin samalla tavalla kuin musiikitkin, eli jokaisen siirron jälkeen painoin vielä "Save Changes." Kokeilin kuvien siirtoon myös GPixPod:ia, mutta sen käyttäminen oli mielestäni sen verran sekavaa, etten tutustunut siihen sen syvällisemmin.

Terveisin noonas

EDIT 1: Kokeiltu kansikuvien liittämistä osaksi metatagia tuloksetta. Pitänee etsiä toinen keino.

15
BIOS:in merkkiä en koneen käynnistymisen yhteydessä nähnyt. PCI-väylien välissä oli merkintä 845 Pro2 Ver. 1.0. Emolevy on MSI:n valmistama. Yritin tuossa Googlella etsiä emolevyn mallilla USB-Legacyä ja BIOS:in versiota mutten löytänyt etsimääni. Toivottavasti näillä tiedoilla päästään eteenpäin.

noonas

16
Yritin ennen edellistä viestiäni katsoa emolevyltä sen merkkiä ja mallia. Ei vain osunut silmään.Hyvä tietää mistä aloittaa etsinnät ensi kerralla. Ensi vuonna sitten.

Hyvää vuodenvaihdetta teille kaikille ja kiitos tähän astisista avuista.

noonas

17
En löytänyt BIOS:ista kohtaa USB-Legacy support. Kaikki valikot läpi kahlanneena löysin ainoastaan neljä kohtaa, joissa viitataan USB:hen: USB Controller, USB Mouse Support, USB Keyboard Support ja Power management setupista USB Wakeup from S3. Kaikki on valittu sallituiksi (Enable.) Emolevystä en osaa sanoa muuta, kuin että se on tämän vuosikymmenen alkupuolelta. Täytyy koittaa etsiä lisää infoa emosta.

Tuke81:
Tässä koneessa ei ole Windowsia. Kokeilin näppiksen toimivuuden tyttöystäväni kahdella koneella, joista toinen on Vistalla toimiva Acerin läppäri ja toinen tätäkin konetta vanhempi XP-kone. XP-kone suostui käynnistymään ilman ps/2-porttiin kytkettyä näppistä ja hiirtä.

18
Tuli tuossa aamulla testattua taas käynnistyksen yhteydessä, että mitenkäs tämä toimii. Kuten edellisessä viestissäni epäilinkin, niin BIOS tuottaa edelleen harmaita hiuksia. Ilman toisen näppäimistön kytkemistä tulee edelleen ilmoitus näppäimistöongelmasta tai liittämättömästä näppäimistöstä (Keyboard error or no keyboard present). Onko tuohon muuta ratkaisua tämän hiiren ja lankun osalta kuin BIOS:in päivittäminen tai emolevyn (ja samalla monen muunkin osan) uusiminen? Toki voin pitää vanhaa näppäimistöä kiinni koneessa ja piilottaa sen jonnekin, mutta mielestäni se ei aja tarkoitustaan.

Nyt kuitenkin Ubuntun sisäänkirjautumisvalikossa näppäimistö ja hiiri toimivat moitteetta. Bugi tuli korjattua. :]

Kiitos kaikille tähän astisista neuvoista.
Mukavaa vuodenvaihdetta ja hyvää uutta vuotta.
noonas

19
Kiitoksia näistä. Poistin nuo paketit ja täytyypi katsoa mitä seuraavan käynnistyksen yhteydessä tapahtuu. Noiden pakettien poistaminen ei kuitenkaan vaikuta BIOS:iin asti, joten se on vielä varmaankin on ongelmana. Audi tuossa itseään lainasi, että "BIOS-asetuksissa jotakin vikaa tai liian vanha BIOS (2004)." Eli vika voi olla myös BIOS:in vanhuudessa ja siinä että se ei tue bluetoothin kautta keskustelevia näppäimistöjä? BIOS:inkin voinee päivittää, mutta menee aika kikkailuksi, jotta langattoman hiiren ja näppäimistön saisi kuntoon.

noonas

20
Sain tuossa jokunen aika sitten ko. laitteen, enkä saa sitä toimimaan kunnolla. Ensinnäkään kone ei suostu käynnistymään, mikäli vain tämä hiiri ja näppäimistö ovat kiinni. Tarkistin hetki sitten BIOS:ista, että siellä on USB-hiiri ja -näppäimistötuki käytössä. Silti käynnistyksessä tulee virheilmoitus "Keyboard error or no keyboard present."

Koneen saa käyntiin vain ps/2 portteihin kytketyillä hiirellä ja näppiksellä. Kummallista on myös se, että bluetooth-yhteys pitää muodostaa hiiren, näppäimistön ja lähettimen välille joka kerta uudestaan. Paritus onnistuu vain sisäänkirjautumisen jälkeen.

Paketti kaikkine osineen on todettu täysin toimivaksi kahdella Windows-koneella. Onkohan kyseessä raudan tarjoaman tuen puute vai johtuuko toimimattomuus Linuxista? Itse epäilen ensimmäistä, sillä Ubuntun käynnistyttyä ja laitteet paritettua, hiiri ja näppäimistö toimivat. Toisaalta taas toinen kokeilemani Windows-kone oli omaa konettani (saatu jouluna 2001) reilun vuoden vanhempi. Tällä haen takaa sitä, että jos se konee tukee tätä näppäimistöä, niin miksei tämä.

Kaikkinensa inhottava tilanne. :/

noonas

Sivuja: [1] 2 3 ... 6