Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - noonas

Sivuja: [1] 2
1
Tervehdys.

Mitä hyväksi havaittuja laajennuksia (add-on) sinulla on käytössä Firefoxissa?

Itse en ole lähtenyt tulikettua hirveästi laajentamaan, jotta tämä olisi riittävän kevyt ja nopea myös miniläppäriini. Asennettuna on seuraavia laajennuksia:

Adblock
Välttämätön mainostenpoistaja hitaille mobiiliyhteyksille ja pienelle 8,9" näytölle.

Mozilla laajennus Voikon käyttöön
Suomen kielen oikoluku Mozilla Firefoxiin ja Thunderbirdiin.

Personal Menu
Mahdollistaa työkalurivistön (Tiedosto, Muokkaa, Näytä...) poistamisen. Pienelle näytölle enemmän surffailutilaa. Myös muunlainen valikkojen muokkaaminen onnistuu tämän avulla.

Terveisin noonas

2
Laitealue / Digitaaliset kuvakehykset
« : 18.06.08 - klo:20.32 »
Terve.

Olen suhteellisen laiska digikuvien kehittäjä, joten olen suunnitellut hankkivani digitaalisen valokuvakehyksen. Olen pähkäillyt eri merkkisten ja hintaisten mallien kanssa ja koittanut selvittää laitteista tietoa. Hintahaitari tuntuu olevan erittäin suuri 7-8" kehysten kesken (80-210€, hintaseuranta.fi), joten laaduissakin tuo hintaero varmasti näkyy. Toki osa hinnasta selittyy ominaisuuksilla (autom. punasilmäisyyden poisto, sisäisen muistin koko ja vastaavat) ja brandilla, mutta varmasti suurimpana hintaan vaikuttaa näytön laatu.

Olen katsellut tunnettujen ja hyväksi havaittujen lcd-paneelivalmistajien, kuten Sonyn, Philipsin ja Samsungin valokuvakehyksiä, sillä niiden tuotteissa luulisin kuvanlaadun olevan kunnossa. Varsinkin Sonyn kehykset tuntuvat olevan melko kalliita. Erityinen kiinnostuksen kohde on Sonyn DPF-D70 7". Miten halvat mallit eroavat isojen brandien valmistamista tuotteista?

Moni sisäisen muistin omaava kehys toimii varmaan suoraan Linuxin kanssa näkyen ulkoisena massamuistilaitteena. Kertokaa toki mikäli teillä on toisenlaisia kokemuksia. Olisikin mukava kuulla teidän mielipiteitä erilaisista kehyksistä. Antakaa toki suosituksia ja kertokaa mikäli jokin tuote kannattaa suosiolla jättää kauppaan syystä taikka toisesta.

Ystävällisin terveisin
noonas

3
Multimedia ja grafiikka / gtkpod ja artistitagi
« : 02.03.08 - klo:07.45 »
Tervehdys.

Tarkoitukseni on siirtää musiikkia gtkpodilla iPod Nano 3G versioon. Sain gtkpodin toimimaan  Peten ohjeen mukaan ja nyt käytössäni on gtkpod 0.99.13SVN ja libgpod3. Kyseinen ohjelma toimii mielestäni hyvin, mutta silti olisi muutama kysymys, joihin en ole löytänyt vastausta.

Ensinnäkin kun siirrän musiikkia kansioittain, niin gtkpod voi luoda yhdestä kansiosta monta artistia. (Itse lajittelen musiikkini kansioihin seuraavasti: Artisti -> Levy -> Kappaleet.mp3 ja pyrin pitämään huolta, että myös kappaleiden metatagit ovat kunnossa. Tämän teen EasyTAG:illa. Siellä katson, että kaikilla kappaleilla on esittäjä ja raidan nimi sekä albumi. Samalla tarkistan, että artistien nimet ja albumit on kirjoitettu samalla tavalla, niin isot kuin pienet kirjaimet.) Yritin siirtää eilen esimerkiksi Leevi and the Leavingsiä ja gtkpod loi siitä kolme eri artistia: Leevi And The Leavings, Leevi and the Leavings ja Eri esittäjiä, joista kahdessa viimeisessä oli kummassakin vain yksi kappale. Tarkistin metatiedot pariinkin kertaan kirjoitus- ja muiden virheiden varalta, sillä gtkpod ja iPod käyttävät lajittelussaan metatietoja. En löytänyt. Kyseinen artisti ei ollut ainoa tapaus, vaan myös muita tällaisia tapahtui. Onneksi vain muutamia. Mitenköhän tällaisesta yhden artistin "kloonautumisesta" pääsee eroon? Epäilen itse edelleen metatietojen virheellisyyttä, vaikka en olekaan itse mitään poikkeavuutta löytänyt.

Toisekseen en ole onnistunut siirtämään levyjen kansikuvia soittimeen. Kansikuvat on sijoitettu musiikkikappaleiden kanssa samaan kansioon, josta esimerkiksi Amarok osaa ne lukea, tunnistaa ja hakea. Gtkpod näyttää kansikuvat eli album artin, mutta kyseiset kuvat eivät vain siirry iPodiin. Pitääkö ne erikseen siirtää sinne, vai laittaa musiikkikappaleen metatietoihin esimerkiksi EasyTAG:illa?

Kolmas ongelmani koskee iPodin valokuvien esittämistä. Siirsin kokeilumielessä kansiollisen kuvia ja siirto näytti onnistuvan. Ainakin gtkpod näytti kuvat ja suostui suurentamaan ne. iPodilla katsoessani kuvia ei löytynyt. Tilalla oli vain 101 tyhjää ruutua eli yhtä paljon kuin kuviakin oli. Kuvat siirsin samalla tavalla kuin musiikitkin, eli jokaisen siirron jälkeen painoin vielä "Save Changes." Kokeilin kuvien siirtoon myös GPixPod:ia, mutta sen käyttäminen oli mielestäni sen verran sekavaa, etten tutustunut siihen sen syvällisemmin.

Terveisin noonas

EDIT 1: Kokeiltu kansikuvien liittämistä osaksi metatagia tuloksetta. Pitänee etsiä toinen keino.

4
Sain tuossa jokunen aika sitten ko. laitteen, enkä saa sitä toimimaan kunnolla. Ensinnäkään kone ei suostu käynnistymään, mikäli vain tämä hiiri ja näppäimistö ovat kiinni. Tarkistin hetki sitten BIOS:ista, että siellä on USB-hiiri ja -näppäimistötuki käytössä. Silti käynnistyksessä tulee virheilmoitus "Keyboard error or no keyboard present."

Koneen saa käyntiin vain ps/2 portteihin kytketyillä hiirellä ja näppiksellä. Kummallista on myös se, että bluetooth-yhteys pitää muodostaa hiiren, näppäimistön ja lähettimen välille joka kerta uudestaan. Paritus onnistuu vain sisäänkirjautumisen jälkeen.

Paketti kaikkine osineen on todettu täysin toimivaksi kahdella Windows-koneella. Onkohan kyseessä raudan tarjoaman tuen puute vai johtuuko toimimattomuus Linuxista? Itse epäilen ensimmäistä, sillä Ubuntun käynnistyttyä ja laitteet paritettua, hiiri ja näppäimistö toimivat. Toisaalta taas toinen kokeilemani Windows-kone oli omaa konettani (saatu jouluna 2001) reilun vuoden vanhempi. Tällä haen takaa sitä, että jos se konee tukee tätä näppäimistöä, niin miksei tämä.

Kaikkinensa inhottava tilanne. :/

noonas

5
Tervehdys.

Osaisikohan joku sanoa ihan todelliselta tietopohjalta oikeuksistani kuluttajana?

Ongelmani on seuraavanlainen ongelma. Ostin Turusta Indesolista pari vuotta sitten jouluna Logitechin langattoman hiiri-näppäimistöyhdistelmän. Kolmisen kuukautta sitten hiiri lakkasi lataamasta itseään, joten vein koko paketin takaisin Indesoliin. Sieltä laitteiden matka jatkui kaiketi maahantuojalle. Eilen, n. kolme kuukautta tuotteen viemisestä Indesoliin, kävin kyselemässä että missä mennään. He eivät oikein itsekään tuntuneet sitä tietävän. Tunnin liikkeessä odottelun jälkeen sain mukaani hieman rikki mennyttä pakettia (Cordless Desktop MX 3100) paremman tuotteen. Kotona selvisi, että saatu paketti on käytetty (hiiren tassut hieman kuluneet ja muuta vähäisestä käytöstä kertovia merkkejä). Olisin hyväksynyt, että tämä "uusi" laite on käytetty, mutta kun paketista puuttui kokonaan tietokoneeseen kytkettävä bluetooth-lähetin. Eli joka tapauksessa pitää käydä Indesolissa. Ei kiva.

Asia, mikä minua eniten askarruttaa ja johon kaipaisin vastausta, on se että voiko vaihtotuotteena antaa asiakkaalle käytetyn tuotteen. Yritin katsoa netistä kuluttajan oikeuksista, mutta en löytänyt asiaa koskevaa juttua. Ensisijaisestihan rikkinäinen tuote korjataan tai vaihdetaan samanlaiseen tuotteeseen. Tilanteessani tämä ei ole ilmeisestikään mahdollista, sillä tuon MX 3100:n valmistus on kuulemma lopetettu. Mikäli tuotetta ei voida korjata tai vaihtaa samanlaiseen, pyritään ilmeisesti vaihtamaan mahdollisimman samankaltaiseen tuotteeseen, kuten tapauksessani. Mutta saako vaihtotuote todellakin olla käytetty? Tämä olisi mukava tietää ennen kuin menen asiasta keskustelemaan.

Olisi muutenkin mukava saada vinkkejä vastaavan varalle ja lukea muiden juttuja vastaavista tilanteista.

Oikein hyvää joulun odotusta!
Terveisin noonas

6
Tervehdys.

Yritin tuossa taannoin tulostaa erään tidoston mutta homma tyssäsi "Tulosta heti"-painikkeen painamiseen ja OOo writer kaatui. Käynnistin ohjelman uudestaan ja sain palautettua tiedoston. Uusi yritys ja sama tulos. Kolmannella kerralla muutin tiedoston pdf:ksi ja tulostin Evince-asiakirjakatselimella.

Tänään loin erään asikirjan writerilla ja yritin jälleen tulostaa. Homma tyssäsi kuten viimeksikin. Nyt myös yritys muuttaa tiedosto pdf:ksi kaatoi writerin. Ainoa asia, jonka onnistuin tiedostolle tekemään, oli tallentaminen.

http://forum.ubuntu-fi.org/index.php?topic=13828.msg101355#msg101355 Yritin tuota samaa keinoa, mutta se ei auttanut asiaa yhtään. Lisäksi olen koittanut ratkaista ongelmaa asentamalla OOo:n paketit uudestaan Synapticilla. Ei silläkään minkäänlaista vaikutusta.

Koneessa on Ubuntu 7.10, Pentium 4 1,7GHz ja 757 Mt keskusmuistia. Muistin ja tehojen loppumiseen en oikein usko.

Onkohan jollain muulla ollut vastaavia ongelmia writerin kanssa ja miten ongelmaa kannattaisi lähteä ratkomaan?

7
Heippa

Asensin eilen Feistyn ja siihen Berylin Synapticin kautta. Vasta hetken päästä huomasin että samalla ei asentunut mitään ikkunanreunuksia muuttavaa ohjelmaa, joten asensin Berylin kylkeen Emeraldin.

En vain saa Emeraldia vaihtamaan ikkunanraunuksia. Emerald aukeaa ihan nätisti, ilman mitään mukinoita tai virheilmoituksia.

Synapticin kautta asennetut beryliin liittyvät paketit:
  • beryl
  • beryl-core
  • beryl-manager
  • beryl-plugins
  • beryl-plugins-data
  • beryl-settings
  • beryl-settings-bindings
  • beryl-ubuntu
  • emerald
  • emerald-themes
  • heliodor
+ neljä kirjastoa berylille

Listaa kirjoittaessani huomasin heliodorin olevan "window decorator", eli kaiketi hoitaa samaa asiaa kuin emerald. Sitä vain ei voi poistaa, koska samalla poistuisi ohjelma beryl-ubuntu. Sekoittavatkohan helidor ja emerald toisensa? Mitenköhän onnistuisi ikkunoiden reunusten vaihto?

Terveisin noonas

8
Terve.

Onkohan Linuxille/Ubuntulle olemassa, mielellään graafista, ohjelmaa, jolla voisi katsoa kovalevyllä olevan tilan määrän ja eri kansioiden/tiedostojen viemän tilan. Olisi toki plussaa, jos kyseisen ohjelman saisi asennettua Synapticin kautta.

Alla olevassa linkissä on kuva ohjelmasta, jonkalaista haen.
http://www.toniarts.com/images/ECss7.jpg

Terveisin noonas

9
Multimedia ja grafiikka / Mplayerin ääniongelma
« : 20.03.07 - klo:19.00 »
Terve.

Olisi tarkoitus katsoa leffaa koneelta, mutta ongelmaksi muodostuu joko äänten kuulumattomuus tai huono kielipää. ;)

Haluaisin katsoa elokuvia Mplayerin avulla, mutta kun en saa siitä millään ilveellä ääniä ulos. Hieman kurjaa katsella videota ilman ääniä. Totemissa kyllä kuuluvat äänet, mutta kun se ei taas tue tekstityksiä (.sub tiedostoja). (Olisihan se hyvää kielellistä harjoitusta katsoa elokuvia ilman subeja.)

Ääniongelmaa olen koittanut ratkaista hakemalla tältä foorumilta neuvoja, mutta ilman tulosta. Olen tehnyt seuraavia asioita saadakseni äänet kuulumaan:
* Tappanut ESD:n
* Ottanut äänten softamiksauksen käyttöön tämän mukaan: http://forum.ubuntu-fi.org/index.php?topic=2681.msg18424#msg18424
* Ubuntu Guiden avulla koittanut saada äänet kuntoon. Siinäkin tehdään tuo softamiksaus.

Kun videota koittaa katsoa, niin Mplayer antaa virheilmoituksen:
Lainaus
Requested audio codec family [mp3](afm=mp3lib) not available. Enable it at compilation.

Mplayerin audioajureita olen koittanu vaihtaa, mutta ilman tulosta. Alsaa olen enimmäkseen kyseiselle soittimelle ehdotellut, mutta se ei ole siitä ottanut kuuleviin korviinsa. :)

En ole varma onko ongelma itse järjestelmässä vai vain Mplayerissä. Epäilen kuitenkin järjestelmää, sillä musiikki ei kuulu Amarokissa, mutta kuitenkin Rhytmboxissa. No se on ongelma erikseen.

Käytössä on Ubuntu 6.10 Gnomella varustettuna. Äänikortti on Ensoniq 5880 AudioPCI

Terveisin noonas

10
Yleistä keskustelua / Mikrobitti Hyvi & Hyöty 2007
« : 02.03.07 - klo:15.08 »
Eilen ilmestyneen Mikrobitin välissä oli Hyvi & Hyöty 2007 -romppu. Hieman pessimistinä aattelin et ei siel kuitenkaan oo mitään linuxisteille. Vaan kappas. DVD:llä oli oma osio Linuxille. Eräs alaotsikko on Ubuntu :). Rompulla on Ubuntun levykuva ja ohjeet miten Ubuntu poltetaan CD:lle ja kuinka se saadaan asentumaan. Muita otsikoita Linux-osion alla oli Surffaus, Sähköposti, Keskustelu, Mediasoittimet, Kuvankäsittely, Tekstinkäsittely ja Poltto & Viritys. Jokaisen osion alla oli muutama ohjelma Linuxille.

Aika mukavaa kun viime vuosien Windows-painotteiseen romppuun on tullut asiaa ja opastusta Linuxista, ja etenkin Ubuntusta. Kaikki julkisuus on kotiinpäin.

11
Multimedia ja grafiikka / Scribus ja mallisivuongelma
« : 08.01.07 - klo:20.28 »
Terve.

Olisikohan täällä ihmisiä, jotka ovat taittaneet Scribuksella?

Haluaisin tehdä kaikista sivupohjista samanlaisen, mutten tiedä miten se onnistuu. Tai tiedän, mutta mielestäni kyseinen toiminto ei toimi kuten pitäisi tai sitten se ei vain ole hakemani toiminto.

Ensiksi olen luonut yhden sivun, jota haluan käyttää mallina kaikkiin muihin sivuihin. Kun sivu on valmis, niin olen lisännyt sen mallisivuksi (sivu -> lisää mallisivuksi). Lopuksi olen käyttänyt kyseistä mallisivua kaikissa sivuissa (sivu -> käytä mallisivua). Sieltä olen valinnut kaikki sivut jotka haluan käyttävän samaa mallia.

Sivut muuttuvat sellaisiksi kuin tahdon, mutta en voi muokata muiden, kuin alkuperäisen sivun elementtejä. Toisin sanoen en voi lisätä tekstikenttiin tekstiä, enkä kuvakenttään kuvia.

Olisikohan jotain keinoa, jolla saisin samat elementit kaikkien sivujen vastaaviin kohtiin niin, että voisin myös muokata niitä?

Kiitoksia jo näin etukäteen.

Terveisin noonas

12
Terve.

Tiedän että viestejä kyseisestä aiheesta on tällä foorumilla erittäin paljon. Olen koittanut etsiä ongelmaani ratkaisua, mutta en ole vielä ratkaisua löytänyt. Koettakaa kestää.

Ongelma on musiikin kuuluminen Amarokista. Kun koneen käynnistää, niin välillä musiikki kuuluu, mutta useimmiten ei.

http://ubuntuguide.org/wiki/Ubuntu:Edgy#How_to_configure_sound_to_work_properly_in_GNOME Tuon ohjeen mukaan olen koittanut saada äänet toimimaan. Lisäksi olen ottanut rastin pois kohdasta: "Käytä äänien ohjelmistosekoitusta (ESD)".

Koneelle ladatut videot toimivat äänten suhteen täysin moitteetta joka kerta ja tiedostomuodolla ei ole merkitystä. Videoiden pyörittämiseen käytän Totemia. En tiedä oliko tästä mitään apua, mutta laitoin nyt kuitenkin.

Musiikki on mp3 muodossa, Ubuntun versiona Edgy ja ikkunamanagerina Gnome. Äänikortti joku PCI-versio.

Kiitoksia
Terveisin noonas

13
Terve.

Elikäs tarkoitus olisi saada ulkoisen kiintolevyn tiedostojärjestelmä vaihdettua. Olen käyttänyt siihen GPartedia. Elikäs aluksi valitsin oikean levyn, sitten unmountasin aseman ja poistin vanhan fat32 osion. Lopuksi painoin "Toteuta". Tähän asti kaikki meni hyvin, mutta kun koitin luoda ko. levylle uutta tiedostojärjestelmää (ext3), niin levy mountaa itsensä (kaiketi koska levyyn otetaan yhteys, jotta systeemi voidaan muuttaa) ja estää uuden tiedostojärjestelmän luonnin.

Mitenköhän asian voisi hoitaa?

Kiitoksia

14
Terve.

Hankin tuossa joku aika sitten ulkoisen kiintolevyn, joka näkyi työpöydällä kuin mikä tahansa ulkoinen muistitikku tai vastaava, eli ihan niinkuin pitääkin. Levy taitaa olla oletuksena fat32 tiedostomuodossa. Mietin, että pitäisikö tiedostojärjestelmä vaihtaa joksikin toiseksi, vai kannattaako se säilyttää fattina? Tukeeko Windows mitään linuxin käyttämää tiedostojärjestelmää?

Kiitoskia ja mukavaa joulun odotusta.

15
Ubuntu tietokoneissa / Kuvake irssin käynnistämiseen
« : 05.01.06 - klo:16.38 »
Miten saan irssin käynnistymään automaattisesti jostain kuvakkeesta? Tarkoitan että luon paneeliin "sovelluksen käynnistimen" ja annan sille komennon. Mutta mikä tämä "suorita" komento on?

Vai onko minulla edes oikea lähestymissuunta asiaan?

16
Ensimmäinen ongelmani koskee gDeskletsin "osaa" StarterBar - samantapainen ohjelmien käynnistyspalkki kuin Mac OsX:ssä zoomautuvine kuvakkeineen. Olen lisännyt tuohon palkkiin Firefoxin kuvakkeen. Kun käynnistän Firefoxin tuon StarterBarin kautta, niin selain ei menekään aloitussivulle, vaan osoitteeseen http://www.whatuseek.com/. Kun painan selaimen aloitussivu-näppäintä, niin silloin Ff menee aloitussivulle. Mutta kun käynnistän Firefoxin yläpalkissa olevan pikakuvakkeen kautta, niin silloin se menee aina aloitussivulle.

Johtuukohan aloitussivun muuttuminen StarterBarissa olevasta aukosta, josta jokin haittaohjelma pääsee aloitussivua muuttamaan, vai onkohan kyseessä joku ohjelman ominaisuus, joka tuon tekisi? Ei sillä että tuota sen kummemmin käyttäisin, mutta kunhan kokeilin tuota ja huomasin että aloitussivu vaihtuu.

Ja mitenköhän mahtaa saada ohjelmat aukeamaan samalla kun järestelmä käynnistyy?

Järjestelmänä Ubuntu 5.10.

17
Ubuntu tietokoneissa / Source list breeze badgeriin
« : 20.10.05 - klo:20.52 »
Voisiko joku ystävällisesti antaa breeze badgerin source listin, johon on lisätty ylimääräisiä ohjelmavarastoja.
Itse kun en uskalla lähteä soveltamaan 5.04 ubuntuun tarkoitettun oppaan "Miten lisätään ylimääräisiä ohjelmavarastoja?"-kohtaa.

Kiitos

18
Yleistä keskustelua / Ubuntun CD:itten tilaus
« : 13.10.05 - klo:15.59 »
Ovatkohan tänään tilatut ubuntu CD:t uusinta versiota eli Breezy Badgeria,
vai kannattaako odottaa jonkin aikaa että niiden tuotanto alkaa?

19
Olen hieman pihalla ubuntun eri versioista.

Kubuntu on ubuntu KDE:llä ja Edubuntu on opetuskäyttöön suunnattu ubuntu? Eikö olekin?

Ovatko Breezy ja Hoary Ubuntun eri versioita (vastaa 5.10 ja 5.04), vai miten asia menee?
Mikä on Breezy Badger? Ja mikä näistä edellä mainituista versioista on uusin täysin valmis
versio, eikä testausvaiheessa oleva?

20
Saako kansion aukeamaan automaattisesti tiedostoselaimessa?
Tarkoitan että esim. kotikansio tai kansio työpöydällä aukeaisi aina tiedostoselaimeen kun ko. kansio avataan.

Tarkoitan että jokainen kansio paikasta tai luontiajankohdasta riipumatta aukeaisi tiedostoselaimeen oletuksen, eikä "hiiren oikea nappi ->Avaa ohjelmalla tiedostoselain"-kautta. En ole löytänyt mistään asetusta, jolla saisin tuon toiminnon sellaiseksi kuin kerroin.


Sivuja: [1] 2