Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Stargazers

Sivuja: [1] 2 3 ... 28
1
En ole, mutta olen kyllä katsonnut sitäkin. En kuitenkaan pitänyt sen luomien dokumenttien ulkoasusta joten en siksi vaivautunut tutkimaan sitä sen tarkemmin.

2
Tulipas väännettyä omaan käyttöön sopivampi dokumenttien generoija muiden jo olemassa olevien käytön sijaan, joten jaetaan nyt se muillekin siltä varalta että jollakulla muullakin on tarvetta tai halua käyttää moista PHP-lähdekoodiensa dokumentointiin. Tai jos muuten vain on intoa tutkia toisten kirjoittamia lähdekoodeja.

Elikkäs lyhyesti ja ytimekkäästi tällä hetkellä ainoa tuettu kieli dokumenttien generoijalleni on PHP-lähdekoodit (etsii sanoja public, private, class sekä function) joten C-koodia ei sillä voi dokumentoida eikä monia muitakaan. Kuitenkin itse kerta olen pääosin PHP-koodari ja koska koodasin tämän himmelin omaan käyttööni, ei se itseäni haittaa. Toki en tiedä toimiiko javalla tai muilla sen kaltaisilla. Jos tarvitsee monipuolista työkalua, kannattaa tutustua Doxygeniin.

Eniveis, sivusto löytyy http://documentgenerator.runosydan.net/ osoitteesta ja ohjelmalla tuotettuja lähdekoodeja voi käydä katsomassa esimerkiksi: http://s.runosydan.net/nmYi osoitteessa tai vaikkapa http://s.runosydan.net/36SE osoitteesta. Enemmänkin esimerekkejä löytyy http://docs.runosydan.net osoitteesta joihinkin luokkiin.

Toiminta lyhyesti web-sivulla: Valitse tiedosto -> lähetä -> saat linkin -> avaa linkki ja katso dokumentaatiot. Näin ainakin ideaalimaailmassa ja omissa lähdekoodeissani jotka aina noudattavat samanlaista kommentointitapaa. Your Mileage May Vary kuten tavataan sanoa, ja jos koodisi on kommentoitu oikealla tavalla eikä silti toimi niin toki voi heittää mailia aleksi.rasanen@runosydan.net osoiteeseen ja antaa bugi-ilmoitusta.

Koodit on kommentoitava Doxygenin tyylillä. Esimerkkejä toimivista dokumentaatiotavoista näet GitHubissa olevista lähdekoodeistani (joista nuo docs.runosydan.net urlissa olevat koodit on haettu ja generoitu pääosiltaan). Eli vaikkapa CFilesystem https://github.com/stargazers/CFilesystem/blob/master/CFilesystem.php luokka jonka lähdekoodeissa näkyy käytettyä kommentointityyliä.

Lyhyesti idea kommentoinnissa siis on se, että funktion tai metodin yläpuolella olevissa kommenteissa on @brief, @param sekä @return sanoja joista dokumentaatiot generoidaan. Luokan määritelmässä @author, @email, @copyright sekä @license on @briefin lisäksi tuettu.

En tiedä oliko tuo tarpeeksi selkeästi selostettu, mutta saa kysyä jos epäselvää jäi. Ja tosiaan, lähdekoodit eivät jää talteen itselleni tuonne (tiedostot uploadataan, mutta niitä ei siirretä minnekään vaan ne menee /tmp kansiosta pois, ainakin tuolla serverillä näytti katoavan samantien sieltä). Kuitenkin generoidut dokumentaatiot jäävät talteen serverille että ne voi avata myöhemminkin samasta annetusta urlista.

Henkilökohtaisesti itseäni ei kiinosta pätkääkään muiden koodien dokumentaatiot joita en itse koodaa, mutta jos tuntuu epämukavalta ajatukselta että generoidut dokumentaatiot jäävät serverilleni tai jos et luota siihen että koodeja ei tallenneta niin toki kaikki sivuston käyttämät luokat ja koko roskan voi hakea omalle serverilleenkin. Sivusto ja luokat ovat GNU AGPL v3 lisenssin alaisia, joten feel free.

Niin ja tietenkin kysymykseen "Miksi tällainen on olemassa kun Doxygen on olemassa" vastauksena on se, että koska olin liian laiska ja rupesi nyppimään Doxygen-asetustiedoston teko enkä jaksanut paneutua saako sillä generoitua mitenkään dokumentaatiota ilman asetustiedostoa. Ajattelin että pitkässä juoksussa pääsen helpommalla jos koodaan lähdekoodieni kommentoijan omaan kouraani sopivampana jota ei tarvii konfiguroida mitenkään, riittää että koodi on vain kommentoitu oikein. Nyt ajan aina crontabissa tietyssä kansiossa tuota kerran päivässä joten saan automaattisesti lähdekoodeista ajan tasalla olevat dokumentaatiot. Ja sitten tosiaan eilen koodasin vielä tuohon web-käyttöliittymänkin että jos joku muukin haluaa käyttää niin voi testailla + itse voin käyttää jos tarviin yksittäisestä luokasta generoida dokumentaatiot ja jota ei vielä ole tuolla docs.runosydan.net sivustolla.

Että sellaista. Palautetta saa antaa toki yleisesti ottaen myös vaikka sivun visuaalisesta ilmeestä jos se on mielestäsi kamala tai whatever :)

3
Kiitosta! Täytyypäs tutkailla noita josko joku olisi sellainen mikä toimisi suoraan säätämättä kaikki out-of-the-box.

4
Moips.

Suositelkaa jotakin läppäriä, mieluiten EI Hewlett-Packardia jossa Ubuntu (mieluiten uusin) toimii ongelmitta. Hintahaarukka maks. noin 700 eur.

Eli idea olisi että laitetuki olisi hyvä, laitteet tunnistuisi ilman säätämistä, wlan toimisi, äänet toimisi ja muut perusasiat. Ja myös suspendi olisi hyvä toimia.

Suosituksia? :)

5
Koodia: [Valitse]
<?php
$password 
mysql_real_escape_string(md5($_POST["password"]));

Ihan sellaisena offtopiccina mutta jos teet tuon noin päin että ensin pistät MD5:ksi POST-datan ja sitten vasta sen mysql_real_escape_stringin läpi ajat niin eikös siitä tule eri tulos kuin jos ajaisit md5( mysql_real_escape_string( $_POST['password'] ) ); jos käyttäjällä on jotain sellaisia merkkejä mitkä pitää escapettaa?

EDIT: Koetin tuota alkuperäistä koodiasi ja itselläni se ainakin skulaa ihan ongelmitta. Koeta echottaa montako riviä hakutuloksia tulee jotta näet tuleeko sieltä mitään alkuunkaan.

7
Yleistä keskustelua / Vs: OpenBSD:n tietoturvauutinen
« : 15.12.10 - klo:19.12 »
Kun tietoturvasta on kuitenkin kyse niin tämäkin uutinen liittyy asiaan.
http://www.uusisuomi.fi/ulkomaat/107504-softaguru-pelkaa-%E2%80%9Dalkaa-kayttako-chromea%E2%80%9D

Onpas ikävästi uutisessa Stallmanista puhuttu avoimen lähdekoodin kehittäjänä vaikka hän nimenomaisesti tekee selvää eroa avoimeen lähdekoodiin ja vapaaseen lähdekoodiin.

Itselläni on Dropbox käytössä ja se toimii todella hienosti sekä Macissa että Linuxissa. Itseäni vaan kaivelee noin periaatteesta tuo serveri, jonka tietoturvasta ei ainakaan itselläni ole tietoa.

Omien sanojensa mukaan kaikki data kryptataan. Tätähän toki vaikea tietää varmaksi. Joskus kai se on vain uskottava mitä ihmiset sanovat :/ Olen kyllä itse samaa pannut merkille, Dropbox toimii todella hyvin Linuxissa, macissa ja iPhonessakin. Mainio palvelu.

Nyt kun Amazon lemppasi Wikileaksin etusivun ilmeisesti ei-minkään lain nojalla, aloin miettiä tietoturva-asioita vastaavan kriisitilanteen varalta. Visa ja Mastercard olivat touhussa mukana. Jos jenkkifirmat heittääntyvät noin isänmaallisiksi tuollaisen asian myötä, miten pilvipalveluihin voi luottaa?

Eipä noihin mihinkään voi 100% luottaa. Kaikista varmin tapa on että hommaat itsellesi serverin tai virtuaaliserverin vaikka Senandorilta tai Planeetalta tai mitä näitä onkaan ketkä tarjoavat virtuaaliservereitä ja tunget sinne kaikki datat mitä tarvisee. Kaikista varmin toki on että serveri pöhisee omassa kotona nurkassa jolloin muut kuin murtovarkaat, poliisit tai vastaavat eivät voi sitä vähässä kummassa roudata mukanaan :) Ja toki virtuaaliserverille kun väsää varmuuskopioinnit eri puolelle maailmaa niin riski menettää data on pienempi.

Trustno1 ;)

8
Yleistä keskustelua / Vs: OpenBSD:n tietoturvauutinen
« : 15.12.10 - klo:19.05 »
Jotain lähdettä tälle?

Ainakin on ollut julkisesti puhetta ns. NSA-avaimesta Windowsissa ja siitä löytyy tietoa: http://en.wikipedia.org/wiki/NSAKEY

Tuosta CIA:sta en ole itsekään kuullut mutta jos löytyy siitä tietoa niin mielenkiintoista olisi kyllä kuulla :)

9
Yleistä keskustelua / OpenBSD:n tietoturvauutinen
« : 15.12.10 - klo:15.15 »
Tuli tänään kiintoisa uutinen vastaan liittyen OpenBSD:n tietoturvaan. Toki tämä ei suoraan liity Linuxiin, mutta pisti miettimään lieköhän misään Linux-distrossa mitään vastaavaa tapahtunut?

Uutinen johon viittaan on siis tämä:
http://www.osnews.com/story/24136/_FBI_Added_Secret_Backdoors_to_OpenBSD_IPSEC

Toki täytyy huomata että vielä mitään varmaa tuon asian tiimoilta ei ole, mutta huolestuttava uutinen sinänsä siltikin. Mitä muut mieltä?

10
Lainaus käyttäjältä: odysseus
Jos on aloittelija eikä tunne kieltä, niin on aivan yhtä helppoa aloittaa vaikka C-kielestä. Jokaisessa kielessä on omat ominaisuutensa ja ne on suurinpiirtein yhtä helppoa oppia.

Tästä kyllä täytyy kysyä, että mihinkä tämä arvio/tieto perustuu että olisi yhtä helppoa aloittaa suoraan C-kielellä kuin Basicilla? Väittäisin kyllä aivan muuta.

Ensinnäkin basiceissa, vaikkapa nyt sitten QBasicissa jos haluat tulostaa merkkijonon näytölle kirjoitetaan vain PRINT "Merkkijono" ja käynnistetään ohjelma. Komentoriville saadaankin nopeasti näppärästi tekstiä. C:llä käyttäjän pitää ensin tietää mikä kirjasto sisältää näytölle tulostamisen (stdio) funktiot, pitää osata liittää se omaan koodiinsa #includella, pitää osata tehdä main-funktio, kirjoittaa tulostusteksti ja vielä osata kääntää sekä linkittää ohjelmansa jotta pääsee testaamaan.

Kyllä itse väittäisin että C-kieli vaatii "hieman" enemmän aloittelijalta oppimista kuin basicin variaatiot eikä se no. ole aivan yhtä helppoa kuin basic aloittelijalle.

Lainaus käyttäjältä: odysseus
C:n ja C++:n niinsanotun vaikeuden tekee ainoastaan se, että se tarjoaa paljon enemmän mahdollisuuksia. Kukaan ei tietenkään käske väenväkisin käyttämään näitä vaikeita metodeja ennenkuin on oppinut kielen.

Kyllä C- sekä C++ -kielissä on myös muitakin hankaluuksia kuin se että sillä voi tehdä paljon enemmän, etenkin aloittelijalle. Kuten yllä aiemmin luettelin, käyttäjän pitää jossain vaiheessa perehtyä mitä on kirjastotiedostot, mitä on kääntäminen, mitä on esikääntäminen sekä linkittäminen, miten ohjelmia debugataan yms. Myös pointterit tulevat jossain vaiheessa kuvaan mukaan, samoin merkkijonojen käsittely on C:llä paljon hankalampaa kuin Basic-kielissä, samoin itse pitää hoitaa muistin varaamiset yms. Että en nyt ihan suoralta kädeltä sanoisi sitä yhtä helpoksi oppia kuin Basicit.

Eli lyhyesti, C-kielen sekä C++-kielen syntaksissa ja toimintatavoissa on hankalampia asioita kuin Basic-kielissä (esim. merkkijonojen käsittelyt ja muistin varaamiset merkkijonoille ja muistien vapauttamiset yms) eikä se johdu luultavastikaan siitä, että sillä voi tehdä enemmän. Yksinkertaisetkin merkkijonokäsittelyt ovat huomattavasti vaikeampia tehdä C:llä tai C++:lla kuin Basic-kielissä yleisesti ottaen.

PS. Tarkoituksena ei ole sanoa että C/C++ ei ole opittavissa oleva ja pidän itsekin C-kielestä, mutta en sitä kyllä helposti lähetstyttäväksi opettelukieleksi menisi sanomaan. Työkalu (eli ohjelmonitikieli) kannattaa toki aina valita oman tarpeensa mukaan. Jos se on jollakulla basic, olkoon niin. Pääasia että se tekee sen mitä käyttäjä haluaa, eikö?

EDIT: Pahoittelut että oli alunperin mennyt väärän henkilön nimiin siteeraukset. Kiitos huomautuksesta :)

11
Yleistä keskustelua / Vs: 10.10.10
« : 12.10.10 - klo:09.34 »
Kiitoksia vastauksista. Olin vain puusilmä enkä aikaisemmin löytänyt tuolta lataus-sivultakaan tuota 10.10:ä (tai sitten katsoin liian aikaisessa vaiheessa sieltä). :)

12
Yleistä keskustelua / Vs: 10.10.10
« : 11.10.10 - klo:21.09 »
Tyhmä kysymys varmaankin, mutta en löytänyt tietoa nopealla etsinnällä että minkähän takia ubuntu-fi.org sivustolla tarjotaan etusivulla 10.04:ää mutta 10.10:ä ei?

13
Tuollahan tuo ikä näkyy sivussa, "Vuosimallin 1970 - Linux Java Harrastelija." :)

14
Elikkä voiko Ubuntulla vääntää Visual Basicin koodeja tai mikä on vastaava ohjelma?

Entäs millä Ubuntun ohjelmalla kannattaisi lähtä tekemään kotisivuja? ei Joomla tässä tapauksessa.

Kokemuksia ja vinkkejä kiitti.


Ei voi vääntää Visual Basic koodia juu, mutta Gambas on kyllä ihan tutustumisen arvoinen kieli jos Visual Basicista on syystä tai toisesta pitänyt. Olen itse ainakin aikoinani pitänyt. Gambasissa itseäni toisin häiritsi rasittava tapa muuttaa varatut sanat isoiksi kirjaimiksi, mutta liekö muuttunut vuosien mittaan. Tarkempaa tietoa Gambaksesta sivulla: http://gambas.sourceforge.net/en/main.html

Mitä taas tulee Web-sivujen kehittämiseen, suosittelisin toki itse henkilökohtaisesti ihan mitä tahansa tekstieditoria mikä vain tuntuu kivalta (itse käytän VIMiä, mutta toki aloittelijalle varmasti GEdit tai Kate on näppärämpi jos haluat vain kirjoittaa etkä opetella editorinkäyttöä). Ns. "wysiwyg"-editoreita en tiedä suositella, koska en ole käyttänyt näitä, mutta kannattaa harkita ainakin tuota perusteiden opettelua tekstieditorilla.

Tärkeimpänä vinkkinä ehkä sanoisin, että jos tekstieditorin kautta opettelu ei ole tapa jolla haluat edetä, älä käytä sitä metodia. Tärkeintä on valita metodina se, mikä toimii itselläsi parhaiten eikä vie motivaatiota opetteluun :)

Ja sitten ihan offtopiccina aikaisempiin "älä koske Visual Basiciin" yms. asenteisiin. Juu, tiedän itsekin että ei Visual Basic ole hyvä koska se ei ole vapaa, se ei sovellu suoraan Linuxille, se ei ole "oikeaa ohjelmointia" yms. mutta itse olen kyllä tässä suhteessa täysin eri linjoilla. Tämä yksinkertaisesti siksi, että jos on kiinnostunut ohjelmoinnista, kiinnostunut saamaan edes yksinkertaisia ohjelmia suhteellisen helposti, on Visual Basic, Gambas ja monet basicit TARPEEKSI HYVIÄ moneen tarpeeseen. Sitä kautta saa kosketuspintaa ohjelmien tekemiseen, sitä kautta saa jonkinlaista käsitystä ohjelmoinnista eivätkä nämä kielet ole sellaisia, että käyttäjällä kuolee motivaatio siihen että aletaan miettimään kuinka allokoida dynaamisesti muistia omalle struktuurilleen. Aloitellessa ohjelmointia basic-kieli on hyvä, sillä se tarjoaa suhteellisen helpon ja nopean tavan päästä alkuun ohjelmoinnin ihmeelliseen maailmaan. Kun kiinnostus ja kyvyt saada jotain aikaiseksi on kehittyneet ja jotain käsitystä ohjelmoinnin logiikasta, on luontevampaa siirtyä ns. "oikeaan ohjelmointiin" (joka IMO on monessa mielessä aika ihmeellinen käsitys...).

15
Pienimuotoisissa projekteissa joissa ei paljoa ole kirjoitusta, suosittelen koettamaan josko SQLite ajaisi asiansa (sikälimikäli serverillä se on asennettuna). Näppärä tietokanta pieniin projekteihin.

16
Hieno sivu ja RSS:nkin saa :)

Kiitos! Mikäli mitään ongelmia ilmenee RSS:ssä (en kerta itse käytä, ja ohjelma jolla testasin tuntui testinä silloin toimivan, mutta...) niin heitä toki mailia. :)

17
Minä parantaisin tuota myös silleen, että lisäisin päivän perusteella noita harmituksia näyttävän sivun lisäksi pitemmän listan satunnaisia lausahduksia. Muuten täytyy sanoa että mainio palvelu, kunhan muistaa vain käydä kirjoittelemassa. Voisi lisätä kännykkään kirjanmerkiksi (Androidin nettiselain on kiva, vaikka kännykkä on FreeRunner).

Täytyy pistää mieleen tuo idea, kiitos palautteesta!

18

moro
taustaväri on tosi hyvä parempi kuin se normi musta.

silmälle tosi hyvä jossain vi teemassa oli tommonen sävy ilo silmälle.

Kiitosta palautteesta!

perus webbi sivu pitäs itselle tehrä vuojen vaihteen jälkeen.
ohjelmointi kokemus on nolla. mut jos jotain tarttee niin saahan sulta jeesausta "kahvipaketteja vastaan"

ainakin robotti roskaajille yms terrorisreille semmonen vaihtuva graafinen kuva hökötys joka kirjoittaa ennen lähetystä.

Tarkoitatko tuolla siis catpchaa, eli http://fi.wikipedia.org/wiki/Kuvavarmennus_(tietotekniikka) ?

Toki voin jeesata jos osaan ja pystyn, mutta kannattaa pistää kysymyksiä mailin kautta jotta huomaan paremmin kuin mitä täältä tulisi huomattua :)

EDIT: Tuo Wikipedian linkki ei näemmä lisää klikatessa tätä kautta loppusulkua perään...

19
Kiitokset vastauksista. Tarve on se että muutama palvelin pitäisi keskenään ssh-tunnelit "päällä"  vaikka välillä olisikin ongelmia.

Eikös tuossa periaatteessa pitäisi toimia sama idea.

Eli toisin sanoen, teet ensin ssh-avaimet jotta salasanaa ei kysytä uudelleenmuodostuksen yhteydessä. Eli suomeksi ohjeet miten tehdään SSH-avain (jos ei ole tuttu entuudestaan) löytyy http://www.kapsi.fi/ohjeet/ssh-avain.html (tietenkin korvaat vain serverit oikeiksi...).

Sen jälkeen koetat lisätä .ssh/config kotikansiossa siellä serverillä nuo asetukset mitä tuolla blogimerkinnässäni merkkasin, eli vaikka jos serveri olisi "Xob" (kuten siis kapsin tapauksessa itsellä) voi tehdä näin:

Koodia: [Valitse]
Host Xob
   Hostname xob.kapsi.fi
   ServerAliveInterval 3
   ServerAliveCountMax 1

Sen jälkeen kun luot SSH-putken, et tee sitä normaalisti ssh + parametrit, vaan laitat sen while-silmukan sisälle, eli

Koodia: [Valitse]
while true; do ssh xob (ja muut ssh-parametrisi); done
Saatko tällä tapaa toimimaan? SSH-putkia muodostettaessa uudelleen voi kuitenkin tulla myös "Address already in use" tjsp. virhe, mmmmutta kannattaa koettaa silti.

20
Kiinnostaisi hieman, miten olet toteuttanut syötteen tarkistuksen? Meneekö uusi jurputus suoraan kantaan vai moderoitko niitä jotenkin jo etukäteen?

Hei! Eli nuo menee suoraan kantaan (mitä nyt poistelee joitain merkkejä seasta ettei ainakaan niin helposti pitäisi voida tehdä SQL-injektiota). Eli ei mitään esimoderointeja, poistan tarvittaessa sitten käsin kannasta jos menee epäaiallisuuksiin, eli jos on henkilöiden haukkumisia.

Sivusto on mielestäni tyylikkään yksinkertainen. Piristävää nykyisen infotulvan, mainoksien ja muiden härpättimien keskellä.

Kiitosta! :)

Sivuja: [1] 2 3 ... 28