Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Stargazers

Sivuja: 1 2 [3] 4 5 ... 28
41
Koodia: [Valitse]
Warning: fopen(users/jeesus/future_todo.txt) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /home/stargazers/stargazers/programming/web/dailytodo/future.php on line 67
Error when writing file!



Kiitoksia paljon testauksesta ja vian ilmoittamisesta :)

Ei tätä ongelmaa tullut aikaisemmin itselläni vastaan kun oli jo oikea kansio luotu. Koetappas onnistutko nyt?
Tein uuden tarkistuksen tuonne koodiin ja ainakin uudella testitunnuksella näyttäisi toimivan.

42
Tuli väännettyä omiin tarpeisiini sopiva pienimuotoinen TODO-listojen tekosivusto jonne voin lisätä päivälle kolme asiaa jotka ainakin koetan saada tehdyksi. Sen jälkeen kun olen tehnyt homman valmiiksi, voin klikkaamalla vaihtaa tehtävän statusta valmiiksi. Myös pitkän tähtäimen TODO-listat (eli ne asiat mitkä "joskus sitten hamassa tulevaisuudessa aion tehdä") pystyy tuolla lisäämään.

Eli mikäli kiinnostaa, voi testailla ja tutkailla (vaatii rekisteröinnin) osoitteessa http://todo.runosydan.net/ ja jos ei luota tuohon sivuun mutta haluaa silti testata, voi lähdekoodit käydä hakemassa GitHubista osoitteesta http://github.com/stargazers/MyDailyTodo

Jos joku testaa, saa antaa palautetta. Koodattu PHP:llä, ei käytä relaatiotietokantoja, lisenssi on AGPL.

43
No, php on tehty sivujen scriptaus kieleksi, ja siinä se ajaa usein asiansa, mutta aloittelijaa kyseinen suorastaa kannustaa tekemään spakettikoodia, koska olio-ominaisuudet ovat siihen jälkikäteen lisätty.

Tästä olen eri mieltä. Ei aloittelijoiden ole mikään pakko tehdä spagettikoodia eikä kieli mielestäni siihen kannusta. Kielessä on nykyään kohtalaiset olio-ohjelmointiominaisuudet, joten ne ovat käytettävissä.
Vaikka ne on jälkeenpäin lisätty, ei se ole syy huonoon koodiin. Onhan autoihinkin lisätty turvavyöt jälkikäteen mutta eivät autot silti kannusta ajamaan ilman niiden käyttöä (näin totaalisen offtopiccina).

Oletko kokeillut tehdä säikeitä php:llä?

En, sillä ei ole koskaan tainnut olla edes tarvetta. Ja toki kieli pitää valita tarpeen mukaan.

44
Hyvä juttu! Hauskaa koodausta, varo segfaultteja :)

45
Moi.

Katos tämä https://wiki.ubuntu.com/CompilerFlags onko mitään apua.
Eli laitan tähänkin jos tuo sivu joskus nurin:

error: call to '__open_missing_mode' declared with attribute error: open with O_CREAT in second argument needs 3 arguments

    *  When using open() with O_CREAT, best-practice is to define a valid mode argument. For the least modes, try using (S_IRUSR|S_IWUSR) first. If that doesn't work as expected in the program, then start adding back perms. For example, user and group: (S_IRUSR|S_IWUSR|S_IRGRP|S_IWGRP); user, group, and other: (S_IRUSR|S_IWUSR|S_IRGRP|S_IWGRP|S_IROTH|S_IWOTH).

Auttaneeko tuo?

46
Php:llä ei ole helppo tehdä ohjelmia.

Kertoisitko vielä perustelut että miksi ko. kielellä ei ole helppoa tehdä ohjelmia?
Minusta sillä on erittäin helppoa tehdä ohjelmia, ainoastaan Visual Basic on ollut helpompi,
joten olisi mielenkiintoista kuulla miksi muka ei olisi?

Jos scripti-kieltä meinaa käyttää niin suosittelisin pythonin opiskelua. Se kun tulee suoraan Ubuntussa ja sillä on kätevä tehdä ohjelmia.

No jaa. Kätevyys on suhteellista. Minusta on kätevää löytää joku funktio netistä ja copy-pasteta
se tarvittaessa. Parhaassa tapauksessa sama ei toimi Pythonissa jos pastebini vääntää tabit spaceksi.
Sitten väännät jokaisen rivin sisennykset kuntoon että parsinta menee läpi.
Kätevää? Not.

Toki, on Python ihan kiva monessakin ja olen sillä jotain Maemollekkin vääntänyt, ei siinä,
mutta on siinäkin huonot puolensa.

Se ei ole lähellekään niin kankea kuin php, ja sillä on pakko tehdä selkeännäköistä koodia. Lisäksi monet asiat siinä voidaan tehdä lyhemmällä koodimäärällä, joten aloittelijan kynnys on pieni.

Ei PHP:lläkään ole pakko tehdä pitkää koodia monestikkaan.
Mieluummin kirjoitan 3 selkeää riviä kuin yhden pitkän ja monimutkaisen, ottamatta nyt kantaa millä kielellä se on kirjoitettu.

Millä tapaa PHP on mielestäsi kankea?

Ja mitä tulee pakkoon tehdä selkeännäköistä koodia, niin onhan se selkeää mutta sitten kun avaat eri editorilla jossa sisennysvälit ovat eri ja teet pari riviä ja huomaat että sisennykset eivät menneet täysin yksiin edellisten kanssa ja sitä sitten selvittelet niin kyllä siinä vaiheessa mielessä käy että onko tämäkään nyt niin hyvä tapa.

47
Wau, olen kyllä todella yllättynyt siitä, että joku oikeasti haluaa päivitellä wordpressiä ja käyttää openofficea kännykänkokoisella laitteella. Olen täysin mykistynyt..

Itse olen päivittänyt Wordpressiblogia joskus linja-autossa aikani kuluksi käyttäen kännykkääni ja sitä varten tehtyä WordPress-sovellusta.
Eli miksipäs ei, nettikäyttöliittymän kautta en voisi edes kuvitella :)

Tuohon omaan 5800XM:ään löytyy mielestäni ihan kohtuullisesti softaa, vaikka nyt rupuinen symbian onkin. Vaan vaikka voisin lueskella pdf tiedostoja ja katsella vaikka leffoja, niin en todellakaan halua tehdä mitään sellaista puhelimen kokoisella laitteella.

Itsellä tuo on enemmän kiinni resoluutiosta. 800x480 resolla olen Nokian internettabletilla N800 lukenut ainakin PDF-kirjoja muutamia kappaleita. Tai siis, en kokonaan kumpaakaan (ohjelmointikirja sekä VIM-kirja). Kuitekin sopi enemmän kuin hyvin tuo vekotin ja resoluutio siihen käyttöön.

Messengerikin tuli alkuun asennettua.... ja myös poistettua heti parin yhteydenoton jälkeen. Vastaile siinä sitten kun toinen kirjoittaa kymmensormijärjestelmällä tietokoneella. Mieluummin lopetan sen psykoottisen puhelimennäytön- tai näppäinten kankean takomisen ja nostan puhelimen korvalle ja puhun  ;D

Itse olen ainakin n82:llani mesetteänyt käyttäen Puttyä ja shelliä missä on BitlBee. Hidastahan sillä kirjoittaa mutta jos muutakaan tekemistä ei ole niin ihan hyvin se onnistunut on. Bussimatkoilla näppärä laittaa mesessä viestiä että kahveet tulille :)

48
Se merkki voi jäädä lisäämättä tai sen saattaa kirjoittaa väärin. Lienee selvää että virhetodennäköisyys kasvaa. Eri asia sitten on kuinka merkittävästi se kasvaa...

No ainahan sen merkin _voi_ jättää lisäämättä tai kirjoittaa väärin, mutta en nyt pitäisi sitä olennaisena virhemahdollisuutena. Pitää vain katsoa mitä kirjoittaa.

Isompana (ja realistisempana) haittana pidän sitä, että PHP:ssä et voi pakottaa käyttäjiä esittelemään muuttujiaan. Tätä olen kaivannut useammankin kerran muiden koodia lukiessani.

Pitäisin oleellisempana seikkana sitä kuinka helposti tuollainen virhe havaitaan. PHP:n tapauksessa se todennäköisesti jää havaitsematta ja jossain vaiheessa koodi räjähtää kasvoille ;)

No kyllä parseri ainakin ; merkin puuttumisesta kitisee.
Jos ei kitise niin sitten on omat PHP:n asetukset huonosti. Pitää vain laittaa errorleveli korkeammalle.

Olen kyllä silti samaa mieltä tuosta, että kielen funktiot ja parametrit pitäisi olla aina nimetty samoin
ja mennä samoissa järjestyksissä. Se on kieltämättä epälooginen, mutta ei tuo kyllä ole hirveästi
hidastanut. Edelleen isoin puute PHP:ssä mielestäni on se, että ei voida pakottaa käyttäjiä alustamaan
muuttujiaan, vaikka onkin tyypittämätön kieli. Se olisi silti todella iso plussa.

49
Kysymys on niin sanotusta koodin ornamentoitumisesta. Ihmisten on helpompi lukea ja kirjoittaa kokonaisia sanoja kuin tulkita ja etsiä näppäimistön erikoismerkkejä.

En ainakaan itse ole kokenut millään muotoa vaikeaksi lukea koodia sen takia,
että muuttujien alussa on erikoismerkki. Eikä sitä kyllä kaukaa joudu etsimään.

Se, että luokan instanssit on määriteltävä new-sanalla on virhe kielen suunnittelussa. New-sana on syntaksissa tarpeeton. Se on ylimääräinen sana koodissa. Ei ole mitään merkitystä, onko Kissa() funktiokutsu vai luokan instanssin luonti, kunhan se palauttaa olion, joka kuvaa jollakin tapaa sanaa Kissa.

No onhan sillä isokin merkitys palautuuko sieltä olion instanssi vaiko vain muuttuja.

Jos Kissa palauttaakin arvon 12 eikä oliota jolla on metodeita, niin sitten kun koetat viitata
olion metodeihin niin kyllähän se räjähtää koko roska.

Funktiokutsut kirjoitetaan implisiittisesti pienellä alkukirjaimella, joten kysymyksessä on olion nimi.

x = Kissa()

palauttaa itsestäänselvyytenä viittauksen olioon Kissa, jonka instanssi viittauksella luotiin. Mitään epäselvyyttä ei pitäisi jäädä.

Mielestäni ei voida millään muotoa pitää itsestäänselvyytenä että _kaikki_ maailman koodarit kirjoittaisivat juuri samalla tyylillä kuin sinä/minä/joku muu haluaisi.

Syytä olla.

No jaa. Ja kuka tämän syntaksin määrittelisi mitä kaikkien maailman koodareiden pitäisi noudattaa että ei tulisi väärinymmärryksiä? Kääntäjä/tulkki?

50
PHP-ympäristössä tuon voi ymmärtää, koska print-komennolla tulostaminen on PHP-skriptille tyypillinen käyttötapa. Yleisesti ottaen dollarimerkki muuttujanimissä johtaa koodin niin sanottuun ornamentoitumiseen, eli koodin luettavuus heikkenee, ja virheiden todennäköisyys kasvaa.

Millä tapaa koodin luettavuus heikkenee ja virheiden todennäköisyys kasvaa, jos alkuun pitää lisätä yksi merkki?

Ei ole mielekästä nimetä olioita funktioiden nimellä tai päinvastoin. New-sanaa ei tällöin tarvita, ja se on koodissa ylimääräinen sana vähentäen luettavuutta ja lisäten virhetodennäköisyyttä.

Ylimääräinen sana koodissa kun luokan instassit pitää määritellä new sanalla? Millä tapaa se vähentää luettavuutta?
Päinvastoin - heti kun näet $x = new Kissa(); niin näet _heti_ että kyseessä on olion instanssi.
Jos taas sitä ei olisi, miten tietäisit heti että onko Kissa funktiokutsu vai luokan instanssin luonti?
Etsisit missä on Kissa ja katsoisit onko se funktio vai luokka?

Toki omassa koodissasi varmasti tietäisit ja muistaisitkin sen, mutta entä muiden tekemä koodi
jos koodarilla ei ole samanlaisia nimeämiskäytäntöjä koodatessa?

Ylimääräinen eli redundantti siitä huolimatta. Puolipilkun unohtaminen lauseen lopusta on yleisin virhetyyppi tietokoneohjelmia kirjoitettaessa.

Olisiko jossain viitettä tähän "yleisin virhetyyppi tietokoneohjelmia kirjoittaessa"?

Itselläni kyseinen ongelma ei kyllä todellakaan ole millään tapaa "yleisin virhetyyppi".  En myöskään
tiedä ketään muutakaan koodaria kenellä tämä olisi yleisin virhetyyppi, joten olisi kiva tietää
keille tämä on yleisin virhetyyppi.

51
PHP ja inhimillinen eivät sovi samaan lauseeseen ilman negaatiota.

Ihan mielenkiintoista, miksi näin? Siis, mikä ko. kielessä on epäinhimillistä? :)

52
Yleistä keskustelua / Vs: Mitä onko tämä huijausta?
« : 27.08.09 - klo:08.14 »
1. Mihin tää tietoturva väite perustuu?

Varmaankin siihen että hyvinkin pitkälti peruskäyttäjillä se on turvallisempi kuin esim. Windows.
Peruskäyttäjät eivät osaa säätää palomuureja, virustorjuntoja yms.

Mitä olen tutustunut tapaan miten linux lataa suoritettavat tiedostot muistiin niin ei kyllä siltä näytä. Esim linuxin käyttämät .dtors ja .ctors segmentit ja etenkin GOT (global offset table) mahdollistaa arbitrary dword overwrite haavoittuvuuksien hyväksikäytön niin että saadaan helposti aikaan koodin suorittamista. Joka on tietysti merkittävä vaara niin peruskäyttäjille että servuile.

Antaisitko lähdeviittaukset mistä olet tutustunut tähän asiaan.

Vaikuttaako nämä ns. yhden käyttäjän kotikäytössä, vai silloin kun koneella pyörii palveluita ja pitää ensin päästä etäyhteydellä tähän koneeseen (jotain palvelua käyttäen, esim. ssh/telnet jne), jonka jälkeen vielä pitää päästä se exploitti laittamaan? Vai onko tämä sellainen että näet verkossa Linux-koneen, jonka sitten vain etänä exploittaat?

Ja jätetään nyt tästä ulkopuolelle ne käyttäjät jotka ajavat mitä vain kun joku pastettaa foorumilla.

Windowsissahan tollanen on lähes mahdottomuus kun mittää funktiopointtereita ei säilytetä ennalta-arvattavissa osoitteissa. Tosin kyl toho linuxiinki joku (tosi) alkeellinen ASLR tuli kernelissä 2.6.12, joka ei ainakaan kata GOTia ja noita .dtorseja. No ei se mitää, mac os x tyypeillä menee linuxiakin huonommin.

Annatko viitteet tähänkin. Eli mistä olet lukenut tuon funktiopointterien muistipaikat Windowsissa?
Toisekseen, millä tapaa ASLR on alkeellinen, senkö takia kun ei kata GOTia ja .dtorseja?
Kuinka tämä näkyy _tavan_ käyttäjän elämässä?


tse olen eri mieltä sillä alamaailman hakkerit pitää haavoittuvuudet visusti omana tietonaan . Samoin, kun joku yksi sopiva skriptikersa löytää sen yhdenkin sopivan haavoittuvuuden niin se voi saada paljon pahaa aikaan.

Jos näistä kerta luet RSS feedeistä milw0rmilta, voidaanko tästä jotenkin muka päätellä että he pitävät asiat ns. "omana tietonaan"?

Ja edellee, mä oon tilaillu rss feedin milw0rmilta niin linuxin kernelistä löydetää vakavia haavoittuvuuksia joka viikko, mikä syö kyllä paljon uskottavuutta. Pistän pari tähän todisteeksi (valitsin vain niitä pahimman näköisiä joita ei pitäis alunperinkään olla yhtään):

Niin, eihän niitä pitäisi. Eikä pitäisi olla nälänhätää eikä sotia, aina pitäisi olla sellainen keli kuin itse haluaisi. Kuitenkin elämme maailmassa missä kaikki ei aina ole täydellistä ja ihanaa.

Kuitenkin on mietittävä noita aukkoja. Kuinka realistisena pidät, että tuollaiset aukot tulevat mahdollistamaan täysin ulkopuolelta tulevat tietomurrot?

Eli jos koneella on vain yksi käyttäjätunnus eikä etäyhteyttä SSH:lla/Telnetillä eikä mitään palvelimia pyöri, kuinka todennäköisenä pidät että joku häxää koneesi noita aukkoja käyttäen?

53
Itse olen tallentanut kaikki salasanani yms. tekstitiedostoon jonka olen kryptannut sitten GnuPG:llä.
Privaatti key löytyy sitten parista eri paikasta ainoastaan, semmoisilta servereiltä mihin voin luottaa.

EDIT: Niin ja tietenkin, ohjelmana käytän VIMiä ja plugini on gnupg.vim niminen. Eli kun avaan "vim salasanat.txt.gpg" niin se kysyy vimin käynnistyksessä salasanani. Syötän sen -> saan kryptatun tiedoston auki vimissä. Myös tallennus onnistuu samoin.

54
Helppous on suhteellista.

Ensin kannattanee miettiä aiotko tehdä graafisia- vai komentoriviohjelmia/skriptejä.
Tämän jälkeen on hyvä alkaa harkitsemaan vaihtoehtoja.

Itse olen koodannut Ubuntulle C:llä graafisia- ja ei-graafisia softia.
Eli C:llä käytän GTK-kirjastoa graafisten ohjelmien tekemiseen.

Pythonillakin olen GTK- ja Qt-kirjastoa käyttäviä ohjelmia testaillut.
Oppimiskynnys on varmasti matalampi kuin C:ssä, mutta itse silti pidän C:stä enemmän.

Yksi vaihtoehto on myös (tämän takia minut varmaan hirtetään ;) PHP ja PHP-GTK jos haluat
tehdä helposti graafisia ja ei-graafisia ohjelmia. Voin suositella jos kiinnostaa vain tehdä helposti
ohjelmia ja joiden koodaus on inhimillistä. Jos taas optimoidumpi koodi kiinostaa, opettele C+GTK tai
C++ ja Qt.

55
Yleistä keskustelua / Vs: Skype: Requiesce in pace?
« : 05.08.09 - klo:14.50 »
Tätä tuli itsekkin ihmeteltyä. Oli myös muissa uutislähteissä tuosta juttua, ja kieltämättä mielenkiintoinen tapaus.
Herättää hieman ihmetystä, että mistä ihmeestä he ovat sitten maksaneet noin järjettömät summat?

Kuitenkin, lisää aiheesta löytyy:
- http://www.aamulehti.fi/uutiset/ulkomaat/151191.shtml
- http://www.tietoviikko.fi/kaikki_uutiset/article313644.ece?s=r&wtm=tietoviikko/-03082009
- http://yle.fi/uutiset/ulkomaat/2009/08/skypen_tulevaisuus_vaarassa_lahdekoodikiistan_vuoksi_901280.html?origin=rss

Elämme kiintoisia aikoja. Saapa nähdä mitä FSF (Free Software Foundation) aihesta sanoo, vai sanooko mitään :)
Ainakin jos tuo menee kiinni, niin on todellakin avoimilla ja vapailla internetpuhelinohjelmistoilla potentiaalia enemmän.

56
Voisiko joku ystävällisesti tiivistää suomeksi mitä etuja tuossa on? En oikein saanut irti sitä pointtia että mitä tuossa nyt on parempaa/hienompaa?

57
Sillä kyllä kiusataan ihmistä oikein urakalla...

Sillä kiusataan nimenomaisesti vieläpä niitä kuluttajia, jotka ovat tuotteensa laillisia keinoja käyttäen hankkineet.
Ne ketkä kyseisen tuotteen ovat warettaneet, eivät moisesta joudu kärsimään...

58
Miksi pitäisi olla salaamatonta?
- oletko miettinyt yhtään asiaa nenääsi pidemmälle?

Vaikka et minulta näitä kysynytkään, vastaan joihinkin silti.
Musiikin pitäisi olla salaamaton siksi, että voit kuunnella sen juuri sillä soittimella millä itse haluat.
Jos kerta maksat tuotteesta, niin haluatko että voit ITSE päättää millä soittimella koneellasi sen kuuntelet,
vai haluatko että kauppias päättää?

Myytävä musiikki on muusikoiden, taiteilijoiden ja muun sen tekemiseen liittyvän ison joukon ihmisiä leipä, elannon lähde.
Sitä ei suojaamaton, vapaasti kopioitava ja levitettävä musiikki olisi.

Jos musiikki on suojaamaton, se ei tarkoita että se on vapaasti kopiotavissa. Sitä varten ovat lait jotka säätelevät sitä.
Jos sitä levittää eteenpäin, rikkoo lakia. Eli se, että ostat suojaamattoman kappaleen ei tarkoita sitä, että sinulla
olisi täysi oikeus jakaa sitä kaikille.

Ajattelet aika itsekkäästi, kun haluat itsellesi vapaasti korvauksetta levitettävää toisten elannokseen tekemää.

Onko se itsekästä että haluaa käyttää ostamaansa tuotetta? Kuka levittämisestä puhui alkuperäisessä viestissä mitään?

Ei ole mitään esteitä tehdä myös Linuxiin suojattua tukea noille suojatuille ja toisten elantoa turvaaville formaateille, jos niin vaan haluttaisiin.

Kaikkien suojauksien lähdekoodeja _ei_ ole vapaasti käytettävissä ja luettavissa. Miten nämä suojaukset siis voitaisi toteuttaa? Ostamalla joltain firmalta joka maksaa lisenssit suojauksista? Ja jos tälläistä suojausta koetettaisi tehdä tee-se-itse meiningillä, niin saattaapa olla että Microsoft/muu lisenssin haltija voisi alkaa vaatimaan järjettömiä korvaussummia. Eli kyllä, tälläisille on mitä luultavamminkin esteitä.

Mutta tuntuu siltä että halutaan ennemminkin käyttää ja levittää vain ilmaiseksi toisten toimeentulon tuotoksia. Sehän on umpi-itsekästä, omanapaista ajattelua. Teetkö sinä jotain päätyötä, tuotatko jotain, mistä saat palkkaa? Mikset anna sitä ilmaiseksi ilman palkkaa? Mietihän sitä.

Tämä taas on täysin ohi topicin. Jos ostan itsekkin musiikkikaupasta kappaleen, se ei tarkoita että minä sitä alkaisin levittämään.
Se että minä haluan myös kuunnella maksamani tuotteen, niin minusta se ei ole itsekästä. Itsekkäämpää on minusta vaatia kauppiaan sitä, että minä en saa kuunnella maksamaani tuotetta millä mediasoittimella haluan.

Ajattele tilannetta näin. Jos menet kauppaan ja ostat litran Valion maitoa haluatko että sinä ITSE saat päättää minkälaisesta mukista sitä juot ja mihin ruokiin sitä käytät, vai haluatko sinä että Valion työntekijöillä on oikeus tulla sanomaan sinulle, että voit juoda maitoasi punaisesta mukista maanantaista tiistaihin kello 08-11.30? Olisiko siinä mitään järkeä? Jos ei, niin miksi musiikin kohdalla tilanne olisi toinen? Miksi se tekijöiltä olisi pois jos haluan kuunnella MAKSAMANI kappaleen vaikka sunnuntaina aamuyöstä kello kolmelta käyttäen soittimena Amarokkia heidän päättämän Windows Media Playerin sijaan?

Musiikkia voi kuunnella radiosta "ilmaiseksi" niin että sen tekijät saavat siitä työstään edes jonkinlaisen korvauksen.

Musiikintekijähän saa korvauksen jos menet nettikauppaan ja maksat siitä, eikö? Ei siihen suojaus vaikuta mitään.
Päinvastoin. Ajattele tilannetta näin: sinulla on mahdollisuus saada musiikkikappale joka toimii 100% varmuudella missä tahansa mp3-soittimessa, ilmaiseksi. Toisena vaihtoehtona sinulla on mahdollisuus maksaa tuotteesta jota voit kuunnella vain silloin kun tuotteen myyjä päättää ja vain sellaisella soittimella kuin myyjä päättää. Silti ei ole mitään takuuta että tämä soitin tulee aina toimimaan ja voit käyttää maksamaasi tuotetta miten haluat. Kumpi vaihtoehto kuulostaa paremmalta, varmasti toimiva vai ehkä-mahdollisesti-toimiva-maksullinen-tuote?

Ei kopiosuojaukset vähennä piratismia, päinvastoin. Sitä paitsi, levyn pistät cd-soittimeen ja audiokaapelilla koneeseen kiinni. Minne jäi kopiosuojaus? Ai niin, ehkäpä he ovat kieltäneet senkin miten saat omaa tuotettasi kuunnella.

Minusta ainakin muusikoilla ja kaikilla muillakin taiteilijoilla ja jopa ohjelmistojen suunnittelijoilla ja koodareilla on oikeus ja syytä saada tekemistään asioista korvaus, siis palkkaa elääkseen. Siinä ei ole mitään väärää.

Ei olekkaan. Minusta silti myös käyttäjällä on oikeus käyttää ostamaansa tuotetta laitteella minkä kokee itselleen sopivaksi.

Ja mitenkähän tuo viestiketjusi asia antoi aiheen syyttää asiasta Windowsia? Miten se on Windowsin syytä? Ja mihin unohdit esim. Applen iTunesin tai muut?  Aika laput silmillä omaa nenääsi tuijottelet  ;)

Koska alkuperäinen kappale vaati Windows Media Playerin, silloin syy on sen käyttämän suojauksen.
Jos olisi vaatinut iTunesin, vika olisi ollut sen.

Ärsyttävähän on nimenomaan Linux-maailma, joka ei ole halunnut noita muusikkojen ja taiteilijoiden elannon saamista turvaavia suojauksia mukaansa ottaa - OS X:ssä ja Windowsissa ne ovat, joten niitten osalta mikään ei tuossa "ärsytä".

Olen ostanut hyvin monta levyä, aitona. CD:nä ja vinyylinä. Jopa kasetteina. Jos myyjä tulee jälkeenpäin minulle kitisemään että sen saa kuunnella levyjä joita olen ostanut kun ainoastaan siten kuten se heille sopii, niin sopii yrittää.
Kyse ei ole piratismista. Kyse on siitä, että maksettua tuotetta ei saa itse käyttää.

Itselläni on ainakin muusikkotuttavia, ja kannatan ehdottomasti sitä että he saavat elantonsa työstään ja ettei heidän tekemiensä julkaisujen musiikkia levitettäisi ja kuunneltaisi ilmaiseksi, nautittaisi siitä omahyväisesti.

Kannatan minäkin että he saavat korvauksen työstään, mutta sillä ei ole mitään tekemistä kopiosuojauksen kanssa.

Jos joku haluaa niin tehdä, en sellaisia arvosta, sillä näillä muusikkotuttavillani on perhettä, lapsia, asuntovelkaa... ja heidän musiikkinsa levytyksessä, markkinoinnissa, jakelussa... on mukana heidän levy-yhtiönsä ja muita toimijoita, joiden vuoksi he voivat itse käyttää aikansa musiikin tekemiseen ja elämäänsä muutenkin. Arvostan sitäkin.

Niin minäkin, mutta arvostan myös sitä että itse saan maksamaani tuotetta käyttää lain sallimissa rajoissa juuri kuten haluan.
Haluan että voin kuunnella sitä tietokoneella, cd-soittimella, kannettavalla soittimella. Ihan milloin vain ja missä vain (tietenkin poislukien julkiset levittämiset yms).

Haluaisitko sinä että autokauppiaasi tulisi sanelemaan sinulle että milloin saat käyttää ostamaasi autoa ja mihin käyttöön?
Että saisit kulkea vain ma-pe työmatkoja sillä? Jos käyttäisit autoasi vapaa-ajan ajoihin, haluaisitko että sinua syytettäisi piraatiksi sen takia?

Mietippä sitä.

59
En osaa onko helppoa tapaa, mutta itse laittaisin (tosin VirtualBoxiin ellei aivan välttämätöntä syytä käyttää tuota) ihan vain puhtaan asennuksen ja kopioisin konffit.

60
No en kyllä haluaisi itsekkään mitään "Haluatko varmasti asentaa" -tyyppisiä kysymyksiä. Jos kerta olen itse laittanut "sudo aptitude install ssh" niin kyllä minä sitä myös tarkoitan. En halua että käyttöjärjestelmä alkaa kyselemään että "Oletko nyt aivan varma, voi olla riski" yms. Lopulta vastuu on käyttäjällä. Ja toisekseen, ne ketkä eivät tiedä mikä on SSH, eivät myöskään sitä asenna, toivottavasti ainakaan. Ärsyyntymiskäyrä kasvaa exponentiaalisesti tuollaisten jonninjoutavien kysymysten kohdalla, jotka automaattisesti tulee kuitattua "yes" lukematta mitä siinä sanotaan.

Mutta mitä taas tulee alkuperäiseen topicin kysymykseen, niin jaa-a. Paha mennä sanomaan.
On toki paljon ohjelmia joissa on varmasti bugeja ja jotka voivat tehdä aukon järjestelmään. Kuitenkin, monet ns. tavalliset ohjelmat jos ovat bugisia, eivät ne silti avaa mahdollisuuksia pääkäyttäjän oikeuksille tekemään laajaa tuhoa. Toivottavasti ainakaan :)

Eli niin kauan kuin kriittisemmissä ohjelmissa (niissä mitkä ajetaan roottina tässä kontekstissa) ei ole vakavia aukkoja, on kaikki hyvin, uskoisin. Aika näyttää :)

Sivuja: 1 2 [3] 4 5 ... 28