Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Stargazers

Sivuja: 1 ... 26 27 [28]
541
Yleistä keskustelua / Re: Wiki sivut Operalla
« : 12.11.06 - klo:09.41 »
Itselläni oli täysin samanlaista ongelmaa aikaisemmin. Sitten asensin Operan Static -paketin (siis että ei käytä jaettua kirjastoa tms) niin asia korjaantui. Nyt kuitenkin on taas tullut sama häikkä päivityksen jälkeen.

542
Alkuperäiseen kyselyviestiin voisi lisätä gallupinkin kuten oli ikäkyselyssä.  :)

Hyvä idea, en vain keksinyt mitä vaihtoehtoja voisi pistää galluppiin. Jos joku haluaa ehdottaa hyviä vaihtoehtoja joista voisi valita niin voisi tähän lisätä tuollaisen gallupinkin :)

543
Niin ja kyllä tabitäydennys toimii välilyönneistä huolimatta ihan oikein.

Teinpä testin tuosta IRSSIssä.

Tein kotihakemistoon hakemistot "Hakemisto Numero 1" sekä "Hakemisto Numero kaksi". "Hakemisto Numero 1" kansion alle tein hakemiston "Kilin kellit".

Koetin tabitusta ja laitoin IRSSissä "/dcc send ~/Ha" ja painoin TAB. Tabitus toimii ja tuli ensin oikea hakemisto, kuten oli tarkoituskin. Jatkoin käsipelissä "Ki" ja painoin TAB ja tabitus ei enää jatkanut. Jos taas en laita Ki tekstiä ja painan TAB uusiksi, niin IRSSI tarjoaa vaihtoehtoa "Hakemisto numero kaksi", ts. tekstiä olisi täydennettävä ja sitten tabitettava, mutta tabitus ei enää siinä vaiheessa toimi.

Toisinsanoen vaikuttaisi että jos alakansiossa on välilyönti ja sen alla olisi vielä välilyöntiä sisältävä kansio, ei tabitus enää pelitä. Tätä siis tarkoitin että IRSSIssä ei toimi.

Shellissä näyttäisit toimivan, mutta itseäni häiritsee \ -merkit välissä :)

544
Tosin jos saisin valita vapaasti, niin:
muistutus-sunnuntaille.txt
ja
omat-ohjelmointityot
koska - on minusta jotenkin "tasapainoisempi" kuin _ :)

Ahaa, katsos. Tämä oli aika mielenkiintoinen näkökulma nimeämiseen :)

Itse käytän väliviivaa vain jos pitää erotella valokuvista esim. bändi ja keikkapaikka. Esim "silentium-ravintola_ilokivi-01.jpg" jne.
Tosin, nykyään olen siirtynyt käyttämään "valokuvat/bandin_nimi_ilman_skandeja/keikkapaikka-2006-11-08/" muotoa omalla koneellani.

Samoin kansioissa käytän toisinaan väliviivaa, aina kun pitää erotella onko CDS, EP, MCD vai tavan lätty.

Esimerkiksi:
"/warez/musiikit/n/nightwish/wishmaster/" olisi tavan lätty, koska perässä ei ole muuta, kun taas
"/warez/musiikit/n/nightwish/bless_the_child-ep" olisi EP, josta erotan sen "tavallisella väliliivalla".

Pakko vielä kysyä, jos teette kansioon päivämäärän, teettekö sen "jenkkiläisittäin", eli ensin vuosi, sitten kuukausi ja sitten päivä?
Tyyliin 2006-11-08?

Itse olen huomannut että se on melkeinpä "käytännöllisin", ainakin itsellä, jos samassa kansiossa on usealta eri vuodelta roinaa. Menee suoraan aikajärjestykseen kerta :)

545
Tulipas tälläinen kysymys mieleen itselleni, että millä tapaa nimeätte henkilökohtaisia kansioitanne ja tiedostojanne Linuxissa?

Tarkoitan siis sellaista, että kun teette vaikka tekstieditorilla esimerkiksi muistutuksen sunnuntaille, ja pitäisi tiedoston nimistä valita jokin näistä:

a) muistutus_sunnuntaille.txt
b) Muistutus sunnuntaille.txt
c) muistutus sunnuntaille.txt

Mikä vaihtoehdoista olisi käyttämänne?

Toinen nimeämiskysymys. Jos oletetaan että teillä olisi hakemistossa ~ (eli siis kotihakemistossanne) kansioita, vaikkapa
"Valokuvat" ja "Tekstiasiakirjat" ja "Videot" ja "Omat ohjelmointityöt" niin nimeättekö siten, että esimerkiksi "Omat ohjelmointityöt" olisi muodossa

a) omat_ohjelmointityöt
b) omat_ohjelmointityot
c) Omat ohjelmointityöt
d) Omat Ohjelmointityot

Eli käytettekö tiedostoissa ja kansioissa nimissä ääkkösiä? Käytettekö myös isoja ja pieniä kirjaimia, ja käytettekö välilyöntimerkkejä?

Itse käytin windows-aikoina pitkään ja hartaasti aina välilyöntejä kansioiden nimissä, tiedostojen nimissä, isoja alkukirjaimia yms. Muistan hyvin kuinka mp3-tiedostonikin nimesin "Kappaleen nimi.mp3" ja aina manuaalisesti korjasin siihen muotoon jos joku oli korvannut välilyönnit alaviivoilla. Nyt linuxia jo noin vuoden käyttäneenä käytän jokaisessa kansiossa jonka luon vain-ja-ainoastaan pieniä kirjaimia sekä ilman ä ja ö -kirjaimia.

Kiinostaisi tietää, että mitenkä teillä on asian laita hyvät foorumilaiset :)

Ja jos on jotain perusteluita niin toki, nekin ovat tervetulleita. Esim, "näyttää kivemmalta" tai "toimii paremmin tabitukset".
Itsellä yksi syy miksi aloin käyttämään kaikki_yhteen_putkeen_ilman_skandeja.txt tyylisia nimiä kansioissa ja tiedostoissa oli IRSSI sekä shelli. Tabitus kun vain katkeaa aina jos välilyönti tulee vastaan. Kun alaviivat ovat avaruusnapin tilalla, tabitus toimii.

546
EDIT: Jahas, olihan tuossa last.fm tuki tuossa Songbirdissä.

Onko muilla Songbirdiä koettaneilla ongelmia että kun ikkunaa siirtää niin välillä ikkuna jää "hiireen kiinni", ts. aivan kuin nappi olisi jäänyt hiirestä pohjaan ja ikkuna siirtyilee mukana ja poukkoilee minne sattuu?

547
Ubuntu tietokoneissa / Re: VMware Player ja Edgy Eft
« : 19.10.06 - klo:05.33 »
No niin, sain ohjeet miten saa toimimaan. En jaksa tähän pastettaa, pistän linkin omaan blogiini johon kirjoitin itselle muistiinpanot miten sai asian korjattua.

http://stargazers.kapsi.fi/wordpress/?p=7

Toivottavasti tuolla auttaa sinullekin :)

548
Ubuntu tietokoneissa / VMware Player ja Edgy Eft
« : 18.10.06 - klo:03.56 »
Asentelin viime yönä Edgy Eftin suoraan päivityksellä Dapper Drakesta.

Tänään koetin käynnistää vmplayeria, joka Dapper Drakessa toimi mainiosti. Tietenkin vmplayer vaati (kuten aina kernelin muuttuessa) että suoritan tiedoston /usr/bin/vmware-config.pl tiedoston. Ajoin tämän tiedoston ja tein kaikki uudet muutokset. Asennus näytti siis suoriutuvan oikein.

Kuitenkin kun laitan komentorivillä komennon "vmplayer", saan odottaa vaikka viikon eikä mitään tapahdu. Kun katson "top" komennolla, on vmplayer taustalla pyörimässä ja prosessorin kulutus on yli 90% (1.4GHz/768Mt). Kuitenkaan näytöllä siis vmplayeria en näe.

Onko muilla samankaltaista ongelmaa ja neuvoja siihen, mitä asialle voisin tehdä?

549
Tarkoituksenani olisi saada asennettua Ubuntu Linux koneeseeni siten, että koneessa ei olisi lainkaan kiintolevyä (ujeltaa niin hermoja raastavasti, että ei jaksa kuunnella sitä). GRUB olisi tarkoitus saada ladattua CD:ltä jonka jälkeen koneen pitäisi osataa bootata Linuxiin NFS-asemalle. Ennen tätä toki Linux pitäisi saada asennettua ko. NFS jaolle. NFS-jako toimii toisessa koneessa, olen sen jo testannut. NFS jako on koneessa 192.168.0.2, eli kiinteät IP:t on määritelty toki.

Eli toisin sanoen kone käynnistettäisiin aina CD:ltä ja ladattaisiin linux lähiverkon toiselta koneelta NFS-jaosta (hakemistosta /warez/lindsay/hdb/clients/). PXE:n voi unohtaa, sillä kone on 300 MHz jonka ainoat boottausvaihtoehdot ovat floppy, cdrom sekä hdd. HDD oli siis tarkoitus ottaa pois ja floppyjäkään ei ole mahdollista tehdä, joten ainoaksi vaihtoehdoksi jää CD:ltä buutattava GRUB.

Olen pari päivää koettanut etsiä toimivia ratkaisuja, mutta en mistään ole löytänyt selkeitä ohjeita kuinka saan asennettua Ubuntu Linuxin NFS asemalle ja kuinka teen sen jälkeen boottaavan CD:n joka lataa koko systeemin NFS-asemalta.

Olisin todella kiitollinen mikäli osaisitte auttaa, olen koettanut diskless-how-to:a yms, mutta en ole tajunnut miten sen saisin toimimaan.

Sivuja: 1 ... 26 27 [28]