Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Stargazers

Sivuja: 1 [2] 3 4 ... 28
21
Onko tollane vaikeekin tehdä???.

Aika subjektiivista. Toisten mielestä on, toisten mielestä ei. Itseni mielestä ei ollut, mutta toisten mielestä voi olla koska siihen onko jonkun sivuston ohjelmointi helppoa vai vaikeaa riippuu täysin siitä, onko ennen ohjelmoinut lainkaan ja jos on, minkä verran yms. Mutta lyhyesti sanottuna, ei ainakaan minun mielestäni ollut.

Jos on halua nähdä koodit sivusta niin voin jossain välissä (tänään tai huomenna) tarvittaessa katsoa tuon koodin läpi ja vähän lisäillä kommentteja ja julkaista ne.

22
Tuli koodailtua taas vaihteeksi jotain pientä omaa web-palvelua ja ajattelin sen nyt jakaa täällä ohjelmointialueen puolella muidenkin iloksi/suruksi/ihmeltäväksi/mitä tunteita nyt herättääkään. Eli sivusto on http://www.jurppii.net ja se on koodattu käyttäen PHP/HTML/CSS. Mikäli lähdekoodit kiinnostaa ketään, ne saa pyytämällä (en ole kerta jaksanut vielä siistiä koodeja niin paljoa että viitsisi suoraan laittaa näkyville minnekkään).

Palautetta toki saa antaa mikäli kiinnostaa :)

EDIT: Niin ja tietokantana toimii SQLite, taitaapi olla versiota kaksi.

23
Kirjoittelin joskus tuontapaisesta aiheesta blogiini ja se artikkeli löytyypi täältä: http://stargazers.posterous.com/ssh-ja-automaattinen-yhdistaminen-virheessa

Jos tuosta on kysyttävää (liian teknisesti selostettu tjsp) niin kysy toki lisää tarvittaessa.

24
Oma nimimerkkini juontaa juurensa Nightwish-yhtyeen Oceanborn-albumin avausraitaan, joka vähemmän yllättäen siis on nimeltään Stargazers. Nimimerkki tuli otettua käyttöön vuosia sitten kun ensimmäisiä kertoja menin IRCiin ja yllättäen #nightwish-kanavalle, joten siksi juuri tuli valittua Nightwish-aiheinen nimimerkki.

Toisaalta myös tähdet ovat kiehtovia ja niiden tuijottelu kiintoisaa, niin miksipä ei, olipa sitten nick monikossa tai ei :)

25
Hei!

Lisäsinkin jo tänään tuon RSS-featuren. Eli nyt runoilijoiden omilla sivuilla on painike RSS. Samoin kun menee jonkun runoilijan sivulle, pitäisi siellä oikeassa ylänurkassa nimimerkin vieressä olla RSS-painike kyseisen runoilijan runoihin. Muutamilla runoilla testasin ja niissä toimi ainakin newsbeuterilla ja Firefoxin omalla. Kaikkein vanhimmat ei tuntunut Firefoxin omalla RSS-lukijalla näkyvän, mutta uudemmat tuntui. En sitten tiedä onko asetuksissa vai missä vika. Jos tämä bugittaa enempikin niin täytyy toki tarkemmin katsoa. Ainakin RSS-feedi meni validaattorin lävitse.

Saa toki testailla ja mikäli ongelmia ilmenee niin toki voi vaikka mailina pistää bugiraportteja, sieltä ne varmimmin tulee huomattua. Ja jos vaikka ongelmia ei ilmene niin palautetta ja kehitysideaa saa toki myös heittää :)

EDIT: Niin, uusimmista runoista kaikilta käyttäjiltä en vielä ole ainakaan tehnyt kyseistä toimintoa. Uusimpia runoja ei tällä hetkellä pääse mistään selailemaan, täytyy miettiä joskus tuonne että miten sen saisi upotettua fiksusti sivulle että ei käyttöliittymästä tulisi liian täyden oloista. Tämä feature kuitenkin olisi tarkoitus joskus ainakin saada tehdyksi, mutta mitään aikataulua en osaa sanoa.

26
Kiitoksia paljon palautteesta! Mukavaa kuulla että ei ainakaan testikäytön aikana räjähtänyt koko systeemi :)

Täytynee miettiä tuota RSS-feedijuttua. En ole sellaista koskaan aikaisemmin tehnyt, mutta tuskinpa sen tekeminen rakettitiedettäkään voi olla. Koetan tutkailla sitä vaikka ensi viikon puolella jos aikaa liikenee että mitenkä moisen saisi tehtyä. Kiitos ideasta, ei todellakaan käynyt edes itselläni mielessä moinen toiminto että joskus voisi joku haluta/tarvita moista. Toisaalta, ei sinänsä hassumpi idea, RSS-feedejähän taitaa voida upottaa inhimillisesti kait blogeihin tai nettisivuihin tjsp. Kait. :D

Tarkoitatko siis että kenen tahansa runoilijan runosivun voisi pistää RSS-feediin että voisi helposti seurata muidenkin runoja, vai meinasitko että vain oman runosivun voisi pistää RSS-feediin että sen voisi sitten helposti jakaa jossain muissa sivustoissa tjsp?

27
Puhumme täsmälleen samasta asiasta: ihmiset pelkäävät mitä eivät tunne, mutta eivät sitä, mistä eivät ole kuulleetkaan. Tarvitaan vähintään tieto olemassaolosta, jotta on mitään mahdollisuutta vihata.

Pahoitteluni, käsitin jotenkin kirjoittamasi väärin. Olet oikeassa tuosta.

28
”Vihaaminen” edellyttää yleensä jonkinlaista kohtaamista. Ei sellaista vihata, josta ei olla kuultukaan.

Jaa-a. Olen tästä hieman eri mieltä. Yleensä ihmiset vihaavat sitä mitä pelkäävät, ja monet pelkäävät sitä mitä eivät tunne ;)
Ehkä tosin eri käyttöjärjestelmissä, mutta näin am universum.

Sitten taas mitä tulee alkuperäiseen kysymykseen niin uskoisin syyn olevan siinä että
1) Monet ubuntuistit ovat uusavuttomia (enkä tällä sano ettenkö olisi itse tai ainakin ollut). Tämä taas johtuu pitkälti siitä että Ubuntu on monelle ensimmäinen kosketus Linux-maailmaan eikä näinollen vielä tiedetä mitä eroa on Kernelillä ja Gnomella ja sitten kysellään kysymyksiä jotka tuntuvat pidempään Linuxia käyttäneistä käsittämättömiltä. Tämä taas aiheuttaa sitä että aletaan ylenkatsoa sellaisia distroja jotka keräävät puoleensa nyyppiä.

2) Monet ehkä elävät siinä uskossa että Ubuntussa kaikki toimii kuin taikaiskusta, aurinko paistaa aina eikä koskaan tule huonoa keliä enää sen jälkeen kun Ubuntun on asentanut. Tämä sitten aiheuttaa negatiivisen mielleyhtymän siinä vaiheessa kun Xorggi segfaulttaa, Wlan droppaa verkosta, Ext4 vetää inodet jonnekkin stratosfääriin samalla kun kerneliin sudottamalla tungettu moduuli kaataa viimeisenkin toivon turvallisesta sammuttamisesta ja ikkunat on kotona yhä edelleen metsään päin.

Eli ehkä monet "kokeneemmat linuxistit" vihaavat ubuntua koska kokevat sen aiheuttavan paljon windows-maailman huonoja puolia Linuxille. Mutta, tämä on vain mielikuva mikä itselleni jäänyt.

29
Jees. Elikkäs väänsin nettisivun PHP/MySQL/jQueryäkin vähän seassa jonne voi lisätä runoja. Bugiton en sen lupaa olevan ja kaatuilee jos kaatuilee, mutta saa testailla ja ilmoitella bugeja jos innostaa. Lähdekoodit löytyvät GitHubista ja ne on AGPL-lisenssillä. Tarkemmat tiedot löytyy itse sivulta, http://www.runosydan.net

Saa antaa palautetta.

30
Jeesh. Tottahan se että pieni käyttäjäkunta ja vähäinen käyttöaste, mutta sellaiseksihan se tulee myös jäämään jos sinne ei väkeä tule eikä koeta väkea edes houkutella mukaan :) Ja jos pieni porukka saa tehtyä paljon niin ehkä se aktiivisuus tarttuu muihinkin!

31
Hei!

Täällä on muutamia topicceja liittyen Arch Linuxiin. En tiedä saako täällä mainostaa/ilmoitella tälläisistä, mutta nykyään on olemassa myös archlinux.fi sivusto jossa on foorumi sekä wiki. Eli mikäli Archisteilla innostusta on, tervetuloa sinne joukkoon! Väkimäärä ei ole kovinkaan suurta foorumilla eikä wikikään vielä päätä huimaa kokonsa puolesta, mutta jostainhan se on aloitettava.

Ja ylläpidolle, mikäli tämmöiset mainostamiset on kiellettyjä niin pahoittelen. Tämän viestin saa toki huoletta silloin poistaa.

32
Tolla se siis toimii, laitoin käynnistymään bootissa, mutta hetken kuluttua katkee ja joutuu boottimaan että pääsee taas nettiin. Osaisko joku sanoa missä on vikaa? Sama homma muuten oli Ubuntu 9.10:ssä, hetken kuluttua yhteys katkesi. Atheros AR928X.

Oletko koettanut vaihtoehtoista tapaa, eli pistät wpa_supplicantin asetukset kohdalleen /etc/wpa_supplicant.conf tiedostoon ja sitten käynnistät sen + haet IP-osoitteen dhcpcd-komennolla. Tiputteleeko netistä silläkin tapaa? Itse sitä ainoastaan Archissani käyttänyt parilla Atheroksen eri piirillä (en muista mitä mallinumeroita enkä ole kotikoneen äärellä) ja ainakaan ne ei ole kertaakaan tainnut tiputtaa verkosta. Kannattaa ainakin kokeilla.

EDIT: Oletan siis että tätä edeltävässä viestissäsi "Edit: Ei toimikkaan enää" viittasit wlaniin?

33
Riippuen osaamisen tasosta käyttäjällä (tai jos ei osaamisen niin opettelemisen halukkuudesta), mutta Arch Linux oli itselläni moisessa vekottimessa ja hyvä oli.

34
Onko fastcgi.server asetus asetettu kahteen kertaan samassa tiedostossa mutta eri riveillä?

35
Luultavasti tämä ei ratkaise ongelmaasi, mutta kysyn silti. Oletko tarkistanut että käyttäjän kotikansiossa on varmasti tarpeeksi paljon tilaa upattavalle tiedostolle, vaikka käyttäjä uppaisi johonkin muuhun kansioon (siis jos olet mountannut käyttäjän kotikansion alle vaikka eri hakemiston jossa tilaa on vaikka muille jakaa)?

Siis tarkoitan että itse aikoinani uppailin /mnt/disk1 kansion alle tiedostoja proftpd:tä käyttäen serverinä ja silloin tuli ongelmia että suuret tiedostot eivät koskaan menneet perille, mutta pienet meni aina. Ongelma oli itselläni siinä, että proftpd jostain kumman syystä tuntui ensin tekevän käyttäjän varsinaiseen kotikansioon temppitiedoston ja vasta lopulta kun siirto oli valmis ohjelmisto siirsi sen oikeaan paikkaan. Sen takia itselläni ainakin feilasi kyseisellä serverillä tiedostojen siirrot.

36
En nyt aivan varmaksi tajua mitä tarkoitat että olisi ohjelma pelkkää käyttöliittymää, eli eikö siinä olisi mitään toimintaa missään napissa vai siis mitenkä?

Kuitenin Qt:lle voi tehdä graafisia himmeleitä Qt-designerillä (vanhaan versioon screenshotteja ja juttua että saat edes jonkinlaisen kuvan minkälainen ohjelma on suunilleen edes kyseessä: http://doc.trolltech.com/3.3/designer-manual-1.html).

GTK:lle voit tehdä Gladella käyttöliittymiä, aiheesta juttua: http://glade.gnome.org/

Sitten jos haluaa vielä helpompaa "Visual Basicin tyylistä" niin kokonaan oma ohjelmointikieli Gambas josta löytyy juttua http://gambasdoc.org/help/tutorial/gettingstarting

GTK:ta ja Qt:tä voit koodata tietenkin ihan "käsin" kirjoittamalla tekstitiedostoon C/C++-koodia jossa määritellään mitä elementtejä on yms. GTK:ta koodaillaan C:llä ja Qt:tä C++:lla, en ainakana ole löytänyt sille C-binauksia mistään. Jos joku tietää niin saa antaa vinkkejä :) GTK:ta kait voi koodata C++:llakin, ilmeisesti jotkin bindaukset on saatavana, toimivuudesta en tiedä sanoa sen suhteen mitään.

Jos teet C:llä GTK:ta niin silloin käännät sen C-ohjelman siten että lisäät loppuun `pkg-config --cflags --libs gtk+-2.0` (tietenkin vaatii että GTK:n devit olet asentanut). Qt:lle C++:lla tehdää qmake-nimisellä ohjelmalla jotenkin niitä.

Toki myös Pythonilla voit tehdä GTK/Qt-ohjelmia. Että vaihtoehtojahan on. Sillä saat helposti tehtyä käyttöliittymät käyttäen Qt/GTK.

37
Sama juttu. Tuntuu muutenkin että Arch Linux on vaikein distro saada toimimaan. En ole onnistunut saamaan xorg:ia pelaamaan. En edes tiedä mistä sen asentaa. Boottauksen jälkeen jään prompti-tilaan eikä komento : startx tee mitään. Olen katsonut ohjeita .xinitrc:nkin osalta ja aivan metsässä ollaan.

Ja kun kokeilin uudemman koneen virtuaaliasemaan sitä asettaa niin metsään meni oikein komeasti.

Virtuaalikoneessa Archin asentaminen oli todellakin (VirtualBoxissa) vaikeaa, johtuen juurikin aiemmin mainitusta bugista.
Eli ei asentunut ollenkaan. Kuitenkin Xorgin asentamiseen löytyy Archin Wikistä erittäin hyvät ja simppelit ohjeet ja ainakin
itse olen saanut ihan noilla ohjeilla asennettua Archin onaan EEE 701 4G:hen. http://wiki.archlinux.org/index.php/Beginners%27_Guide#Step_2:_Install_X

Hyvä distro jos jaksaa tuunata, itselläni nyt aktiivikäytössä. Suosittelen :)

38
Ei taida VNC-toimia, jos graafinen työpöytä ei lataudu? (kone jumiutuu).

VNC:n käsittääkseni pitäisi toimia ilman että tarvitset graafista tilaa serverilä erikseen.
Aiheesta käyty keskustelua esim: http://fixunix.com/xwindows/91663-server-running-x-without-video-card.html

39
Onko Ubuntuun olemassa ns. virtuaalista työpöytää, jota voisi käyttää ilman fyysistä näytönohjainta, niin voisi etäyhteyden kautta käyttää myös graafista tilaa? Entä voiko ubuntussa kytkeä näytönohjaimen kokonaan pois käytöstä niin, että se ei aiheuta ongelmia palvelinkäytölle?

Koetappa VNC nimistä ohjelmisto. Eli asenna serverille tightvnc (tai muu vnc) serveri ja sitten ota omalta koneelta siihen sitten graafinen etäyhteys.

40
Kirjautuminen toimii näköjään ilman käyttäjätunnusta ja salasanaa.

Kiitosta, pitänee katsoa joskus kun kerkeän :)

EDIT: No joo, tein sen nyt samantien kun eipä se ole kuin yksi tarkistus. Nyt jos username on tyhjä niin valittaa että username ei saa olla tyhjä.
Kiitos ilmoituksesta! =)

Sivuja: 1 [2] 3 4 ... 28