Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - osa

Sivuja: [1] 2
1

Toi 10.20.30.40 tulee vaihtumaan ja  siihen mietin automaagi-scriptiä päivittämään sitä automaattisesti.


Eikö se firman homma nyt ole kuitenkin syytä laittaa kiinteän IP:n taakse, eli operaattorilta tilaat sellaisen, niin se ei vaihdu kuten PPPoE:ssä! Ei tarvitse viritellä liikoja.

Sit vain SSL-sertifikaatti koneeseen....

...ehkäpä olisi syytä muutenkin laittaa tuo hoito jonnekin hostiin dedikoidulle palvelimelle, sillä kuka tuota muuten ylläpitää??? Ei kuulosta kovin stabiililta ratkaisulta jos "kotikoneella" pyörii joku firman liiketoimintaan liittyvä (extranet/pilvi)ohjelmisto!

Avoimen lähdekoodin ohjelmisto ei taas mitenkään liity tietoturvaan. Muuten kuin siten, että se on ehkä turvallisempi kuin suljettu ratkaisu josta ei tiedä miten se on tehty.

Harjottelen ja opettelen, joitakin pohdin vaan yleisestä mielenkiinnosta.

Kuinka olisi muuten paras tapa+ohjelmistot ruveta lähestymään suurta PHP+MySql sovellusta? (Pupesoft n. 400 php- ja 400 inc-fileä)

odysseus on oikeassa! on syytä opiskella nuo asiat ensin ennenkuin tehdään yrityksen tietojärjestelmää mutu-tuntumalta.

suosittelen kurssia meillä OSA:ssa ja sitten lähestymistä siten, että tehdään ensin projektisuunnitelma sen pohjalta mitä nyt on, mitä jatkossa tarvitaan nopeasti ja mikä on lopullinen tahtotila. samalla selvitetään budjetti ja sitten sen mukaan päätetään hallitusti mitä tehdään, millä tehdään, kuka tekee ja milloin tekee.

hätäilemällä saadaan aikaiseksi vain ongelmia.

2
Yleistä keskustelua / Vs: Frin pilkun viilaamista
« : 18.10.10 - klo:19.17 »
Meillä ICT- ja erityisesti Open Source -ammattilaisilla ei ole tapana alkaa haukkumaan toisia eikä nimittelemään ammattitaidottomaksi, sillä se ei yleensä johda mihinkään. Ei myöskään tässä tapauksessa.

Minä en ole vielä yli 25 -vuotisen kansainvälisen IT-urani aikana nähnyt ihmistä joka pystyisi hallitsemaan kaiken IT alalla, joten jokainen meistä erikoistuu omaan alueeseensa. -ja nykyään erikoistutaan yhä enemmän ja enemmän.
Ehkäpä nimimerkki "raips" on erityisesti keskittynyt Linuxiin ja muihin käyttöjärjestelmiin ja niiden filosofiaan käyttöjärjestelmänä ja hänellä lienee tästä vakuudeksi myös jokin pätevyystodistus. Tätä emme voi tietenkään nyt tässä todistaa.

Näinollen minä vetäydyn tästä keskustelusta, jossa yksi uhoaja näyttää haluavan omilla mielipiteillään keskipisteeksi ja maailman pätijäksi kaikessa. Yleensä se kuitenkin tehdään esimerkiksi väittelemällä ko. aiheesta tohtoriksi.

En ota enää kantaa siihen kuka on oikeassa ja kuka on väärässä. Sen sijaan jokainen vetäköön omat johtopäätöksensä keskustelun aiheiden oikeellisuudesta, Linuxista, Ubuntusta sekä keskustelijoiden ammattitaidosta.

3
Yleistä keskustelua / Vs: Frin pilkun viilaamista
« : 18.10.10 - klo:18.00 »
Nykyisessä PC-maailmassa on useampia käyttöjärjestelmiä. Sinä näköjään uskot että vain nuo kolme mutta listataanpas nyt muutamia hyvin tunnettuja:

NT, Linux, HURD, Minix, FreeBSD, NetbSD, OpenBSD, Dragon Fly BSD ja SunOS.


Sinun logiikalla:

NT = Windows (jakelu ja ensimmäinen sukuaan)
Linux = Linux
HURD = Unix (jakelu tai uudelleen tehty Unix replacement -jakelu)
Minix = Linux (jakelu tai uudelleen tehty Unix replacement -jakelu)
FreeBSD = Unix (jakelu)
NetbSD = Unix (jakelu)
OpenBSD = Unix (jakelu)
Dragon Fly BSD = Unix (jakelu)
SunOS = Unix (jakelu)

Osa noista toteutettu eri prosessoriarkkitehtuurille.

4
Yleistä keskustelua / Vs: Frin pilkun viilaamista
« : 18.10.10 - klo:17.55 »
Käyttis vaan prosessoi noita.

En jaksa alkaa enempää vääntämään, mutta tähän täytyy sanoa, että käyttis ei prosessoi yksin yhtään mitään vaan siihen tarvitaan _rautaa_ eli prosessori, jota käyttöjärjestelmä (komentosarjan pohjalta) käyttää käyttöjärjestelmän ydintä hyväksikäyttäen prosessoidakseen jotain.

Kaikissa muissa tapauksissa olette keksineet itseohjautuvan älyn.

5
Yleistä keskustelua / Vs: Frin pilkun viilaamista
« : 18.10.10 - klo:09.33 »
Lainaus
Selittäisitkö esimerkiksi missä on laiteajurit kun kerran Linux on pelkkä kerneli?
Entä missä on mm. muistinhallinta, tiedostojärjestelmät, prosessinhallinta, I/O?
Kerro mikä HURD on?

Osa kernelissä ja osa /sys -hakemistossa. Muistinhallinta, tiedostojärjestelmät ja I/O kuuluvatkin kerneliin, mutta kernelillä ei tee mitään ilman varusohjelmia, jotka käyttävät niitä.

Lainaus
Selittäisitkö miten/miksi kumpikaan, Linux ja HURD, eivät ole muuta kuin kerneleitä?

Sinun logiikallasi sitten:

-MacOSX ei ole käyttöjärjestelmä vaan Unix-jakelu, joka pohjautuu toiseen Unix jakeluun
-AIX ei ole käyttöjärjestelmä vaan Unix-jakelu
-BSD-UX ei ole....
-SCO-UX ei ole....
jne..

Näinollen nyky-PC-maailmassa on olemassa 3 käyttöjärjestelmää, ne ovat:
-Windows
-Linux
-Unix

En ihmettele enää lainkaan, kun sanotaan, että Windows on maailman käytetyin käyttöjärjestelmä. Unixia kun ei saa mistään ja Linuxilla ei siis tee mitään sellaisenaan.

Lopetan kinastelun tähän ja voin kertoa, että Open Source Academy pysyy kannassaan ja kouluttaa avoimen lähdekoodin asiantuntijoita yhä edelleen sanomalla, että Ubuntu on käyttöjärjestelmä -jopa sellainen mitä voi suositella lähes kaikille.

6
Yleistä keskustelua / Vs: Frin pilkun viilaamista
« : 17.10.10 - klo:13.02 »
Miksi Linux ei olisi käyttöjärjestelmä?

Siksi kun se ei sisällä muuta kuin kernelin.

Käyttöjärjestelmä syntyy kernelin ja sen ympärillä olevien varusohjelmien kombinaatiosta. Esimerkiksi niistä, joista moni pohjautuu jo paljon ennen Linuxia olleisiin Unix -ohjelmiin.

7
Yleistä keskustelua / Vs: Frin pilkun viilaamista
« : 15.10.10 - klo:09.45 »
Kaiken lisäksi Ubuntu on linux-jakeluista ainoa jolla on tulevaisuutta pc-käyttiksenä. Monet pitkän linjan jakelut ovat suurissa vaikeuksissa ja vain Ubuntulla on rahkeita jatkaa.

Tuo on kyllä aika paljon sanottu!

Maailman suurin kaupallinen Linux-talo on kuitenkin Red Hat, jonka pohjalta näen kyllä aivan yhtä paljon tulevaisuutta Fedorassa.

Muutamat muutkin tahot ovat vahvasti Linux-pohjaisissa käyttöjärjestelmisä mukana. Mainittakoon nyt vaikka se kiistanalainen Novell, Oracle, IBM jne. Kaikki ei välttämättä suoraan, mutta välillisesti ja nämä toki enemmän siellä palvelinpuolella (kuten myös RHEL).

Totuus toki on myös se, että tänä päivänä näitä työpöytädistroja on ehkä liikaa. Olisi varmasti hyväksi, jos maailma menisi siihen suuntaan, että olisi vain pari työpöytälinukkaa ja pari peruspalvelinlinukkaa. Erikoisratkaisut siihen sitten päälle ja muut variaatiot voisi hoitaa alakohtaisilla spineillä.

8
Yleistä keskustelua / Vs: Frin pilkun viilaamista
« : 14.10.10 - klo:17.44 »
Lukeakseen mikä on käyttöjärjestelmä, se ei ole mikään minuutissa luettava selostus.

Varsin lyhyesti parissa sekunnissa:

"Käyttöjärjestelmä on yleiskäyttöisen sekä henkilökohtaisen tietokoneen välttämättömin ohjelmisto kaikille muille tietokoneohjelmistoille. Se hallinnoi tietokoneen resursseja ja luo laitteiston yksityiskohdista riippumattoman operointialustan ja järjestelmäkutsut."

Viite:
http://fi.wikipedia.org/wiki/K%C3%A4ytt%C3%B6j%C3%A4rjestelm%C3%A4

Oheisestakin määritelmästä voidaan päätellä, että pelkkä kernel ei ole käyttöjärjestelmä. Ainoastaan sen "pakollinen" osa.

...ja muu vuodatus tuossa olikin sitten taas sen verran pitkä lataus, että kukaan ei jaksa edes kommentoida noihin eikä ne kuulu edes enää tähänkään aiheeseen.

9
Yleistä keskustelua / Vs: Frin pilkun viilaamista
« : 14.10.10 - klo:16.25 »
silloin kun puhutaan uusista teknologioista tai miksei vanhoistakin on erittäin *huono idea* se, että termit tarkoittavat eri päivinä eri asioita - puhumattakaan siitä, että kirjoitetun teknologiaa käsittelevän lauseen merkitys muuttuu "järkeväksi" vasta vastaanottajan päässä.

Tarkka toki on aina hyvä olla, mutta näin kieli vain toimii. Jos joku pyytää sinua asentamaan koneelleen uuden käyttöjärjestelmän, kyllä sinun on tajuttava, ettei riitä alustaa levyä ja kopioida sinne /boot/vmlinuz*-tiedostoa. Tai jos olet itse yhteydessä johonkuhun ohjelmoijaan ja hän kysyy käyttöjärjestelmääsi, ”Linux” ei ole riittävä vastaus, luultavasti ei ”Linux 2.6.x”:kään, ellei kyseinen ohjelma ole sitten jokin laiteajuri.

Juuri noin.

Yksi oleellinen ero on siinä, että vmlinuz-XXXX ladataan vasta (minkä tahansa) boot-loaderin kautta. Sellaisenaan se ei siis toimi, vaan vaatii muita komponentteja toimiakseen. Suoraan BIOS:sta en ole nähnyt vielä yhdenkään Linuxin boottaavan koska kernel ei käsittääkseni sisällä mitään käynnistyskäskyjonon hallintaa.

Jo pelkästään tämä peruste riittää sanomaan, että Linux ei itsessään ole käyttöjärjestelmä, vaan ainoastaan sen mahdollistava ja "Linux-pohjaisissa" pakollinen komponentti (=ydin=kernel).

Juuri näiden väärinkäsitysten (tässä toki hieman extreame juttu) vuoksi me Open Source Academy:ssä opetamme ihmisille standardia tapaa toimia ja sen sivussa myös sitä, että jokainen puhuu asiasta sen samalla ja oikealla nimellä!

Tervetuloa vaan kursseillemme, jossa selvitetään monta muutakin väärinymmärrettyä asiaa. Linkkihän näkyy tuossa alla.

10
Yleistä keskustelua / Vs: Frin pilkun viilaamista
« : 14.10.10 - klo:10.40 »
Toimii jos ei ole linkkinä vaan pakattuna binäärinä.

Miten se toimii? Onko linkkiä, josta voi ladata tuollaisen jotta voin kokeilla?

Molemmissa aivan liikaa väärää tietoa vähien oikeiden tietojen seassa ja suoranaisia valheita mitkä ovat valtaosin poliittisia eikä perustu mitenkään käyttöjärjestelmien tekniseen toimintaan.

Millä perusteilla väärää tietoa? Mitkä mielestäsi ovat valheita? Aika kova syytös meinaan.. Varmaan ubuntu-suomikin on kiinnostunut tietämään mitä heidän sivuillaan valehdellaan ja vääristellään.


Suurin osa Linux-_pohjaisista_ käyttöjärjestelmistä ei nimenomaan käytä nimessään enää termiä Linux, jotta tätä yleistä väärinkäsitystä vältettäisiin. Tämä käytäntö näkyy myös Ubuntussa tai Fedorassa, joita kumpaakaan ei siis kutsuta Linux Ubuntu jakeluksi tai Linux Fedora jakeluksi, vaan yksinkertaisesti Ubuntuksi tai Fedoraksi. Sama kaava on käytössä lähes kaikissa.

Linux ei siis itsessään ole käyttöjärjestelmä, vaan ainoastaan käyttöjärjestelmän ydin ja käyttöjärjestelmän mahdollistava komponentti monien muiden käyttöjärjestelmään kuuluvien osien lisäksi. Näitä muita osia ovat olennaisesti ainakin seuraavat:

firmware, joka liittää käyttöjärjestelmään laitetason (Linux pohjaisissa: /sys)
utilities, jotka antavat käyttöjärjestelmälle käyttäjätason (Linux pohjaisissa: /bin)
libraries, jotka antavat (ohjelmointi ja kommunikointi)rajapinnat ylemmällä tasolla (Linux pohjaisissa: /lib)

Näinollen itse kernel näkyy käyttöjärjestelmälle ainoastaan toimintoja mahdollistavana ja välttämättömänä "kommunikaatiokanavana" ja "liitospisteenä" eri osioiden välillä. Ilman näitä muita tärkeitä komponentteja ei ole käyttöjärjestelmää vaan on ainoastaan raakile, jonka päälle voi luoda käyttöjärjestelmän.

11
Yleistä keskustelua / Frin pilkun viilaamista
« : 13.10.10 - klo:15.57 »
Ubuntu ei ole käyttis vaan Linux kerneli on ubuntussa käyttis. Teetkö Linux käyttikselle tuota softaa vai teetkö vain ubuntu distrolle sitä softaa?

Meni väärin.


Sinulla meni väärin. Mutta se ei kuulu tähän ketjuun.

Ei tosiaan kuulu ketjuun, mutta laitappa minulle linkki käyttöjärjestelmään, missä on pelkkä "/boot/vmlinuz-<versio>" -tiedosto eikä mitään muuta.

Toimiiko?

Edit:

Mitä sanotaankaan täällä:
http://wiki.ubuntu-fi.org/Esittely

ja täällä:
http://fi.wikipedia.org/wiki/Linux


12
Yleistä keskustelua / Frin pilkun viilaamista
« : 13.10.10 - klo:11.06 »
Ubuntu ei ole käyttis vaan Linux kerneli on ubuntussa käyttis. Teetkö Linux käyttikselle tuota softaa vai teetkö vain ubuntu distrolle sitä softaa?

Meni väärin.

Ubuntu on nimenomaan käyttöjärjestelmä. Sen ydin on Linux kernel, mutta se ei itsessään ole käyttöjärjestelmä (eikä se toimi yksinään), vaan se ja Ubuntu-jakelun mukanatulevat varusohjelmat tekevät yhdessä käyttöjärjestelmän.

Eli lyhyesti:

-Linux ei ole käyttöjärjestelmä, vaan ainoastaan käyttöjärjestelmän ydin
-Ubuntu on yksi Linux-ydintä hyödyntävä käyttöjärjestelmä

Ihan samalla tavalla esimerkiksi Fedora on yksi Linux-pohjaisista käyttöjärjestelmistä.

Täsmälleen samalla logiikalla myös Windows on käyttöjärjestelmä ja Windowsin kernel.dll (tai mikä sen nimi onkaan) ei taas ole muuta kuin ydin (oikeastaan osa siitä).

Softaa taas tehdään hyödyntäen käyttöjärjestelmän tarjoamia rajapintoja (jotka voivat poiketa eri jakeluissa), jotka ovat hyvin harvoin suoraan kernel-kutsuja!

13
Sellaista, että nyt otin kaverin ADSL-modeemista yhteyden nettiin, niin äänet palasivat "flash-sovelluksiin". Niin pokeriin, kuin tuohon ajastimeen. Voiko muka erilainen nettiyhteys vaikuttaa noihin ääniin? Mokkulalla ei kuulu ääniä, edellä mainituissa sovelluksissa.

Eiköhän tuossa ole kyseessä se, että kone luulee jostain kumman syystä "mokkulaa" USB-audio laitteeksi ja yrittää soittaa äänet sen läpi ja kun se ei ole kiinni, niin homma pelaa audio-ulostulosta (kuulokkeista tmv) tai sitten koneen kaiuttimista. Miten ne sinulla onkaan siellä.

Katsopas ääniasetukset mokkula kiinnitettynä, eli mikä siellä on äänen ulostulona?

14
Miten saa lisättyä fontteja OpenOfficelle? Etsin vastausta ties mistä mutta mikään ohjeista ei toimi. Tarvitsen fontin Garamond, en mitään muuta.

Tuo taitaa olla kaupallinen fontti, mutta jos se on sinulla olemassa "winukassa", niin kopioi ko. fontin (ttf ?) tiedostot polkuun:
"/usr/share/fonts" tai luo oma hakemisto sinne "/usr/share/fonts/ttf/gramond"

Aja sitten komentorivillä:

Koodia: [Valitse]
$ sudo fc-cache -rv

Melkoisesti ilmaisia ja hyviä fontteja löytyy esimerkiksi täältä:

http://www.abstractfonts.com

15
Ainakin meidän taloyhtiön remontin jäljiltä tuli talojakamosta linja RJ-45-liittimeen, mutta se on edelleen parikaapeli, eli reikään vaan piti laittaa ADSL-modeemin RJ-11 piuha, eikä mitää Ethernet(RJ-45) johtoa,

Joskus nuo puhelinrasiatkin on tosiaan RJ45. Lähinnä digitaalisille puhelimille (ISDN) tarkoitettuina/mahdollistettuina eli siellä saattaa jopa olla kaapeliakin useampi lanka :-)

16
Ihan ensiksi. Open Source World Conference:lla ei ole mitään kaupallista tai muutakaan tekemistä Open Source Academyn kanssa.
Satumme vain sijaitsemaan melkein samalla paikkakunnalla, noin 30km matkan päässä toisistamme. OSWC on tunnettu tapahtuma, joka järjestetään Málagan messukeskuksessa bienaalina. On siis luonnollista, että osallistumme messuille koska se pidetään tänä vuonna lähistöllä.

Open Source Academy sen sijaan on yksityinen (ja myös kaupallinen) FOSS-kouluttaja. Tukirahaa emme saa minkään maan valtiolta sillä koulutukseme on kurssimuotoista eikä se johda tutkintoon, joten emme edes voi saada siihen tukea lakiteknisistä syistä. Tukea ei makseta myöskään opiskelijoillemme valtion taholta, johtuen samoista syistä.
Mikäli viittaat "huijaus" -sanalla stipendin lahjoitustoimintaan sivuillamme, niin sen tarkoitus on alentaa kurssille osallistuvan opiskelijan kustannuksia ja siten helpottaa kursseille osallistumista.
Mikäli jokin yritys haluaa lahjoittaa stipendin, joko jollekin nimetylle opiskelijalle tai kaikkia kurssilaisia hyödyttävänä ryhmästipendinä, niin se ei tuo meille yhtään lisärahoitusta. Stipendi jaetaan 100% suoraan opiskelijan kurssimaksun helpottamiseksi.
Emme ole suomalainen yritys, joten suomen rekistereistä meitä ei löydy. Sen sijaan meidät löytää espanjalaisesta rekisteristä.

Open Source Academyn kurssit ovat korkeatasoisia ja opiskelija saa siitä diplomin lisäksi sertifioidun opintokortin. Opintokorttimme käy todisteeksi suoritetusta opintotunneista/opintoviikoista useissa suomalaisissa oppilaitoksissa.

Mikäli jollakulla on kysyttävää Open Source Academyn toiminnasta ja koulutustarjonnasta, vastaan mielelläni, mutta en nimimerkkien välityksellä keskustelupalstalla.
Voitte halutessanne ottaa yhtyttä meihin nettisivujemme yhteydenottolomakkeella tai sitten suoraan sähköpostilla info (_at_) osacademy (_dot_) org

17
Ubuntu Suomi ja yhteisöt / Open Source World Conference
« : 17.09.10 - klo:18.32 »
Muistutetaanpa kaikkia onnekkaita, jotka voivat vierailla ja lomailla Espanjassa Aurinkorannikolla lokakuun lopulla.

Ehkä Euroopan merkittävin Open Source konferenssi järjestetään Málagassa 27-29.10.2010:
http://www.opensourceworldconference.com/malaga10

Näillä näkymin me Open Source Academystä olemme paikalla, joten tervetuloa jutustelemaan ihan suomeksi!
Open Source Academyyn voi tutustua paremmin täällä: http://www.osacademy.org

18
Vastaan noihin VirtualBoxin osalta.

1.
Ulkoiset laitteet, USB ja miksei myös DVD/CD.

Muut toimii, mutta USB (sen toteutus) ei ole "laillisesti" avointa koodia, joten se ei ole siksi mukana OSE:ssa.

2.
VMwaren oma jakosysteemi.

VirtualBoxin oma jakosysteemi toimii moitteettomasti olipa win tai linux!

3.
Käyttöjärjestelmien jakosysteemit.

Toimii ja kuten mainittiin, ei merkitystä jos verkko ylensäkin toimii (NAT:n läpi esimerkiksi)...

4.
Tiedostojen raahaa/pudota (copy / paste) virtuaalikoneen ja fyysisen koneen työpöytien välillä.

Toimii saumattomasti kun asentaa VirtualBox Additions (asennuksen jälkeen automaattisesti asennettavissa), samoin muut kilkkeet, näytönohjain 2d/3d, audio jne...

Edit: myös "seamless mode" jne....

19
Tuon lisäksi voisi tietysti ajaa noita VirtualBoxissa, joka löytyy suoraan paketinhallinnasta. Joskin se versio ei tue USB:tä, vaan sen tarpeeseen pitää ladata se Oraclen versio niiden sivuilta.
NFS-jaot pelaavat kuitenkin hyvin ja tietty Samba, joten jos on vain verkon tarpeesta kiinni, niin softa liikkuu sitä pitkin ilman USB-virityksiä...

Tykkään VirtualBoxista enemmän kuin VMWresta ja onhan se "enemmän avoin", niin se on jo hyvä syy :-)

20
Elikkä voiko Ubuntulla vääntää Visual Basicin koodeja tai mikä on vastaava ohjelma?
Periaatteessa se on kait mahdollista asentaa wine-ympäristöön, jos et pelkää pientä säätöurakkaa.

Jos nyt _ihan pakko_ on, niin laittaisin sen VB:n mielummin VirtualBoxissa pyörivään wintoosaan enkä edes yrittäisi Wineä.

En silti suosittele! -en yhtään mihinkään tarkoitukseen enkä yhtään millään perusteella. Sama pätee sitten C#:n ja muihin superraskaisiin ja epästandardeihin .NET-virityksiin mukaanlukien ASP:n!

En voi olla mainostamatta, että tulkaa hyvät ihmiset meille Open Source Academyn FOSS-peruskurssille, niin opitte kaiken tarvittavan avoimista välineistä ja tekniikoista, jotta pääsette alkuun ihan oikean ja standardin kehitysprojektin kanssa!

Sivuja: [1] 2