Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Teho

Sivuja: 1 ... 7 8 [9] 10 11 ... 24
161
Yleistä keskustelua / Vs: KDE(4) vs Trinity (KDE3 fork)
« : 16.11.11 - klo:19.34 »
Jos ihan rehellisiä ollaan, niin KDE3 on edelleen se kaikkein pisimmälle ajateltu työpöytäratkaisu, johtuen pitkälti Konqueror (tiedosto)selaimen monipuolisuudesta, jota vastaavaa ei uudemmissa löydy.
Itsellä ollut kanssa käsitys siitä, että Konqueror oli KDE 3:lle ylpeydenaihe. Olisi kuitenkin kiinnostunut tietämään, mitä sillä pystyi tekemään mitä nykyään Konquero/Dolphin ei osaa?

162
Yleistä keskustelua / Vs: KDE(4) vs Trinity (KDE3 fork)
« : 16.11.11 - klo:17.31 »
Vertailu on niin suppea, ettei se anna oikein mistään mitään kuvaa. KDE Workspace on varmaan teknisesti kehittynein työpöytä mitä on olemassa ja monet KDE 4:än ohjelmista edustava avoimien ohjelmistojen todellista huippua. Tilanne on vastaava kuin lähtisi KDE:ä vertaamaan XFCE:hen, ne ovat suunnattu eri käyttäjäkunnille ja toinen niistä on pysähtynyt toisen edustaessa kehityksen kärkeä. KDE osaa melkein kaiken mihin Trinity pystyy, mutta Trinity vain murto-osan siitä mihin KDE.

163
Esimerkiksi päivitykset asennuksen jälkeen sujuvat linuxissa joustavammin.
Tämä itseäni ihmetytti ehkä eniten kun päiittelin perheen Windows konetta. Arch Linuxissa olen tottunut siihen, että päivitykset haetaan aina täydellä kaistalla (muutama sekunti). Windowsia päivittäessä lataus oli tuskallisen hidasta, 50Mt lataamiseen meni yli tunti. Asentamissa ero on jo aivan naurettava, muutaman päivityksen asentamiseen Windowsissa menee kymmeniä minuutteja ja service packeissä tunteja. Arch Linuxissa puolenvuoden päivitykset (300+ pakettia) latautuu ja asentuu muutamassa minutissa. Tietenkin se tuttu reboottailu on kanssa aivan käsittämätöntä. Ilmeisesti automaatipäivitys asetuksilla (en ole varma millä tarkalleen), kone käynnistää itsensä uudelleen ilman kysymistä jos kuplaan ei vastaa esimerkiksi pelatessa peliä full screenissä. Windows on selkeästi heikoinmillaan ohjelmien asentamisessa ja niiden päivittämisessä. Tämä tosin ainakin osittain korjaantuu Windows 8:ssa (Ohelmisto kauppa ja uusi paketti formaatti)

164
Lainaus
Linux port

TeamViewer for Linux appears to be based upon the Windows version. Additionally, /opt/teamviewer/teamviewer/$tv_ver/bin/teamviewer contains links to a wrapper of a Windows executable:
export TV_BINDIR=/opt/teamviewer/teamviewer/$tv_ver/bin
exec "$TV_BINDIR"/wrapper "c:\Program Files\TeamViewer\Version$tv_ver\TeamViewer.exe" "$@"
This is a good example of a commercial product successfully using the Wine translation libraries to port a product from Windows.
https://en.wikipedia.org/wiki/TeamViewer

Koska se on helppo ja halpa tapa portata ohjelma Linuxille.

165
Ihan kiva kaavio, siitä kuitenkin puuttuu satoja distroja/distroletteja, jotka tosin sotkisivat sen täysin. Esimerkiksi Ubuntuun pohajutuvia pienjakeluita on lukemattomia ja monet niistä poikkeavat Ubuntusta enemmän kuin esimerkiksi Kubuntu, mm. omilla repoillaan.

Yhteensä tuon kaavion mukaan Linux distribuutioita on 400. Todellista määrää voi vaan arvuutella.
Lähde: http://futurist.se/gldt/ (alottajan viestille).


166
Yleistä keskustelua / Vs: Gnomen tulevaisuus
« : 11.11.11 - klo:12.21 »
Eli miten Debianin suunnalla on tarkoitus edetä, kohti unitya vaiko gnome shelliä?
Oletustyöpöytänä Unityä ei ainakaan tulla näkemään, en usko sen edes pääsevän Debianin repoihin. Unity vaatii satojen pakettie patchaamista toimiakseen siedettävästi tai lainkaan, tämä on distroille iso ongelma eikä siksi Unityä nähdä Ubuntun ulkopuolella. Se on myös CLA:n alainen, joka tuskin Debianin kehittäjiä miellyttää. Oletettavasti Debianin "oletustyöpöytänä" tullaan jatkossakin näkemään Gnome ja sen kautta Gnome Shell. Debian ei pidä työpöytäympäristöjä eri arvoisina eli sinäällään sillää ei ole väliä.

167
Yleistä keskustelua / Gnomen tulevaisuus
« : 10.11.11 - klo:21.45 »
Gnomen sivuilla julkaistiin tänään iso lista malleja siitä miltä Gnome ohjelmat voisivat mahdollisesti tulevaisuudessa näyttää.
Suosittelen vilkaisemaan:
https://live.gnome.org/Design/Apps/ (lähde)
http://www.omgubuntu.co.uk/2011/11/new-gnome-app-designs-hint-at-a-bright-future/
http://www.webupd8.org/2011/11/new-updated-gnome-application-designs.html

Omasta mielestäni nuo vaikuttavat todella mielenkiintoisilta. Gnome Shell on suunniteltu tablet/desktop-hybridiksi ja nyt vastaava ajatusta sovelletaan myös perusohjelmiin. Tämä mahdollistaa käytännössä kaiken koodin jakamisen usealla alustalla, joka tekee siitä helpommin ylläpidettävän. Ohjelmat näyttävät myös erittäin helppokäyttöisiltä ja ammattimaisilta. Mallia on haettu olemassa olevista aluistoista kuten Windows Metro, webOS ja iOS, eikä sitä ole mitenkään peitelty.

Gnome Shellin kehitys on myös todella lupaavaa:
http://www.webupd8.org/2011/10/gnome-shell-focus-effects-extension.html
http://lists.fedoraproject.org/pipermail/devel/2011-November/158976.html

Siihen voidaan siis asentaa vastaavia efektejä, kuin mitä Compizissa on aiemmin nähty, samalla tapaa kuin muita lisäosia nykyään. Tämä tekee Gnome Shellin muokkaamisesta todella helppoa. Nykyään Gnome Shelliä voi myös ajaa ilman tukea näytönohjailmeta Gallium3D llvmpipe ajurilla. Tämä mahdollistaa nykyisestä fallback versiosta luopumisen lähitulevaisuudessa, joka taas vapauttaa resursseja ja tekee "Gnome elämyksestä" yhtenäisemmän.

Gnome projektin ulkopuolella tapahtuva kehitys on myös kiintoisaa. Gnomen teknologioita käytetään mm. Elementary ja Unity projekteissa. Elementary projekti kehittää hyvin paljon Mac OS X:ää muistuttavaa työpöytää ja ohjelmistoja, joissa korostuu desing, yksinkertaisuus ja helppokäyttöisyys. Projekti on jo niin laaja, että se voi lähitulevaisuudessa tarjota kaikki perusohjelmat mitä käyttäjä tarvitsee, jos Unity eikä Gnome Shell maistu niin tämä kannattaa vilkaista. Vaikka Unity on monelle tuottanut pettymyksen, sen takana on kuitenkin jo melko suuri yritys eikä Canonicalilla ole aikeita luopua työpöydästä. Unityllä on mahdollisuus Ubuntun rinnalla nousta todella suureen suosioon, eikä sen kehityspanos ainakaan pienene. Kun kaiken tämän ottaa huomioon on Gnome tulevaisuus helppo nähdä kirkkaana.

Olisin kiinostonut kuulemaan muiden mielipiteitä asiasta ja olisi myös mielekästä, jos Gnomeen kohdistuva kritiikki olisi paremmin kanavoitunutta tällä foorumilla, ettei se valuisi joka ketjuun.

168
Ongelmasta tekee erikoisen (tai en tiedä onko erikoista, mutta helpottanee ongelmanratkaisua) se, että se tuntuisi käsittävän vain KDE-pohjaiset messenger-ohjelmat: eli olen testannut KMess, Kopete ja aMSN ja kaikissa sama vika.
aMSN ei ole KDE pohjainen.
 
Ongelma johtuu jostain Microsoftin tekemästä muutoksesta, emsene sai siihen pikakorjauksen, mutta aluksi se koski sitäkin ja lukuisia muita epävirallisia Live Messenger clienttejä. Itselläni Archissa toimii nyt myös Kopete.

169
Yleistä keskustelua / Vs: MINT!! ykköseksi
« : 08.11.11 - klo:22.40 »
Onko Mint julkaissut jonkin uuden jakelun, vai mitä on tapahtumassa?..  ???
Niinkuin olen jo USEAAN kertaan maininnut distrowatch sivun top lista on kävijämäärä mittari. Se, että Mintistä tuli distrowatch sivun ykkönen on innostanut näitä Mint käyttäjiä käymään siellä vielä entistä enemmän, tämä tietenkin lisää sivulatauksia ja täten ranking vaan kasvaa ja kasvaa. Suosittelen lukemaan listan alla olevan pätkän:
Lainaus
H.P.D = käyntejä päivässä
Koska Ubuntu on mainstream distro, ei sen käyttäjät paljoa Distrowatchissa pyöri. Oli Mint kuinka paljon helpompi käyttää tahansa, sillä ei ole mitään markkinointi strategiaa, siitä ei puhuta blogeissa, uutisisvustoissa, lehdissä, sitä ei tule tietokonelehtien mukana CD:llä eikä sillä ole vastaavia yhteyksiä rautavalmistajiin kuten Ubuntulla. Tällöin sen käyttäjä kunta muodostuu lähinnä enemmän tekniikasta kiinnostuneista ihmisistä. Tämäkin haloo kertoo sen käyttäjäkunnasta valitettavan paljon.

Joskus menneisyydessä PCLinuxOSin pieni fanikunta teki saman tempun, tuhatkunta fania kävi sivulla päivittäin ja näin siitä tuli ykkönen vaikka todellinen "markkinaosuus" oli ehkä sadasosa siitä mitä suosituilla distroilla.

170
Yleistä keskustelua / Vs: Linux Mint vs. Ubuntu
« : 08.11.11 - klo:11.34 »
Mint on saavuttanut suosituimman jakelun listalla ykkös sijan ainakin http://distrowatch.com/ -sivuston mukaan.
Niinkuin olen tässä ketjussa jo useampaan otteeseen maininnut, tuolla listalla ei ole _mitään_ merkitystä. Mintin aktiivinen fanikunta sivulla käy sivulla, että saisivat nähdä oman lempi distronsa nousevan. Sama on nähty aikasemmin PCLinuxOS:illa. Todellisuudessa käyttäjä kunta on varmaan korkeintaan viidennes Ubuntun vastaavasti, ehkä merkittävästi vähemmän. Canonicalin oma arvioi oli, että Ubuntulla on tällä hetkellä 20 miljoonaa käyttäjää. Jos jollain muulla distrolla olisi edes lähelle näin paljon käyttäjiä siitä puhuttaisiin jatkuvasti ja toisekseen, jos jostain olisi ilmestynyt niin paljon uusia Linux käyttäjiä se näkyisi tilastoissa.. Tämä on triviaalia, tästä ei pitäisi tarvita edes puhua.

171
Ubuntun kehitysversio / Vs: mitä uutta
« : 07.11.11 - klo:15.44 »
Jos kerta ei enää mahdu CD:lle niin miksi ihmeessä pitää alkaa karsimaan tavaraa pois?
Monissa maissa on internet yhteyksissä datasiirtorajoituksia eivätkä yhteydet ole välttämättä nopeita ja n. 1GB USB tikut ovat yleisiä. Ubuntu haluaa pysyä "pienenä" ja koko tavoite asettaa hyvät rajat sille. Tämä julkaisu sisältää sekä Qt, GTK+ 2 että GTK+ 3 toolkitit eli on täysin mahdollista, että 12.10 palaa CD kokoon, kun GTK+ 2 pudotetaan pois. Bansheen ja Monon pudottamiselle on muitakin syitä, esimerkiksi Banshee GTK+ 3 porttaus on vielä kesken eikä sen vakautta voida taata ennen 12.04 julkaisua. Mono vie itsessään paljon tilaa, varsinkin kuin sitä ei enää käytä moni ohjelma Ubuntussa ja samasta syystä myös sitä käyttävien ohjelmien muistin kulutus on korkea. Se on kanssa oikeusturvallisesti kyseenalainen projekti (takaisinmalliinnettu .Net ohjelmistokomponenttikirjasto, joka on Microsoftin tuote). En osaa nähdä Monon pudottamista minään muuna kuin hyvänä valintana.

172
En voi välttyä ajatukselta, että näiden poliitikkojen tietotekninen ymmärrys on haettu jostain amerikkalaisista rikossarjoista. Pikkupoikien koodaamia bitti-imureita, ei hyvää päivää.

173
Yleistä keskustelua / Vs: Tuli sitten asennetuksi KDE...
« : 07.11.11 - klo:12.36 »
Tämä on ilman muuta hyvä kehityssuuntaus, mutta varmaan osittain "pakon sanelemaa". Pienehköllä kehittäjätiimillä ei kannata kovin laajoja omia muutoksia alkaa ylläpitää. (Tästä on aiempia huonoja kokemuksia).
Totta, itseäni huvitti kuin tämä tuli Planet KDE:ssä vastaan.
Lainaus
For quite some years the Kubuntu team has made it their personal goal to do as much of their programming effort as part of KDE as possible, rather than making generally great software that is of no use to anyone but Kubuntu.
This went to such an extent that it has sometimes become difficult to decide whether a Kubuntu member is contributing enough to Kubuntu in order to become Kubuntu Member, because they were doing most of their work from within the KDE community. As much as this makes it difficult for the Kubuntu council to decide whether someone deserves to become Kubuntu member, I believe it is a truly great thing. Not only does it mean that we are doing a great job in achieving our “as much upstream as possible” target, but it also proves that one can be an integrated part of both the KDE and the Ubuntu Community; essentially this is what Kubuntu is about, bringing two amazing communities and their equally amazing products together and achieve a whole new level of awesome.
https://apachelog.wordpress.com/2011/05/30/to-kde-with-love/

174
Yleistä keskustelua / Vs: Tuli sitten asennetuksi KDE...
« : 07.11.11 - klo:10.45 »
[a kyllä kubuntu myös muiden jakeluiden tavoin käyttää jonkin verran omia patcheja (aikaisempaan verrattuna nykyään tosin patchit on lähinnä sellaisia, jotka ennemmin tai myöhemmin hyväksytään myös upstreamiin).
Onhan tuo on totta ja ehkä parasta Kubuntussa on juuri se, että kehittäjät tekevät käytännössä kaiken työn suoraan upstreamiin.

Ei toki, mutta maine juontuu jo KDE3:n ajoista, jolloin kubuntu "paranteli" KDE:tä merkittävästi nykyistä enemmän.
En meinneistä tiedä, mutta kritiikki mitä olen kuullut on kohdistunut juuri KDE4:ään, alkaen KDE 4.0 sisällyttämisestä Kubuntu 8.04 LTS:ään (toki KDE 3.5.x oli mukana). Ehkä merkittävimpänä epävakaus, josta on toivottavasti jo selvitty, syynä käsittääkseni oli riippuvuuksien virheellinen täyttäminen (väärä versio, ubuntu patchaus tjps).

Näppituntumalta kubuntun huonoa mainetta korostavat nykyään yleisimmin ne, jotka eivät sitä ole aikoihin (tai koskaan) käyttäneet.
Epäilemättä. Kuitenkin ongelmat, joita Kubuntun käyttäjillä kuulee esiintyvän ja joista itse ei kärsi on helppo laittaa distron vastuulle, ottaen huomioon että esimerkiksi Arch Linux ei todella taida patchailla mitään (ellei ole pakko, tällöin tosin kärsitään enemmän upstreamin virheistä kuin muualla esimerkiksi KDE 4.6.3:n väärät ikonit jne). Voi toki olla, että Kubuntun ongelmista kuulee niin usein sen suosion tai epäitsealotteisen käyttäjäkunnan takia.

Muistin kulutuksessa varmasti on oletuksena eroja (tämä riippuu mm. "perusjärjestelmästä", asennetuista ja käynnistettävistä palveluista sekä KDE SC -versiosta).
Järkevä palveluiden käynnistäminen on ehkä niitä tärkeimpiä päätöksiä, mitä distrbuutiolle tehdään. Esimerkiksi Pythonilla kirjoitetun printtaus appletin käynnistäminen järjestelmässä, jossa ei ole tulostinta on enemmän kuin vähän järjetöntä (~80Mt lisäämuistin kulutusta, melkee puolet siitä mitä KDE itsessään vaatii). Vastaavia puutteita on käsittääkseni monia, osa tosin varmaan johtuu Ubuntu Coresta. Esimerkiksi omalla koneellani bluetooth järjestelmä käynnistyy siinä vaiheessa kun adapterin kiinnittää (kiitos kai kuuluu systemd:lle), Ubuntussa se on päällä aina.

175
Yleistä keskustelua / Vs: Tuli sitten asennetuksi KDE...
« : 07.11.11 - klo:00.49 »
Itse käytän kubuntun lisäksi debiania, archia ja aptosidia, eikä KDE kubuntussa mitenkään olennaisesti huonompi ole (oletusasetuksissa toki löytyy eroja).
Kubuntun oletus asetukset ovat samat kuin upstream KDE:llä, hyvä niin. Ongelmat mitä olen kuullut Kubuntua käyttäneillä olleen liittyvät paketointiin. Tämä on ymmärrettävää ottaen huomioon, että Ubuntua kehitetään Unity/Gnome silmissä eikä Kubuntun kehittelijillä ole paljoa kontrollia järjestelmästä. Ainakin ennen Kubuntua vaivasi järjetön muistinkulutus, joka kai johtui turhista palveluista ja hidas käynnistyminen. Esimerkki tilanteesta voisi olla, jossa järjestelmä vie 160Mt muistia käynnistyksen jälkeen Mandrivassa ja 500Mt+ Kubuntussa. Käsittääkseni KDE:n maine suurena muistikuluttajalla tulee nimenomaan Kubuntulta. Eihän ongelmia toki kaikilla ole, muttei Kubuntun maine ole tyhjästäkään temmattu.

Tuo Kubuntu low fat settings tulee olemaan päällä oletuksena 12.04 julkaisussa. Pienillä muutoksilla toki, esimerkiksi rautakiihdytyksen pois ottaminen järjestelmässä, jossa se toimii olisi järjetöntä.

176
Ubuntun kehitysversio / Vs: mitä uutta
« : 06.11.11 - klo:14.40 »
Mayland tuskin tulee vielä 12.04 LTS:ään, sopisi paremmin väliverswion 12.10. profiiliin
Wayland olisi tulossa ehkä teknisenä kokeiluna 12.04:ään, eikä sitä käytetä oletukena. Se siis ei ole mitenkään ristiiriidassa LTS julkaisun kanssa.

Ubuntu 12.04:stä on jo paljon tietoa ulkona, koska Ubuntu Developer summit oli viimeviikolla. Tietenkin muutokset on vielä mahdollisia:
http://www.webupd8.org/2011/11/expected-changes-in-ubuntu-1204-precise.html
http://www.omgubuntu.co.uk/2011/11/banshee-tomboy-and-mono-dropped-from-ubuntu-12-04-cd/
http://www.phoronix.com/scan.php?page=article&item=ubuntu_1204_summit&num=1

Muutama kohokohta:
-Banshee, Tomboy ja Mono poistetaan asennusmedialta.
-Rythmboxista tulee oletus musiikintoistin.
-Ubuntu alkaa tarjoamaan 64bittistä asennus mediaa oletuksena.
-Ubuntun asennus media ei enää mahdu CD:lle.
-12.04 ei siirry Gnome 3.4:ään, vaan käyttää siitä vain satunnaisia osia.
-Merkittäviä nopeutuksia käynnistykseen ja Software Centeriin.

177
Yleistä keskustelua / Vs: MINT!! ykköseksi
« : 05.11.11 - klo:16.06 »
Eikös pikemminkin siksi, että ne ovat erillisiä jakeluita. Distrowatch listaa nimenomaan eri jakeluita. Niihin tilastoihin en ota kantaa.
Ottaen huomioon, että ne käyttävät  täysin samoja repoja (sen takia voit asentaa esimerkiksi Ubuntuun "Kubuntun") on niistä puhuminen eri "distroina" naurettavaa, vaikka sanalla mitään tarkkaa määritelmää ei ole. Niillä ei ole muuta eroa Fedoran, Mintin tai monen muun distron vaihtoehtoisiin työpöytäympäristö spinneihin kuin brändäys. Koska distowatch mittaa distrojen sivujen kävijämääriä eikä niiden suosiota, kohdat näkyvät erillään (spinneillä poikkeuksellisesti omat sivut). Vähiintäänkin tämä vääristää jo muuten mitään sanomatonta listaa, koska openSUSE, Fedora ja Mint H.P.D on kaikkien niiden varianttien kombinaatio, Ubuntun edustaessa vain Unityä.

178
Yleistä keskustelua / Vs: MINT!! ykköseksi
« : 05.11.11 - klo:11.38 »
Kun tuota listaa vilkaisee niin melkeen ensimmäisenä huomaa, että Ubuntu, Kubuntu, Xubuntu, Lubuntu, Edubuntu on laskettu erikseen, koska niillä on eri nettisivut. Myös Mintillä on vastaavia vaihtoehtoisia versioita, mutta tämä ei pysty ottamaan sitä huomioon. Kun nuo laskee yhteensä saa Ubuntulle 3463 H.P.D ("vain" ~70% enemmän kuin Mintillä). Yksi esimerkki lisää miten tuo ei todella kuvaa distron suosiota.

Listalla on myös Red Hat, jonka lataus sivu viittaa Fedoraan, vaikka kyseessä on eri distrot jne.

179
Yleistä keskustelua / Vs: MINT!! ykköseksi
« : 05.11.11 - klo:01.23 »
Google trendit:
http://www.google.com/trends?q=ubuntu%2C+debian%2C+fedora+%7C+%28fedora+core%29+%7C+redhat+%7C+%28red+hat%29%2C+opensuse+%7C+suse%2C+linux+mint&ctab=0&geo=all&date=all&sort=0

Twitter trendit:
http://trendistic.indextank.com/ubuntu/linux-mint/_90-days

Blog trendit:
http://www.blogpulse.com/trend?query1=ubuntu&query2=linux+mint&query3=&label1=&label2=&label3=&days=90&x=11&y=2

Ubuntu murskaa Mintin suosiossa, tämä tosi on itsestään selvää varmaan kaikille muille paitsi Mintin faneille ja näköjään kehittäjille itselleen:

Lainaus
Linux Mint is the 4th most popular desktop OS in the World, with millions of users, and possibly outgrowing Ubuntu this year.
http://blog.linuxmint.com/?p=1851

Todellisuudessa Linux Mintin suosio ei ole lähimaillakaan Ubuntun vastaavaa. Voi toki olla, että tämä oli vain vitsi jota en ymmärtänyt.

180
Yleistä keskustelua / Vs: MINT!! ykköseksi
« : 05.11.11 - klo:00.01 »
Kun joskus aikanaan kokeilin ekakerran mint bea:aa niin olin varma että mint nousisi ykköseksi distrowatchin listalla.
Kannattaa ottaa huomioon, että distrowatchin top distro lista ei kerro oikeastaan yhtään mitään alustan suosiosta. Se rankkaa distrot sivun kävijämääräien mukaan. Kukaan ei tekniikasta kiinnostunut käyttäjä ei sinne eksy ja koska sivun anti on melko kehnoa ja vähäistä niin ei sitä edes "kehittyneet" käyttäjät käytä. En yhtään ihmettelisi, jos motiivi  monelle kyseisen sivun kävijälle olisi juuri se, että saa oman lemppari distronsa nousemaan tällä merkityksemättömällä listalla.

Lubuntulla viidennes Ubuntun käyttäjämäärästä... päivän vitsi.

Sivuja: 1 ... 7 8 [9] 10 11 ... 24