Kirjoittaja Aihe: Ubuntu-fi.org ja Ubuntu.fi yhteistyö  (Luettu 4283 kertaa)

Risto H. Kurppa

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 3024
  • Useita Kubuntuja ajossa.
    • Profiili
    • http://risto.kurppa.fi
Ubuntu-fi.org ja Ubuntu.fi yhteistyö
« : 19.04.07 - klo:22.06 »
Ajattelin avata tälle uuden ketjun josko keskustelu kävisi vilkkaampana. Keskustelua on käyty alustavasti mm. täällä: http://forum.ubuntu-fi.org/index.php?topic=8972.0

Ubuntu.fi:n alkuperäinenkin tarkoitus on olla pelkkä esittelysivu, josta sitten on linkit ubuntu-fi.org ja ubuntu.com-sivuille. Tarjoamme myös Ubuntu 6.06.1 -versiosta, jossa on valmiiksi Voikko sekä patenttirajoitteiset ohjelmistot (ohjelmistopatentithan ei ole voimassa Suomessa).

Ubuntu.fi:n ylläpito on ollut minulle helpompaa kuin ubuntu-fi.org:n teko, sillä kyseinen esittelysivu on aika pitkälle staattinen ja graafinen - ei niinkään wikimäinen.

Päällekkäisyydestä ubuntu-fi.org:n kanssa on kuitenkin ollut hieman harmia, joten yritän nyt jatkossa saada ubuntu-fi.org:lle ubuntu.fi:n sisällön ja esim. kehittää ubuntu-fi.org:in etusivua näyttävämmäksi. Timo Jyrinki varmaan antaa minulle mahdollisuuden mm. CSS-tiedostojen muutoksiin, että ulkonäköstäkin ainakin osa saataisiin siirretyksi..? Huomatkaa, että ubuntu.fi:n sisältö on julkaistu avoimella lisenssillä, joten periaatteessa kuka tahansa voi siirtää sieltä sisältöä ubuntu-fi.org:iin.

Käsittääkseni ubuntu-fi.org tulee olemaan ja pysymään Ubuntun wirallisena sivuna suomessa mm. koska domainin ja palvelimet omistaan Canonical eikä siihen ole kenelläkään nokan koputtamista, enkä näe mitään syytä lähteä sieltä sisältöä urakalla pois siirtämään (esim. ubuntu.fi - saitille). Ongelma taitaa varsinaisesti olla ubuntu.fi:n ja ubuntu-fi.org:n päällekkäisyys joka epäilemättä sekoittaa käyttäjiä. Tästä syystä olisi hieno juttu jos kaikki sisältö saataisiin koottua ubuntu-fi.orgin alle johon sitten ubuntu.fi:kin aikanaan suoraan ohjaisi.

Ilmeisesti tämänsuuntaista on ilmassa suunnitelmissakin..

Etusivuun liittyen minulla on paljonkin ajatuksia, ehkä tyydyn vain heittämään linkin niihin  enkä tässä niitä tilitä - eli jos Otto pystyy kontribuoimaan etusivuun, olisi se todella hieno homma!
Siis ajatuksia ubuntu-fi.orgista ja etusivusta täällä http://forum.ubuntu-fi.org/index.php?topic=5723.0 (huom! kannattaa ehkä lukaista koko ketju..)

Mutta mitkä siis ovat Oton ja tämän yhteisön (=tämän ketjunkin lukijat) käytännön suunnitelmat saittien yhdistämiseksi..? Millä aikataululla yhdistämistä voitaisiin kuvitella tapahtuvan? Mitä konkreettisia vaatimuksia ubuntu-fi.orgille Otto sinulla on, jotta ubuntu.fi siirtyisi ohjaamaan sinne? Meinaan että yhteisön etukin olisi jos ubuntu.fi ohjaa suoraan tänne eikä sekaannuksia tule niin ehkäpä täältäkin päin irtoaa tekijöitä tähän muutokseen mukaan, kunhan vain tiedetään mitä tarvitsee saada aikaiseksi..r
UUSI UBUNTUN KÄYTTÄJÄ: SÄÄSTÄ AIKAASI LUKEMALLA  -> TÄMÄ <-