Kirjoittaja Aihe: Käännyttämisestä ja muusta distrohurmoksesta  (Luettu 12236 kertaa)

Owdy

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 1954
  • Profiili
Siirretäänpä OT tänne.

[offtopic]
Minua kummastuttaa myös tuo SuSE käyttäjien yleinen tapa olla aina käännyttämässä Ubuntu käyttäjiä SuSE:n pariin. Keskittyisivät mieluummin vaikka Winkkari käyttäjien käännyttämiseen. Ei mene minun ymmärrykseen tuollainen tapa.. (Niin ja en tarkoita sinua Owdy vaan ihan noin yleisesti ottaen.. :) )
[/offtopic]
Ja Ubuntu-uskovaisetko ei koskaan tähän 'käännyttämiseen' syyllisty? Enkä tarkoita sinua vaan noin yleisesti. Hurmoshenki mikä täällä välillä jyllää on suorastaan pelottavaa. ;D Kyse on kumminkin vaan tietokoneen käyttöjärjestelmästä eikä mistään elämää suuremmasta asiasta.

Itselleni on aivan sama mitä distroa ihmiset käyttää, kunhan vaan tarkastellaan objektiivisesti ja realisitisesti eri vaihtoehtoja ja hyväksytään että täydellistä distroa ei ole olemassakaan. Tarjolla on kumminkin paljon erilaisia jakeluita, moneen eri makuun. Mukavinta olis jos tää keskustelu perustuis faktoihin eikä mutuun tai siihen että se oma distro vaan on paras.

Tyypillistä on se, että asennetaan joku jakelu, yritetään käyttää sitä samaan tapaan kun entistä. Sitten kun kohdataan yksi ongelma, todetaan että distro on huono, ei sitä voi suositella kenellekkään jne. Semmosta distroa ei ole olemassakaan missä ei joskus jotain ongelmia tulisi. Ei, edes Ubuntu ei ole sellainen.  ;)

« Viimeksi muokattu: 15.03.07 - klo:13.24 kirjoittanut Owdy »

lunatiC

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 459
  • Profiili
  • http://www.hurjatmopoilija.com/
Vs: Käännyttämisestä ja muusta distrohurmoksesta
« Vastaus #1 : 15.03.07 - klo:13.35 »
Noniin.. Kerroin vaan lähinnä itse tekemästäni huomiosta. (Joka perustuu tälle sekä parille muulle palstalle, Tero Lehdon blogiin, sekä uusimpaan MikroBittiin :) )

Varmaan joka jakelun parista löytyy näitä uskovaisia ja käännyttäjiä. Uuden SuSE:n myötä niitä vaan tuntuu olevan joka paikassa. :) Ei siinä, ihan mukava jakelu ja varmasti ainakin aloittelijalle erinomainen valinta. Ehkä saattaa olla jopa parempi kuin Ubuntu noiden graafisten "kikkareiden" takia. Itse en vaan oikein lämmennyt enää SuSE:lle, vaikka 10.2 versiota aika ajoin olenkin kokeillut.

En tiedä kuka tuon; http://kotoistaminen.novell.fi sivuston ylläpitäjä on mutta teidän SuSE käyttäjien kannattaisi ihan oikeasti alkaa panostamaan tuohon sivustoon. Alkajaisiksi vaikka samantyyppinen wikikirja kuin Ubuntullakin on. :) Muutenkin kaikki info on laitettu jotenkin hiukka sekavasti paikoitellen esille ja tietokin alkaa olla jo hiukka vanhentunutta.. Eli jos SuSE käyttäjät haluaa lisää SuSE käyttäjiä niin silloin se oikea keino on panostaa tuohon kyseiseen sivustoon ja oikein kunnolla!

edit: linkki
« Viimeksi muokattu: 15.03.07 - klo:19.36 kirjoittanut lunatiC »

Owdy

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 1954
  • Profiili
Vs: Käännyttämisestä ja muusta distrohurmoksesta
« Vastaus #2 : 15.03.07 - klo:13.40 »
En tiedä kuka tuon; kotoistaminen.novell.fi, sivuston ylläpitäjä on mutta teidän SuSE käyttäjien kannattaisi ihan oikeasti alkaa panostamaan tuohon sivustoon. Alkajaisiksi vaikka samantyyppinen wikikirja kuin Ubuntullakin on. :) Muutenkin kaikki info on laitettu jotenkin hiukka sekavasti paikoitellen esille ja tietokin alkaa olla jo hiukka vanhentunutta.. Eli jos SuSE käyttäjät haluaa lisää SuSE käyttäjiä niin silloin se oikea keino on panostaa tuohon kyseiseen sivustoon ja oikein kunnolla!
Tähän on tulossa parannus nopeammin kuin uskotkaan. Tämä on lupaus ;)
« Viimeksi muokattu: 15.03.07 - klo:13.53 kirjoittanut Owdy »

tmp

 • Vieras
Vs: Käännyttämisestä ja muusta distrohurmoksesta
« Vastaus #3 : 15.03.07 - klo:13.49 »
Itselleni jäänyt hieman hämärän peittoon, että kehittääkö Canonical/Ubuntu uutta vai keskittyykö ennemminkin kokoamaan valmiista tuotoksista distroaan?

Owdy

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 1954
  • Profiili
Vs: Käännyttämisestä ja muusta distrohurmoksesta
« Vastaus #4 : 15.03.07 - klo:13.53 »
Noniin.. Kerroin vaan lähinnä itse tekemästäni huomiosta. (Joka perustuu tälle sekä parille muulle palstalle, Tero Lehdon blogiin, sekä uusimpaan MikroBittiin :) )

Varmaan joka jakelun parista löytyy näitä uskovaisia ja käännyttäjiä. Uuden SuSE:n myötä niitä vaan tuntuu olevan joka paikassa.
Samaa xUbuntu julistusta on seurattu jo paljon pidempään, ei vain noissa yhteyksissä vaan koko genren alueella. Juuri se hurmoshenki ja sokeasti Ubuntun ylivertaisuuteen uskominen näkyy joka paikassa. Sitä on näkyny viimeisen vuoden aikana niin paljon että se oikeasti on jo todella ärsyttävää. Syyllistyin samaan hurmokseen itsekkin xUbuntu käyttäjänä.

[huumori]
Onneksi kuitenkin näin valon. Eräänä sumuisena aamuna puurolautaselleni ilmestyi teksti "Fear not the openSUSE, fear the darkness that would conceal the knowledge of the universe. Believe in the truth of all things, and you too may find the path to enlightenment" ja elämäni löysi uuden tarkoituksen.
[/huumori]
 O0
 
Itselleni jäänyt hieman hämärän peittoon, että kehittääkö Canonical/Ubuntu uutta vai keskittyykö ennemminkin kokoamaan valmiista tuotoksista distroaan?
Hyvä pointti.

koomikko

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 103
  • Profiili
Vs: Käännyttämisestä ja muusta distrohurmoksesta
« Vastaus #5 : 15.03.07 - klo:14.16 »
Totuuksia tullut useampia tässä ketjussa, mutta kuten mainittiinkin, niin olleellista olis saada uusia ihmisiä kokeilemaan ja käyttämään Linuxia.

Keskinäinen kisailu distron, käytettävyyden ja tuen osalta on mielestäni jossain määrin suotavaakin ja kehittää osaltaan toimintoja. Kisailun ei pitäisi sisältää toisten yhteisöjen/distrojen mollaamista, sehän ei ole kenenkään etu. Enemmän varmaankin saavutettais etuja yhteistyöstä ja mahdollisesta toisten hyvien ominaisuuksien kopioimisesta (hyvä maku ja oikeudet muistaen).

Niin kuin monesti todetaan, niin pyörää ei kannata keksiä uudelleen, eli kannattanee hyödyntää muiden oivalluksia ja vahvuuksia, mahdollisesti myös jatkojalostaa niitä (taas hyvät tavat ja oikeudet muistaen).

Owdy

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 1954
  • Profiili
Vs: Käännyttämisestä ja muusta distrohurmoksesta
« Vastaus #6 : 15.03.07 - klo:15.20 »
Kisailun ei pitäisi sisältää toisten yhteisöjen/distrojen mollaamista, sehän ei ole kenenkään etu. Enemmän varmaankin saavutettais etuja yhteistyöstä ja mahdollisesta toisten hyvien ominaisuuksien kopioimisesta (hyvä maku ja oikeudet muistaen).
Tähän pitää pyrkiä :)

Risto H. Kurppa

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 3024
 • Useita Kubuntuja ajossa.
  • Profiili
  • http://risto.kurppa.fi
Vs: Käännyttämisestä ja muusta distrohurmoksesta
« Vastaus #7 : 15.03.07 - klo:15.55 »
Mielestäni tätä distrohurmosta ja käännyttämisintoa tulisi suunnata ennenkaikkea Windows- ja Mac-käyttäjille tehtävään asialliseen tiedottamiseen eikä distrojen/desktoppien/jne keskinäiseen kisailuun ja naljailuun.. Toista Linux-käyttäjää on turha tai jopa vaikeampi käännyttää käyttämään sitä omaa lempparidistroaan kun hän on jo 'pelastettu', mielestäni tärkeintä olisi saattaa Windows (ja Mac OS) -käyttäjien tietoisuuteen että on olemassa vaihtoehto ja että tietokoneen käyttäjällä on oikeus vaatia jotain juttuja ja myös mahdollisuus tehdä valintoja: Windows nurmikkotaustakuvalla ei ole se, mitä kaikki käyttävät. On nimittäin jännä miten harva tietää että esim. Windowsin ikkunoiden reunusten värejä voi muuttaa. Ja jos joku juttu käyttämisessä ärsyttää, tulee selvittää että voiko sitä muuttaa eikä luovuttaa ja todeta että no, tää nyt sit on tällainen..jeh.

Kyllä mäkin SuSea mieluummin suosittelen kuin Winkkaria. Tai no, riippuu tapauksista. Jos ihminen on aidosti tyytyväinen Winkkariin niin turha pakottaa vaihtamaan, ei hänellä ole mitään motivaatiota opetella Linuxin käyttöä..


r
UUSI UBUNTUN KÄYTTÄJÄ: SÄÄSTÄ AIKAASI LUKEMALLA  -> TÄMÄ <-

Owdy

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 1954
  • Profiili
Vs: Käännyttämisestä ja muusta distrohurmoksesta
« Vastaus #8 : 15.03.07 - klo:16.28 »
On nimittäin jännä miten harva tietää että esim. Windowsin ikkunoiden reunusten värejä voi muuttaa.


Saatikka että sitä ikkunan kokoa voi jopa muuttaa :D

petri0

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 247
  • Profiili
Vs: Käännyttämisestä ja muusta distrohurmoksesta
« Vastaus #9 : 15.03.07 - klo:16.47 »
Käännyttäjiä kai löytyy joka distrosta/jakelusta ja että niitä löytyisi Ubuntusta enemmän johtuu ehkä siitä että sen käyttäjäkunta on kasvanut aika roimasti ja useimmat heistä tulee suoraan MS:n puolelta.

Sellaisen on helppo "tulla Ubuntuun" (siis uskoon niin kuin jotkut tykkää) kun ihmetys on aika suuri että ovat itse asentaneet Linuxin, joka on niin vaikea ja kaikenlaiset ohjelmat toimii ja kaikki on ilmaista. Se on niin mahtava tunne  :D ettei siinä voi väistää ainakaan hetkellistä hurmosta. Siitä sitten jotkut jatkavat matkaa eteenpäin seuraavaan jakeluun jne. Itse en ole pitänyt Ubuntua minään "ekakertalaisen" jakeluna muttaku sitä markkinoidaan niin, niinpä minäkin haksahdin Ubuntuun ensin. Kubuntu taitaa olla hieman ystävällisempi (tai ainakan siinä on enemmän bling) mutta tämän ekan kynnyksen ja ekan ylämäen (oppimiskäyrän) jälkeen lepään hiukan.

Olen toki kokeillut muitakin distroja ja jotkut ovat olleet koneelleni sopivampia ja joita sitten ehdottelen sellaisille joiden koneessa Ubuntu ei yksinkertaisesti meinaa alkaa toimimaan. Jos olisin alunperin ymmärtänyt ladata useampia distorja ja kokeilla niistä paras koneelleni niin en ehkä Ubuntua käyttäisikään, oli se niiiin vaikeaa alussa. Suse 10.2 kokeilin viimeksi mutta meni hermot kun "uusi" Nvidia 6200 ei meinannut alkaa toimimaan, lopulta sitten löysin oikeat repot sillekin. Samaan aikaan kokeilin Feistyä ja vot sentään  ::) jäi kilpailijat taakse.  ;D Feisty kysyy kohteliaasti että asennetaanko codecit kun haluaa soittaa tai katsoa. Huhtikuussa voin sanoa että Ubuntu sopii vasta-alkajallekin eikä tarvi pitää sormia taskussa.  ;)

Missä niitä Windowsfoorumeita on niin liityn sinne ja laitan tuohon alas nimmariin useammankin Linuxjakelun mainokset pyörimään.  ;D

Owdy

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 1954
  • Profiili
Vs: Käännyttämisestä ja muusta distrohurmoksesta
« Vastaus #10 : 15.03.07 - klo:18.30 »
Feisty kysyy kohteliaasti että asennetaanko codecit kun haluaa soittaa tai katsoa.
Toi on käyttäjäystävällinen  ominaisuus.

lunatiC

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 459
  • Profiili
  • http://www.hurjatmopoilija.com/
Vs: Käännyttämisestä ja muusta distrohurmoksesta
« Vastaus #11 : 15.03.07 - klo:19.34 »
Jonkin sortin yhteistyö eri Linux yhteisöjen välillä olisi hieno juttu. Yritettäisiin vetää enempi yhtä köyttä ja jeesailla toisia. Itse olen ainakin nykyään esim. kehoittanut Ubuntuun tyytymättömiä käyttäjiä kokeilemaan openSuSE:a. Voitaisiin ehkä jopa jonain päivänä järjestää yhteisiä tapahtumia tms.. Myös tervehenkinen kilpailu eri yhteisöjen välillä olisi poikaa. Ensi jouluna olisi varsin mukava esim. kilpailla SuSE:laisten kanssa siitä kumpiko saa kasaan isomman joulupata keräys potin. :) Tossa nyt oli muutama hyvin pikainen esimerkki, keksikää muut parempia. :)

Owdy

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 1954
  • Profiili
Vs: Käännyttämisestä ja muusta distrohurmoksesta
« Vastaus #12 : 15.03.07 - klo:19.44 »
Jonkin sortin yhteistyö eri Linux yhteisöjen välillä olisi hieno juttu. Yritettäisiin vetää enempi yhtä köyttä ja jeesailla toisia.
Erittäin hyvä idea. Tää vois olla hedelmällisempää kuin jatkuva hännänveto.  :)

Risto H. Kurppa

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 3024
 • Useita Kubuntuja ajossa.
  • Profiili
  • http://risto.kurppa.fi
Vs: Käännyttämisestä ja muusta distrohurmoksesta
« Vastaus #13 : 15.03.07 - klo:20.51 »
Jonkin sortin yhteistyö eri Linux yhteisöjen välillä olisi hieno juttu. Yritettäisiin vetää enempi yhtä köyttä ja jeesailla toisia.
Erittäin hyvä idea. Tää vois olla hedelmällisempää kuin jatkuva hännänveto.  :)

Markkinointi-tiimiin vaan postia ja ideoimaan..

r
UUSI UBUNTUN KÄYTTÄJÄ: SÄÄSTÄ AIKAASI LUKEMALLA  -> TÄMÄ <-

Owdy

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 1954
  • Profiili
Vs: Käännyttämisestä ja muusta distrohurmoksesta
« Vastaus #14 : 15.03.07 - klo:21.32 »
Markkinointi-tiimiin vaan postia ja ideoimaan..

r
Nyt meni vähän ohi...?

Risto H. Kurppa

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 3024
 • Useita Kubuntuja ajossa.
  • Profiili
  • http://risto.kurppa.fi
UUSI UBUNTUN KÄYTTÄJÄ: SÄÄSTÄ AIKAASI LUKEMALLA  -> TÄMÄ <-

Owdy

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 1954
  • Profiili
Vs: Käännyttämisestä ja muusta distrohurmoksesta
« Vastaus #16 : 16.03.07 - klo:15.36 »
En tiedä kuka tuon; http://kotoistaminen.novell.fi sivuston ylläpitäjä on mutta teidän SuSE käyttäjien kannattaisi ihan oikeasti alkaa panostamaan tuohon sivustoon. Alkajaisiksi vaikka samantyyppinen wikikirja kuin Ubuntullakin on. :) Muutenkin kaikki info on laitettu jotenkin hiukka sekavasti paikoitellen esille ja tietokin alkaa olla jo hiukka vanhentunutta.. Eli jos SuSE käyttäjät haluaa lisää SuSE käyttäjiä niin silloin se oikea keino on panostaa tuohon kyseiseen sivustoon ja oikein kunnolla!
http://opensuse.fi Siitä se lähtee ;) Foorumin siirto on vielä kesken.

lunatiC

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 459
  • Profiili
  • http://www.hurjatmopoilija.com/
Vs: Käännyttämisestä ja muusta distrohurmoksesta
« Vastaus #17 : 16.03.07 - klo:16.12 »
Lainaus
http://opensuse.fi Siitä se lähtee Wink Foorumin siirto on vielä kesken.

No sepä tulikin äkkiä. :) Juu vaikuttaa ihan asialliselta sivustolta. Selkeä (=suuri plussa!) ja tuntuu ihan mielenkiintoista infoa löytyvän, vaikkakin hiukka vaiheessahan noi tietysti vielä on. Tollanen samantyyppinen frame (vai miksi sitä valikkoa nykyään kutsutaan) joka on sivuston vasemmassa laidassa, olisi ihan tervetullut myös tänne Ubuntun sivustollekin. Sais vähän selkeämmin noi eri sivut linkitettyä siihen. Nykyään niitä joutuu vähän turhan paljon onkimaan täältä sivujen seasta..

MoB

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 314
 • Debian Jessie, Ubuntu 12.04 LTS, Android-x86 2.3
  • Profiili
Vs: Käännyttämisestä ja muusta distrohurmoksesta
« Vastaus #18 : 16.03.07 - klo:16.22 »
http://opensuse.fi Siitä se lähtee ;) Foorumin siirto on vielä kesken.

Dodii! Nyt kaikki openSusi -intoilijat sinne niin ei tartte täällä riehua :-)
Mun mielestä Gentoo on täysin ylivertainen käyttis vrt. muihin distroihin, mutta en viitsi sitä toitottaa jokapaikassa - etenkään jonkun toisen distron foorumilla (ja tätä ei sitten lasketa ;D)
Registered Linux user #186837

tomppa

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 165
 • Debian4.0
  • Profiili
Vs: Käännyttämisestä ja muusta distrohurmoksesta
« Vastaus #19 : 16.03.07 - klo:17.20 »
Koko "käännytys"-homma on kyllä niin naurettavaa, että huhuhh.  ;D Eiköhän jokainen joka konetta käyttää, tiedä mikä käyttis se itsellä sopii. Ja vielä parempia ovat nämä ihmiset jotka ovat käyttäneet linuxia vaikka viikon ja haukkuuvat winblowsit ja M$:t maanrakoon vaikkeivat itse osaa sillä linuxilla juurikaan mitään itse edes tehdä ja yrittäävät kovasti "käännytellä" kavereitaan mukaan...