No niin. Tästä aiheesta oli unohtunut ratkaisu. Eli miten homma toimi. Moni varmaan tietääkin, että Feistystä lähtien ei ongelmaa ole. EFI-bios on tuettua kamaa. Tässä "ohjeessa" ei siis liene käytännössä mitään uutta kovinkaan monelle - ajattelin nyt kuitenkin kirjoitella tänne kun asiaa tiedustelin, ettei jää auki tämä ketju.
Korostetaan vielä, että tämä koskee vain INTEL MAC + UBUNTU (7.04 <= ) -komboa, mutta voi toki päteä mihin tahansa muuhunkin... Lisäksi, tämä on vain minun ratkaisuni, parempia ja toimivampia varmasti on.
1) Ubuntu yksin:
Asennetaan ihan normaalisti, mitään jippoja ei tarvita.
2) Dual boot, OS X ja Ubuntu.
Tämän tein niin, että osioin ensin OS X:n asennuslevyllä 40 Gt ja 20 Gt -osiot, joista 20 Gt FAT32:ksi (muistaakseni).
Sitten asensin OS X:n 40 Gt osiolle ja Ubuntun 20Gt (18 Gt, lohkaisin 2 Gt swapille) osiolle (varsinainen datalevy on sitten ulkoinen 250 Gt, jolle on identtinen sisarus, johon rsyncillä r) hoidan varmuuskopioinnin noin kerran viikkoon tai kun jotain merkittävää datalevylle lisään). Ubuntun osio tietenkin alustetaan ext3:ksi, tätä ei tehty jo OS X:ssä, koska OS X on näiltä osin puutteellinen eikä tunne ext3:sta.
Ubuntulle vaan sanotaan asennuksessa, että asentaa grubin oman osionsa alkuun, EI ekalle osiolle. Täytyy siis (muistaakseni) käyttää alternate-levyä.
Ja siinäpä se. EFI näyttää sitten startissa vaihtoehdot "untitled1" (nimi, jonka "annoin" OS X -osiolle) ja "Windows" kunhan vain muistaa mäkin käynnistysäänen aikana painaa <alt>-näppäintä pohjassa. Siitä sitten valitaan "Windows" ja Ubuntu starttaa.
Vaihtoehto 1 on selvästi fiksumpi, ei tarvitse 98% käynnistyskerroista painaa alt-näpyskää ja valita windowsia. Todella harvoin tulee käynnistettyä OS X:ää ja niistäkin kerroista puolet vain siksi, että unohdin tai en ehtinyt ajoissa altille. Pidin sen nyt kuitenkin asennettuna kun siitä on tullut lisenssi maksettua. Vielä fiksumpaa olisi tietenkin, jos osaisi hakkeroida tuota EFIä, niin, että Ubuntu lähtee normaalisti ja altin painamisella saisi valikon esiin.
Ai niin. En ole perehtynyt siihen mitä Boot Camp oikeastaan tekee, mutta ei sitä tähän ainakaan tarvittu. Se taitaakin olla vain osiontikäyttöliittymä ja lisäksi tarjonnee jotain apuja Windowsille (ainakin XP, Vistasta en tiedä) EFI-biosin kanssa? Yhtä kaikki, MS-vapaassa kodissa sitä ei tarvitse.
Ai niin 2. En ole kokeillut toimiiko wifi ja BT - ei ole laitteita kotona, joilla kokeilisin. Firewireä en myöskään ole vielä ehtinyt käyttää.
r) olen tehnyt homman näin (koti ei ole datan varastointiin, vaan tuo datalevy):
rsync -auvH --delete /media/datalevy /media/varmistuslevy
sudo rsync -auvH --delete /home /media/varmistuslevy
sudo rsync -auvH --delete /etc /media/varmistuslevy
Pitäisi vielä joskus saada aikaiseksi liipaista tuo hommeli käyntiin näin:
JOS datalevy on liitetty JA varmistuslevy liitetään
Mutten ole hyvällä tavalla laiska...