Kirjoittaja Aihe: hp:n pavilion ja broadcomin wlan on hidas (ja jotakin yleistä)  (Luettu 4019 kertaa)

Mortus

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 9
    • Profiili
Nyt kun taannoiset tulostinongelmat selvisivät, oli sopiva hetki laittaa läppäriin linux.

Ensimmäisenä olisi hieno tietä, miten saan laitettua käynnistysparametreihin oletukseksi ubuntussa "noapic", koska nyt se pitää antaa joka kerta erikseen tai käynnistys jämähtää totaalisesti.

Toinen ongelma on tämä dv6013ea:n langaton verkko. Löysin netistö ohjeita ja asensin CM43xx: ja siihen firmwaren.

Ubuntu toi mielestäni tässä myllyssä paremmin, kde jotenkin tökkii vaikka sitä oon tottunutkin käyttään. Syy vaihtoon oli se, että gnomen Wireless assistant ei saanut yhteyttä, koska halusi wep-salausta ja käytän boksissa wpa:ta. Onko tähän jonkinlainen ratkaisu olemassa?

KDE:ssä kNetworkManagerilla sain yhteyden toimimaan. Ja tässä tuleekin ongelma. En tiedä, johtuneeko asetuksista, vaiko ajureista vai mistä. kwifimanager näytti nopeudeksi 11mbit/s, kun taas kNManager näyttää  50mbit/s.

Aikaisemmin tässä oli windows, langaton ja langallinen pelitti samoilla nopeuksilla. Nyt takkusi kaikki ja tein parikin nopeustestiä, wlanilla antoi nopeudeksi parhaimmillaan 45,8kbps, kun taas tästä langallisena saan 1,1.....4,8kbps. Koitin viimeyön googlen ja forumeiden kanssa selvittää mikä voisi olla, mutta oma järki ja taidot kyllä loppuvat...

Voisin ton gnomenkin ottaa takas tähän, jos joku kertoo miten saan sen wpa:n pelittään, näkis sitten, miten sillä puolella toimii.. On nimittäin tullut jo jokunen asia, mikä toimi gnomessa paremmin...

uggeli

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 351
    • Profiili
Moi!

Itselläni oli samankaltaista ongelmaa Pavilion DV2007EA läppärin kanssa, tässäkin luonnollisesti broadcom. BCM43xx ajuri oli vakaa kuin junan vessa, mutta toistaiseksi hidas, kehittynee ajan kuluessa tukemaan paremmin ja laajemmin bradcomin mallistoa. Jouduinkin itse valitsemaan kahden pahan väliltä, joko hidas ja toimiva BCM43xx, tai nopea mutta epävakaa ndiswrapper. Ndiswrapper katkoi yhteyttä pahimmillaan muutaman minuutin päästä, mutta kun käänsin lähdekoodista version 1.28 tuli tähän parannusta ja nyt pysyy parhaillaan tuntikausia ongelmitta yhteys päällä, toki toisinaan myös vieläkin saattaa katketa yhteys lähes heti kun koneen saa auki, mutta tätä tapahtuu harvemmin.

WPA:n käytöstä ndiswraperin kanssa en osaa sanoa, kun en ole jaksanut virittää salausta sittemmin kun sain tämän toimimaan eikä täällä ole naapurikaan heti seinän takana. Tosin kun tuossa nyt nopean haun tein, löysin tämän howto:n, jota voisin oikeastaan koittaa jokupäivä itsekkin.

Niin tässä ei nyt ollut suoranaista vastausta kysymyksiisi, mutta ajattelin kertoa "lyhyesti"  ;D omat kokemukseni, jos nistä edes olisi jotain hyötyä kun ei muitakaan vastauksia ollut tähän vielä tullut.
Linux: Be root
Windows: Reboot