Kirjoittaja Aihe: Ati-kellotussoftia?  (Luettu 2036 kertaa)

TQeng

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 157
  • Zenwalk / PCLOS / Kubuntu
    • Profiili
    • Vaihtoehto.org
Ati-kellotussoftia?
« : 26.10.05 - klo:16.33 »
Hei, olen melko uusi Kubuntu-käyttäjä, aikaisemmat kokemukset Linuxista ovat melko vähäisä, mutta niitä on kuitenkin olemassa. Ongelma on seuraava:

Pitkällisen uurastamisen jälkeen sain Kubuntu Linux 5.10 "Breezy Badger" -käyttiksen 64-bittisessä versiossa 3D-kiihdytyksen toimintaan, vieläpä niin, että molemmat näyttöni toimivat. Valitettavasti muutaman sekunnin 3D-kokeilun jälkeen näytönohjain kaatui.

Kun hetken aikaa muisteltiin, välähti mieleen se, että softmodatussa X800 Prossani on XT PE:n BIOS. Kellotaajuudet ovat siis XT PE:n tasolla oletuksena - näitä arvoja kortti ei kuitenkaan kestä. Windowsin puolella ongelma on ratkaistu AtiToolin avulla: se käynnistyy Windowsin Startupin yhteydessä ja alentaa kellotaajuudet automaattisesti kortilleni sopiviin lukemiin (noin X800 Pron omat kellotaajuudet).

Mitenkäs homma saataisiin toimimaan Linuxin puolella? Onko (K)ubuntulle/Linuxille yleensäkään saatavilla vastaavia näyttiksen kellotussoftia kuin AtiTool? NVidiallehan noita tuntuu löytyvän, mutta entäpä Atin korteille? Uutta BIOS-flashaystä en viitsisi tehdä, onhan siinä aina pienet riskinsä, ja lisäksi levykeasema ei ole nykyään toiminnassa. Vaan onko minulla muita vaihtoehtoja?

Ja melko kattavat tiedot koneesta, jos joku niitä sattuisi tarvitsemaan, löytyvät täältä.

Kiitoksia neuvoista jo etukäteen.
Satius est supervacua scire quam nihil.