Kirjoittaja Aihe: VLC VC-1 (WMV9) tuella  (Luettu 9480 kertaa)

uggeli

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 351
  • Profiili
VLC VC-1 (WMV9) tuella
« : 25.10.05 - klo:15.42 »
Ehkä taas joukossamme tyhmiä kysymyksiä, mutta laitetaan silti (Tein haunkin aiheesta, mutta en löytänyt nimenomaan tähän keskittyvää, joten ajattelin että ansaitsee oman topiccinsa. Jos vaikka tästä saisi jotain toimivaa viriteltyä). Eli voiko tätä ohjetta hyödyntää jotenkin ubuntuun apt-getillä asennettuun VLC:hen, jotta saisi wmv9 tuen, vai onko homma tehtävä tosiaan alusta? Ja jos tekee alusta, niin tällöin varmaankaan ko. ohjelmaan ei saa päivityksiä apt-getillä? Ja vielä että, jos noita ohjeita soveltaa tekemällä lopussa deb paketin/paketteja ja asentaa niistä, niin olisiko tässä mitään käytännön eroa tuohon ohjeen tapaan päivitysten kannalta?

Tiedosta kiittäen.
Linux: Be root
Windows: Reboot

JPK1990

 • Vieras
Re: VLC VC-1 (WMV9) tuella
« Vastaus #1 : 25.10.05 - klo:16.25 »
tota vois eka koittaa eli w32codekit kyseessä
http://forum.ubuntu-fi.org/index.php?topic=425.0 vastaus 8

toimii ainakin xinessä ja mplayerissä ja totemissakin kai
« Viimeksi muokattu: 25.10.05 - klo:16.28 kirjoittanut JPK1990 »

uggeli

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 351
  • Profiili
Re: VLC VC-1 (WMV9) tuella
« Vastaus #2 : 25.10.05 - klo:17.28 »
Kiitos, mutta en hakenut aivan tuota. Nimittäin ubuntuguiden codecit olen asentanut jo warty-aikana, olen silti täys nyypiö, vaikka jo tuolloin käyttänyt. :) Jokatapauksessa koitin silti asentaa myös tuollatavoin mainitut w32codecit (ajattelin että josko ovat uudemmat, sources.list kun ei itselläni sisällä tuota debian-marillatia enkä yhtäkkiseltään jaksanut selvitellä onko tuo muista lähteistä päivitettävissä) eikä muutosta tapahdu. Eräs wmv pätkä ei näy totemilla pätkääkään, VLC on näyttävinään (palkki etenee, kuvaa ei näy), mplayer näyttää kuvan, ääntä ei kuulu. Sama pätkä ystäväni XP:ssä näkyy mediaplayerilla ja äänet kuuluvat.

Mitä siis oikeastaan ajattelin tällä threadilla, oli nimenomaan tuo DVD-Jonin VLC ohje, mies kun tuntuu saavan kaikkea kivaa toimimaan kaikella kivalla tavalla. :) Eli jos noin on mahdollista saada nämä uudemmatkin wmv videot näkymään ja äänet kuulumaan, niin oishan tuo ihan kiva kokeilla ja luulisin etten olisi ainoa asiasta kiinnostunut. Muuten toki kyseisen laitoksen formaatteja en niin välittäisikään tukea, mutta joskus noihinkin törmää ja tällöin olisi kiva jos toimii. Mutta mikä siis olisi järkevin tapa lähteä yrittämään tuota _nimenomaan_ VLC:hen, puhtaaltapöydältä "sokeasti" ohjetta seuraten, vai yrittämällä soveltaa tuosta jo apt-getillä asennettuun VLC:hen (vai onko sellainen edes  mahdollista)? Vai kenties jokin muu?
Linux: Be root
Windows: Reboot

JPK1990

 • Vieras
Re: VLC VC-1 (WMV9) tuella
« Vastaus #3 : 25.10.05 - klo:17.39 »
en oikein tiedä vlc:stä mitään mutta mulla toimii kyseisen ohjeen mukaan asennetut w32codecit xines ja mplayeris nätisti niin myös wmv9 äänetkin toimii vlcssä ois ollu ihan toimiva plug-ini mozillaan>muistaakseni mutta en saanut siinä wmvtä toimii varmaan jotakin säätöjä joutuu tekee. ehkäpä joku muu tietäisi :)

JPK1990

 • Vieras
Re: VLC VC-1 (WMV9) tuella
« Vastaus #4 : 25.10.05 - klo:17.41 »
ainii enmä ihan ton ohjeen mukaan tehny mutta löysin tältä foorumilta lisän tohon sourceslistiin joku nerim tai semmonen kannattaa etsiä

uggeli

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 351
  • Profiili
Re: VLC VC-1 (WMV9) tuella
« Vastaus #5 : 25.10.05 - klo:18.17 »
No eipä nuo wmv:t tosiaan oo prioriteetissä kovin korkealla, vain mukava lisä. Täytyy katsoa sitten josko kokeilis xineä joskus, oispa ainakin helppo asennus aloittelijallekkin. Tokihan ois paras vaihtoehto, mikäli totemin sais säädettyä toistamaan kaikkea (muutoinkiin kuin totem-xinenä). Tuota VLC:täkin kokeilen varmaan vielä jossainvaiheessa ohjeen mukaisesti tähän vanhaan koneeseeni, tietääpä sitten uuden asennuksessa aikanaan mitä lähtee tekemään. Ja tosiaan mikäli jollain jotain kommentoitavaa tuosta VLC jutusta, niin mielelläni kuulisin siitä.

Kiitokset JPK1990:lle vastauksista. :)


Edit:
Lainaus käyttäjältä: JPK1990
ainii enmä ihan ton ohjeen mukaan tehny mutta löysin tältä foorumilta lisän tohon sourceslistiin joku nerim tai semmonen kannattaa etsiä

Itse muistelisin, että tuota repoa ei kannattais käyttää, muutakuin silloin jos tuolta on jotain erityistä haettavaa. Eli tuo saattaisi joskus sotkea systeemiä mikäli ottaakin muut paketit tuolta, ubuntun oman repon sijaan tms. Tein pikaisen haun varmistukseksi ja tässä oli ainakin yksi kehoitus olla lisäämättä sitä.

Jokatapauksessa, mielenkiintoinen tämä sukellus linuxin pariin on ollut ja varmasti tulee olemaan jatkossakin. :)

Edit2:
Päätin kokeilla tänään tuota asennusta ja poistin ensialkuun synapticilla asennetun version VLC:stä. Kaikki sujui hyvin tähän asti: "Compile libvc1 (WMV9 support)", en onistunut saamaan VC1_reference_decoder_release6.zip tiedostoa. No vilkaisu vastauksiin, ja muilla näytti olevan samantyyppisiä ongelmia. Joku olikin laittanut ketjun loppussa valmiin deb paketin jakoon, joten se loppujenlopuksi tuli asennettua.

Mitä loppujenlopuksi jäi käteen? VLC, joka kyllä toistaa tuon wmv tiedoston, muttei kuulu ääntä. :D Näinollen voisin sanoa että tuo w32codecs + muut ubunutuguiden koodekit lienee riittävät. Ja olihan tuolla kommenteissa myös mainittu: "the ffmpeg team are working on ‘ffwmv3′ open source codec created from reading the wmv9/vc1 spec… its slow to code of course, the reference decoder will speed things up a bit.", joten parannusta asiaan lienee luvassa. No onpa nyt tämäkin "ihme" kokeiltu, eikä tainnut kuitenkaan olla oman threadinsa arvoinen. :/

« Viimeksi muokattu: 26.10.05 - klo:18.33 kirjoittanut uggeli »
Linux: Be root
Windows: Reboot