Ratkaisussa on kuitenkin sellainen piirre, että kumpikin käyttäjä voi omasta ympäristöstään päästä käsiksi toisen tiedostoihin tiedostonhallinnan kautta valitsemalla ”Muut sijainnit” ja sieltä toisen käyttäjän kiintolevyn. Liittyy varmaan tiedostojen ja kansioiden omistajuuksiin ja oikeuksiin mutten nyt hokaa miten tämän voisi tarvittaessa estää?
Ongelman ydin on se, että käyttöoikeudet eivät määräydy käyttäjätunnuksesta sinänsä vaan UID:stä. Useimmat Linux-jakelut asettavat nykyisin ensimmäiselle määritetylle käyttäjälle UID:n 1000 (joskin sellaisiakin saattaa yhä löytyä, joissa se on 500 tai jotain muuta).
Yksi ratkaisu voisi siis olla muuttaa toisessa käyttiksessä käyttäjätunnuksen UID. vipw-ohjelmalla se sinänsä onnistuu –
mutta! Jos on kirjautuneena sisään sillä tunnuksella, jota yrittää muuttaa, kaikki menee saman tien sekaisin. Esimerkiksi sudo-oikeudet ovat alkuperäisellä tunnuksella, eivät ”uudella” eli muuttuneella. Jos ja kun root-tunnus ei ole käytettävissä (mikä on Ubuntun normitilanne), lopputulos voi olla järjestelmä, joka pitää korjata live-levyn avulla.