Moi!
Aloin suunnittelemaan uutta ohjelmaa, joka olisi eräänlainen tietokortisto. Siinä siis käyttäjä syöttää ohjelmaan tietoa, ja sitten kykenee sitä myöhemmin hakemaan. Tietokorttien (<1000kpl) lisäksi ohjelmaan tulee eräänalainen luokitus, jolla samaan aihepiiriin kuuluvia kortteja voi koota yhteen. Eli toiminta melko simppeliä.
Nyt sitten seuraava askel olisi pohtia ohjelman rakennetta, missä homma hieman jumittaa. Tekisin nuo kortit mielellään olioina, mutta tiedon tallennuksen haluaisin hoitaa sqlite-tietokannalla. Ja tässä törmään ongelmaan, että onko mielekästä ylipäätään käyttää olioita, jos tarvittava tieto on jo jäsenneltynä tietokannassa?
Eli olisiko tällaisessa tapauksessa hyvä tapa käytää ihan perinteistä proseduraalista rakennetta ja siitä suoraan hakuja ja tallennuksia tietokantaan?
Jos taas päädyn olio-rakenteeseen, niin tiedosto olisi kai oikeampi tallennusmuoto. Tällöin tosin kaikki tieto pitää ladata käyttömuistiin ennen ohjelman käyttöä. Tietokantamallilla käyttömuistia tarvitaan paljon vähemmän.
Kyseessä on siis myös ohjelmoinnin harjoitustyö, jolloin ei riitä pelkkä toimivuus, vaan käytetyt valinnat pitää kyetä perustelemaan arviojalle. Ohjelmointikielenä on Python ja graafinen asu tehdään Tkinterillä.
Mielipiteitä tällaiseen ongelmaan?