Kirjoittaja Aihe: Jaaha päästiin kulttuuriperinnön osaksi  (Luettu 9503 kertaa)

JaniAlander

  • Käyttäjä / moderaattori+
  • Viestejä: 3343
    • Profiili
Jaaha päästiin kulttuuriperinnön osaksi
« : 16.03.23 - klo:17.28 »
Tämmöiseen törmäsin: https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/c93a99e7-7efc-42d9-b200-b981d71cee50

"Kansalliskirjasto tallensi 55 kotimaisen keskustelupalstan keskusteluja verkkoarkistoon.

Kansalliskirjaston tiedotteessa kerrotaan, että keskustelufoorumeiden taltioimisen tarve nousi esille muutama vuosi sitten, kun niiden kultakausi alkoi olla ohitse. Valitut foorumit käsittävät laajan kirjon harrastamisesta puutarhanhoitoon, pelaamiseen ja uskontojen ympärillä käytäviin keskusteluihin."

Ja tuolta listastahan löytyy myös: https://forum.ubuntu-fi.org/
Core i5-9400F 2.9ghz 32GB Ram, Nvidia RTX2060 Kubuntu 24.04-64bit, Windows 10 Pro 64-bit Samsung Series 5, AMD A-6 2.1 GHz 4 Gt Ram, Ubuntu 18.04 64-bit.
Lenovo T60 Core2Duo 2GB Ram Ati Mobility Radeon 128 MB Ubuntu Mate 16.04-64bit
Commodore Amiga 500 1MB Ram.

Jere Sumell

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 737
  • Talous, Hallinto ja Markkinointi (AMK, 2017),B.B.A
    • Profiili
    • Tietokone-blogi
Vs: Jaaha päästiin kulttuuriperinnön osaksi
« Vastaus #1 : 18.03.23 - klo:19.13 »
Katsoin jo aika pitkä aika sitten tuota digitaalisten aineistojen Kansallisarkiston palvelua, kun noita koostettuja arkistokategorioita oli vähemmän.

Hienoa mielestäni, että näiden nettikeskustelujenkin osalta jää tuleville asiasta kiinnostuneilla ja lähinnä varmaan historian tutkijoille ajan kuva tästä meidän, tai oman aikakauteni, jotain ajankuvaahan ehdottomasti varmaan sata vuotta mennään eteenpäin, tiedä sitten kuinka ajankohtaista asiaa noista virallisista musoarkistoista saa itsestäni kaivettua, ehkä joku asia voi olla ajankohtaisempi sitten, mitä omana elinaikanani olen tietoisella toimillani aina joissain yhteyksissä näköjään monen reitin kautta aineistoja, joissa esiinnyt muodossa tai toisessa, ne on päätynyt tuonne ilman, että itse olisin mitenkään vaikuttanut asiaan.

Mitä nyt tuossakin keskustelupalsta-aineistosta tulee nimelläni vajaat 16 000 lähdeviitettä, niin siinä ja riittävän kokoiselta tuntuva otoskoko, saa muodostettua elämäni kirjoituksista ja aiheista, joiden parissa olen viettänyt aikaani, jonkinlaisen kuvan. Olen tietoisesti päättänyt, että se on sitten jokaisen oman tukinnan varassa ja jääkööt sitten kun itsestäni aika jättää, muiden tehtävä sitten tehdä tulkinnat ja analyysit kukin miten tykkää.

Mitä tässä 40-ikävuoden kriisissä olen aika pitkälle tosiaan luopunut jo hyvin paljosta, "eteenpäin" menon voi unohtaa, mitä koen olevani jo ikäloppu aivan kaikkeen, aika meni ohi. Pitää nyt käsitellä sitä, että pitäisi sopeutua nyt loppuelämän ajaksi jos tässä nyt parikymmentä vuotta vielä on aikaa jäljellä, niin elämään sen kanssa, mitä tässä nyt on käytännössä pöydällä.

Museorekisterissä olo siis, erityisesti nyt taltioituna osa verkkokeskustelupostauksistani osaksi kotimaani kulttuuriperintöä virallisen tahon toimesta, niin ilmentää myös elämäni nykyhetkeä, elämäni teot ja kirjoitukset, julkisen ulostuloni.

On se totta, että mitä täällä kotikaupungissani, erityisesti vakiintuneessa kotikaupunkini lähiössä, jossa olen nyt ajatellut viettää mahdollisimman pitkään vielä, mitä olen tässä samassa nyt ollut 10 vuotta pois vanhempien nurkista kolmanteen otteeseen, niin välillä kun on itsellä huono päivä, ei jaksaisi tätä julkisuuden tuomaa kääntöpuolta, mitä useat vastaantulijat kommentoivat jostain asiasta, mitä siinä määrin en ole lainkaan anonyymi täällä liikkuessani. Ärsyttävintä on toisinaan se, että täällä paikallisella ylä-asteella alkanut kiertämään jokin buumi penkojen kesken TikTok -kanavani profiilibrändiin liittyen, mitä kokeisin TikTokia muodon vuoksi, mitä äkkäsin että kitarariffien soittoon tuo 30 sekunnin raja saatta olla sopiva.

Kuuluu kommentteja "Sulla on hyviä riffejä, olen sun fani",en nyt ole pitkään aikaan edes kirjautunut katsonut sitä TikTok -kanavaani, mutta arvelen, että seuraaja määrä on kasvanut aivan odottamaton asiakas-segmentti seuraajista tullut penskojen nostettua keskenään videoistani hypeä ilman, että olisin itse mitenkään "markkinoinut" -soittopuolta siihen ikä-kohderyhmään. Nekin on enimmäkseen positiivisia kuitenkin, mutta itsellänikin on päiviä, jolloin en kestäisi kuulla mitään kommenttia mistään asiasta itselleni tuntemattomilta ihmisiltä. Päällisin puolin olen tiedostanut tämän varjopuolen siinä kohtaa viimeistään, kun minut asetettiin kotikaupunkini kunnallisvaaliehdokkuus tuli 2017, pahin julkisuuteentulovaihe on ohi jo, enää ole mitään hätää sen suhteen.

Itselläni ja sen kaltainen esillä-olosta pidän, estradit ovat alaani siinä määrin, että kykenen elämään asian kanssa llman, että tarvitsee turvautua pulloon Koskenkorvaan joka virallisen aktin jälkeen, jos siitä on tehty virallisiin kanaviin jokin julkaisu lopulta. On ajatonta, että varmaan kaikissa julkisilla aloilla toimivilla henkilöillä tai ihmisiä niissä on, ketä sitten varmaan monikin on ihmisen historian saatossa varmaan ryypännyt itsensä hengiltä vähemmälläkin julkisuuspainolastilla, kun ei ole voinut käsitellä asiaa mitenkään.

Pitää vähän miettiä aina, kun jotain julkisesti esittää, eikä tämä nettikeskustelukulttuuri poikkea kasvotusten toisten ihmisten kanssa puhumisesta muuta kuin teknologia on eri, muuten samat viestinnän periaatteet tässä on, mitä netissä nyt pääsääntöisesti tai ainakaan lähtökohtaisesti ei olla anonyymeja, vaikka nimimerkillä kirjoittaakin, niin sitten mitä elämä on pitkä ja Internet on ikuinen, mihin tietoliikennetekniikka ainakaan poistuisi käytöstä, se kehittyy ajan mukaan tottakai myös siitä lähtien, kun puhelin keksittiin varmaan johonkin maailman aikaan joskus muinoin, niin ihmisen pitää myös kantaa vastuu teoistaan ja niiden seurauksista hamaan loppuun saakka, ja erityisesti nämä Museorekisterissä olevat arkistojen viitteet niiden kanssa on naimisissa vielä kuolemansa jälkeenkin.

En tiedä Jani, voit varmaan jokseenkin mieltää samaten tätä asiaa, että kunnialla loppuun saakka, kaadutaan saappaat jalassa mielummin, mitä mitään saa eletystä elämästään takaisin. Tuo nyt on jokseenkin otettu myös Freukkareitten "Vanha Kaarti" -kappaleesta, jossa Pekka Myllykoski kertoo hyvän jutun "Sattuipa Matkalla Foorumiin" -livelevyn siinä ennen kappaleen alkua.
Free Internet and  people for humans all over the globe!

(Profiilikuvassa oma valokuvani GIMPissä editoituna Disney Classic-väripaletin väreihin ja muunnettuna bittikartta-tiedostosta vektorigrafiikaksi.)

JaniAlander

  • Käyttäjä / moderaattori+
  • Viestejä: 3343
    • Profiili
Vs: Jaaha päästiin kulttuuriperinnön osaksi
« Vastaus #2 : 19.03.23 - klo:17.38 »
Noo ihan näin monisanaisesti en itse asioita luonnehdi, mutta onhan se hauska ajatella, että joku saattaisi vaikka joskus 2090-luvulla tehdä jonkin tutkimustyön tms. vaikkapa tänkin foorumin meiningeistä :D
Core i5-9400F 2.9ghz 32GB Ram, Nvidia RTX2060 Kubuntu 24.04-64bit, Windows 10 Pro 64-bit Samsung Series 5, AMD A-6 2.1 GHz 4 Gt Ram, Ubuntu 18.04 64-bit.
Lenovo T60 Core2Duo 2GB Ram Ati Mobility Radeon 128 MB Ubuntu Mate 16.04-64bit
Commodore Amiga 500 1MB Ram.

raimo

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 4250
  • openSUSE Tumbleweed
    • Profiili
Vs: Jaaha päästiin kulttuuriperinnön osaksi
« Vastaus #3 : 19.03.23 - klo:18.19 »
Noo ihan näin monisanaisesti en itse asioita luonnehdi, mutta onhan se hauska ajatella, että joku saattaisi vaikka joskus 2090-luvulla tehdä jonkin tutkimustyön tms. vaikkapa tänkin foorumin meiningeistä :D

Terveisiä vaan ko. tutkijoille :D ;)
Tietä käyden tien on vanki. Vapaa on vain umpihanki.
Aaro Hellaakoski

Jere Sumell

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 737
  • Talous, Hallinto ja Markkinointi (AMK, 2017),B.B.A
    • Profiili
    • Tietokone-blogi
Vs: Jaaha päästiin kulttuuriperinnön osaksi
« Vastaus #4 : 20.03.23 - klo:01.43 »
Voihan se ollakin, että mitä Jani mainitsi nyt tuon vuoden 2090, mitä itsestänikin jo ajat sitten aika jättänyt aivan 100% -varmuudella sitten olen ollut jo aikaa matojen ruokaa ja tuhkani maatunut, niin voihan se olla, että siellä jollain joukolla tutkijoita koittaa joulu vuodenaikaan riippumatta sitten.

Jos nyt ajatellaan, että 2090 joku lukee esimerkiksi tätä viestiä, niin mielelläni toivotan "Hyvää joulua" -lainkaan sarkasmia viestissä, mitä on totta, että tarpeeksi kuluu aikaa, niin vallitsevat paradigmat, mistä sitä tieteellistä vuoropuhelua käydään sitten kunakin aikana, ne nyt lineaarisesti etene nousevasti ne kehitystrendit, näin on aina ollut, ja tulee aina olemaan, mikä varmaan osittain johtaa siihen, että sitten juuri arkistoista tekstit ja kirjoitukset ja aineistot mitä ne alkavat elämään heti virallisen julkaisun jälkeen omaa elämäänsä niin juuri kun tarpeeksi mennään aika eteenpäin, ne oi saada aivan odottamattomia merkityksiä tulkinnoista riippuen ja tarkastelun lähestymistavasta riippuen, eikä sekään ole yksisuuntaisesti ole alkuperäisen asian esittäjän haitaksi aina. Näinkin on aina ollut, ja mihin se siitä muuttuisi tulevaisuudessakaan.

On totta, että ihmisen elämä on aina siihen oman sukupolven aikaa ja fyysiseenkin reaalielämän toimintaympäristöön, ja yhteiskunnassa vallitsevaan yleiseen tilaan kokonaisvaltaisesti sidottuna se mailmankuvan muodostumiseen liittyvät asiat, jotka sitten ohjaavat näitä ulostulojen sisältöjä kullakin ihmisellä. Koulutus nyt siinä määrin järkeenkäypä hankkia, niin ainakin jotkin valmiudet, ja integroituna osaksi maailmankatsomusta jonkin oppialan koulutuksen hankkineena sitten se ohjaa näitä mielipiteiden sisältöä mahdollisesti, se on se koulutuksen voittava tarkoitus. Tästä myös tulee varmaan se, että tutkitusti edes jonkin korkeakoulutuksen hankkineet ihmiset elävät tavallisesti keskimäärin pidempään, kuin oikotuulena maailmasta navigoiden yrittävät säkään luottavat tuurijuopot. Ainahan näin ei ole, mitä elämä voi kenellä tahansa päättyä ennen aikojaan aivan odottamattomasti jokin vakava sairaus, onnettomuus tai luonnonkatstrofin tms. seurauksesta, mutta tuossa oli oletuksena, että jos elämänkaari etenesi luonnollisesti syntymähetkestä sitten humaaniin loppuun sitten 70-80 vuoden ikävuosien välillä näin miesnäkökulmasta. Naisilla perustellut syyt siellä taustalla, miksi naisilla on keskimäärin elämän pituuden keskimääräinen odotusarvo vähän korkeampi.

Siinä määrin ollaan ajan tasalla varmaan ainakin vielä vuoden 2090 näitä tekstejä lukevien tulkintojen ja lopputulemien perusteella, että olemme omassa ajassamem kiinni sitä seuraten "Aikamme lapsia", muusta sitten voi sanoa mitään, koska huomisesta ei koskaan tiedä 100% -varmuudella, mitä se pitää sisällään, vaikka jonkinlainen todennäköisyyksiin perustuva etu kuitenkin ja ennustettavuus on aika voimakas, että tarvitse nyt ihan käyttää omia psyykkisiä voimavaroja "Sisua tässä tarvitaan tuurin lisäksi" -stressaamiseen kuitenkaan niitä panoksia "Against The Odds" -ajattelulla ei selviä. Pitää luotta todennäköisyyksiin ja voimalukuihin omien arvioiden pohjalta.
Free Internet and  people for humans all over the globe!

(Profiilikuvassa oma valokuvani GIMPissä editoituna Disney Classic-väripaletin väreihin ja muunnettuna bittikartta-tiedostosta vektorigrafiikaksi.)

Jakke77

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 3941
  • Oulu (Oinaansuo)
    • Profiili
Vs: Jaaha päästiin kulttuuriperinnön osaksi
« Vastaus #5 : 20.03.23 - klo:08.28 »
hieno homma
U_G_H

Aspire E5-575G V1.27 CPU: Intel i3-6100U (4) @ 2.300GHz GPU: Intel® HD Graphics 520 GPU: NVIDIA GeForce 940MX Samsung SSD 970 EVO Plus 500GB

Tomin

  • Palvelimen ylläpitäjä
  • Käyttäjä / moderaattori+
  • Viestejä: 11478
    • Profiili
    • Tomin kotisivut
Vs: Jaaha päästiin kulttuuriperinnön osaksi
« Vastaus #6 : 21.03.23 - klo:20.33 »
Sinänsä hauska, että tuolla listassa ei ole vauva.fi:ä tai suomi24:ä. Ehkä niissä on liikaa törkyä, mutta toisaalta voisivat olla vähän toisenlaisia tutkimuskohteita digiarkeologeille. ;D
Automaattinen allekirjoitus:
Lisäisitkö [RATKAISTU] ketjun ensimmäisen viestin aiheeseen ongelman ratkettua, kiitos.

JaniAlander

  • Käyttäjä / moderaattori+
  • Viestejä: 3343
    • Profiili
Vs: Jaaha päästiin kulttuuriperinnön osaksi
« Vastaus #7 : 21.03.23 - klo:21.09 »
Sinänsä hauska, että tuolla listassa ei ole vauva.fi:ä tai suomi24:ä. Ehkä niissä on liikaa törkyä, mutta toisaalta voisivat olla vähän toisenlaisia tutkimuskohteita digiarkeologeille. ;D

Ainakin Suomi24 taitais olla aika iso taltioitavaksi. Toki vaikka joku hommafoorumikin on (Se pääsi listalle).
Core i5-9400F 2.9ghz 32GB Ram, Nvidia RTX2060 Kubuntu 24.04-64bit, Windows 10 Pro 64-bit Samsung Series 5, AMD A-6 2.1 GHz 4 Gt Ram, Ubuntu 18.04 64-bit.
Lenovo T60 Core2Duo 2GB Ram Ati Mobility Radeon 128 MB Ubuntu Mate 16.04-64bit
Commodore Amiga 500 1MB Ram.

LeHiX

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 804
    • Profiili
Vs: Jaaha päästiin kulttuuriperinnön osaksi
« Vastaus #8 : 24.03.23 - klo:15.51 »
Onko missään noita vanhempia BBS saitteja taltioitu? Aikoinaan windows aikana tuli paljon käytettyä Teppo Oranteen Metropoli BBS:ää
| Pros. AMD Phemon(tm) 9950 :) (4cores) | Emo: ASUS M3A78 | Mem 8GT
| x86_64, ubuntu xorg 22.04  | GeForce GTX 750 Ti/PC

AimoE

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 2763
    • Profiili
Vs: Jaaha päästiin kulttuuriperinnön osaksi
« Vastaus #9 : 24.03.23 - klo:16.08 »
Kansallisarkiston vapaakappaletoimisto on jo iät ja ajat kerännyt painotuotteista kopioita, erittäin laajalla otannalla. Esimerkiksi opiskelijoiden ainejärjestöjen ilmaisjulkaisuja on sinne kerätty. Netissä on vaikeampi valita mikä otetaan ja mikä jätetään, mutta Ubuntu-foorumin mukanaoloa en osaa pitää mitenkään erityisenä asiana, pikemminkin itsestäänselvyytenä minä sen näen.

Jere Sumell

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 737
  • Talous, Hallinto ja Markkinointi (AMK, 2017),B.B.A
    • Profiili
    • Tietokone-blogi
Vs: Jaaha päästiin kulttuuriperinnön osaksi
« Vastaus #10 : 25.03.23 - klo:06.33 »
Suomessahan on yliopiston kirjasto ja tuo kansallisarkisto ne viralliset dokumenttien arkistopaikat olleet perinteisille printtijulkaisuille, joista kaikista on alusta lähtien taltioitu yksi arkistokopio talteen. Tai siitä lähtien, kun tuo Kansallisarkisto on perustettu. Tiedeinstituution historia on paljon vanhempi Suomessa, mitä Suomen kansallisarkiston, mitä Suomikin on itsenäinen ollut vasta vuodesta 1917,ja Turun Yliopistokin muistaakseni Suomen ensimmäisenä yliopistona vuonna 1640, joka lienee varhaisimpia noita nykyajan Suomen järjestelmällisen arkistoinnin aikakautta. Jos jollakulla on tarkempaa tietoa asiasta, otan mielelläni vastaan, mitä tämä on karkea oma arvioni.

Yllättävän pitkään kestänyt kansallisarkistollakin havahtua digitaalisten aineistojen arkistointiin, yliopistolaitokset Suomessa muutamat olleet jo siinäkin edellä Suomen kansallisarkistoa, Turun Yliopistokin utupub, ja muutamissa oppiaineissa oli pakko antaa lupa digitaalisesti arkistointiin gradusta lähtien ja sitten tottakai virallisia muiden tutkijakollegoiden yms. papereiden julkaisu digitaalisena ei siitäkään nyt niin kovin montaa vuotta ole, kun se tuli pakolliseksi kotikaupungissa. En tiedä, onko kaikissa tiedekunnissa vieläkään digitaalista arkistoinnin suostumuspakkoa. Tosin, ne printtiopparit yms, mikä on se oppilaitoksen kirjasto viimeinen paikka sitten, mihin se viedään arkistoitavaksi, ne on aina olleet julkisia, ja niistä kiinnostuneet ovat voineet niitä hama tiedeinstituution historian sivu käydä lukemassa ainakin paikan päällä.

Uutisissa tuli jokin aika takaperin, mitä tuolla Suomen kansallisarkistossa on tolkuttomia oliko se peräti toistakymmentätuhatta kilometriä printtiasiakirjoja digitalisointia odottamassa siinä jonossa. Voisi olla jotain saumaa mahdollsiesti päästä digitointihankkeeseen siltä osin, asiakirjojen digitoijille tyopaikkojen tarjonta siinä laitoksessa on olemassa. En ole ainut, kenellä herännyt ajatus sinne hakeutumisesta, myos kaduntason keskusteluissa vanhan koulukunnan kulttuurihistorian maisteriksi joskus 1990-luvulla Turun yliopistosta valmistuneen suusta hänellä käynyt sama mielessä, mitä silloin juttelin hänen kanssaan tuon YLE:n uutisen jäljiltä.

Museoarkistot kehittää koko ajan Suomessa digitaalisaatiokehityksen heidänkin tottakai pakko seurata aikaa, mitä olin pari vuotta sitten vierailin Turun Kirja-ja tiedemessuilla ymmärtäen ne oikein, niin tutustuin arkiston messuosastoon, ja juttelin siinä sen henkilon kanssa, joka esitteli sitä softaa, mikä siinä Windows-koneessa oli, ja annoin käsialanäytteeni demoksi siihen, ja se mitä mies kertoi, niin jäi se käsitys että se mitä meistä noista virallisista arkistoista loytyy nyt, on vasta alkua. Lisäksi uutta aineistoa tulee elämän varrella aina välillä mahdollisesti lisää, sehän uudenkin keräys jatkuu samaan aikaan, mitä vanhoja asiakirjoja saadaan digitoitua.
Free Internet and  people for humans all over the globe!

(Profiilikuvassa oma valokuvani GIMPissä editoituna Disney Classic-väripaletin väreihin ja muunnettuna bittikartta-tiedostosta vektorigrafiikaksi.)

AimoE

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 2763
    • Profiili
Vs: Jaaha päästiin kulttuuriperinnön osaksi
« Vastaus #11 : 25.03.23 - klo:06.44 »
Suomessahan on yliopiston kirjasto ja tuo kansallisarkisto ne viralliset dokumenttien arkistopaikat olleet perinteisille printtijulkaisuille, joista kaikista on alusta lähtien taltioitu yksi arkistokopio talteen.
En tiedä, onko heillä ollut erilaisia luokkia painotuotteista, joista talletetaan eri määriä, mutta siinä tapauksessa, jonka itse tunnen, kopioita piti toimittaa kuusi kappaletta. Kyseinen painotuote on jo digitalisoitu.

Whig

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 342
  • puppu-generaattori
    • Profiili
    • localhost
Vs: Jaaha päästiin kulttuuriperinnön osaksi
« Vastaus #12 : 25.03.23 - klo:11.20 »
Nyt saatan muistaa täysin väärin mutta eikö GPDR:n tai jonkun muun mukaan käyttäjällä pitäisi olla oikeus poistaa viestejään tms? Miten se mahtaa toimia tällaisen arkiston kanssa?
puppu-generaattorin outputtia
"minä olen kansainvälinen supertähti"

AimoE

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 2763
    • Profiili
Vs: Jaaha päästiin kulttuuriperinnön osaksi
« Vastaus #13 : 25.03.23 - klo:11.52 »
Nyt saatan muistaa täysin väärin mutta eikö GPDR:n tai jonkun muun mukaan käyttäjällä pitäisi olla oikeus poistaa viestejään tms? Miten se mahtaa toimia tällaisen arkiston kanssa?

Olepa hyvä: https://kansallisarkisto.fi/tietosuoja

Jere Sumell

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 737
  • Talous, Hallinto ja Markkinointi (AMK, 2017),B.B.A
    • Profiili
    • Tietokone-blogi
Vs: Jaaha päästiin kulttuuriperinnön osaksi
« Vastaus #14 : 25.03.23 - klo:17.47 »
Haluatko AimoE kertoa, missä julkaisussa ja laitoksessa tuollainen määrä ollut printtijulkaisujen pelkästään ajankohtana? Oletko suorittanut jonkun oppialan tohtoriopinnot, vai oletko tutkijana tohtoriopintojen jälkeen jonkun paperin laatiunut tutkimuksesi loppudokumenttina?

Mitä itsellänikin varmaan realistisen arvion mukaan voi olla parikymmentä vuotta kaikkineen elämää jäljellä täällä maan päällä fyysinen läsnäolo, niin mitä itselläni ei ole kuin vapaa-aikaa, ja erittäin laaja ihmiskäsitys, niin olen miettinyt että jos ajan kuluksi käyttäisi loppuelään jonkin sitten sivuaineena tuo tietojenkäsittely, mikä nyt on lähin niin että se tukisi suorittaisi yliopistotutkinnon ainakin kanditutkielman laatisi, ei se julkisuus itseäni häiritse lainkaan siinä, mitä sehän on itsestä kiinni ja mitä sinne dokuemntteihin kirjoittaa ja mistä aiheesta, mitä olen käynyt pahimman kautta sen läpi yhden harjoitustutkielman tehneenä forcetettuna digitaaliseen arkistoon. En enää siitäkään välitä.

Se vaan noissa päätoimisesti pienillä tuloilla Suomessa on maisteriopinnoista eteenpäin, mitä niissä pitää se kolmannen asteen koulutusta vastaavan arvon opiskella, niin pitää laatia se tutkimussuunitelma ja siellä on sitten se pitäisi saada jotenkin argumentoitua se rahoituksen osalta se dokumentin sisältö miessukupuolen edustajana, mikä ja menee siellä sitten sen oppialan opinnäytetyön ohjaavan sen tutkimusalan professori se kait on, läpi sitten ja lopulta.

Tuo nyt olisi kiinnostava, mihin tietojenkäsittely soveltuu sitä täydentävä pääaine Kulttuurihistoria -tutkimus, mitä itseäni tuntuu kiinnostavalta tekoälyalgoritiikan mahdollisuudet, syväoppiminen ja sitten tiedon louhinta liitettynä audiodataan, se voisi olla ihan järkeenkäypää. Totta puhuen olen harkinnut avoimen väylän kautta ensi syksynä opiskella ainakin perusopinnot, jotka kestää vuoden, ja sitten aineopinnot integroituna päiväopiskelijoiden kanssa toinen vuosi, jos sitten avoimen väylän kautta saisi virallisen tutkinto-opiskelijapaikan kolmantena vuotena tietoenkäsittely sivuaineena valmistaisi Hum. Kandidaatin tutkinnon taiteen, kulttuurin ja musiikkitieteen saralta Turun Yliopistoon. Se nyt on lähinnä siinä, mitä tosiaan nykyisinkin käytän paljon aikaani humaanien tekstien ja dekkarienkin lukemiseen printtikirjoina, ja ihmiskäsitykseni on humaanista lähestymistavasta laaja nykyisellään, mitä ikää tullut aikuiseksi kasvettua ihmisenä myös, mitä se ei pidä olla niin kapea-alaista tekniikka-orientoitutta tämä maaila ei toimi tekniikka edellä, tai niin ainakaan toivottavasti ei tule koskaan toimimaan.

EDIT. Lisäys

Tuo oppiaine, jonka mainitsin taitaa virallisesti olla se pääaine Humanistisella puolella Yleinen Taidehistoria, Kulttuuritutkimus ja Musiikkitiede, mikä on saatavilla ainoastaan Turun yliopistossa, tuo aihepiiri, josta mainitsin Tietojenkäsittelyä tukeva aihepiiri, mitä Data Analytiikkaan tulee, mitä Fonektiikka ja koneoppiminen ja tekoälyalgoritmiikka on myös Turussa ja täällä kotikaupungissani Tekniikan laitoksella Tietojenkäsittelyn opintopoluissa opetussuunitelmassa, vaikka se nyt uudistuikin jokin aika takaperin. Siinä määrin voisi olla mahdollisuude vielä opiskella ajan kuluksi hum.kand -tutkinto ja tehdä se alusta lähtien tietoisesti ja tyylillä ja valmistua siinä 3 vuodessa.
« Viimeksi muokattu: 25.03.23 - klo:17.54 kirjoittanut Jere Sumell »
Free Internet and  people for humans all over the globe!

(Profiilikuvassa oma valokuvani GIMPissä editoituna Disney Classic-väripaletin väreihin ja muunnettuna bittikartta-tiedostosta vektorigrafiikaksi.)

AimoE

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 2763
    • Profiili
Vs: Jaaha päästiin kulttuuriperinnön osaksi
« Vastaus #15 : 25.03.23 - klo:17.53 »
En minä mistään opinnäytetöistä puhunut, vaan ainejärjestöjen julkaisuista, joita ei käytetty opetuksessa.

Jere Sumell

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 737
  • Talous, Hallinto ja Markkinointi (AMK, 2017),B.B.A
    • Profiili
    • Tietokone-blogi
Vs: Jaaha päästiin kulttuuriperinnön osaksi
« Vastaus #16 : 25.03.23 - klo:17.55 »
Juu, niin puhuit! Hienoa, nekin on jopa tärkeämpiä, kuin opinnäytetyöt. Ilman ainejärjestöä ja niiden julkaisuja on vaikea selvitä edes opinnäytetyövaiheeseen. Hyvä, AimoE!
Free Internet and  people for humans all over the globe!

(Profiilikuvassa oma valokuvani GIMPissä editoituna Disney Classic-väripaletin väreihin ja muunnettuna bittikartta-tiedostosta vektorigrafiikaksi.)