Jos sähkönsäästö ei ole aivan pakollista, kuten liiketoiminnassa ei takuulla ole, niin paljon järkevämpi ostaa melkein sama mikä muu kone ja tehdä kaikki vaikka Proxmoxilla sen päälle.
Olen kanssasi eri mieltä!
Liiketoiminnassa pitää mahdollisimman alhaisin tuotannontekokustannuksin ja kokonaiskustannuksin mahdollisimman hyvällä tuotteen yksikkömyyntikatteella valmistaa ja myydä palvelua/tuotetta, mikä se oma myyntiartikkeli -portfolio sitten onkin. Näin lähtökohtaisesti. On se sitten yhden miehen firma, jolloin yrittäjä maksaa aivan kaikesta moneen kertaa erityisesti Suomessa verot ja kaikki kulut itse, ja omasta palkastakin sitten vielä yksityishenkilönä verot, jos menee hyvin ja varaa maksaa itselle palkkaa, eli voi sanoa kärjistäen, että yksityisyritäjä maksaa voiton laskutkin itse välillisesti ja välittömästi moneen suuntaan ja useasti, jos yrityksen tilikauden päätös lopulta on voitollinen. Kulut tulee joka toiminnassa nsin.
On se sitten monikansallinen suuri konserni vaikka, niin se yritys maksaa aivan kaikesta lopulta itse omasta tuloksesta se on pois. Sähkö maksaa, eikä se erityisesti nyt ole mitään halpaa, erityisesti nyt Ukrainan humanitaarisen kriisin oltua pitkään jo päällä, eikä loppua näy, Sähkökriisi on meillä Suomessakin EU:n Venäjän pakotteiden, ja mitä sähkötoimitusten osalta ongelmia niin Sähkön hinnat on noussut pilviin Suomessa tavallisella kuluttajatasollakin, ja sama myös yrityksillä. Mitä IT-infrassa koneet pitää olla päällä 24/7, se ei ole mitään halpaa toimintaa, siinä sähkön hinnala nimenomaan on merkitystä, erityisesti kun kilowattituntihinta käyttöasteen ja kulutuksen mukaan se lasku tavallisesti muodostuu ynnä muita sähkönsiirtomaksuja ja arviolaskut tulee välillä myös.
Itsellänikin tavallisena Turku Energian asiakkaana nyt lopulta sähkönkulutus ei ole noussut, käytetty kilowattituntimäärä on sama, niin ennen kriisin alkua oli noin 20€ kulutuslasku kuussa, ja nyt se on 40€ juuri tuli lasku tässä tämän viikon puolella aamupostissa, eli huimat 200% 100% nousu, hinta tuplaantunut!
Yrityksen talouden pidon osalta nimenomaan on merkitystä, jotta kiinteät kustannukset mahdollisimman pienet ja mahdollisimman vähän muuttuvia kustannuksia, erityisesti jos firman toiminta-ajatus ja idea perustuu toimivaan IT-osastoon tai -infraan, niin sähkölaskun merkitys koko kulurakenteesta on ehdottoman kriittinen.
Vastaan tai puolesta tämän, väitteitä kiitos ja argumenttien kera?
Olisi kiva kuuulla, millä argumentein totesit tuon, että yrityksen taloudenpidon kannalta sähkönkulutuksella ei ole sen suurudella merkitystä, et argumentoinut sitä.
EDIT 11.03.2023 5:51
Vielä lisäys, mitä tuli oiva sauma, pääsin elementtiini tästä yleisen puolen liiketoiminnan hallintopuolen talouden hoidosta tuli kommentti annettua.
Mitä esimerkiksi yhden miehen Osakeyhtiö, jos kassa antaa myöden maksaa kuukausipalkkaa esim. niin OY on juridisesti itsenäinen oikeustoimija, niin palkan maksu vaikka itselle jos on yhden miehen osakeyhiö, niiin siinä on ne työnantajan sivukulut, mitä OY:ssä on lakisääteisesenä pitää olla YEL-vakuutus, ja se lainsäädäntö muuttui huonompaan suuntaan se uudistui tämän vuoden tammikuussa, hinnat pääsääntöisesti YEL-vakuutuksessa alasta riippumatta nousi, mikä tietää erityisesti pienyritäjille entistä niukempaa leipää kaappiin siviilielämän rahoituksen osalta. Enää ei pysty minimiä sitä jotain noin paria sataa euroa yrityksen talouden tilaan riippumatta maksaa, ja ottaa sitä taloudellista hyötyä elinaikanaan yrittäjänä toimiessaan siitä vakuutuksesta.
Sitten myös yrityksen tai firman talouden pitäisi olla terve. Talousterveys, mitä siihen liittyy, no ei haarrannuta siihen. Oioten vähän, tase ei voi ihan nollassa olla, likviditeettivaje johtaa ongelmiin, maksukykyä pitää yrityksellä olla, puskureista puhutaan, niin sekin hankalaoittaa yksityisyrittäjien asemaa monien palkan maksun suhteen, onko varaa maksaa palkkaa itselle. Erityisesti nyt Korona-aikana lockdownin aikana ravintoloitsijat nyt lopulta pistikin lapun luukulle, kun talous ei kestänyt lopulta kun ei rahaa tullut kassaan, kun ravintolat oli sääetttynä että ne pitää pitää kiinni, niin asiakkailta ei saanut rahoja pois. Sitten tulee se, jos työllistää, eli on työnantajana vaikka kaverin palkannut töihin, jos jossain useimmiten nousukausien aikana menee firmalla vähän paremmin, niin voi kaverin lomauttaa siksi ajaksi, kun tilanne paranee, kun taas yrityksen talous on vähän terveemmällä pohjalla, tila on terveempi. Palkkakustannukset on suurimpia menoeriä, mitä kaikilla yrityksillä on pieni, tai iso. Ääritapauksessa sitten irtisanomiset on se keino, millä sitten ne palkkakustannukset saadaan varmasti tippumaan ja henkilöstökulut saadaan alas ammuttua. Kulurakenne kevenee, jolloin tulos mahdollisesti paranee, vaikka liikevaihto pysyisikin ennallaan ja tilanne muutoin olisi normaali, joka tietää sitten niiden sidosryhmien, joilla on taloudellisia intressejä, esimerkiksi investoineet rahaa yriykseen, niin paremmin sitten tilikauden lopuksi mahdollisuus saada paremmin esim. osinkoja ulos firmasta, jos firman yhtiökokous päättää, että tilikaudella maksetaan jokin osinkoeuromäärä/osake, eli lihkaistaan osinko. Se on sama, onko se yhden mimehen, vai tuhansien henkilöstön konserni, yhtiökokous ja osakkaat ne valinnat tekevät. Yhtiökokous on myös yhden miehen osakeyhtiössä lakisääteinen, ja ne on julkisiia asiakrjoja käsittääkseni myös saatavilla.
No, ei se nyt pelkästään henkilöstöä vähentämällä tulos välttämättä parane, jatkuvuuden periaate on tärkeä, niin investointeja, tulevaan niin ne kuormittavat ja näkyvät hekentävästi yrityksen tuloksen julkaisussa. No, on niitä muitakin tekijöitä, mutta nämä nyt varmaan moni tälläkin palstalla ymmärtää nämä faktat, vaikka tämä nyt mikään Kauppalehden ja mikään yritysfoorumi olekaan. Siinä määrin vähän offtopic-postaus tälle palstalle, mutta sähkön hinnasta elementtiin päästyäni persoonallisuuteeni nähden ja täysin selvin päin nyt tuli vuodatusta.