No ylipäätään tekniikan osalta varmaan sama, mitä monessa muussakin tuotegenressä, ainakin musiikki-instrumenteissa on se, että halpaa ja hyvää ei olekaan, että jokin korrelaatio on hinnan ja tuotteen laadun suhteen olemassa. Lähinnä mitä noi parin kympin mustesuihkutulostimet jossain Gigantissa on, ja mitä muistan, kun Raision Gigantissa joskus oli avajaiset ja kävin siellä, niin ne on lähinnä ns. sisäänheittotuotteita, eli sellaisia, että liike myy ne alle sisäänostohintojen, kun sitten saavat asiakkaita liikkeeseen, jotka sitten tekevät muitakin sellaisia sen hintaisia tuotteita valikoiden ostoskoriinsa, joista liike saa ihan sen katteen, minkä liike on asettanutkin tavoitteekseen. Erityisesti Gigantti Raisio Megastoren avajaisissa oli paljon noita sisäänheittotuotteita, ja avajaispäivä houkutteli paikalle todella paljon asiakkaita tutustumaan uuteen kivijalkaliikkeeseen, niin se on ihan oiva tapa saada muihinkin asiakassegmentteihin kuuluvia asiakkaita heti avajaispäivänä sisään liikkeeseen tututustumaan tarjontaan, kuin pelkästään ns. "varhaisheränneet". On totta, että ei noilla halvimmilla mustesuihkareilla mitään käyttöä ole käytännössä.
Tuo Samsungin laser-tulostin tuo mustenauha on aika pitkään kestänyt, ja vielä mustenauhaa monitoroiva statuspalkki näyttäisi, että mustenauhaa on melko paljon vielä jäljellä, vaikka mielestäni olen tulostanut melko paljon dokumentteja. Nuottien tulostaminen kuluttaa melko paljon mustetta, ja niissä on äärimmäisen tärkeää, että tulostusjälki on tarkka. Ikävää lukea nuottiarkkia, joka on epäselvä tuloste, joskus voi jopa jäädä jonkin nuotin kesto tai jokin lyhyt kahdeksasosa tauon merkintä huomaamatta, ja se jää ikuisesti mysteeriksi, että se pitäisi olla siinä kohtaa, jos sattuu tulostusjälki olemaan epävarmalla tolalla.
On jo pitkä aika, mutta luin jostain, että mustesuihkutulostinta suositellaan laserin sijaan, jos tykkää tulostella valokuvia. En tiedä, onko asia enää tällä hetkellä värilaserien hintojenkin ollessa jo ihan kuluttajaystävällisellä tasolla, ja niiden tekniikkakin on kehittynyt varmaan siitä, mitä ne maksoi maltaita, niin varmaan tuo on tasoittunut tuo laatuero-kysymys laserien eduksi jonkin verran. Itselläni ei ole mitään tietoa tästä, mutta voisi kuvitella, että asia on näin, joku voinee kertoa vähän varmpempaa tietoa tästä, jos jollakulla sitä on.
On ihan totta, että jos joutuu vähääkään ammattimaisemmin käyttämään tulostinta, tai joutuu työpestien tai miksei nyt opiskelujenkin osalta tulostelemaan vähän enemmän dokumentteja, ja erityisesti, jos valokuvia tykkää tulostella itse, tai jos on perheellinen, niin lapset tykkäävät piirtää tietokoneella ja tulostaa omia teoksiaan, niin kyllä tulostimen laatuun, eli vähän kalliimpia malleja kannattaa tarkastella ennen lopullista ostopäätöstä.
On totta myös, mitä "kamara" totesit, että jos tarvitsee kuvasta useampia kopioita, tai useita kuvia, mainitsit 100 kappaletta esimerkkinä, niin erityisesti edullisuus korostuu ja kustannustehokkuus noissa valokuvakehityspalveluista tilattuna, että tilaa isompia eriä kerralla, tällainen johtopäätös tuli tehtyä, kun pohtisin asiaa kesän aikana kun tilasin 3 eri kertaa kuvat 1 kpl, 2 kpl, ja 4 kpl, niin postikuluihin meni enemmän rahaa, mitä varsinaisiin valokuvatulosteisiin, jotka sitten tulivat postissa lopulta perille.
Tuosta valokuvahommasta tuli mieleen, että mitä selasin noita postikortti-kokoisen valokuvien säiltytys-valokuva-albumeja, kävi mielessä skräppäys-harrastuksen aloittamisen alkaen kokoamaan sellaista scrapping-bookkia, joka sisältää elämäni tärkeiden hetkieni tallentumista muiden ihmisten ottamien valokuvien kautta. Elämänmittainen projektihan tuo on, niin jos saa elää pitkän elämän, niin sitten on mukava muistella elämän ehtoopuolella kuvatallenteiden kautta mennyttä elämää, ja kohokohtia ja palauttaa muistoja mieleen, kun jokaiseen hetkeen ja kuvaan liittyy jotain muistelmatarinaa.