Kirjoittaja Aihe: Vivaldin päivämääräjonojen virheellisyys  (Luettu 1107 kertaa)

SuperOscar

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 4002
  • Ocatarinetabellatsumtsum!
    • Profiili
    • Legisign.org
Vivaldin päivämääräjonojen virheellisyys
« : 06.07.21 - klo:13.49 »
TL;DR: Vivaldin uusimmissa versioissa ongelman voi välttää valitsemalla asetusten Yleistä-lehdeltä päivämääräesitykseksi ”Sama kuin valittu kieli”. Oletus on”Käytä järjestelmän asetusta”, joka edelleen toimii virheellisesti.

En tiedä, onko kukaan muu huomannut, mutta Vivaldi-selaimella on ongelmia päivämääräjonoissa. Olen kertonut siitä Vivaldin kehittäjille, ja ilmeisesti uusimmissa versioissa (4.*) parannusta on jo saatu aikaan.

Ongelma vaihtelee alustoittain. Linuxissa pitkissä päiväyksissä kuukaudennimen loppuinen -kuuta muuttuu niin, että sananloppuinen a-kirjain muuttuu kellonajan mukaan muotoon ”am” tai ”pm”, siis esim. ”heinäkuutam” (ennen klo 12) tai ”heinäkuutpm” (klo 12 jälkeen). Windowsissa ongelma on jotain mitä en tähän hätään muista, ja macOSissa kaikki on kuulemani mukaan kunnossa.

Koska kehittäjät eivät ensin tuntuneet korvaansa valituksistani lotkauttavan, selvittelin asiaa omatoimisesti. Sain selville, että päiväysjonojen käännökset löytyvät kaikille kielille JavaScript-tiedostosta /opt/vivaldi/resources/vivaldi/background-common-bundle.js. Kuukaudennimet ovat siellä niin lyhyinä (heinä) kuin pitkinä (heinäkuu) virheittä. Vivaldin oma pitkien päivämäärien muotoilujono annetaan sitten muodossa:

Koodia: [Valitse]
LLLL: "dddd, Do MMMM[ta] YYYY, [klo] HH.mm"
Virhe tulee ilmeisesti siinä, että hakasulkeissa olevat tekstit pitäisi tulkita literaaleiksi merkkijonoiksi, mutta jokin jossakin lähteekin tulkitsemaan niitä ainakin osin muotoilukomennoiksi, jolloin ”a” muuttuu am:ksi tai pm:ksi (miksi englanniksi, en tiedä).

Hyvää on siis se, että nutinani ilmeisesti kuitenkin kantautui kehittäjien korviin, ja Vivaldin oma asetus toimii nyt oikein. Tosin edelleen harmittaa, a) että ohjelman oletuksena käytössä on virheellinen järjestelmäasetus, ja b) ettei tuota LLLL-jonoa nähtävästi voi kotoistaa esim. poistamalla pilkkuja, koska sitä ei ole Vivaldin Weblatessa.
pöytäkone 1, kannettavat 1–3: Debian GNU/Linux 12; pöytäkone 2: openSUSE Tumbleweed; NUC: openSUSE Leap 15.5; RPi 1: FreeBSD 14-RELEASE; RPi 2: LibreELEC 11