Kiitos kaikille vastauksista!
Kyllähän 15 vuotta näköjään aika maksimi-ikä näyttää olevan tehokäytössä opiskelu/ohjelmistokehitys/pienimuotoinen tekstinkäsittely Open Officella, niin aika äärirajoilla, kuten JaniAlander mainitsikin, että koneeni on museotavaraa, ja mitä "qwertyy" --mainitsi, että ekotorille kierrätettäväksi. En vain tiedä, olen kiintynyt koneeseen, ja Turun ekotori on täynnä kaikenlaisia sähkölaitteita, se on ihan oikeasti ongelma, että mihin todellisen elektroniikkajätteen loppusijoituspaikka on. Kuljettaako Ekotori ne sidosryhmäläisten jonkun Ekopartnertit, tai jonkun kiertotaloutta harjoittavan yhteistyökumppaniyrityksen kautta ne sitten jonnekin kehitysmaahan Afrikkaan esimerkiksi?
Yritän ratkaista asioitani oikeassa elämässä kestävän kehityksen ja ympäristön näkövinkkelistä suotuisalla tavalla, niin ehkä en vielä vie sitä ekotorille odottamaan loppusijoituspaikkaa. Onhan noissa tietokoneissa tietenkin kaikenlaisia jalometalleja, mitä voidaan hyödyntää kiertotalous-menetelmin uusiokäyttöön tietenkin, mutta Turun ekotorin toiminnasta vähän huonoja kokemuksia, niin en tiedä heidän loppusijoitus-strategiaansa sähkölaitteille.
Tuo USB voisi olla ihan hyvä vaihtoehto kokeilla, mutta konetta ei saa USB:lta bootattua. Tietenkin jos ottaa varmuuskopion ulkoiselle kiintolevylle niistä vähistä tiedostoista, mitä pidän tärkeänä koneessa, ja alustaisi kiintolevyn, ja asentaisi DVD-medialta tuon Linux-distron, mitä täällä ehdotettiin. Debian kymppiä tosiaan voisi kokeilla, ja tutustua paremmin tuohon MATE -työpöytäympäristöön. Kyllä siihenkin varmaan äkkiä oppii ja tottuu.
Opiskelukannettavani vuodelta 2005 on museitavaraa, täytyy myöntää, arvon foorumitoverini, vähän kuin olen juurtunut teiniaikojeni hittimediaformaatteihin CD- ja DVD jo pitkään, vaikka suoratoistopalvelut ovat jo aivan arkea.