Kirjoittaja Aihe: teamsin käynnistys  (Luettu 17540 kertaa)

nm

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 16241
    • Profiili
Vs: teamsin käynnistys
« Vastaus #100 : 19.01.21 - klo:16.04 »
"Teams käyttää kokouksissa selaimen WebRTC-rajapintaa, ja sitä voi kokeilla vaikkapa Jitsillä ilman rekisteröitymisiä: https://meet.jit.si/"

Kokeilin tuota, ei toiminut.

Todennäköisesti Chromiumistasi puuttuu tarvittavat kodekit. Onko se snapilla vai apt:lla asennettu versio? Mikä Ubuntun versio?

jekku

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 2624
    • Profiili
Vs: teamsin käynnistys
« Vastaus #101 : 19.01.21 - klo:16.59 »
"Teams käyttää kokouksissa selaimen WebRTC-rajapintaa, ja sitä voi kokeilla vaikkapa Jitsillä ilman rekisteröitymisiä: https://meet.jit.si/"

Kokeilin tuota, ei toiminut.

Todennäköisesti Chromiumistasi puuttuu tarvittavat kodekit. Onko se snapilla vai apt:lla asennettu versio? Mikä Ubuntun versio?

Tuollaisella kokeilin:
Version 87.0.4280.141 (Developer Build) built on Debian 10.7, running on Debian 10.7 (64-bit)
Asennettu aptilla, kodekeista ei hajua?

Ubuntukoneella en kokeillut, vaimo sitä tarvitsee ja hänellä vain Debian.

EDIT: Kokeilin Vivaldilla, sillä tuntui toimivan ...
« Viimeksi muokattu: 20.01.21 - klo:19.53 kirjoittanut jekku »

nm

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 16241
    • Profiili
Vs: teamsin käynnistys
« Vastaus #102 : 19.01.21 - klo:17.45 »
Tuollaisella kokeilin:
Version 87.0.4280.141 (Developer Build) built on Debian 10.7, running on Debian 10.7 (64-bit)
Asennettu aptilla, kodekeista ei hajua?

Debianin Chromiumin pitäisi kyllä toimia sellaisenaan. En oikein keksi muuta syytä kuin selaimen konfiguraatioon liittyvän ongelman. Uusi selainprofiili saattaisi auttaa, jos tulee tarvetta käyttää kyseistä kokoonpanoa videoneuvotteluihin.

AimoE

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 2714
    • Profiili
Vs: teamsin käynnistys
« Vastaus #103 : 19.01.21 - klo:19.42 »
Pääsin liittymään kokoukseen vain vieraana. Useimmat muut olivat kokouksen jäseniä, koska olivat ehtineet vastata kutsuun omalla allekirjoituksella (paperilla toimitettuna tai sähköpostiin skannattuna). Vahvaan sähköiseen tunnistautumiseen on näköjään vielä matkaa.

Varmuuden välttämiseksi osallistuin kokoukseen Windows-koneella. Vasta kun tärkeimmät oli jo käsitelty, tajusin syyn miksi mikrofoni oli mykkänä ja jouduin kirjoittelemaan tsättiviestejä: olen Windows-koneella mykistänyt mikrofonin kaikilta soveluksilta. En sitten viitsinyt enää avata sitä.

Hyvin se kokous lopulta sujui muuten, mutta pitkäksi venähti kaikkien opetellessa uusia tapoja.

Ganymedes

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 3915
    • Profiili
Vs: teamsin käynnistys
« Vastaus #104 : 19.01.21 - klo:20.11 »
Kokeilin vielä yhden perustilanteen: Uusi Microsoft-tili (sama vaikka olisi vanhakin, jos Teamsiä ei ole käytetty), Ubuntu-kone, uusi oma organisaatio mutta kutsu tulee muualta.

Tämä ehkä selventää mitkä ovat eri käsitteiden väliset suhteet: Microsoft-tili - sähköpostiosoite - Team omana organisaationa - Team kutsuvana organisaationa.

1.
Teams oli jo asennettu. En linkkaa tähän mistä, koska se on selvennetty jo edellä

2.
Microsoft-tilin luonti.

Tämän ominaisuus on sähköpostiosoite. Tämän ominaisuus ei ole se, mihin organisaatioon kuuluu tai mikään muukaan Teams-asia tässä luontivaiheessa.

3.
Oman organisaation luonti (katso liitetystä kuvasta vaihtoehdot)

Tämä oma organisaatio luodaan edellä mainitulla sähköpostiosoitteella, jolloin tilinhaltija tulee linkatuksi organisaatioon.

Tälle voi nimeksi kirjoittaa mikä tuntuu hyvälle omaksi organisaatioksi.


4.
Kun Teamsiin menee sisään, pop-up:n pitää olla sallitu. Tämä on selaimen asetus Katso kuvasta esimerkki mikä tulee Chromiumilla.


5.
Kuvan mukainen teksti, "et ole vielä Teamsissä" tulee jossakin vaiheessa. Se tulee myös lopussa uudestaan.

Syy jälkimmäiselle on se, että edellä kerrottu Microsoftin tilin luominen kestää ehkä 15 min tulla luoduksi. Odottele.


6.
Saat sähköpostilla kutsun TOISELTA organisaatiolta. Tämä EI tule näkyviin Teamsiin samanaikaisesti. Tämän toisen organisaation linkkaus Microsoft tiliisi, tapahtuu toisen organisaation kutsussa. Sieltä saa myös oikeudet ja muut asetukset.

Sinulla on toisessa organisaatiossa näkyvissä General-paikka ja ne KANAVAT, joille sinulla on oikeuksia, sikäli kuin kanavia on luotu.

Mutta loggaa ulos Teamsista ja takaisin sisään. Tällöin sinulla on valittavana, että mihin organisaatioon haluat mennä. Tämän jälkeen sinulla on Teamsissä valittavissa organisaatio jota haluat katsella yksinkertaisella valinnalla joka näkyy ylänauhassa.

Tosin tässä on vielä jotakin häröilyä. Ilmeisesti pitää lisätä ensin Jäseneksi ja vasta sitten Kanavaan, muuten kanavalisäys ei talletu. En kyllä saanut kanavia vieläkään toimimaan - sinne eivät mene annetut käyttöoikeudet, mutta tutkitaan. Voi olla kyse myös pitkistä viiveistä pilvipalvelussa.


7.
En kokeillut nyt puhetta ja ääntä, mutta oletettavasti toimii kaikkien jäsenten välillä. Tätä kokeilin jo edellisellä kerralla.


Ganymedes

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 3915
    • Profiili
Vs: teamsin käynnistys
« Vastaus #105 : 20.01.21 - klo:13.01 »
Jatkoin testausta. Testaan siis täysverisen Teamsin toimintaa, jossa kaikki toimii. Jos haluat jotain muuta, niin miksi edes käyttäisit monimutkaista Teamsia kun Skypessä toimii kaikki yksinkertaisesti.

Sanoisin heti aluksi, että Teamsin kehittäjillä ei tietomalli ole ollut hallussa, kaikesta päätellen. Eri asioiden keskinäiset suhteet näyttävät hyvin epämääräisiltä, koska ne toimivat eri yhteyksissä eri tavalla. Tarkoitan yhteyksiä näiden käsitteiden välillä: sähköpostiosoite, Microsoft-tili, organisaatio, Teams, kanava. Tarkemmin jatkossa.

Tässä siis testataan tilanteita, jotka lopulta ovat hyvin tavallisia, joissa:

1. Jokin organisaatio haluaa jakaa eri tarkoituksiin erilaisiin ryhmiin oikeuksia ja siten chattia, tiedostoja jms.
2. Jokin organisaatio saa kutsuja muilta organisaatioilta omien oikeuksiensa kanssa

Kanavan oikeudet - ei näytä toimivan Ubuntu-versiossa, Windowsilla toimii. Siis lisäkanavien tekeminen ei johda haluttuun lopputulokseen ja kanavat eivät näy Ubuntu-koneella, vaikka oikeudet antaa.

Tarkemmin ajatellen, kanavia ei tarvita edellä tarkoitetussa tapauksessa. Niitä tarvitaan lähinnä silloin kun organisaation sisällä haluataan jakaa eri ryhmiä - tällöin siis kyse on isommasta organisaatiosta ja yksityiskäytössä tämä on tuskin tarpeen.

Toinen vaihtoehto edellisen saavuttamiseksi on perustaa uusi Teams organisaation alle. Tarkoitin sekavuudella sitä, että Oma Organisaatio ei sinänsä näy missään Teamsin otsikossa - aika alokasmainen virhe GUIssa. Siinä näkyy vain ensimmäinen Teams, jonka voi kuvitella olevan oma organisaatio, mutta sitä se ei lopulta ole, vaan se on Teams samalla nimellä - itse asiassa se ei ole edes samalla nimellä, jos muutat nimen toiseksi myöhemmin ... tällöin esim. kutsuissa pysyy edelleen tämä nimi, jota pidät vanhana Organisation nimenä, mutta ei se ole sitä, vaan Organisaation nimi ei muuttunut vaikka halusit.

Teamseja voi olla useita omalla Teams-pahvillasi. Osa voi olla omia, osa voi olla kutsuja muualta, muiden organisaatioiden Teamseiltä (taaskaan et näe miltä organisaatiolta, näet vain Teams-nimen, virhe GUIssa tämäkin (koska nimet voivat olla sekavia omassa näkymässäsi ilman organisaation nimeä) ). Eri Teamseilla on eri jäsenet ja sikäli edellä kuvattu "kanavien erilaiset oikeudet" -asia hoituu tässä luonnollisella tavalla käyttäen eri Teamsejä

Joo, edellinen kappale koski Windowsia. Ubuntussa ei toimi aivan näin. Tämä kuitenkin sinänsä ratkaisee ongelman kaksi osuutta:
- Ubuntulle tulee näkyviin uusi Teams kutsun mukaan ja pääset sitä käyttämään
- oikeudet arvattavasti toimivat myös kun kerran näkyy

MUTTA, Ubuntulla nämä uudet kutsut=Teamsit eivät näy samalla pahvilla, vaan sinun pitää loggailla edestakaisin ylänauhassa näkyvän linkin avulla, jos haluat käyttää useammalta organisaatiolta peräisin olevia Teamsejä. Periaatteessa nämä ovat Teams sisäänloggauksen takana, mutta linkin napsauttaminen hoitaa tämän asian. Teamsin vaihdon vasteaika ei ole ongelmallista.

Tästä voisi päätellä, että Ubuntu versio on vanhempi ja siinä kehittäjät eivät ole ymmärtäneet edellä mainittua eri asioiden suhteita samalla tavalla kuin myöhemmin.

Yhteenvetona voisin todeta, että puute dokumentoinnissa johtuu siitä, että järkevää dokumenttia ei pysty kirjoittamaan. Näin yleensä käy ohjelmistoissa, joissa käsitteet eivät ole oikein ja softa toimii eri tavalla eri yhteyksissä. Koska yhtenäistä dokumenttia ja tietomallia ei ole ollut, kehittäjätkin ovat sekoilleet ja joskus väärät tavat muodostuvat standardiksi (näinhän on käynyt itse Windowsissa monessa kohtaa).

Tällöin voi kirjoittaa vain työnkulkuja johonkin tapaukseen, jonka mukaan ohjelma toimii ... siis toimisi jos Windows ja Linux -versiot olisivat samanlaisia. Tämä ei ole sinänsä mikään yllätys vaan epäilin tätä jo aiemmin, johtuen asian aidosta monimutkaisuudesta.

En tässä nyt sympatiseeraa sitä, että Organisaatio-tapaus on vain yksi kolmesta erilaisesta Teams-valinnasta. Näiden muiden tapojen huomioonottaminen tietysti monimutkaistaa tietomallia ja GUIta, mutta ei lopulta ole syy ajatella asia väärin - se on vain selitys

... voi tietysti olla, että en ole huomannut jotakin, mutta mielestäni nyt sain toimimaan ihan kivasti - sekä lähettävän että vastaanottavan organisaation kannalta ja sekä Windowsilla että Ubuntussa (ja Studiossa).

---

Edellä mainitut taloyhtiöjutut olisi voinut ratkaista käyttäen uutta Teamsiä ja sillä, että loppukäyttäjälläkin on Teams. Kuten sanoin jo paljon aiemmin Web App ei toimi kunnolla (edes Windowsissa) ja siten tuskin Browser-versiokaan. Se, että asennukset eivät toimi - yksi perussyy on varmaan pop-up ikkunan kieltäminen josta kuva edellisessä postissa.

Tietysti voi argumentoida, että Teams on käsitteineen ja vaikeasti miellettävän viiveen takia aivan liian vaikea tavalliselle loppukäyttäjälle asennettavaksi. En sitä lähde kieltämään - syitä kerroin jo edellä. Tällöin tietysti vajavaisesti toimiva Browser-versio voi olla ratkaisu - tai softan vaihtaminen kokonaan.
« Viimeksi muokattu: 20.01.21 - klo:13.05 kirjoittanut Ganymedes »

qwertyy

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 5671
    • Profiili
Vs: teamsin käynnistys
« Vastaus #106 : 20.01.21 - klo:21.40 »
Niin no, alpha/beta versioiden käyttöä nyt ei muutenkaan tavallisille käyttäjille suositella.

Ganymedes

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 3915
    • Profiili
Vs: teamsin käynnistys
« Vastaus #107 : 20.01.21 - klo:22.13 »
Niin no, alpha/beta versioiden käyttöä nyt ei muutenkaan tavallisille käyttäjille suositella.

En ole varma mihin viittaat?

Epämääräisyys koskee myös Windowsia. Mistään ei käy ilmi (katso kuvat) - ei myöskään tässä säikeessä - että kyse on (.dep paketin kohdalla) alpha- tai beta-versioista.

Ainoastaan Ubuntun ikonissa lukee "Preview" - tämäkin on selkeä GUI-virhe. En sinänsä epäile, etteivätkö olisi esiversioita, mutta käyttäjän kannalta katsottuna ne eivät ole. Mielestäni tällainen ohjelmistojen tarjonta on amatöörimäistä ... lisätään virhelistaan :) .



kaulahuivi

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 375
    • Profiili
Vs: teamsin käynnistys
« Vastaus #108 : 21.01.21 - klo:20.42 »
Ihailen ihmisten kärsivällisyyttä ja sitkeyttä MS Teamsin suhteen, kun PALJON helpompi vaihtoehto on olemassa samalta firmalta eli Skype. Jokaisella on murheensa maan päällä.

Ganymedes

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 3915
    • Profiili
Vs: teamsin käynnistys
« Vastaus #109 : 21.01.21 - klo:20.56 »
Johtunee siitä, että Teams mahdollistaa ryhmätyön aika fiksusti. Skype ei siihen sovellu ollenkaan.

Yksittäiselle ihmiselle soittamiseen Skypeä parempaa ei tarvita. Jotakin muutakin Skype mahdollistaa, mutta lähinnä se on kahdenkeskiseen toimimiseen tarkoitettu.

Oma asiansa on sitten se, että Teams yhdessä Office 365:n kanssa mahdollistavat hyvin monipuolisen työntekijän aktiviteetin seurannan. Onpa Microsoft patentoinutkin algoritmejä tähän liityen. En usko että tästä seuraa mitään hyvää - uskovathan monet yritykset kaikenmaailman humpuukiin mitä rekrytointifirmat puskevat psykologien konsultoimina.

AimoE

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 2714
    • Profiili
Vs: teamsin käynnistys
« Vastaus #110 : 21.01.21 - klo:21.09 »
niin no, yhtiökokouksessa hallituksen jäsenet tuijottivat yhtä ruutua samassa neukkarissa isännöitsijän kanssa ja missasivat kokonaan chatin jota kodeissaan istuvat käyttivät

Hajakenttä

  • Käyttäjä / moderaattori
  • Viestejä: 1547
    • Profiili
Vs: teamsin käynnistys
« Vastaus #111 : 22.01.21 - klo:12.10 »
Ihailen ihmisten kärsivällisyyttä ja sitkeyttä MS Teamsin suhteen, kun PALJON helpompi vaihtoehto on olemassa samalta firmalta eli Skype. Jokaisella on murheensa maan päällä.

Ihmettelen ja ihailen minäkin, ja kyllä on kärsivällisyyttä koeteltu. Olisipa avoimella koodilla jotain yhtä toimivaa (edes) niin kyllä naukuisin kaikki sitä käyttämään. Nyt vaan oli otettava sitä, mitä pakotettiin käyttämään. Muuten en olisi pannut tikkua ristiin koko Temsille.

Kun tuli tämä COVID-19 isännöintitoimisto ilmoitti, jo viime kevättalvella, että kaikki kokoukset etänä! Isännöitsijä ja pj. on oltava kokouspaikalla, ei muita. Meidänkin oli pakkotilanne yllyttää mahdollisimman moni yhtiömies kokoukseen kun oli maalämpöasia päätettävä ja laitettava valtionapuhakemus vetämään. Isännöintitoimisto ilmoitti vaan tylysti, että se on sitten Teams, alkakaa opetella! he kun ovat aina istuneet kuin tervassa sen Windowsinsa kanssa. Heillä on kymmeniä taloyhtiöitä hoidettavana. Isännöitsijämme on myös kaupunginvaltuustossa ja siellä myös pidetään Teamsilla etäkokouksia ja kait sitten tottunut siihen.

Alkuvaikeuksien jälkeen kantapään kautta opin kupletin juonen. Vaikka tästäkin ketjusta voisi toista ymmärtää, opetin systeemin aika monelle, kohtalaisella menestyksellä. Meillä on nuoriakin, jotka käyttävät lähinnä vaan jotain somea ja kysyivät vaan, "mitä mun pitää painaa?" Päät yhdessä opeteltiin, ja opittiin, se siitä karanteenista. Joitakin oli kuitenkin niin jääriä, että antoivat vaan valtakirjan.

Isännöitsijä oli jo siinä vaiheessa oppinut sen, että järjesti hyvissä ajoin harjoituskokouksen ja siinä opimme sitten loputkin, lässytimme joutavia ja testasimme mikrofoneja ja kuulokkeita ja kuvan jakoa.

Kokouksessa olimme isännöitsijän kanssa pitän pöydän päissä 3m:n etäisyydellä ja maskit naamalla. Molemmilla läppäri edessä ja töpseli sähköissä. Minä en edes kysynyt nettiyhteyttä vaan laitoin oman puhelimen USB:llä kiinni läppäriin. Kiertoulinaa oli hiukan, mutta loppui, olin varannut sitä varten isot kuulokkeet. Pienellä sössimisellä kaikki osallistujat saivat yhteytensä toimimaan. Yksi oli Ivalossa, yksi Vantaalla, muutama paikkakunnalla. Myös maaläpöurakoitsijat saivat puheenvuoron, Temsia hekin käyttivät, ja sujuvasti. Päätökset tehtiin ja arvelimme, että näin me teemme kokoukset vastaisuudessa ilman coronaakin...

PS. Niin – se maalämpö – valtionapu saatiin ja nyt meillä on toimiva maalämpö.  :)

DELL Latitude E6220 Xubuntu 20.04, DELL Latitude 5480 Xubuntu 22.04.
– Memento Vivere – Terv: Timo

Ganymedes

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 3915
    • Profiili
Vs: teamsin käynnistys
« Vastaus #112 : 22.01.21 - klo:12.42 »
Se miksi Teamsiä käytetään yrityksissä on oma juttunsa. Siihen löytyy monenlaisia syitä:

- Skype ei riitä. Skype Professional tarjoaa enemmän, mutta eihän siinäkään ole monenkeskistä, eli ei ole teamsejä eri ryhmien yhteydenpidolle
- Teamsissa on Chat, jonka kautta on oikeasti tosi helppo ja nopea yhteys soittaa jollekin joka on paikalla
- Teamsissä on teamsit, joiden kautta voidaan hoitaa moninaiset asiat ryhmän keskisin postein
- yleensäkään, yrityksissä mikään ei toimi jos eri ihmiset sooloilevat. Teamsin käyttö edellyttää että kaikki ovat tavoitettavissa järkevästi
- WebEx on Ciscon konferenssisofta ja sinänsä toimi hyvin. Mutta siinä ei ole mitään teamsejä, se ei ole tyypillisesti aina auki, vaan se rajoittuu lähinnä sovittuihin kokouksiin
- sovittujen kokouksien järjestäminen WebExillä on hankalaa kun sähköpostit pitää aina kaivaa jostakin ja jos kirjat väärin, niin sen tiedät vasta sitten kun henkilö ei tule paikalla. Tässä mielessä tosi huono
- oma-aloitteisesti ei näköjään kukaan saanut WebEx mikkiä toimimaan. Headsetin vaihtaminen aiheutti monesti sen, että ei sittenkään toiminut.
- bugejakin oli sikäli että mikki toimi mutta testin mukaan ei. Varsinaista testausta mikä Skypessä on soittamalla robottipimulle, ei WebExisä ollut
- joten WebEx ei ollut Windowsiin integroitu riittävästi mutta maksoi kuitenkin, ehkä aika paljonkin yritykselle
- WebExissä vastapuolen koneen käyttäminen sujui kuitenkin ilman ongelmia, mikä oli meillä vaatimus. Tosin kaikki yritykset eivät tällaista salli, eivätkä välttämättä WebExiä silloin ollenkaan
- Teams kuuluu käsittääkseni Office365-lisenssiin
- eikä vähäisimpänä, yrityksen johto voi valvoa kaikkea mitä teamseissä tapahtuu ja saa siitä yhteenvetoja haluamallaan tavalla

Kun kaikki nämä syyt summataan, niin Microsoftilla on käsissään kruununjalokivi, koska yritykset tietenkin standardoivat Teamsiin suurin joukoin. Ei kukaan pysty perustelemaan miksi pitäisi maksaa lisähintaa jostakin toisesta sovelluksesta - mikäli Teamsin saa toimimaan ja miksei saisi, koska firman IT sen asentaa ja tietenkin saa toimimaan helposti vakiotavoilla. Käyttäjäkään ei pysty sitä sössimään kun se kerran on laitettu toimimaan ja käyttäjällä tuskin edes on Windows-koneen admin-oikeuksia.

Teamsin myötä Orwellin kuvaama 1984 on vihdoin saapunut. Ennustan paljon polemiikkiä aiheesta.

Jos ajatellaan edellä kuvattua Isännöintitoimiston suhtautumista, niin en ihmettele sitä yhtään.

Pendeli

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 835
    • Profiili
Vs: teamsin käynnistys
« Vastaus #113 : 22.01.21 - klo:12.47 »


PS. Niin – se maalämpö – valtionapu saatiin ja nyt meillä on toimiva maalämpö.  :)

Onneksi olkoon maalämmöstä!
Mitä tulee ylimielisiin ja tylyihin isännöitsijöihin, niin sellaisia ei pidä suosia. Isännöitsijän pitää olla nöyrä ja tehdä just niin kuin yhtiön hallitus määrää eikä päinvastoin.  8)
Muussa tapauksessa voi kukkoilijat vaihtaa sellaiseen mitä yhtiö tarvitsee.

JaniAlander

  • Käyttäjä / moderaattori+
  • Viestejä: 3319
    • Profiili
Vs: teamsin käynnistys
« Vastaus #114 : 22.01.21 - klo:12.48 »
Eilen tuli käytännön pakosta Kubuntuun pistettyä Teams clientti. Ei ollut toiminnallisia ongelmia.
Core i5-9400F 2.9ghz 32GB Ram, Nvidia RTX2060 Kubuntu 22.04-64bit, Windows 10 Pro 64-bit Samsung Series 5, AMD A-6 2.1 GHz 4 Gt Ram, Ubuntu 18.04 64-bit.
Lenovo T60 Core2Duo 2GB Ram Ati Mobility Radeon 128 MB Ubuntu Mate 16.04-64bit
Commodore Amiga 500 1MB Ram.

nm

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 16241
    • Profiili
Vs: teamsin käynnistys
« Vastaus #115 : 22.01.21 - klo:14.03 »
- Skype ei riitä. Skype Professional tarjoaa enemmän, mutta eihän siinäkään ole monenkeskistä, eli ei ole teamsejä eri ryhmien yhteydenpidolle

Jos tarkoitat Skype for Businessia (aiemmalta nimeltään Microsoft Lync), sehän oli hyvinkin suosittu yritysmaailmassa ennen Teamsia. Sillä ei kuitenkaan ole Skypen kanssa oikeastaan mitään tekemistä nimeä lukuun ottamatta, Linux-yhteensopivuudesta puhumattakaan. Linux-sovellusta ei ole, ja nettiversiokin toimii vain Windowsissa ja macOS:ssä. Moni työkaveri ajoi Windowsia virtuaalikoneessa pelkästään sitä varten, ja taisi eräällä olla Windows-kakkoskone pelkästään lynkkiä varten.

Itse en jää noita aikoja kaipaamaan, vaan käytän Teamsia hyvillä mielin. :)

qwertyy

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 5671
    • Profiili
Vs: teamsin käynnistys
« Vastaus #116 : 22.01.21 - klo:18.04 »
Niin no, alpha/beta versioiden käyttöä nyt ei muutenkaan tavallisille käyttäjille suositella.

En ole varma mihin viittaat?

Epämääräisyys koskee myös Windowsia. Mistään ei käy ilmi (katso kuvat) - ei myöskään tässä säikeessä - että kyse on (.dep paketin kohdalla) alpha- tai beta-versioista.
Siis pakettihan ladataan Teamsin sivustolta liitteellä "preview" (=esikatselu).
https://docs.microsoft.com/en-us/microsoftteams/public-preview-doc-updates

Lisäksi .deb paketin asentimessa on mainittu, että softa ei ole valmis. Näitä tarkoitin.

nm

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 16241
    • Profiili
Vs: teamsin käynnistys
« Vastaus #117 : 22.01.21 - klo:18.52 »
Siis pakettihan ladataan Teamsin sivustolta liitteellä "preview" (=esikatselu).
https://docs.microsoft.com/en-us/microsoftteams/public-preview-doc-updates

Tuo sivu kertoo yleisesti Teamsin esiversioista, eikä oikeastaan koske Linuxin Teams-sovellusta. Vaikuttaa siltä, ettei Linuxin Teams-sovellukseen saa lainkaan preview-päivityksiä, tai ainakaan kyseistä valintaa ei ole tarjolla käyttöliittymässä, enkä löytänyt asiasta tarkempaa tietoa.

Linux-sovelluksen DEB- tai RPM-paketti ladataan normaalilta Teamsin lataussivulta, jossa ei ole mitään mainintaa preview-versioista: https://www.microsoft.com/fi-fi/microsoft-teams/download-app?rtc=1#desktopAppDownloadregion


Lisäksi .deb paketin asentimessa on mainittu, että softa ei ole valmis. Näitä tarkoitin.

Ei ole enää sellaista mainintaa:

Korjaus: Ganymedes osasi lukea huolellisemmin, eli onhan tuossa kolmannella rivillä näemmä edelleen maininta previewistä.

Koodia: [Valitse]
dpkg -s teams
Koodia: [Valitse]
Package: teams
Status: install ok installed
Priority: optional
Installed-Size: 276536
Maintainer: Microsoft Corporation
Architecture: amd64
Source: teams
Version: 1.3.00.30857
Depends: libasound2 (>= 1.0.16), libatk-bridge2.0-0 (>= 2.5.3), libatk1.0-0 (>= 2.2.0), libatspi2.0-0 (>= 2.9.90), libc6 (>= 2.17), libcairo2 (>= 1.10.0), libcups2 (>= 1.4.0), libexpat1 (>= 2.0.1), libgcc1 (>= 1:3.0), libgdk-pixbuf2.0-0 (>= 2.22.0), libglib2.0-0 (>= 2.39.4), libgtk-3-0 (>= 3.10.0), libnspr4 (>= 2:4.9-2~), libnss3 (>= 2:3.22), libpango-1.0-0 (>= 1.14.0), libpangocairo-1.0-0 (>= 1.14.0), libx11-6 (>= 2:1.4.99.1), libx11-xcb1, libxcb1 (>= 1.6), libxcomposite1 (>= 1:0.3-1), libxcursor1 (>> 1.1.2), libxdamage1 (>= 1:1.1), libxext6, libxfixes3 (>= 1:5.0), libxi6 (>= 2:1.2.99.4), libxrandr2 (>= 2:1.2.99.3), libxrender1, libxss1, libxtst6, apt-transport-https, libfontconfig1 (>= 2.11.0), libdbus-1-3 (>= 1.6.18), libstdc++6 (>= 4.8.1)
Description: Microsoft Teams for Linux is your chat-centered workspace in Office 365.
 Instantly access all your team’s content from a single place where messages, files, people and tools live together.
 This is a preview version, so bear with us while we do some fine-tuning.
 .
  ONE PLACE FOR YOUR TEAM’S FILES AND CONVERSATIONS:
  - Work with your team’s documents on the go
  - Move seamlessly across different team projects and topics
  - Mention individual team members or your entire team to get attention
 .
  STAY CONNECTED WITH PRIVATE AND TEAM CHAT:
  - Chat privately one-on-one or have instant group conversations
  - See real-time chat history on your favorite device and continue conversations started elsewhere
  - Chat with your entire team in dedicated channels
 .
  QUICKLY FIND WHAT YOU NEED:
  - Quickly search through your chats and team conversations
  - Find a contact through name or email address search
 .
  TAILOR YOUR WORKSPACE:
  - Include content and capabilities you need every day
  - Customize alerts to get notified when you get mentioned or get a message
  - Save important conversations to quickly access them later
 .
  SECURITY TEAMS TRUST:
  - Get the enterprise-level security and compliance you expect from Office 365
  - Enhanced security with multi-factor authentication
 .
 This app requires appropriate commercial Office 365 subscription.
 If you are not sure about your company’s subscription or the services you have access to, please contact your IT department.
 .
 By downloading this app, you agree to the license and privacy terms (see aka.ms/privacy).
 .
 To learn more, please visit aka.ms/microsoftteams
« Viimeksi muokattu: 22.01.21 - klo:19.19 kirjoittanut nm »

Ganymedes

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 3915
    • Profiili
Vs: teamsin käynnistys
« Vastaus #118 : 22.01.21 - klo:18.55 »
Niin no, alpha/beta versioiden käyttöä nyt ei muutenkaan tavallisille käyttäjille suositella.

En ole varma mihin viittaat?

Epämääräisyys koskee myös Windowsia. Mistään ei käy ilmi (katso kuvat) - ei myöskään tässä säikeessä - että kyse on (.dep paketin kohdalla) alpha- tai beta-versioista.
Siis pakettihan ladataan Teamsin sivustolta liitteellä "preview" (=esikatselu).
https://docs.microsoft.com/en-us/microsoftteams/public-preview-doc-updates

Lisäksi .deb paketin asentimessa on mainittu, että softa ei ole valmis. Näitä tarkoitin.

OK, kiitos maininnoista. Asia on saatavissa selville - mm. ohjelman käynnistysikonista. Mutta noin se ei kuitenkaan ollut minulla:

- linkki ei ole tuo, vaan: https://teams.microsoft.com/uswe-01/downloads
- kuvasta näkyy, alaosan laitoin esille jo aiemmin, että kyseessä ei ole mikään esiversioiden paikka, vaan versiot ovat kaikille alustoille samalla tavalla. Hienoa, kaikki toimii.
- .deb-paketin otsikossa ei puhuta mitään esiversioista. Mutta selityksessä kieltämättä on yhdessä lauseessa tämä sanottu (kuva liitetty)

Olen itsekin tehnyt ohjelmien julkaisuja, enkä ole koskaan harkinnutkaan julkaista esiversioita noin amatöörimäisesti positioituna. Microsoftin markkinointi on tuon tehnyt varmasti tahallaan, koska tuo näyttää paljon paremmalta - tuetaan kaikki alustoja. Pieni teksti on sitten erikseen.

Sen sijaan, ohjelman käytöstä sanotaan, että vaatii Office365-lisenssin ... siis ei ole ollenkaan ilmainen tai vapaasti käytettävissä.

Tässäkin törmätään siihen amerikkalaisuuteen - julkaistaan hienosti, mutta laitetaan ehdot siten, että kukaan niitä ei huomaa. Jälkeenpäin voidaan sitten sanoa, että tämähän on aina ollut maksullinen. OSTA LISENSSI ja OSTA MSOFFICE!

... tämä on NIIN vanhaa softamyyntiä, että ... mutta varmaan toimii tälläkin kertaa

Sinänsä, jos et itse ole kutsuja vaan pelkästään liittyjä, niin lisenssiä ei ilmeisesti tarvita. Edellämainitut taloyhtiöjutut ovat olleet käsittääkseni OK lisenssimielessä tai ovat Isännöintitoimiston asioita.

qwertyy

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 5671
    • Profiili
Vs: teamsin käynnistys
« Vastaus #119 : 22.01.21 - klo:19.05 »
Ok, itse en löydä kyseistä lataussivua omalla Google tilillä lainkaan, etten joutuisi menemään mainitsemani sivun kautta. Ne tarjotaan ensimmäisinä hitteinä kun hakee Teamsiä Linuxille. Tosiaan nyt kun Fedoraan kokeilin ladata RPM:n, niin siellä ei muuten ole tosiaan mainintaa Previewistä. Deb pakettia kun tuossa aiemmin asensin Mintiin, niin tuli kyllä ihan selkeästi paketin tietoihin, että kyseessä on "Preview".