Kirjoittaja Aihe: Etulevyn USB -portit eivät toimi kaikkien laitteiden kanssa [RATKAISTU]  (Luettu 285 kertaa)

Eesaurus

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 2880
    • Profiili
Itse 2013 kasattu kone, emona tällä hetkellä viime keväänä ostettu Asus Prime b450m-a, jossa uusin BIOS -päivitys sisällä. Oireilu on alkanut luultavasti joskus viime vuonna, mutta muistaakseni portit toimi uudessa emossa alkuun normaalisti.

Etulevyn portit eivät siis toimi normaalisti esim. MP3 -soittimen ja Android -puhelimen kanssa, yhteys katkeaa muutaman sekunnin päästä liittämisestä, mutta tikut ja ulkoinen kiintolevy toimivat hyvin. Liitetyt laitteet toimivat normaalisti koneen takana olevissa USB -porteissa. Käyttöjärjestelmällä ei ole merkitystä, samat oireet on olleet kaikissa Linux -jakeluissa ja Windows 10:ssäkin.

Lsusb listaa seuraavasti:
Koodia: [Valitse]
Bus 004 Device 002: ID 0411:01de BUFFALO INC. (formerly MelCo., Inc.) External Hard Drive HD-PCTU3 [Buffalo MiniStation]
Bus 004 Device 001: ID 1d6b:0003 Linux Foundation 3.0 root hub
Bus 003 Device 002: ID 041e:3232 Creative Technology, Ltd Sound Blaster Premium HD [SBX]
Bus 003 Device 001: ID 1d6b:0002 Linux Foundation 2.0 root hub
Bus 002 Device 001: ID 1d6b:0003 Linux Foundation 3.0 root hub
Bus 001 Device 003: ID 046d:c534 Logitech, Inc. Unifying Receiver
Bus 001 Device 004: ID 10d6:1101 Actions Semiconductor Co., Ltd D-Wave 2GB MP4 Player / AK1025 MP3/MP4 Player
Bus 001 Device 002: ID 258a:0001 SINO WEALTH USB KEYBOARD
Bus 001 Device 001: ID 1d6b:0002 Linux Foundation 2.0 root hub

Siinä näkyy myös se MP3 -soitin, mutta hetken päästä samalla komennolla sitä ei enää näkynyt.

Mistä suunnasta asiaa pitäisi lähestyä, vai onko emo vaan viallinen?
« Viimeksi muokattu: 04.03.20 - klo:11.53 kirjoittanut Eesaurus »

nm

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 13371
    • Profiili
Emolevyvika, tai mahdollisesti kaapelissa/kytkennöissä häiriöitä. Kokeilitko jo irrottaa ja kytkeä etupaneelin USB-liittimen uudelleen emolevyn puolella?

epiphone

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 542
    • Profiili
Onko ne "vialliset" usb 3.0:ia? Minulla on ollut vähän samankaltaisia kokemuksia noilla uudemmilla porteilla.
Kahvi on väkevin juomani

Eesaurus

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 2880
    • Profiili
Emolevyvika, tai mahdollisesti kaapelissa/kytkennöissä häiriöitä. Kokeilitko jo irrottaa ja kytkeä etupaneelin USB-liittimen uudelleen emolevyn puolella?

No niin, juuri ehdinkin kokeilla toisella piuhalla ja yhteys tuntuukin toimivan normaalisti. Sinänsä kai jännä, että samoilla piuhoilla laite toimii toisessa koneessa ok. Pitää vielä kokeilla puhelintakin toisella piuhalla, mutta ihan lupaavaa jo nyt.

Ja eipä tämä iso käytännön ongelma oikeastaan ole, aika harvoin tarvitsee liitellä laitteita, ja aina voi myös ostaa työpöydälle yltävän USB -jatkojohdon, jonka kiinnittää koneen taakse.

Lainaus
Onko ne "vialliset" usb 3.0:ia?

Ei, niitä on vain takana.

MUOKS: OnePlussa toimii myös toisella USB-C -piuhalla. Muistinpa juuri, että iPadin ja taannoin olleen iPhonen kanssa oli samanlaista pätkimistä jo edellisen emolevyn aikana. Että tavallaan ratkaistu, mutta ei sinne päinkään. :P Merkkaan kuitenkin ratkaistuksi.
« Viimeksi muokattu: 04.03.20 - klo:11.52 kirjoittanut Eesaurus »