Väliversiot (18.10, 19.04 ja 19.10) ovat usein enemmän tai vähemmän bugisia, ja jakeluversion päivittäminen puolen vuoden välein on ainakin omasta mielestäni turhan vaivalloista.
Olen tuosta mielipiteestäsi hieman eri mieltä. Puolivuosittain tapahtuva päivittäminen on toiminut erinomaisen hyvin. Harppaus kahden vuoden välein taas on todella pitkä puhuttaessa avoimen lähdekoodin järjestelmistä ja ohjelmistoista, joiden kehitys on jatkuvaa. Ubuntukin on siis omalla tavallaan (kuten jotkut muutkin Linux-jakelut) lähellä rolling-release -jakelua. Jatkuvasti uusiutuvan jakelun sijaan, on järjestelmä päivitettävissä laajalti puolivuosittain. Toki ohjelmapäivityksiä tulee ko. jakeluversion elinaikanakin jo kuitenkin kohtuullisen paljon.
Ubuntu-jakeluna nimenomaan iski rakoon, jossa Debian, johon Ubuntukin perustuu, ei tarjonnut tarvittavassa määrin uusinta uutta. Ubuntu käytti paljon Debianin testing-haaran ohjelmistoja, joita ei Debianin vakaa Stable-haara vielä tarjonnut.
Jos vakaus on järjestelmän tärkein ominaisuus, on suositeltavinta asentaa aito ja alkuperäinen Debian.
Vielä on muistutettava, että usein LTS-versioiden päivittämisestä varoitellaan, ennenkuin siitä on tullut joitakin versiopäivityksiä muutamien kuukausin kuluttua varsinaisesta julkaisusta.
Luullakseni Ubuntu aloitti tavoitteenaan tarjota puolivuosittain päivitettävän jakelun vuonna 2004. Tuosta kai livettiin 2006, jolloin jakelu tarjosi puolivuosittain tarjottavan version, mutta siirtyi LTS-versioihin, joita tarjotaan joka toinen vuosi huhtikuussa. Versio 2006 julkaistiin poikkeuksellisesti vasta kesäkuussa (Ubuntu 6.06).
Päivityksissäkin törmää helposti ongelmiin, joissa puhdas uudelleenasennus saattaa olla ainoa helppo ratkaisu.
Päivittäminen on paljon helpompi tapa kuin asentaa järjestelmä täysin uudelleen.
Varmuuskopiot ovat aina kullanarvoisia, päivitti järjestelmää tai ei.
PS. Ubuntun yritys tarjota ihan oma työpöytäympäristönsä Unity, oli jo "alkujaan tuomittu epäonnistumaan"
. Avoimen lähdekoodin ohjelmia kehitetään hieman toiseen tapaan kuin jonkin kehitysprojektin ohjaama kehitystyö. Kubuntu, Xubuntu, Lubuntu ja vastaavat lienevät tuollaisesta hyviä esimerkkejä. Uuden työpöytäympäristön kehittäminen on varsin pitkäjänteisen työn tulos, johon eivät edes Canonical:in resurssit riittäneet (henkilökohtainen mielipide).