Kirjoittaja Aihe: Lightworks free 14.5 ja muuta vapaat editointiohjelmat  (Luettu 409 kertaa)

Pontus12

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 1021
    • Profiili
Lightworksin free versiossa on outo piirre. En saanut kahden tunnin projektia renderoitua 50 nopeudella. Free tekee vain vain 25 t. 24 framea sekunnissa. Periaatteessa sen pitäisi tehdä 50 nopeudella, mutta 720 eikä HD-laatua 1920x1080. Alkuperäinen tiedostoni on MTS-tiedosto.
Shotcutissa ja Kdenlivessä on sen sijaan monia renderöinticoodekkeja ja ymmärtääkseni nekin ovat vapaita. Ehkä ero ei ole kovin suuri, mutta ihmettelen sitä silti.

Ubuntulla on mielestäni neljä suhteellisen hyvää editointiohjelmaa: Lightworks free, Shotcut, Kdenlive. Cinerella. Kolme ensimmäistä on suhteellisen helppokäyttöisiä ja jälkimmäinen vaatii enemmän aikaa opetella. Shotcut ja Lihgtworks toimivat myös Windowsissa ja Macissa.

Lightworks on vakain ja Kdenlive melkein yhtä vakaa. Vakauden mittarina on, että jos teet virheen, ohjelmaei kaadu. Shotcut ei ollut ainakaan muutama vuosi sitten kovin vakaa, vaikka jo silloin erittäin monipuolinen ja helppokäyttöinen. Blenderiä olen käyttänyt vain 3D lavastusmallinnuksessa. Openshot ja Pitivi eivät ole riittäneet minulle. Cinelerra on hyvä, mutta vaikeampi opetella ja käyttää. Siinä on sama vika kuin Lightworksissa. Se on nirso erilaisille näyttöformaateille, kännykäm ja digikameran kuvaa on vaikea yhdistää muuntamatta niitä ensin. Tässä suhteessa Shotcut ja Kdenlive ovat vapaamielisempiä. Kino on erinomainen minidv-kasetteja digitoitaessa.

Yllä esitetyt mielipiteet ovat subjektiivisia ja perustuvat omiin mieltymyksiini editoimisessa. Käytän pääasiassa aikajanaa ja useita raitoja editointiin. Minusta olisi kiinnostavaa kuulla, kuinka vakaa tai epävakaa Shotcut on nyt?