Sovellusta tuohon tuskin sellaisenaan on ja aihekin on jo vanhanlainen ja kuuluisi ehkä tuonne yleiseen keskusteluun, mutta periaate kyllä toimii. Huomasin tällaisen prototyypin esittelyn:
https://www.tekniikkatalous.fi/tekniikka/rakennus/paukkuja-pelkaavan-koiran-pelastus-uutenavuotena-autonvalmistaja-ford-rakensi-vastamelukoirankopin-jonka-sisalla-saa-olla-rauhassa-6753476Jos koirankopin voi tehdä, voi varmaan tehdä ihmiskopinkin, tai koko ihmishuoneen samalla periaatteella.
Kauan sitten jo ennen näitä hienoja tietokoneita tuota periaatetta kokeiltiin aika hyvällä menestykselläkin oppilastyönä. Oli luettu lehdestä jonkin lentoyhtiön asentaneen lentokoneen matkustamoon tällaisia järjestelmiä ja periaatetta haluttiin testailla. Ulkoa huoneeseen tulevaa melua vaimennettiin vastamelulla. Hankittiin puolenkymmentä paria halpoja koteloituja kaiuttimia. Juurikin pareja siksi, että ne kytkettiin pareittain yhteen niin, että toinen oli mikrofoni ja toinen kaiutin ja välissä pieni vaiheen kääntävä vahvistin. Niitä sijoitettiin ikkunaseinälle riviin. Toinen, mikrifonina toimiva, osoitti ikkunaan päin ja toinen huoneeseen päin. Vahvistusta säätämällä ja kaiuttimien keskinäistä etäisyyttä, siis vaihesiirtoa, ikkunaan nähden säätämällä oli mahdollista löytää asetelma, jossa vastamelu oikeasti vaimensi ulkomelua. Oikein melumittarilla todennettiin vaikutus. Muistaakseni korkeilla (ampumarata) äänillä vaimennus oli parempi. Se varmaan johtui juuri siitä, että kaiutin mikrofonina on dynaaminen mikrofoni ja taajuusvaste 20 dB/oktaavi korkeiden äänien hyväksi, eikä sen korjaaminen vahvistimessa täysin onnistunut tarkan 180° vaihesiirron kärsimättä, eikä meillä ollut mahdollisuutta satsata parempiin kondensaattorimikrofoneihin. Raporttikin kirjoitettiin ja arvosana saatiin, en muista millainen, mutta tuskin huonokaan.