Laite on varustettu energiatehokkaalla Intel Celeron N3350 –suorittimella, 4GB keskusmuistilla sekä nopealla 32GB EMMC-tallennustilalla, jonka avulla Windows käynnistyy ja toimii salamannopeasti. Laitteen sisäistä tallennustilaa pystyy helposti laajentamaan SATA III -liitännäisellä 2.5" (slim 7mm) kiintolevyllä (max. 1TB) tai SSD-levyllä (max. 512GB) pohjasta löytyvän luukun kautta.
Voin sanoa, että tuo väite nopeudesta on todennäköisesti aikalailla huuhaata. Minulla on tuttuja, joiden kannettavissa on vastaavantasoinen* tosin vähän vanhempi suoritin ja Windowsin käyttö niillä on aika raskasta. Varsinkin päivitykset ja virustorjunta ovat ongelmallisia. Linuxilla kyseisiä kannettavia ei ole käytetty, se saattaisi olla vähän helpompaa. En usko myöskään, että tuo eMMC-muisti on kovinkaan vertailukelpoinen tyypilliseen SSD-levyyn, vaikka saattaakin olla tyypillisesti nopeampi kuin perinteinen kiintolevy. Onneksi tuohon voi tarvittaessa laittaa sellaisenkin hyvin helposti (pitää vain katsoa, että ostaa ohuen 7 mm levyn). eMMC on siis periaatteessa yksi muistipiiri (tai yksi pakkaus), jollaisia käytetään myös älypuhelimissa tallenustilana.
Ongelmia tuon kanssa saattaa tulla Wifistä, jonka toimivuutta ei tuotesivun tiedoilla kyllä voi luvata. Jos se on Intelin piiri, niin sitten se luultavasti toimii ja muussa tapauksessa pitää tarkistaa erikseen. Paras olisi tietenkin saada myyjältä lupaus, että koneen voi palauttaa N päivän kuluttua, mikäli Linux ei siinä tyydyttävästi toimi.
*Vastaavantasoinen siinä mielessä, että nekin ovat Atom-suorittimia, vaikka Celeronin ja Pentiumin nimillä niitä myydäänkin. Tämä on onneksi Apollo Lake, joka on vähän lähempänä Core 2:sta suorituskyvyltään kuin ne vanhemmat. Lähinnä siksi, että tämä pystyy parhaimmillaan suorittamaan kolme käskyä kellojaksoa kohti aiemman kahden sijaan.