Monenkäyttäjän järjestelmissä perusidea on se, että kukin käyttäjä kirjautuu omilla tunnuksillaan, ja varmentaa käyttöoikeudet henk. koht. (PC) salasanallaan.
Mielestäni täysin tarpeeton omaisuus on tavallisen käyttäjän kirjautua järjestelmään toisen tavallisen käyttäjän istunnosta puhuttaessa henkilökohtaisesta tietokoneesta.
PS. Tosin sudo tarjoaa mahdollisuuden sujuvaan toisen käyttäjän ohjelmien käyttöön. Ubuntussahan tuo korvaa root-tunnuksen käytön järjestelmätyökalujen käyttämiseksi.
Toinen kirjautuminen systeemiin on pakollista esim. virhetilanteissa. Kirjaudutaan merkkitilassa ja pysäytetään jumittunut ohjelma. Toki melko harvinaista, mutta joskus
X tai työpöytä kaatuu. Ympäristömuuttujat, laitteiden jakaminen tekee toisesta istunnosta haastavan. Itse käynnistin joskus toisen istunnon yksinkertaisella työpöydällä
TV:n katselua varten. Senkin vain pienen bugin kiertämiseksi. Useampi istunto ja pitäisi tehdä tulosteita, kuunnella musiikkia, selata nettiä ym. KDE:n tapaisella työpöydällä
niin jättäisin väliin. Ei se kirjautuminen ulos ja uudestaan sisälle niin hankalaa ole.
Kirjautuminen koneeseen automaattisesti sopii htpc:lle tai vastaavaan suppeammassa käytössä olevaan koneeseen. Muuten se salasana kysely olisi hyvä olla päällä.
Ja salasana ei saisi löytyä sanakirjasta. Saa sudo:ltakin salasanan kyselyn pois päältä. Sekin kannattaa tehdä vain todellista tarvetta varteen. Enää ei shutdown tarvitse
rootin oikeuksia. Joskus oli kätevää ottaa pois salasanan kysyminen pois sudo shutdown komennolta. Monissa järjestelmissä sitä vaaditaan vielä mikä hyvä asia.
Jotkut vihaa sitä, että kirjautumisikkunassa on lista käyttäjistä ja oletuskäyttäjä on valmiina. Silloin koneeseen pääsee sisälle vain salasanan kirjoittamisella.
Käyttäjän pitäisi tietää oma tunnuksensa ja salasanansa. Valintaa ei pitäisi pystyä tekemään hiirellä ym.