Sain puhelimen toimimaan tiedostoselaimessa, kun pidin näyttöä auki. Hakemistot ovat niin sekavia, että suoraan sanoen en löydä sieltä juuri mitään.
Kerro mitä hakemistoja siellä näkyy. Normaalisti valokuvat ja videot ovat DCIM-hakemistossa.
Sattumalta olen aina välillä löytänyt esim. tekemäni nauhoituksen. Poistin kaikki kuvat koneeseen jo aikaisemmin. Selatessani puhelinta sen omalla tiedostoselaimella, löydän kyllä dokumentteja, mutta tietokoneelta selatessani en löytänyt niitä.
Muut dokumentit ja vaikkapa äänitteet saattavat olla melkeinpä missä tahansa, tai eivät näy lainkaan. Yleensäkään kaikki puhelimen tiedostot eivät ole käytettävissä MTP:n tai PTP:n kautta, mutta Huawei Ascend G620 tukee myös USB-massamuistitilaa, jonka kautta pääsee suoraan puhelimen tiedostojärjestelmään. Massamuistitilan voi valita käyttöön puhelimen USB-asetuksissa. Puhelin saattaa myös kysyä käytettävää tilaa, kun kytket johdon tietokoneeseen.
Näkyvätkö tiedostot jotenkin eri tavalla Windowsissa, vaikka käytät samaa USB-tilaa?
Kde Connect pitää sisällään useampia ohjelmia: Asetukset paritin Huawein, mutta puhelimessa Huawei halusi pyytää paritusta. Annoin sen pyytää ja jossain vaiheessa tietokoneen näytöllä näkyi ilmoitus Huawei pyytää pariksi, mutta mitään vahvistusta en nähnyt, koska Kde Connectin asetuksissa Huawei oli jo liitetty pariksi.
Testasin omalla Transformer Prime -tabletillani, ja tuossa vanhassa indicator-kdeconnectissa on näemmä jotain häikkää parituspyyntöjen vastaanottamisessa. Sain parituksen onnistumaan kuitenkin toisin päin, aloittamalla pyynnön Ubuntun puolelta indikaattorikuvakkeen valikon kohdasta
Request pairing. Paritus hyväksytään Android-laitteen KDE Connectissa.
Onnistuneen parituksen jälkeen Ubuntun puolella indikaattorikuvakkeen valikossa näkyy kohta
Device reachable and paired ja sen alapuolella
Browse device, jonka kautta pääset selaamaan Android-laitteen tiedostojärjestelmää raakamuodossa. Käyttäjän tiedostot sijaitsevat yleensä sdcard-kansiossa.
Pitäisi löytää jostain ohjeet, kuinka Connectia pitää käyttää.
Käyttö on melko itsestäänselvää, kunhan saat laitteen paritettua. Hankaluudet johtuvat vanhasta bugisesta indicator-kdeconnectista. Uudempi versio olisi näemmä saatavilla Ubuntu 16.04:ään täältä:
https://launchpad.net/~varlesh-l/+archive/ubuntu/indicator-kdeconnectVarsinaisesti KDE Connect on Plasma-työpöydälle kehitetty ohjelmisto, ja indicator-kdeconnect on vain yksittäisten kehittäjien ylläpitämä komponentti, jolla KDE Connect saadaan integroitua Unityyn ja GNOME-pohjaisiin työpöytiin.