Eikait sinne ole tallennettu tiedot sitten näillä WD:n ym. kumppaneiden omilla työkaluilla? Siis tarkoitan että asema olisi kryptattuna?
Erikoiselta kyllä kuulostaa. Itse olen suolistanut noin 6kpl eri ikäisiä WD:n ulkoisia asemia ja tosiaan kaikissa on ollut ihan perussarjan levyt sisällä. Kelpaa myös vaihdella ristiin, isontaa koteloon asemaa jne. Yhdessä LaCien asemassakin oli muistaakseni Seagaten, Hitachin tms. ihan peruslätty sisällä. Btw älkää koskaan ostako mitään LaCien asemaa tiedostovarastoksi. Hyvin laadukkaita päällepäin, mutta erityisesti isommat asemat erillisillä virtalähteillä, niin se virtalähdepuoli on aivan järkyttävää kuraa.
*lisäys*
Tosiasia kyllä on, että kiintolevyn voi lukita rautatasolla. Itseasiassa suurin osa peruskiintolevyistäkin sisältää tuon ominaisuuden ja tekniikkana se on kaikkea muuta kuin uusi. Törmäsin tuohon joskus muinoin kun tuttavalla meni ensimmäisen Xbox-pelikonsolimalli rikki ja yritin käyttää sen kiintolevyä tietokoneessa. Eli jostain ainakin Pentium 3 aikakaudelta tuo tekniikka on ollut olemassa. Tosin sitä käytetään ilmeisesti todella harvoin, kuten tuollaisessa pelikonsolissa ilmeisesti puhtaasti kopiointisuojauksien takia.