Kirjoittaja Aihe: Jakeluhistoriasi?  (Luettu 9748 kertaa)

mikkohuo

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 562
  • The Ubuntu Counter Project - user number #3339
    • Profiili
Re: Jakeluhistoriasi?
« Vastaus #20 : 06.08.06 - klo:11.33 »
MS-DOSsien ja Windowsin varhaisten versioiden myötä päädyin käyttämään 98:sia pitkäksi aikaa. 98:n rinnalla on tullut sitten kokeiltua jos jonkimoista distroa. Itse asiassa Win 98 on vieläkin tässä dualboottina, mutta enpä edes muista koska olisi sitä viimeksi käyttänyt. Distrohistoriani on kutakuinkin tällainen, vaikka jonkun olen saattanut unohtaakin:

SOT Linux 5.2
Suomalainen versio Red Hatista. Sai aikanaan paljon julkisuutta.
+ Suomenkielinen opaskirja
+ Sain asennettua koneelle ja pystyin käyttämään ihan hyvin
- Pelkkä näytönohjaimen (Matrox) asetusten muokkaaminen oli jo vaikeaa
- Käytännössä distro oli vielä sen verran epävakaa, asetusten muokkaaminen hankalaa ja ohjelmatarjonta vähäistä, että Linux ei ollut vielä tuolloin valmis korvaamaan Windowsia

Red Hat 6.*
+ Toimi jo paremmin kuin SOT
- Samoja puutteita kun SOTissakin

Best Linux
Uudelleen nimetty SOT, mutta en vielä tämänkään kohdalla siirtynyt kokonaan Linuxiin, vaikka kehitystä oli tapahtunut paljon. Tämä SOTin versio sai kyllä paljon kehuja maailmallakin.

Mandrake 8.1-9.2
Kehitystä tapahtui pikkuhiljaa ja Mandraken ideahan oli tehdä työpöytäkäyttöön sopiva versio Red Hatista. Siirryin pikku hiljaa käytännössäkin enemmän Linuxin puolelle.
+ Käyttäjäystävällisyys oli jo huomattavasti parempaa luokkaa mm. Mandrake Control Center oli hyvä ja selkeä.
+ Ohjelmatarjonta alkoi parantua pikku hiljaa (mm. Open Office, KDE jne.)
- Bugisuus
- Pakettienhallinta (urpmi) ei toiminut kovin hyvin. "rpmhell" tuli tutuksi.

Vector Linux
Mandrake alkoi olla turhan raskas vanhalle Pentium II -koneelleni, joten päätin kokeilla hitaammille koneille suunnattua Vectoria. Vector on muokattu versio Slackwaresta.
+ nopea ja kevyt
- ohjelmapakettientarjonta (erityisesti suomenkielisten) vähäistä
- Asetusten muokkaaminen tehtiin slackwaren tyyliin suoraan asetustiedostoihin
-> Palasin takaisin johokin Mandraken 9 -sarjan versioon

Debian
Kyllästyin Mandraken ongelmiin ja eteeni sattui netissä juttu Kanotixista (muokattu Knoppix), jossa kehuttiin sen olevan helppo tapa ottaa käyttää Debian Unstable (tuolloin Sarge).
+ apt-get oli yhtä juhlaa Mandraken urpmin ja "rpmhellin" jälkeen
+ ohjelmapaketteja saatavilla huikeat määrät
+ Debian Sargen kehitysvaiheessa Unstable haaraan tuli jatkuvasti todella tuoreita paketteja
- Unstable oli ajoittain epävakaa
- Kun Sargesta tuli Stable, niin ohjelmat alkoivat olla vanhentuneita eikä uusia paketteja enää tullut

Mepis
Mepistä kehuttiin monessa paikka, ja päätin kokeilla, vaikka se Suomessa on ollutkin hieman vieraampi.
+ Helppo ja selkeä asennusohjelma
+ Multimedia härpäkkeet toimivat asennuksen jälkeen lennosta
+ Erittäin hyvä distro uudelle Linux-käyttäjälle
- Tuolloin Mepis päivitti uusia paketteja Debian Unstablesta, joten järjestelmästä tuli helposti epävakaa

Kubuntu
Mepisin päivitysongelmat innostivat kokeilemaan Kubuntua. En voinut kuvitellakaan, että käyttäisin Gnomea, joten Kubuntu -projektin aloittaminen oli hyvä uutinen.
+ apt-get toimi hienosti
+ paljon tuoreita ohjelmapaketteja
+ aina KDE:n uusin versio
+ aktiivinen suomalainen käyttäjäyhteisö
- epävakaa
- graafiset asetustenmuokkaus työkalut toimivat huonosti tai niitä ei ollut
(Kubuntu on nykyisin mennyt näiltä osin paljon eteenpäin)

Ubuntu
Olin aiemmin aina vältellyt Gnomea ja käyttänyt etupäässä KDE:ta. Pidin Gnomea ennen kaikkea rumana. Kyllästyin kuitenkin Kubuntun bugisuuteen ja päätin ottaa härkää sarvista ja kokeilla jonkin aikaa Gnomen käyttöä. Muokkasin ulkoasua itselleni mieleisempään suuntaan ja olen kummasti oppinut tykkäämään Gnomesta! Vannoin aiemmin vahvasti KDE:n nimiin, mutta ihmeitä tapahtuu ja nyt olen jo jonkun aikaa pitänyt Gnomesta huomattavasti enemmän. Se on vaan selkeämpi!
+ Asiat vaan toimii Kubuntua paremmin (kuten järjestelmänhallinnan graafiset työkalut)

Summa summarum
Ubuntuun olen nyt päätynyt ja tässä pitää erityisesti aktiivinen käyttäjäyhteisö. Varmaan Susekin olisi ihan hyvä, mutta Ubuntulla on kuitenkin monia etuja siihen verrattuna, kuten hyvin toimiva pakettienhallinta ja laaja suomalainen käyttäjäkunta. Lisäksi Ubuntun puolella on "filosofisempi"  suhtautuminen vapaiden ohjelmien kehittämiseen.

Vaikka Linux onkin tullut näiden eri kokeilujen myötä monella tapaa tutuksi, niin mulle on koko ajan ollut tärkeää, että Linux voisi kehittyä kenelle vaan sopivaksi käyttöjärjestelmäksi. Tässä ollaan menty huikeasti eteenpäin! Ubuntuahan voi nyt suositella melkein kenelle tahansa, sillä apua on uudelle käyttäjille saatavilla verkosta myös suomeksi varsin hyvin. Ubuntu tutuksi -wikirja ja tämän foorumin aloittelijaystävällinen toiminta onkin loistojuttuja! Ajattelen niin, että vaikka Linux on kehittynyt uudelle käyttäjälle ystävällisempään suuntaan, niin se ei ole mitenkään pois meiltä, jotka olemme käyttäneet Linuxia jo pidempään.
« Viimeksi muokattu: 06.08.06 - klo:11.37 kirjoittanut mikkohuo »

Jaune

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 481
    • Profiili
Re: Jakeluhistoriasi?
« Vastaus #21 : 06.08.06 - klo:11.37 »
Mun "mikroilu" alkoi VIC20:llä vuonna 198x, siitä sitten parin vuoden päästä c-64. Sitä tuli paukutettua sitten jonnin aikaa kunnes sain isukilta Talent PC-XT/8mhz, 256kt muisti hercules näytöllä(2 värinen), jossa siihen aikaan kova sana jopa 10mb kovalevy :) Siinä ms-dos jotain.

Sitten ostin isoveljeltä huiman 286/12 Mhz ja huima 1mb muisti ja 25mb kovalevy ja siinä edelleen joku ms-dos. Sitten vierähtikin vuosia ennen kuin sain oman koneen hommattua. Se oli Pentium 133 Mhz/32mb/2Gt kovolla jossa win95. Sillä tuli sitten kokeiltua ensimmäistä kertaa linuxia, jokin RedHatin versio se oli, mutta netti ja X ei toiminut kunnolla, joten se kokeilu jäi lyhyeen. Jokunen vuosi myöhemmin hankin 450Mhz celeron/64mb muistilla ja win98SE käyttiksellä. Sillä kokeilin jossain vaiheessa Mandrakea, mutta käytössä oli silloin gprs netti yhteys Siemensin puhelimella ja en saanut sitä toimimaan, joten Mandraken käyttö oli kovin satunnaista. Silloin tällöin koitin jotain distroja, mutta suurin osa kaatui tuohon gprs yhteyteen, ohjeitakin etsin ja löysinkin, mutta en osannut laittaa toimimaan.

Tässä välissä oli sitten yks kone jolla en tainnut linuxeja edes kokeilla, jotain Knoppix live cd:tä taisin siinä pyöritellä hetken aikaa. Puolitoista vuotta sitten hankin nykyisen koneen AMD Athlon XP 3200+/512mb/250Gt+80Gt/GeForce FX5500 ja XPhome käyttiksellä. Sillä tuossa xpeetä pyörittelin kunnes sitten asensin SuSen ja homma ei oikeen pelittänyt, asennuksessa oli jotain häikkää. Ettiskelin netistä jotain toista distroa ja useissa paikoissa Ubuntua hehkutettiin joten koitin sitä. Ja hyvin pian XP on jäänyt käyttämättä, koneella se on edelleen lähinnä mukuloitten takia jotta pääsevät Habbohotellia veivaamaan. Muuten on koko perhe siirtynyt käyttämään Ubuntua. Kannettavalle koitin ZenWalkia kun tuo Xubuntu ei oikeen jaksanut kunnolla pyöriä 128mb:n muistilla. Mutta ZenWalkin hylkäsin kun en osannut FreeCiviä siihen asentaa ja pistin Xubuntun takas OpenBoxilla, nyt se toimii jotenkuten ketterästi.

TQeng

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 157
  • Zenwalk / PCLOS / Kubuntu
    • Profiili
    • Vaihtoehto.org
Re: Jakeluhistoriasi?
« Vastaus #22 : 06.08.06 - klo:12.34 »
Mutta ZenWalkin hylkäsin kun en osannut FreeCiviä siihen asentaa

Vaikkei oikeastaan ketjuun mitenkään kuulukaan, niin nykyään FreeCivin - kuten monet muutkin pelit - saa asennettua suoraan netpkg:sta (Zenwalkin vastine apt-getille) ZenGamer-projektin ansiosta. ;)

Niin, koska ihmiset ovat työpöytäympäristöistä samalla puhuneet ja itse jätin tämän käsittelemättä:

Itse käytin KDE:ta niin Mandrakessa, Kubuntussa kuin Debianissakin, toki olen Gnomeakin kokeillut. On totta, että Kubuntu on vähän bugisempi ja epäluotettavampi kuin Ubuntu, mutta itselleni KDE-softan hyvyys ja henkilökohtainen täydellinen sopeutumattomuuteni Gnomeen pitävät vaakakupin selkeästi Kubuntun puolella.

Nykyisessä järjestelmässäni käytän Xfce:tä, joskin lähes kaikki käyttämäni ohjelmat ovat KDE-pohjaisia. Nopea ja yksinkertainen Xfce on sopiva kompromissi, ja kun se vielä pelaa hyvin yhteen KDE-softan kanssa, niin mikäs siinä. Asensin Xfce:n Zenwalkin innostamana myös Debianiin ja Kubuntuun, mutta niissä en ole sitä loppujen lopuksi paljoa käyttänyt. KDE:n uusia julkaisuja odotan edelleen suurimmalla innolla.





Satius est supervacua scire quam nihil.

AppaRatuS

  • Vieras
Re: Jakeluhistoriasi?
« Vastaus #23 : 06.08.06 - klo:13.43 »
Lähdetään ihan alusta ei-PC/linux-kaudelta ja lapsuudesta: Vic-20, C-64, AmigaOS, Win95, Win98, RedHat (joku 5), WinME, WinXP, Debian, Ubuntu, OS X. Tällä hetkellä käytössä Ubuntu (1 PC) ja OS X (iBook ja MacMini). Tuota Zenwalkia muuten pitääkin vähän tutkailla...

aatu

  • Vieras
Re: Jakeluhistoriasi?
« Vastaus #24 : 06.08.06 - klo:18.44 »
Lyhyesti muistellen menee jakeluhistoriani :D MS-DOS->Win3.11->win95->Redhat?->Win98->Suse8?->Winxp->Ubuntu/Xubuntu.

Aloittelin näitä tietokonehommia MS-DOS:in parissa jotain vuonna 1994. Muistaakseni kone oli 486DX2/66. Siinä tosin pyöri sitten win3.11myöskin.

Linux kokeiluja löytyy aina windowsin eri versioiden välillä mutta ne ovat jääneet vain kokeiluiksi johtuen monista syistä joista voidaan mainita asennus ja käyttöongelmat jotka ovat voineet johtua myöskin osaamattomuudesta tai tuen puutteesta :-\ 

Nyt minulla sitten pyörii Ubuntu koneella vai pitäiskö sanoa että Xubuntu kun käytän enimmäkseen Xfce:tä kun pöyrii vähän paremmin tällaisessa vanhassa koneessa. Toistaiseksi tämä on ollut paras kokeiluni ja pysynyt koneella jo reilun vuoden ja kiitos kuuluu suurimmaksi osaksi tälle suomalaiselle tukisivustolle ja vähän sille lontoon kielisellekin josta on löytänyt ratkaisut tähän mennessä ilmenneille ongelmille :D
« Viimeksi muokattu: 07.08.06 - klo:06.22 kirjoittanut aatu »

audi

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 1124
    • Profiili
Re: Jakeluhistoriasi?
« Vastaus #25 : 06.08.06 - klo:20.57 »
Aloitin dos/ win 3.1, 3.11 käyttöjärjestelmillä, jotka mielestäni olivat parempia kuin uudemmat m$. Koneena oli 386sx. Sitten ostin 133 Mhz pentiumin, win 95. Vuodet kuluivat, kone vaihtui, win98 >:( , 2000. Ensimmäinen linux oli vähän aikaa sitten kubuntu, nyt käytössä on ubuntu :). Mitä mieltä olette suse 10:stä? Ajattelin laittaa sen winnin tilalle sekä jatkaa ubuntun käyttöä.
Mozillazine

A1398 ym romua,  macOS 10.13
Linux Mint 18, Mate

Tuplanolla

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 1420
  • Reg. Linux user #423604
    • Profiili
Re: Jakeluhistoriasi?
« Vastaus #26 : 06.08.06 - klo:21.08 »
Suse kymppi piste yksi on susi jo syntyessään. Paljon huonompi kuin 10.0. Mikään ei toiminut edes 32bit versiolla. 10.0 on paljon parempi.
Lisää [ratkaistu] ketjun ensimmäisen viestin otsikkoon, kun ongelma ratkeaa!

audi

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 1124
    • Profiili
Re: Jakeluhistoriasi?
« Vastaus #27 : 07.08.06 - klo:09.04 »
Suse kymppi piste yksi on susi jo syntyessään. Paljon huonompi kuin 10.0. Mikään ei toiminut edes 32bit versiolla. 10.0 on paljon parempi.
Sittten se voisi olla windowsin korvaaja. ;)
Mozillazine

A1398 ym romua,  macOS 10.13
Linux Mint 18, Mate

Reaktor

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 57
    • Profiili
Re: Jakeluhistoriasi?
« Vastaus #28 : 07.08.06 - klo:14.40 »
Kuusnepallahan tuo elämä alkoi ja Basic-koodaus tuli sitä kautti tutuksi, vaikka en "hello world" ja yksinkertaisia taskulaskin viritelmiä pidemmälle 10  vuotiaana koodannutkaan. Pelaamalla se 90-luvun alku meni. Joskus 91-92 aikohin tuli siirtymä suoraan PC:n puolella. Oli sellainen hieno 286-kone, "kannettavaa" mallia vieläpä. Hyvin pian kone vaihtui 386 40mhz DX -malliin, joka oli aikansa upeinta kamaa ja hakkasi toisinaan 486sx:t maanrakoon. Aika kului pelaillessa. Seuraava kone oli 486 60mhz DX2 ja pelaamisesta oli tullut jo päiväduuni koulun ohella. Tuona aikana pelaamisen ohelle tuli myös grafiikan kanssa värkkääminen ja Scream Träkkäys, sekä qBasicilla koodaaminen (yksinkertaisia tekstipohjaisia stradegiapelejä). Koko 90-luvun alkupuoliskon myös BBS-yhteydet oli kovassa käytössä ja puhelinlaskut aiheutti vanhemilla raivokohtauksia.

Joskus 95 aikoihin kone päivitty pentiumiksi ja Windows 95 tuli DOSin tilalle. Nettikin tuli tutuksi. Loppupuoliskosta mulla on yllättävän huonot muistikuvat, sillä silloin tuli pelailtua, nettailtua ja tehtyä kaikkea paljon ja sekaisin... myös elettyä, ja teini-iän takia myös soiteltua paljon bändeissä, ryypättyä, ja ne naisetki rupes kiinnostaan. Lisäksi siinä sivussa oli ropeltaminen, nuorisotoiminta, Judo ja miljoonat muut harrasteet.

Pelaaminen oli arkipäivää, mutta ei sellaista selkeää suuntaa ollu. 1998-99 taitteessa muistan että alkoi koodausinto kasvaa Allegron ja DJGPP:n myötä, jolloin netin kautta tutustuin porukkaan jonka kanssa koodattiin ikuisuusprojektipeliämme. Milleniumi meni jenkeissä vaihto-oppilaana vuoden ajan ja aikaa meni myös siellä päässä koodatessa. Peli ei koskaan tullut valmiiksi ja samalla opin melko paljon ohjelmistotuotannon vaikeudesta ja aikataulujen venymisestä. 90-luvun viimeisinä vuosina asensin ensimmäisen kerran Slackwaren ja sekoitin koneeni jotenkin totaalisesti. 96-99 oli sikäli ikimuistoista aikaa että tuolloin pidettiin useampaan otteeseen verkkopelejä kahden - viiden koneen voimin ja harrastettiin sellaista pienimuotoista skeneilyä. Voi elämä sitä ku Doomia tai Death Rallya vedettiin kahden koneen välillä nollakaapelilla seitsemän pelaajan voimin (kaksi pelaa, loput tapittaa), tai kun ensimmäiset Quake Gibberpartyt pidettiin neljän koneen voimin IPX-protokollalla ja saatiin kolme koneista rikki.. tai kun koneita oli peräti kuusi ja kaikki sujui niin kuin pitikin. 96 osallistuin myös Abductioniin, ja seuraavana vuonna oli pakko tulla uudestaan. Abduilta tarttui mukaan irkki ja NES emulaattori.

Lukio-aikoihin 2000-syksyllä alkoi jälleen pelaaminen, käyttiksenä W2K. Ensimmäiset kaks vuotta meni vahvasti pelaillessa, mutta myös opiskellessa ja opiskelijaelämään tutustumisessa. Suurin saavutus oli verkkopeliyhdistyksen perustaminen (RJ45 ry), joka kasvoi kolmessa vuodessa kymmenen hengen tapahtumista kuudenkymmenen hengen "massatapatumiksi" (tilan puutteen vuoksi enempää ei saatu porukkaa mukaan). Elämässä alkoi olemaan jo aika paljon muutakin tekemistä. Yksi ratkaiseva tekijä oli että aloin tutustumaan web-ohjelmointiin, jonka myötä aloitin perheyrityksessä mm. nettisivujen koodaamisen ja seuraavan parin vuoden aikana myös tietokantakoodaus alkoi tulemaan tutuksi.

Harrastuksesta alkoi tulemaan pikkutöitä, ja muu elämä meni pelaamisen edelle. Jossain vaiheessa (varsin myöhään, olisko ollu 2003 keväällä) taivuin asentamaan XP:n. 2003 yritin asentaa useampia distroja, ja Gentoota koitettiin yritykseen asentaa palvelinkäyttöön, mutta graafinen käyttöliittymä ei pelittänyt kunnolla, valikot ja paneelit bugitti, eikä pakettien hallintakaan pelittänyt. Debian asentui omalle koneelle, mutta jäi hyvin vähälle käytölle. Tuolloin harrastin musiikin tekemistä ja nauhoittamista vielä kovasti, vehkeet ja vermeetkin oli hankittu, joten sekvensserisoftien oli oltava hyvät ja taatusti toimivat. Windowsille löytyi hyviä vaihtoehtoja ainakin jokaiselle sormelle, Linuxille ei tuolloin ollenkaan.

Armeija. 9kk pyssyleikkejä ja kuntoutuslomaa metikössä (huom, kuntoutusloma != kuntsari, ei siis siviilissä ;)

2004 syksyllä aloitin opiskelun Tampereen ammattikorkeassa. Hetipian syksyllä ostin 300mhz serverin tiedostopalvelimeksi (kun kovopaikat oli työasemassa varattu) ja asensin Debianin. Ryhdyin pyöritteleen Apachea kyseisellä koneella ja irssikin oli toki pakko asentaa. 2004-2005 meni vielä Windows XP:n parissa, vaikka pelaaminen oli jääny aika vähille.

2005 - Hard Tux Halleluja! Syksyllä huomasin käyttäväni 300mhz serveriäni enemmän kuin Windows-konettani. Tuolloin iski sellainen moraalinen kymysys että kun on tullut aika paljon waretettua softaa Windowsin puolella omaan käyttöön, niin miksipä en parantais tapojani ja vaihtais open source -puolelle. Kun pelaaminen jäi vähille niin siirtymisestä tuli hyvin kivuton. Ajoin surutta Ubuntun (jota koulukaveri kehui) vanhan Windowsin päälle ettei tippa tulis kesken kaiken silmään, ja säädin säätämistä sen pari kuukautta. 2006 Tammikuusta lähtien voin sanoa jo hallinneeni Linuxin perusasiat suht. hyvin, ja kiitos Winen, Cedegan ja nyttemmin myös VMWaren oon jääny Ubuntun pariin. Keväällä käännytin yhden kaverin kokeilemaan Linuxia, ja sielläkin kannettavassa pyörii nykyään SUSE.

Nykyään olen laiska säätäjä, joka ei koodaa vapaa-aikana yhtään ylimääräistä (kun tietokantakoodaamisesta ja web-suunnittelusta tuli ammatti), vihaa konffausta, pelaa biljardia, opettaa musiikkia (rumpujen & kitaran soittoa) sivutoimisena ja ryyppää. Vista ei kiinnosta. XGL ja Compiz kiinnostaa. Ohjelmapäivityksiä odottelen aina. Modattu Xbox on maailmanparas mediasoitin!

Semmoinen historiikki.
« Viimeksi muokattu: 07.08.06 - klo:14.52 kirjoittanut Reaktor »
"Tämä päivä oli huono päivä mutta huominen on parempi!"

MoB

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 314
  • Debian Jessie, Ubuntu 12.04 LTS, Android-x86 2.3
    • Profiili
Re: Jakeluhistoriasi?
« Vastaus #29 : 08.08.06 - klo:16.30 »
Tämä viesti tulee olemaan aika pitkä. Yritän kertoa lyhyesti. Listaan pääkoneiden käyttikset, kakkos- sun muissa vähäpätöisemmissä koneissa on vieraillut lähes kaikkea mahdollista.. NT 3.1, NT 3.51, NT 4, OS 2.0, ja kymmeniä Linux distroja.

Ekat koneet olivat ilman käyttistä (VIC-20 & co.)

GEOS (C-64:lla, näppärä laitos, jonka mukana tuli tuikitärkeä hiiri)
Workbench (ns. Amiga OS) 1.2
Workbench 1.3
Workbench 2.0

Tässä vaiheessa PC syrjäyttää Amigan hyötykäytössä (Amigan käyttö jatkuu rinnalla aina Amiga 3000 koneeseen lisäkilkkeineen ja Amiga OS 3.9 asti)

PC DOS 5.0
PC DOS 7 + Windows 3.1 (pari hassua kertaa tuli Windowsissa käytyä)
OS/2 2.1 + Windows 3.1 + PC DOS 7 (OS/2:n mukana tuulli bootmanageri, jolla pystyi käyttämään useampaa käyttistä - Windows ohjelmat ajettiin ihan OS/2:n sisältä)
OS/2 Warp + Windows 95

Eletään vuotta -96.

OS/2 Warp Connect + Windows 95 + Slackware 3.1

Tuolloin vierailtiin verkossa modeemin voimin ja slackware jäi aika vähälle käytölle. Billiä ei kauaa jaksanut läpsiä :)

OS/2 Warp Connect + Windows 98 + Slackware 3.4
OS/2 Warp 4 + Windows 98 + RedHat 4.2

Vuosi -98. Eräänä mukavana aamuna herään siihen kun purkki (siis BBS järjestelmä, kannu, boksi - tiedätte, jos tiedätte :)) koneesta oli levyohjain kilahtanut ja vetäissyt jotakuinkin jokaisen kiintolevyn sisällön käyttökelvottomaksi. BBS kuviot oli tuolloin jo aikalailla kuollutta, joten kiitin kuluneesta reilusta viidestä vuodesta ja pistin pillit pussiin - samalla tuli vedettyä koneeseen vain pelkkä Win'98.
Pari vuotta vedetään pelkällä Windows 98:lla.

Windows 98

Tässä vaiheessa rupeaa olemaan aikas selvää, että Windows ei ole käyttöjärjestelmä minua varten ja päätin siirtyä käyttämään Linuxia. Päätöstä helpotti suuresti ISDN yhteyden muuttuminen ADSL naruksi, jolloin distroja ei tarvinnut enää ostaa. Valitettavasti tein virheen, jonka useimmat aloittelijat tekevät - jätin koneelleni vielä Windows 2000:n. Harmittavan usein huomasin löytäväni itseni Windowsin työpöydältä.

Redhat 6.2 - 7.2 + Windows 2000
Windows XP Pro - lähes vuosi ilman Linuxia (kakkoskoneessa tosin viereilee erinäisiä Linux distroja tuon tuosta)
Mandrake 8.0 - 9.0 + Windows XP Pro

Rpm-helvetti alkaa kyrsimään ja kakkoskoneessa suoritetut eri distrokokeilujen jälkeen päätän asentaa Gentoon ja Windows saa lähteä.

Gentoo 1.4 -  2004.x.x
Ubuntu 5.04
Ubuntu 5.10 64-bit
Ubuntu 6.06 64-bit

Pääkoneessa 64-bit Dapperi ja toisessa koneessa 64-bit Dapper, Gentoo ja XP Pro.
« Viimeksi muokattu: 08.08.06 - klo:16.32 kirjoittanut MoB »
Registered Linux user #186837