Kuten edellä sanoinkin, livetikku ei ole käyttöjärjestelmätikku. Tarkoitan, että tikulle tehty asennusmedia ei toimi täydellisen käyttöjärjestelmän tavoin. Siitä puuttuu ehkä satoja rästissä olevia päivityksiä ja osiointi taltioita varten, kuten edellä todettiin, ja monia tärkeitä asioita puuttuu kokonaan koska ne asennetaan vasta asennuksen aikana verkon yli. Ei siis saa sekoittaa unetbootinilla tai USB-käynnistyslevyn valmistusohjelmalla tehtyä livetikkua, eli asennusmediaa, ja USB-tikulle asennettua käyttöjärjestelmää. Unetbootin ei asenna käyttöjärjestelmää. Se tekee asennusmedian, jota voi ajaa livenä vain kokeilutarkoituksessa. Se on myös toivottoman hidas.
Kun asennetaan, vaikka USB-tikulle tehdyllä asennusmedialla, toiselle USB-tikulle käyttöjärjestelmä se tehdään aivan samoin kuin asennettaisiin kovalevylle. Täytyy vaan olla tarkkana levyasemien nimien kanssa. Ne nimet ovat muotoa dev/sdx, jossa x saa eri kirjaimia, eikä ole vakio samallakaan laitteella, vaan riippuu siitä mitä laitteita koneeseen on liitetty. On siis ennen asennusta tavalla tai toisella katsottava laitteiden nimet. Minä olen tottunut tekemään sen GPartEd ohjelmalla niin, että kaikki asiaan osallistuvat tikut ym. ovat niille kuuluvilla paikoilla. Se on ehkä vähän järeä ohjelma, mutta kukin tyylillään...
USB-tikulle asennettu käyttöjärjestelmä toimii aivan yhtä täydellisesti, kaikkine kansioiden talletuksineen, kuin kovalevyllekin asennettu. Vain nopeudessa on lähes huomaamatonta hitautta. Hyvin tehty USB-käyttöjärjestelmä toimii (pienellä tuurilla) myös muissa koneissa. (Mutta, kuten sanottu, 4 GB ei ehkä aivan riitä useimmissa tapauksissa.)
B.t.w. Windows 8 on uutisten mukaan ottanut kehitysaskeleen. Siitä voi tehdä USB-asennuksen.