Vastaukseni olivat enemmän yleisluonteisia, koska enhän tiedä mitä olet tekemässä ja miksi varsinaisesti kysyt. En tiedä kyllä vieläkään, mutta edellisestä voisi päätellä, että olet tekemässä tätä vain itsellesi.
Tällöin ongelmaasi ei välttämättä ole ollenkaan. Nimittäin jos järjestät oman käyttäjätunnuksesi "pekka", olemaan numero 1001 kaikilla käyttämilläsi koneilla, niin silloin "pekalla" on automaattisesti samat oikeudet tikkuun kaikilla koneilla.
Se mihin edellä viittasin on se, että "datasta" ei käsittääkseni pääse eroon yleisessä tapauksessa (jos ei joku keksi jotakin aivan muuta) ja sillä tavalla asia hoituu.
Toisaalta data-levyillä tuollainen käyttötapa on aina suositeltava. Yleensä juureen ei kirjoiteta mitään sen jälkeen kun levy otetaan käyttöön. Juureen kirjoitus on hyvin huono idea, koska koko levyn backup ei onnistu kunnolla, koska juureen systeemi kirjoittelee sitä sun tätä (riippuen järjestelmästä: recycle, trash, lost+found, pagefile jms). Tällöin joutuu myös luettelemaan kaikki hakemistot joista otetaan backup ja luetteloa joutuu pitämään yllä, jotta backup jatkaa toimintaansa. Jos tulee uusi hakemisto, joka puuttuu listalta, niin se jää varmistamatta.
Yleensä backupit, synkronoinnit ja siirrot tehdään jollakin luotettavalla menetelmällä, kuten rsync (Windowsissa robocopy), jolloin tarvitaan aika paljon editointia jos hakemistoja on paljon. Nythän lisäksi tulevat kaikenlaiset vipujen muutokset, jotka muutostilanteissa pitää myös ottaa huomioon (esim. alkuvaiheessa vivun "--delete-before" käyttäminen tai käyttämättä jättäminen). Jos päätasolla on vain yksi hakemisto, yksi komento riittää, se toimii aina eikä mitään voi unohtua. Muutostenteko on myös mahdollisimman yksinkertaista.
Kysyit tikusta - yleisessä tapauksessa sitäkin synkronoidaan ja siitä pitää ottaa varmennuksia, joten tämä yhden päähakemiston käyttö on suositeltavaa.
... mutta toisaalta, tapauksesi voi olla jotakin muutakin ...
Vertailun vuoksi, Ubuntun tapa, jossa datat menevät oletuksena "pekka/home":n alle onkin arvelluttava, eikä kestäisi serverikäytössä. Asia olisi muuten ok, mutta kun datan joukossa on paljon muutakin, jotka esim. synkrointi ja varmistustilanteessa elävät aivan omaa elämäänsä ... siellä on mm.:
- ohjelmien konfigurointitiedostoja suuri määrä, joiden varmistaminen on lähes kokonaan turhaa (mutta on siellä tarpeellisiakin joukossa, ehkä alle 1%)
- tilapäistiedostoja erittäin suuri lukumäärä, joiden varmistaminen on kokonaan turhaa
- kiusaus on suuri, sijoittaa tänne ajettavia ohjelmia
- piilohakemistoja, jotka ovat oikeasti dataa eikä niiden pitäisi olla samassa paikassa piilotilapäistiedostojen joukossa, vaan niiden pitäisi olla näkyviä
Tämä on tietysti ohjelmienkin asia, että mihin ne haluavat sijoittaa tiedostonsa, eikä välttämättä "Ubuntun vika".