Kirjoittaja Aihe: Uusin Xubuntu - millaisia kokemuksia?  (Luettu 25369 kertaa)

nm

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 16111
  • Profiili
Vs: Uusin Xubuntu - millaisia kokemuksia?
« Vastaus #60 : 25.01.14 - klo:02.06 »
Jostakin syystä ei vain ota onnistuakseen.

http://kuvaton.com/k/yYWx.png

Ei näy moduuleja, mistä valitsisi.

Jep. Tuossa kuvassa pistää silmään myös se, että koko käyttöliittymä on XFCE:tä myöten englanninkielinen. Ongelma ehkä ratkeaisi vaihtamalla koko järjestelmän kieliasetukset ja tarvittaessa asentamalla libreoffice-l10n-fi -paketin. Helpommalla olisit päässyt valitsemalla jo asennusvaiheessa kieleksi suomen.

Emithgih

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 152
  • Profiili
Vs: Uusin Xubuntu - millaisia kokemuksia?
« Vastaus #61 : 25.01.14 - klo:09.08 »
Annan osittaisvastauksen aiemmin esittämääni kysymykseen:
 
"Mistä johtuu, että Xubuntussa jää jumiin sille ”Google-tilille”, johon ensimmäisen kerran on kirjautunut. Ulos kirjautuminen ja uudella käyttäjätunnuksella sisälle kirjautuminen ei ole mahdollista. Tämä koskee sekä Chromea että Firefoxia. Selain ei anna muita mahdollisuuksia kuin sille yhdelle tilille sisään kirjautumisen."

En vieläkään tiedä, mistä edellä mainittu varsinaisesti johtuu, mutta ongelma ratkesi siten, että valitsin Googlen alkusivun oikeassa ylälaidassa olevan pallon kautta vaihtoehdon "ad account". Sen jälkeen kirjauduin tälle uudelle "tilille" ja pois entiseltä tililtä ja vielä kerran sisään uudelle.

Kirjautuminen näyttää siis olevan kaksivaiheinen. Ensimmäinen vaihe on se, kun kirjaudutaan selaimeen, ja toinen on se, kun kirjaudutaan varsinaisesti Googlen tileille. Tämä on todennäköisesti ollut useimmille käyttäjille itsestään selvyys, mutta jonkunhan on aina oltava viimeinen, joka asiat hoksaa.

Tähänastiset kokemukset Xubuntusta ovat olleet enimmäkseen positiivisia.

Kokeilin välillä Debiania (Xfce) USB-muistitikulta. Xubuntusta löytyy valmiita "Appearance" tyylejä kahdeksan, ja "Window Managerista" vielä yksitoista lisää, joten erilaisia vaihtoehtoja muokata ulkonäköä on kohtalaisen paljon. Debianissa niitä on kuitenkin enemmän. Tyylejä löytyy 31 kappaletta, ja sen lisäksi "Window Managerissa" on vielä 96 tyylivaihtoehtoa. Saisikohan Xubuntuunkin jostakin hieman lisää "tyylejä"?

retu

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 949
  • Profiili
Vs: Uusin Xubuntu - millaisia kokemuksia?
« Vastaus #62 : 25.01.14 - klo:12.17 »
Saisikohan Xubuntuunkin jostakin hieman lisää "tyylejä"?
Saa, kun asennat. Repoissa on esim. xfwm4-themes paketti.

Emithgih

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 152
  • Profiili
Vs: Uusin Xubuntu - millaisia kokemuksia?
« Vastaus #63 : 31.01.14 - klo:20.38 »
Kiitos neuvoista. Nyt ikkunointityylejä löytyy suuri määrä. Ja mikä ihmeellisintä, suomenkielen Voikko lisukkeineen ilmestyi Libre Officen Writing Aids -kielimoduuleihin. En tiedä, miten se sinne tuli, mutta siellä se yllättäen oli, kun tarkistin asian. Olin jo luovuttanut. Muutin jossakin vaiheessa koko järjestelmän kielen suomeksi ja sen jälkeen takaisin englanniksi. Ehkä tällä oli jotain merkitystä, vaikka en heti vaikutusta huomannutkaan. Nyt oikoluku joka tapauksessa toimii niin kuin pitää.

Oikolukukokeilujen lomassa asensin kokeeksi – en tiedä oliko tämä huono temppu Libre Officea ajatellen – tietokoneeseen kiinalaisen Kingsoft Officen. Aika näppärä, vaikka siinä ei tietenkään ole suomen kielen korjaustoimintoa. Ohjelman fonttivalikoima on huomattava.

Yleisesti ottaen olen ollut tyytyväinen Xubuntuun. Satunnaisia virheilmoituksia tulee silloin tällöin, mutta mitään kovin vakavalta tuntuvaa ei ole tapahtunut.

http://kuvaton.com/k/yYta.png

http://kuvaton.com/k/yYtY.png

http://kuvaton.com/k/yYty.png