+ nopea
Kertoisitko hieman siitä, mikä tekee noista nopeamman kuin muista softista? Olen kovin utelias miten tuota hommaa voidaan optimoida. Ellei sitten jostain kohtaa päätetä lintsata? Jos kaikkia softia käytetään samoilla parametreillä, onko tietyt ohjelmat sittenkin ratkaisevasti nopeampia kuin toiset? Edelleen kun puhutaan vastavasta kokoonpanosta ja parametroinnista.
Toki ymmärrän että nopeuseroa voi syntyä paljonkin, jos parametrointi poikkeea olennaisesti toisesta. mm. toisella softalla käytetään unicastia ja toisella multicastia / broadcastia.
Clonezillan osalta mulla on muuten vielä parametrointi kesken, pitäisi jaksaa joku päivä tuunata se kuntoon. Taidankin harrastella ensiviikolla jos suinkin ehdin. Oletusparametrit kuntoon, niin että selviää pelkällä enterin naputtelulla ja yhdellä ainoalla valinnalla, se olisi optimia se.
Edit: Jatkan sitten hieman vielä tähän väliin.
Nopeus kysymyksiin vielä lisäkohtia. Kopioidaanko levytä vain käytetyt alueet, kopioidaanko kokolevy, säilytetäänkö tiedostojen paikat levyllä, kopioidaanko mm. hibernate ja swap tiedostojen/partitioiden sisällöt. Jne. Joku softa voi oletusasetuksilla näyttää nopeammalta kuin toinen, koska se ei tee samoja asioita.
Monet sanooettä Ghost on nopeampi, mutta olisi todella kiva tietää mihin tämä perustuu. Koska olettaisin jarruna olevan joko 1) verkon nopeuden, 2) kiintolevyn siirtonopeuden 3) mahdollisesti valitun pakkausalgoritmin.
Jotkut suositteli käyttämään XZ pakkausta. Mutta ainakin perus prossuilla tuo muodostaa perinteisilläkin kiintolevyillä pullonkaulan. Mielestäni pakkaus tulee optimoida niin, että se on oikeassa suhteessa prosessorin, muistin ja sen toiseksi hitaimman komponentin kanssa. Oli se sitten kiintolevy tai verkko. Olennainen ero tulee myös serverin, verkon ja käytetyin kloonaustilan (multicast/unicast) yhdistelmästä. Toki jos 10 megasella verkolla ajaa vaikka 40 koneen kloonausta unicastina, niin varmasti on hidasta. Tämän takia kloonaukseen käytettävä verkko kannattaa pistää suosiolla vähintään gigaiseksi nykyraudalla, se on halpaa se verrattuna aikaan.
Vauhtiin vaikuttaa myös se millaisen Clonezilla version valitset, mitkä prosessori optimoinnit otat käyttöön ja millaisilla parametreillä ajat pakkausta. Olen siinä käsityksessä että kaikilla versioilla ei pysty esimerkiksi hyödyntämään kaikkia prosessori ytimiä. Näin ollen softasta ja myös käyttöjärjestelmästä jolla softa pyörii, voi joutua valitsemaan eri version riippuen kloonattavista koneista, jotta tulos olisi optimaalinen. On ihan eri asia ajaa klooneja johonkin celeron tai atom romuihin, kuin kunnon Xeoneilla varustettuihin servereihin. Meiltäkin löytyi vielä muutama atom-prossuilla varustettu kone, jotka eivät sulattaneet edes 64 bittistä koodia. Sigh!