Äkkiseltään sanoisin, että ei tarkista. Jos sellaiseen on tarvis, eikö kannattaisi käyttää esim. rsynciä?
Milläs tuon rsyncin pistät Gnomen graafisen käyttöliittymän Nautilukseen ?
Nämä minun asiakkaani vierastavat mustalla ruudulla työskentelyä. Heille on samantekevää, vaikka käyttöjärjestelmänä olisi Inferno, Plan9 tai Mefisto, kunhan ohjelmat pyörivät ja analyysi antaa tuloksia. Tiedostot kopioidaan talteen työkoneen levyltä USB-kovalevyille tai erkon NAS-purkeille Nautiluksella, kun kerran on opittu sitä käyttämään. Tällöin kopioinnin olisi syytä toimia luotettavasti. Tämän luotettavuuden olisi hyvä olla osana järjestelmää.
Ihminenhän olettaa, että jos hän siirtää tai kopioi jotain jonnekin, virheitä ei tule tai ainakin niistä ilmoitetaan.
WIndows-puolella on itsellekin tullut useita tapauksia, joissa satojen työtuntien työ on mennyt viemäriin, koska M$:n Copy kusee. Tälläisissä tapauksissa ei edes palautusohjelmista ole apua, koska datan eheyteen ei voida luottaa.
Erityisesti geenisekvensseissä yhdenkin bitin virhe on katastrofaalinen. Tietenkin applikaatiota voisivat sisältää redundanssia, mutta kun primääritiedostojen koot ovat 10-50 GB luokkaa ja työtiedostot samaa luokkaa, alkaa jo käytettävien kovalevyjenkin koko asettaa rajoituksia. Sitä paitsi ohjelmat tulevat valmiina binääreinä ja ovat kalliita.